Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • GÜKO25
    Ankara sponsoru
    • 02 Eylül 2009
    • 11674

Kaç yılda ne kadar kazandılar Halka arz, bedelli sermaye artırımı ya da patron malı satılacağı an devreye giriyorlar, 1’i 10 yapıyorlar

12.11.2012 - 12:38 Çetenin merkezi İstanbul’da. Para hareketleri Almanya, İsviçre, Dubai, Lübnan üzerinden organize ediliyor. Borsada yaptıkları operasyonlarla kısa sürede büyük paralar kazandılar. Yaklaşık 10 yıl önce hemen hemen hepsi maaşlı personel olarak çalışırken, bugün milyonlarca dolarlık yatları, arabaları ve katları bulunuyor...

Çetenin vitrindeki isimleri dışarıda iş kovalıyor. Halka arz, bedelli sermaye artırımı ya da patron malı satılacağı zaman çetenin görünen yüzü devreye giriyor. Anlaşma sağlanırsa iş çete liderine devrediliyor ve operasyon başlıyor. Çete, her operasyonda benzer hiyerarşik düzende işini yapıyor. Lider, borsa işlemlerini organize ediyor, ama genellikle hisseler başka hesaplarda taşınıyor, fiyat yukarı çekiliyor ve operasyonun sonuna doğru çete lideri devreye girip işlem hacmini artırarak aktif bir piyasa varmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Ancak işlem hacminde toplamda yüzde 1’in üzerine çıkmamaya da gayret ediyor.

HIZLI YÜKSELİŞ, ARDINDAN ÇÖKÜŞ BAŞLIYOR

Hisseler değerlerinin kat kat üzerine çıktıktan sonra piyasaya sürülüyor. 1 liradan 10 liraya, 150 liradan 450 liraya taşıdıkları hisseler var. Operasyon yaptıkları hisseler genellikle sert bir şekilde yukarı gidiyor, ardından da çıktığı fiyatın bile altına geriliyor. Ya da fiyatı nominal değer olan 1 liranın altındaki şirketlerin bedelli sermaye artırımları organize ediliyor. Kullanılmayan rüçhanlar çete aracılığıyla komisyon karşılığında piyasaya sürülüyor. Piyasa oyuncuları kimin hangi tahtada ne iş yaptığını biliyor ama herkes benzer işler yaptığı için büyük bir kısmı sessiz kalmayı tercih ediyor. Yapılan operasyonlarda habersiz bir şekilde çok kazanma hırsıyla borsada yatırım yapan yatırımcılar ise sürekli para kaybediyor. Kaybedenlerin büyük bir kısmı da kumar zihniyetiyle genellikle olağandışı fiyat ve miktar hareketi yaşanan tahtaları tercih eden yatırımcılardan oluşuyor.

PARA NASIL PAYLAŞILIYOR?

Kazanılan para yüzde 40 çete lideri, yüzde 40 vitrindeki iş bağlantısını sağlayan birkaç kişi, yüzde 20’de diğer isimler arasında paylaştırılıyor. Ankara, İstanbul’da önemli bağlantıları var. Kilit bir ismin Mali Şube ile ilişkileri yönettiği öne sürülüyor. Kazandıkları paralardan nüfuzunu çete için kullananlara da dağıtıyorlar. Zaman zaman çevresindeki isimleri “Dosyanı Mali Şube’ye göndeririz” diye de korkutup tehdit ediyorlar. Bu büyük organizasyonun dışına çıkmak isteyen ya da çıkmış isimleri de yine güçlü ilişkileriyle 'bilgi sızdırmasın' diye korkutmaya çalışıyorlar. Çetenin ikinci isminin pasaportu kontrol edildiğinde para bağlantılarının izini ortaya çıkarmak mümkün! Zaten son dönemde iş görüşmeleri ve bağlantıların bir kısmı Lübnan ya da Dubai’de gerçekleştiriliyor. Son dönemde İzmir de çetenin İstanbul’dan sonraki ikinci üssü konumuna geldi.

