FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • guneysu
    Rize
    • 01 Mart 2009
    • 646

http://www.youtube.com/watch_popup?v...T8dE&vq=largeS

Guzuma sevgilerimle......
    !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• repalize
      Aktif
      • 05 Aralık 2011
      • 311

sn kuzu zaten seviyor gacı lı işleri..

sayın güneysu da şeker hastasına tepsi tepsi baklava ikram ediyor..

gerçi sayın kuzunun deha sı bu tip şeker komalarında bir çalışıyor ki ... hepimiz şahidiz.

saygılarımla

Yorum

• filozof16
        Katılımcı
        • 10 Temmuz 2011
        • 144

PİYASALARA bakıyorum ve çok ilginç detaylar görüyorum. Bir önceki dalgada Amerikan Borsası 10.500 altını test ederken, İMKB 48.000-50.000 bandını test etmiş, dolar 1.85 üstünde "zirve denemesi" yapmış! Bugün durum "anlaşılamaz"! Amerikan Borsası 11.200-11.500 bandında yani bir önceki "dip noktasına" göre 800-1000 veya % 6-10 yukarıda ama İMKB bir önceki DİBİNDE!
        Sevgili dostlar, bu işin kaymağını yine YABANCILAR yiyecek! Algılamayı da bozan yine ONLAR ve içerideki uzantıları olduğu gibi! Soruyorum size; Türkiye'de Avrupa'dan veya Amerika'dan kötü olan ne var! Evet, düşünelim birlikte, Türkiye'de "eksi" olan, onlardan fazla "eksi" olan ne var ki, Türk piyasaları Avrupa ve Amerika'dan daha kötümser tepkiler veriyor. Neden İMKB, Amerika'ya göre bir önceki dip seviyesinde, neden dolar bir önceki "küresel olumsuz dalga" eşliğinde zirve denemesinde...
        Sonuç: Başta BANKALARIMIZIN piyasa değerleri olmak üzere, şirketlerimize, faiz piyasamıza ve TL'nin değerine "AŞIRI OLUMSUZ" bakıyorlar ve maalesef onlar istiyor diye sizler de öyle bakıyorsunuz. Açın gözünüzü; YOK PAHASINA sattığınız o şirketlerin gerçek değerleri bugün piyasada işlem gördükleri fiyatın 5-10 katı! Ya da açmayın ve onlar istedi diye sürün karaları gözlerinize ve mallarınızı YABANCILARA kaptırın! Benden uyarması! İki gün sonra "onlar" bir ters döner, sizler elden çıkardıklarınızla-aldığınız pahalı dolarlarınızla bakar durursunuz!
        Son söz: Asla inanmayın bu "Fitch'lere"!

sn.kuzunun izniyle....yukarıdaki alıntı...sn..y.bulut tarafından 26 kasımda yazılmıştır...unutma...unutturma...gerçek değerin 4-5 katı olduğu vurgulanıyor...daha yüzde 20 çıktı...
        hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• repalize
          Aktif
          • 05 Aralık 2011
          • 311

merhaba ağalar..
          son dakika haberi : kaynak reuters ajansı
          iran fransa ve ingiltere şirketlerine petrol satışını durdurdu..

bunun çeşitli mealleri vardır yansımaları nasıl olur fikirlerinizi öğrenmek paylaşmak hepimiz için iyi olacaktır.

saygılar

Yorum

• erol.erdem
            Yasaklı
            • 16 Aralık 2009
            • 83

Türkiye'nin ekonomik durumu cari açığından bellidir. Bu konuya itiraz edenler; cari açığın önemli olmadığını, tüm dünyada parasal genişlemenin had safhada olması sebebiyle, cari açık yüzünden zarar görmemizin mümkün olmadığını söylüyorlar. Yani dışarıdan mutlaka para girecek ve İmkb de yukarı gidecek. Dow yukarı gittiğinde, bizim de aynı oranda hatta daha bile fazla yukarı gitmemiz lazım.

Halbuki, Türkiye'de günü kurtarmak, dışarıdan para girişini sağlamak, verilen siyasi tavizlerle mümkündür. Efendim, Türkiye yatırım yapılabilir, ekonomik temelleri sağlam, geleceği parlak bir ülke olduğundan, kendiliğinden portföy yatırımlarını çekmekteymiş. Türkiye'yi yönetenler de abdesinde, namazında olduğundan bolluk, bereket kat kat artmaktaymış.

