GUkom, gectigimiz cumartesi gun harbiye acık hava da tiyatro biletimiz vardı,aziz nesin in yasar ne yasar ne yasamaz ı müzikal olarak sahneye koymuslar, bi onceki gun oyuncular biber gazına maruz kalmıs sahnede sesleri cıkmayınca oyun ıptal edilmis, gonlum gezı parkındakınlerı desteklemesıne ragmen ınternetten takıp ettıkce bu gece de oyun ıptal edılsın dıye dua ettım ama oyun oynandı ben gidemedim , arkadaslarım aradı hep, saliha yanına limon al gideceksen dıye de nerde ben de o cesur yurek...
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Japonya Başbakanı Abe’nin açıklamalarının Japon borsasını, bölgesel FED üyelerinin
de ABD borsalarını baskı altına alması nedeniyle BIST-100’ün bugüne satıcılı olarak
80.500 civarından açılış yapmasını bekliyoruz.
Önemli bir makro verinin bulunmadığı dün yurtdışı piyasalarda FED’den Lochart, George,
Fisher gibi önemli isimlerin açıklamaları etkili oldu. Bu doğrultuda, Atlanta FED Başkanı
Lochart’ın teşvik tedbirlerinin süreceğine yönelik açıklamaları Avrupa tahvil ve hisse senedi
piyasalarına pozitif yönde yansırken, Avrupa borsalarının kapanışının ardından konuşan
Kansas ve Dallas FED Başkanlarının tahvil alımının azaltılması gerektiğini söylemesi ABD
borsalarına satış getirdi. Yurtiçinde ise, Başbakan Yardımcısı Arınç’ın Gezi Parkı eylemleri ile
ilgili olarak tansiyonu düşürücü açıklamalarda bulunması Borsa İstanbul’da tepki alımları ile
80.000’in üzerine çıkılmasını sağladı.
Bugün Avrupa’da hizmet sektörü PMI, perakende satışlar, büyüme, ABD’de ise ADP özel
sektör istihdamı, ISM hizmet endeksi, fabrika siparişleri verileri ile Beige Book raporu gibi
önemli makro dataların bulunması, yurtdışı borsaların veriye bağımlı hareket edeceğini
gösteriyor. Yurtiçinde ise, Gezi Parkı Platformu’nun Bülent Arınç’la yapacağı görüşmenin
ardından eylemlerin sonlandırılıp sonlandırılmayacağı takip edilecektir. Brezilya’nın finansal
işlemler vergisini kaldırması ve yapılan son faiz artırımı ile %8’e çıkarılan faizlerin ülkeye sıcak
para akşını tekrar sağlayacak olması gelişmekte olan ülke piyasalarından bir miktar fonun
Brezilya’ya kayabileceğini gösteriyor. Bu çerçevede, TCMB’nin %4,5 ile negatif reel getiri
sunduğu bir ortamda Türkiye piyasasından da para çıkışı olabilir düşüncesindeyiz. Yurtdışı
borsaların zayıf görünümüne de bağlı olarak dünkü tepki yükselişinin bugün yerini 80.000
seviyesinin üzerinde tutunma çabasına bırakmasını bekliyoruz.
eti menkul
Yorum
-
Hayırlı kandiller,mübarek olsun...“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
AnasayfaAraştırma
06.06.2013 Günlük Bülteni
ABD vadeli borsaları hafif artıda olsa da Avrupa kapanışının ardından gelen düşüş, Asya Pasifik tarafının ekside seyretmesi ve yurtiçindeki tedirginliğin sürüyor olması nedeniyle BIST-100'ün bugüne yatayda olarak 79.500 civarından açılış yapmasını bekliyoruz.
ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdamı, fabrika siparişleri ve ISM hizmet endeksi gibi makro ekonomik verilerin tamamının beklentilerin altında kalmasının yanı sıra Kansas Fed ve Dallas FED başkanlarının önceki gece söylediği tahvil alım programının hızının düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamaların yarattığı tedirginlik dün ABD ve Avrupa borsalarında satış baskısı yaratarak günün %2'ye yaklaşan oranlarda değer kayıplarıyla tamamlanmasına neden oldu. Yurtiçinde ise, önceki günkü %5'lik yükselişin getirdiği kar satışlarının, fon çıkışının devam etmesinin ve belirsizliğin de baskısıyla 80.000 seviyesinin altına inildi.
