gunaydın hayırlı gunler arkadaslar..
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
ETİ MENKUL
AnasayfaAraştırma
30.05.2013 Günlük Bülteni
FED'in gelecekteki adımlarının şimdiden fiyatlandırılmasının negatif etkisinin borsalarda devam etmesi ve bu kapsamda vadeli borsaların ekside bulunması sebebiyle BIST-100 endeksinin bugüne 87.000 civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
ABD Merkez Bankası FED'in tahvil alım programından çıkışa başlayabileceği endişesinin yanı sıra bu beklentiye bağlı olarak ABD'de %2,23'e yükselen 10 yıllık tahvillerin yarattığı endişe dün global piyasalarda etkili oldu. Varlık alım programının yavaşlatılacağı endişesinin öncelikle gelişmekte olan ülke borsalarında fiyatlandırılmasının yanı sıra yurtiçinde bankacılık sektörü karlarının ivme kaybedeceği ve/veya azalacağına yönelik oluşan tedirginlik ve devam eden temettü ödemelerinin oluşturduğu fiyat baskısı dün Borsa İstanbul'un negatif yönde çok daha fazla tepki vermesine neden oldu. Bu kapsamda, BIST-100 endeksi önceki gün gelinen 20 günlük hareketli ortalamaların ardından beklentilerimizden daha hızlı olarak 50 günlük ortalamalara kadar indi.
Peki son bir haftada yaşanan %6,4'lük değer kaybıyla gelinen bu seviyede ne yapılmalı? Yandaki grafikten de görüleceği üzere 87.000 seviyesi teknik açıdan önemli bir nokta. 90.000 seviyesini hisse azaltımı için kullanamayan yatırımcılar açısından bu seviye hisse azaltımı veya tepki yükselişlerine yönelik yeni alımlar açısından biraz daha önem kazanmış durumda. Bu nedenle, bugünlerde 87.000 seviyesinin kırılıp kırılmadığına bakılmalı, şayet buranın üzerinde kalındığı görülürse, 90.000'e doğru olası tepki yükselişine yönelik yeni pozisyon açılmalı, fakat burada tutunulamazsa da zararına da olsa hisse azaltımı yapılmalıdır. Gelişmekte olan ülkelerden para çıkışının sürmesi halinde, Türkiye'de reel getirinin negatif olması, politika faizinin Brezilya gibi karşılaştırılabilir ülkelerin altında olmasının yaratabileceği zafiyetle (Brezilya faiz artırarak %8'e ulaşırken Türkiye indirerek %4,5'e geldi) bu durumdan BIST'in daha fazla olumsuz etkilenebileceği göz ardı edilmemelidir.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: AKBNK, SISE
Yorum
-
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=287115 Galatasaray Chedjou yu KAPa Feneride sapa bindirdi.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-

..............................Biz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
Yorum
-
Hayırlı Cumalar,bereketli kazançlar...“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
Otomat 531
Endeksteki gerileme sonrasında hisse sayısı 25'in altına düşer
ve liste yayınlamaktan kurtulurum diye düşünmüştüm
ama yanılmışım.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yorum
-
selam key borsaMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
-
levent martı abimmmm nerelerdesin.. tencere tavamı çalıyosun yoksa gazdanmmı etkilendinnnn :
)
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum

Yorum