Yeni dış ticaret verileri açıklandı. İhracat 135 milyar dolar, ithalat 243 milyar dolar. Cari açık demiyorum, sürekli aynı şeyi tekrarlamak oluyor. Dış ticaret hacmine bakalım :Neredeyse 400 milyar dolara yakın. Bu, GSMH'nın neredeyse %50'sidir. Dış ticaret hacmi, GSMH'nın %50'si olan bir ülkede, kur çok önemlidir. Şayet, ihracatı arttırmak ve cari açığı düşürmek için paranızın değerini düşürüyorsanız ve aynen ihracat artıp cari açık düşüyorsa fakat sadece 2 ay sonra enflasyon hortluyorsa , bu durumda yani enflasyonu düşürmek için paranızı tekrar değerlendiriyorsanız, intihar ediyorsunuz demektir. Bu durum, hükümetin hareket alanının da olmadığını gösteriyor.

Makroekonomiymiş, borsaymış bu masalları bir tarafa bırakalım, belirleyici olan tek şey siyasettir. Dışarıdan para giriyorsa borsa yükseliyor, bu kadar basit. Para nereden geliyor? Sunni hatta Vahabi yönetime sahip petrol ülkelerinden geliyor. Paranın çoğu Bahreyn'den geliyor. Efendim, biz de din kardeşiyiz ve Sunniyiz, Abdullah Gül yada Tayyip Erdoğan rica ediyor da bunlar bu paraları bunun için mi gönderiyorlar? Nah onun için gönderiyorlar. Abd'de bir Pentagon Generali, ''şu kadar parayı Türkiye'ye sokun'' diyor, bu paralar öyle geliyor. İnternette gugullarsanız, bu generalin adını, sanını bulursunuz.

Bu giren paranın karşılığında(13-14 milyar dolar) Türkiye, Suriye yönetimine cephe alıyor. Suriye'li muhalifleri besliyor, eğitiyor, lojistik imkanlar sağlıyor. Abd ve Batı, BM vasıtasıyla Suriye'ye müdahale etmek istediğinde Çin ve Rusya'nın vetosu ile karşılaşıyorlar. Buraya direk müdahale edecek güçleri olmadığı da görünüyor. Türkiye'nin müdahale etmesini istiyorlar ve baskı yapıyorlar.

Cemaat, ''derhal müdahale edilsin, Türk Ordusu Suriye'ye girsin'' diyor. Davutoğlu, Clinton ile görüşmesi sonrasında ''zaman kalmadığını, bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini'' söylüyor. Ayrıca Hakan Fidan'ın, hükümetin talimatıyla, Oslo'da, pkklılarla müzakere ettiğini söylüyor. Hakan Fidan'ın, Oslo'da, pkklılarla yaptığı pazarlığın kasedi internete sızdırılmıştı. Hakan Fidan, bu kasette üzerine basa basa kendi ağzından, pkklılara şöyle söylüyordu :''Ben, burada Tayyip Erdoğan'ın temsilcisi olarak bulunuyorum.''

Şayet, bu konuda kanıt varsa, Tayyip Erdoğan ile Cemaat arasındaki son çatışmaya bakılırsa, sanki cemaatin elinde bir şeyler var, bu kanıtlar Tayyip Erdoğan'ı Silivriye hatta İmralıya bile götürebilir. Tayyip Erdoğan müthiş baskı altında ve hareket alanı tamamen daraltılmış durumda...Türkiye'nin ise kıvırması gerekiyor fakat kıvıracak alan bırakılmamış. Artık bir karar verilecek, şayet Türkiye,Suriye'ye müdahale ederse borsada yön yukarı olacaktır.

Nasıl bir karar verilebileceği konusunda fikir vermesi açısından, çok yakında gerçekleşen fakat basında yer almayan bir olayı da yazayım. Suriyeli muhaliflerin lideri olan ve Türkiye'de bulunan, Suriyeli albay, Mit tarafından Suriye'ye teslim edildi. Bu albay, Suriye'de infaz edildi. Bu bilgi internette çeşitli sitelerde var. Bu albayı Mit içinden kimin teslim ettiği konusunda ise tartışmalar var.