Bugün Avrupa'da faiz kararları açıklanacak ve gün boyunca da bu kararlar ile Draghi'nin yapacağı açıklamalar takip edilecek. Hem İngiltere hem de Avrupa Merkez Bankası'nın faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, odak noktamız merkez bankalarının varlık alım programlarını genişletip genişletmeyeceği olacaktır. Bunun yanı sıra, Almanya'da fabrika siparişleri, ABD'de haftalık işsizlik maaş başvuruları ve Türkiye'de de bankacılık sektörü verileri yayınlanacak olup, tüm bu haber akışı saat 15:30 ve öncesine, Draghi'nin konuşması ise sonrasına yön verecektir düşüncesindeyiz. Dün Gezi Parkı Platformu'nun Bülent Arınç'a taleplerini bildirmesine karşılık bu taleplerin karşılanıp karşılanmayacağının ancak Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye dönüşü sonrasında belli olacak oluşu ve olumlu karşılanacağına yönelik de çekinceler bulunması bugün yarın BIST'deki kararsız ve satış baskılı seyrin devam edebileceğini gösteriyor.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: -
Eti menkul
Yorum
-
Mayıs 2013 Yabancı İşlemleri
Posted: 05 Jun 2013 11:06 AM PDT
Mayıs ayında yabancılar borsada nette $174 milyon alış gerçekleştirmişlerdir. Endeks-i Şahane bu dönemde %-0.01 oranında değer kaybetmiştir. Bu veriyi bizimle beraber aylık olarak takip eden okurların hatırlayacağı üzere, yabancılar Mart ayında net alım, Nisan ayındaysa net satış gerçekleştirmişti.
Geçen ay yabancıların nette en çok alım yaptığı hisse senetleri sırasıyla SAHOL ($283 milyon), TCELL ($173 milyon), SISE ($48 milyon), THYAO ($41 milyon) ve MGROS ($39 milyon) olmuştur. Mayıs ayında nette en çok yabancı satışı yiyen hisseler ise sırasıyla GARAN ($-111 milyon), VAKBN ($-109 milyon), AKBNK ($-83 milyon), KRDMD ($-49 milyon) ve ASYAB ($-29 milyon) olmuştur.
Rakamlar incelendiğinde, SAHOL‘de gerçekleşen blok işlemler hariç tutulduğunda yabancı yatırımcıların Mayıs ayında nette satıcı oldukları ortaya çıkmaktadır. Yabancı yatırımcıların bu dönemde sanayi hisselerini alırken banka hisselerini sattığı net şekilde görülmektedir.
Önemli Uyarı
Bu sitede yer alan tüm yazılar üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile düzenlenmiş tüm maddi ve manevi haklar Borsadan Hisse (www.borsadanhisse.com) sitesine aittir. Burada yer alan yorum ve bilgiler bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Alper Özdamar
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
-
cumanız mübarek olsun ..Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
AnasayfaAraştırma
07.06.2013 Günlük Bülteni
Asya Pasifik borsalarındaki karışık görüntünün yanı sıra yurtiçinde devam eden riskler ve FED'in varlık alım programını azaltacağı endişeleri nedeniyle BIST-100'ün bugüne yatayda olarak 75.500 civarından açılış yapmasını bekliyoruz.
Dün yurtdışı piyasalarda faiz kararlarının ve FED'in varlık alım programının fiyatlandırılmaya devam edildiği bir gün oldu. Bu çerçevede, beklendiği gibi Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları faizleri değiştirmedi ve piyasalara asıl etki eden unsur, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin ekonomik toparlanmanın bu yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşeceğini söyleyerek ek teşvik tedbirlerine ihtiyaç olmadığını açıklaması oldu. Draghi'den gelen açıklamalar Avrupa borsalarını aşağı çekerken, ABD borsaları ilerleyen saatlerde toparlanarak artıya geçti. Başbakan Erdoğan'ın Tunus'ta yaptığı açıklamaların Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Vekili Arınç'ın aksine daha sert olması ise, Borsa İstanbul'un %9'lara varan kayıpların ardından günü %4,7 ekside kapatmasına sebep oldu.
BIST-100 endeksinin hafta başından bu yana Gezi Parkı olaylarına kilitlenmiş olması ve Başbakan Erdoğan'ın da son yaptığı konuşmalarla geri adım atmayacağını ortaya koyarak içerideki gerilimin devam edeceğini göstermesi, önceki güne kadar yaşanan %15'lik düşüşe karşılık Başbakan'ın açıklamalarının ardından yatırımcıların zarara bakmadan vermeye devam etmesi hisse senetleri piyasasında yeni pozisyon açmanın halen riskli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, gelinen seviyeler cazip görünüyor olsa da, hafta sonu riskini almamak adına yeni pozisyon açılmamasını veya düşük miktarlı alımlar yapılmasını öneriyoruz. Şayet bugün 75.500 seviyesinin altına iniş görülürse, biraz daha hisse azaltımı da değerlendirilebilir.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: -
eti menkul
Yorum

Yorum