Çetenin son birkaç operasyonu başarısızlıkla sonuçlansa da yeni halka arzlar için bazı patronlarla görüştükleri biliniyor.

böle bir çeteniz yoksa zor para kazanırsınız ::::)))))))))))))
    Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
    Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Haydi kemik. 0.73 maliyetli idaşlarımız oldu.
      Şansınız, bahtınız açık
      el attığınız her kağıt tavan olsun
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• EFEKENT
        Kıdemli
        • 15 Mayıs 2008
        • 4329

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        aleyküm selam hayırdır inşallah ne işi varmış orda...
        üşümüş.
        "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
        Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• EFEKENT
          Kıdemli
          • 15 Mayıs 2008
          • 4329

güko yukarıdaki şema da G.İ. yazan senmisin yada G.B.
          "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
          Hint Atasözü

Yorum

• GÜKO25
            Ankara sponsoru
            • 02 Eylül 2009
            • 11674

EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            güko yukarıdaki şema da G.İ. yazan senmisin yada G.B.
            açık vermem çeteyi çökertirsin :::::)))))))
            Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
            Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

Yorum

• erdal80
              Katılımcı
              • 18 Eylül 2012
              • 127

Sevgili penguen PİMAŞ cılara uyarmı
              Beni hayırla ananı ALLAH' ta hayırla ansın

Benim hamd olsun büyük bir derdim yok,
              Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

• VOLVO
                indikatör
                • 30 Nisan 2009
                • 1448

Haydi kemik. 0.73 maliyetli idaşlarımız oldu.
                0.74'den verdim. canım sıkıldı adel'e.

herkese iyi akşamlar..

Yorum

• GÜKO25
                  Ankara sponsoru
                  • 02 Eylül 2009
                  • 11674

iyi akşamlar arkadaşlar....
                  Mevlana der ki;

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Şansınız, bahtınız açık
                    el attığınız her kağıt tavan olsun
                    aldığım istihbaratlara göre, el atmazmış

manif Nickli Üyeden Alıntı
                    tam adamına pas atmışsın.
                    Bir kerem volvo apolitik bir şahsiyettir.
                    o herkesi kucaklama taraftarı...
                    girmez bu topa.
                    ;););)
                    direk kucaklayan, operasyona geçen cinsindenmiş bu... haberiniz olsun

Yorum

• VOLVO
                      indikatör
                      • 30 Nisan 2009
                      • 1448

Önce bir işlem mantığımı tekrar bir belirteyim. Sonra kimseciklerin yanlış anlamasını istemem ve zarar etmesini istemem.

1) İnandığım hisseyi belli indikatörlerim al verdikçe tutarım.

2) Ama onun haricinde işlem hacmimin %65'i günlük kademeye oyna şeklindedir.

Burada önemli not :Hisse alım satım yaparken ödeyeceğiniz komisyon sizi rahatsız etmemeli. Ve buna göre bir aracı kurum bulmalısınız. Ben şu anda 1 Kademe kar yaptığımda komisyonu çıkarttığımda bayağı bir kazanç kalmakta. Diyelim 1 liradan aldım. 1.01'den sattım. 100 TL kazanç elde ettim. Bunun 95 lirası cebime kalıyor. 5 lirası komisyona gidiyor.

Yani beni böyle değerlendirin. 1 Kademeye satış yaptığımı çok göreceksiniz. Neden böyle yapıyor demeyin diye açık açık yazıyorum

Aldığım sattığım senetleri online yazarım. Yatırım tavsiyesi kesinlike olamaz elbetde.
                      Şunu tekrar bir öen alayım. Lem bu adam 1 kademeye mal satıyor. Bunun ipiyle kuyuya inilmez diyenler için tekrar olsun.

Yorum

• EFEKENT
                        Kıdemli
                        • 15 Mayıs 2008
                        • 4329

herkese iyi akşamlar. yarın yokum. şehir dışında bir toplantıya katılacağım. şimdiden herkese bol şans.
                        Hint Atasözü

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

erdal80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevgili penguen PİMAŞ cılara uyarmı
                          Harikasınız. Sizin vuvuzelayı amcalara gösterdim. Lakin boru değil bu; PIMAS dedi imansızlar. ;)
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            aldığım istihbaratlara göre, el atmazmış
                            direk kucaklayan, operasyona geçen cinsindenmiş bu... haberiniz olsun
                            Uyarınız için teşekkür ederim.
                            Kendisine 3 adımdan fazla yaklaşmasam iyi olacak.

Yorum

• erdal80
                              Katılımcı
                              • 18 Eylül 2012
                              • 127

trgyo pınsu son dakikada ki hareketlerin hikmeti ilahisi ne ola ki

Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

• erdal80
                                Katılımcı
                                • 18 Eylül 2012
                                • 127

Sabah ola hayrola,cümleten hayırlı akşamlar.

Büyük bir ALLAH'ım var.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information