Yorum

• DoppelAgent
              Katılımcı
              • 25 Ocak 2012
              • 151

repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              merhaba ağalar..
              son dakika haberi : kaynak reuters ajansı
              iran fransa ve ingiltere şirketlerine petrol satışını durdurdu..

bunun çeşitli mealleri vardır yansımaları nasıl olur fikirlerinizi öğrenmek paylaşmak hepimiz için iyi olacaktır.

saygılar
              Onlara yapilan ihracat sadece %3 imis.
              Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
              Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.

Yorum

• erol.erdem
                Yasaklı
                • 16 Aralık 2009
                • 83

Aşağıda BBC'de yayınlanmış bir yazı var. Bu başlıkta da ''güney euro, kuzey euro'' şeklinde yazılar yazılmıştı. Herhalde aşağıdaki gibi olursa öncelikle euro dolara karşı değer kaybederken, altın rekor kırabilir.

Chris Bowlby
                BBC muhabiri

Yunanistan'da parlamentonun kemer sıkma önlemlerini kabul kararı kısa vadede iflas tehlikesinin savuşturulmasını sağlamış olabilir, ama aşırı borcunu azaltmaya çalışan ülke yıllarca sürecek ekonomik krizlerle karşı karşıya.

Ülkenin euro öncesindeki para birimi drahmaya dönmesi fikrine destek artarken, Avrupa liderleri de Yunanistan'ın eurodan ayrılması durumunda para birliğinin hayatta kalabileceğini söylüyor.

Peki Yunanistan yeni bir para birimine geçerse ne olur?
                Euro bölgesi krizi sadece siyasi anlaşmalar ya da ekonomik analizlerden ibaret değil. İşin bir de insanların cebindeki paraya olan güven boyutu var.
                Euronun her euro bölgesi vatandaşı için daha bütünleşmiş ve istikrarlı bir Avrupa kıtası yaratması umuluyordu.
                Ancak eğer tek para birimi parçalanmaya başlar, bir ülke kendi ulusal para birimini yaşama geçirmeye girişirse euro bölgesinin tamamı bundan etkilenecek.
                Yunanistan'a ilişkin borç paketi pazarlıkları devam ederken, ülkenin içindeki siyasi kriz de artıyor. Kemer sıkma önlemleri can yaktıkça krizin yakın zamanda çözüleceğine inanan pek yok.
                'B Planı'nda ne var?

Euro bir arada kalamazsa ne olacağı sorusuna, hararetli tartışmalarda özel sohbetlerde yanıt aranıyor.
                Euronun tarihi konusunda bir kitabı olan ve merkez bankası konularıyla ilgilenen bir düşünce kuruluşundan David Marsh, euro'nun kilit oyuncularıyla da yakın temasta. ''Bir B Planı bulunduğuna ikna olmuş durumdayım. İnsanlar bana böyle bir plan olduğunu söylediler'' diyor, ama planın gizli olduğunun da altını çiziyor.
                Gizliliğin nedeni ise panik yaratmama arayışı. Yunanistan'da zaten mevduat sahipleri kitlesel biçimde olmasa bile bankalara akın etmişlerdi krizin ilk aşamalarında. Paralarını çekmiş ya da yurtdışına transfer etmişlerdi.
                Siyaset bilimci Aristotle Kallis, ''İnsanlar birşeylerin korkunç bir şekilde ters gitmesinden endişeli. Ya Yunanistan euro'dan çıkacak ya da çıkarılacak korkusu'' diyor.
                Ardından da, yeni para birimiyle gelecek olan bir devalüasyon, varlıklarının değer kaybetmesi, daha da ağırlaşacak bir yoksullaşma.

Yeni para birimi

Euro'dan ayrılmayı planlayan bir hükümet, muhtemelen öncelikle uluslararası darphanelerden biriyle, örneğin İngiltere merkezli matbaa De La Rue'ye âcil bir telefon edecektir.
                Şirket, İngiliz sterlininden Irak'ın yeni parası dinara kadar çok geniş bir portföye sahip.
                Peki yeni banknotlar ve bozuk paraları yürürlüğe sokmak ne kadar sürer?
                De La Rue'nün danışmanlarından Mark Crickett, ''Dört aydan daha kısa süreceğini zannetmiyorum'' diyor.
                Ama siparişi verecek hükümet, paniğin yayılması kaygısıyla sipariş ve teslimat işlerini olabildiğince gizli bir şekilde yapacaktır.
                Euro'nun işlemden çekilmesi, muhtemelen âni bir şekilde duyurulacak ve geçici bir süreliğine, mesela dört aylığına geçici bir para birimi kullanılacaktır.

Yeni para birimi eğer Drahmi olacaksa, bir euro'ya eşit bir değerde ortaya çıkması, ardından da hızla devalüe edilmesi beklenebilir.

Yunanistan'daki sermaye kontrolü, Yunan halkının eurolarını devalüe edilmiş bir kurdan yerel paraya çevirmeyi sınırlayacak, eski euroları yastık altlarında bulunduranlar ise muhtemelen sınıra doğru hareket edecektir.
                Mark Crickett, böyle bir durumda ise hükümetin önünde, paranın çıkışını önlemek için ''sınırları kapatmak'' gibi bir seçenek olabileceğini söylüyor. Bu ise insanların, malların ve hizmetlerin serbest dolaşımı esası üzerinde kurulan Avrupa Birliği projesinin sorgulanması anlamına gelecek.
                Ayrıca hareket sınırlaması diğer euro üyelerinde de paniğe neden olacak.
                Euro bölgesinin dağılmasının ne anlama geleceği soruları üzerine çalışmaları bulunan, UBS'in baş stratejistlerinden, Larry Hatheway, ''Düşünün, Portekiz vatandaşısınız, birileri gelip size, 'gördün mü, Yunanistan euro bölgesinden ayrılmış.' diyor. Mantıklı hareket, kişisel servetinizi, paranızı Portekiz'de tutup tutmamayı gözden geçirmektir.'' şeklinde konuşuyor.
                Eğer euro bölgesi dağılırsa, kıtanın para birimi bir belirsizlik dönemine girecek ve insanlar siyasetçilerinin hatalarının bedelini ceplerinden ödeyecekler.

Yorum

• kenanji
                  Katılımcı
                  • 30 Haziran 2009
                  • 136

40 gün önce kuzu amıcama söyle bir soru sormustum

"twitterda takip edilen tv de canlı yayınlarda konusan binlerce ky takipcisi olan yorumcular önce 46.000 lerı sonra 40.000 leri isaret etmislerdi. bu senaryonunda ancak 54.500 gecilirse bozulacağını belirtmislerdi. hatta sorulan sorular üzerine mal alma şartlarının sadece 59xxx ların gecilmesinide söylediler idi.

bu bilgiler esliğinde orta vadede 59xxx ler görülebilir mickey acaba."

Endeks 50 lerde dolanıyordu.Sonradan fişek attı.

Tuğittırdan takip ettiğim o kişiler su sıralar senet analizleri yapıp hedef vermeye başladı.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

uc basligim var onemli....

birinci basligim....macro tamam...borsa gocer....kasim 2010 da actim....endeks 70 000lerdeydi....maldan ciktim yeddi ceddimle shortum dedim....ve 48 000 inince...bu is tamam...asagi bitti....artik yukari oynuyoruz dedim...BU BASLIKTA SUREKLI SUNU FURGULADIM....PARA AMERIKAN OLANA AKACAK....DOLAR VE ONUNLA ES AMERIKAN HISSELER...nitekim biz 48 000 e indigimizde dow sadece 10 600 yapti...simdi 13 000 de yeni zirvede....yani bizim eski 70 000 lere...biz duserken geldi...o dusmedi hic....bunun bi mantigi vardi tabii....neydi o....YENI SOMURGE ULKELER....AVRUPA....skender bunnardaki sosyalist yapiyi sevmiyordu...BUNNARI GOCERTTI...BIZDE BIRLIKTE GOCTUK....

ikinci basligim altindi....altin 1850 ye gelince actim...ALTIN YUZDE 20 GOCER DEDIM....CIKTIM VE SHORTLADIM....benden sonra bana inat 1900 e gitti....ve 1500 e indi....DEDIMKI....ALTIN GOCECEK....SKENDER BURADAN PARA EMIP....YIKILAN BORSALARA FURACAK...furdu....

ucuncusu araliktaki....2012 de borsalar once yuzde 25 duzeltme ve sonra yuzde cikar dedim...mala girdim dedim....

ciktilar....BAKIN UC BASLIKTA BIRBIRINI NASIL TAMAMLIYOR....cunki ardinda mantik var....

simdi.....kritik bi noktaya geldik.....

cunkiiii.....

skenderin DIREKLERI....dolar....euro....yen....GUC DEGISIM YERINDELER....

ONUNCUNDE....piyasa oyunculari sasirmis bu cilgin cikisi tahmin edememis ve dot olmuslardir....gariii dikis tuturamazlar....

kenanj

bana yukaridakini yazdiginda....bir bendim 2012 de hedef feyza diyen....

imdi ben....maldan indim....baska sevdalar pesindeyim....cunki gencim...hormonlarim findik kadarlar....dashaklarim sis....

mantiksal izleme....

1...amerikada finansal krizi cikardi....amerikan halkina odetti...

2....avrupada finansal krizi cikartti....avrupa halklarina odetiyor....

3...skender agamin gundeminde simdi ne var....hadise budur....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

gelmis gecmis dun dinler....tum felsefe....

hep tek seyi anlatmaya calismistir insanogluna....IYILIKLE KOTULUGUN FURUSMASINI....

DINLER...

iyilik kotuluk tarafindan sargilanmistir...ayni kaplumbaga gibi...disindaki sert kabuk kotuluktur....icindeki canli iyiliktir...

iyilige ulasmak ucun...dua edeceksin...inanacaksin....seveceksin....sevgi sel gibi akacak derler....

fekat....

insanoglu buna her yonelisinde....skender agam gelir kaplumbagayi yer....elde kabugu kotuluk kalir....

dinler....

yilan ve bunalan insanogluna....umut verir....derki....uzulme....MEHDIYI YOLLARIM....

MEHDI...dunyanin en kotu halinde insanlarin bitkin halinde gelecektir....

bu...yahudilikte geldi....1600 lu yillarda sebatay sevi....yahudiler cok sevindiler....emme mehdi birden musluman olunca yikildilar...

tasi taragi toplayip....1800 lu yillarda amerikaya goctuler....artik mehdiye ihtiyaclari yok....

bizdede mehdiler var emme...gulagasma.
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• eksper
                        Kıdemli
                        • 17 Temmuz 2009
                        • 3714

75000 Şort....

Yorum

• paradigma
                          Tecrübeli
                          • 19 Haziran 2009
                          • 1088

eksper
                          75000 Şort....
                          eksper mc saatinde yukari surme olasligi mevcut ? erken olmadi biraz ? yoksa oyle bir durum olusursa oradada mi vuracaksin ?
                          yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• eksper
                            Kıdemli
                            • 17 Temmuz 2009
                            • 3714

mc filan anlamam...paranın kokusunu aldımmı affetmem....

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1922

eksper devamlı short diyorsun..
                              Bu shortların hedefi nedir..??
                              u100 olarak yazabilir misin..
                              3 aşşa 5 yukarı...

Bu arada sıradaki balon büyük ihtimal çin olacak diye düşünüyorum..

Bundan 1 sene sonraki şelale de çin i konuşuyor olabiliriz..

Çin şöyle çin böyle hede çine gitti hödö çinden geldi..

Mesela çin MB nın başkanının adını kimse bilmiyor şu anda..
                              Bir süre sonra ezberimize yazılabilir..

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                eksper devamlı short diyorsun..
                                Bu shortların hedefi nedir..??
                                u100 olarak yazabilir misin..
                                3 aşşa 5 yukarı...

Bu arada sıradaki balon büyük ihtimal çin olacak diye düşünüyorum..

Bundan 1 sene sonraki şelale de çin i konuşuyor olabiliriz..

Çin şöyle çin böyle hede çine gitti hödö çinden geldi..

Mesela çin MB nın başkanının adını kimse bilmiyor şu anda..
                                Bir süre sonra ezberimize yazılabilir..

"Çin baharı"........ isterük....

Gerçekten de Çin'in agresif ihracatçı yapısı duraklamadıkça.... batının işsizlik problemi ve dış ticaret dengesi rahatlamayacak........

Çin'in ihracatı duraklayınca iç taleb dengeli artırılamazsa (bugün Çin MB'nın faiz düşürme kararı bu amaca yönelik olabilir) , iç huzursuzlukların patlak vermesi gündeme gelebilir..... İşte o zaman... ver elini..........

"Çin baharı...."...

Saygılarımla
                                talebe A-YI (araştırmacı yazar... ne yazar..? )
                                Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information