FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sanacasta
    Katılımcı
    • 09 Mart 2011
    • 98

dow jones başlattığı yeni süreci olumlu şekilde devam ettireceğini düşünüyorum.
    zaman kaybı...

Yorum

• sercan_2014
      Yeni Üye
      • 28 Mayıs 2011
      • 125

herkese iyi akşamlar..
      sanırım yunanistan meclisinde bugün oylama vardı?bilgisi olan var mı?
      hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
      umut en büyük işkencedir....

Yorum

• sercan_2014
        Yeni Üye
        • 28 Mayıs 2011
        • 125

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bildiğim kadarıyla Cemaatin, Tayyip Erdoğan ile arası çok kötü...Anladığım kadarıyla Hakan Fidan Cemaatçi, tehditvari konuşmalarının sebebi, adamımızı yedirmeyiz demek istiyorlar. Yani ''pkk ile pazarlığın'' hükümetin talimatıyla olduğunu söylemek(davutoğlu böyle konuşmuştu), Tayyip Erdoğan'ı tehdit etmek demektir, çünkü hükümetin başı o...Bence kısa vadede bundan bir şey çıkmaz, bir şekilde anlaşırlar, olayı unuttururlar.

Ergenekon ile ilgili davaları takip etmek lazım...Bence şahinkaya davası önemli...

Geçenlerde menealaos'un ''Barzani, petrolü TL ile satarsa cari açık tartışması ortadan kalkar'' yorumu için ''mümkün değil'' diye yazmıştım. Link veremeyeceğim sabah bir yazı okudum.

İran, Hindistan'a sattığı petrolün parasını Hindistan Rupisi ve Japon Yeni olarak almak için görüşmeler yapıyormuş. Bunun sebebinin ise buna aracılık eden Hindistan Merkez Bankasının usd işlemlerini durdurmuş olması imiş. Şimdilik bu işlemler, Türkiye Halk Bankası üzerinden yapılıyormuş.

menealaos'un hükümeti savunan yazılarını okumuştum. Demek ki kulağına bir şeyler geliyor.

mümküm değil dememek lazım...
        sn erol paylaşımınızda ilgimi çeken en önemli husus hindistan merkez bankasının usd işlemlerini durdurmuş olması kısmı..
        sebebi eğer karşılıksız basılan dolarlardan dolayı bu para birimini red ediyor ise;
        şahsi görüşüm global sermaye hindistanın ipini bi şekilde çeker..başka bi nedense bilemiyorum..
        bence libya lideri kaddafinin ipi petrolümüzü dolarla değil altınla verelim görüşünü attıktan sonra çekildi..
        aslında değer üreten ülkeler varlıklarını karşılığı olan para birimi ya da değerli emtialar karşılığında satmak istemekte haklılar..ama 2009 dan sonra parasal genişleme adı altında mevcut global sermaye varlıklarına varlık katmakla kararlı..
        bizler için borsaların ne olduğu önemli olmamalı...basılan paraların ekonomileri toparlamaktan insanlara istihdam yaratmaktan ziyade piyasalarda varlık balonları yarattığını düşünüyorum..uzun vadede bu durum sürdürülemez..

Yorum

• sercan_2014
          Yeni Üye
          • 28 Mayıs 2011
          • 125

artık bi yeni parasal genişleme olacaksa bu jp morgan,citybank,bank of america vs bi sürü bankalar aracılığla değil bu paraya ihtiyacı olan emlak vs kim varsa orta büyük ölçekli fede direk başvuru yapmalı.. öyle bi sistem yapılmalı ki bizde bu basılan paraların ekonomiye katkı sağlamak ya da insanlara istihdam yaratmak amaçlı olduğuna inanalım..
          DÜNYANIN İYİ GİTTİĞİNİN GÖSTERGESİ DOWUN 20000 OLMASI YA DA PARANIN DEĞERSİZLİĞİ ALTININ ONSUNUN 3000 DOLAR OLMASI DEĞİLDİR BENCE...
          BÖYLE GİDERSE BÜYÜK YATIRIM BANKALARI 2000DEN SONRA DÜNYAYI İÇİNDEN ÇIKILMAZ Bİ HALE SOKTUKLARI KALDIRAÇLI ÜRÜNLERİ YANINDA KARŞILIKSIZ BASILAN PARALARI İLE Bİ AŞAĞI Bİ YUKARI DÜNYA BORSALARINDA SÖMÜRDÜKLERİ PARALAR İLE NAKİT HAVUZUNUN İÇİNDE BOĞULACAKLAR...BU LİKİTİDE TUZAĞINA ARTIK BİRİNİN DUR DEMESİ GEREKİR....

Yorum

• sercan_2014
            Yeni Üye
            • 28 Mayıs 2011
            • 125

sanacasta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            yunanın default etkisi 48.6'a götürebilir ama 2008'deki gibi bir çöküş olmayacaktır.
            2000 zirvesine kadar net 3 dalga,2000-2003 arası 4.cü dalga, burdan 2007 zirvesi(58binler) 5.ci dalga..
            58-20bin düşüşü a dalgası, 20912(48400 de intermediate b bitti bence) ,70bin-87500 arası primary b oluşumu, başlayacak çöküş pirimary c olabilir..
            2007 EKİMİNDE İMKB 5 DALGALIK YÜKSELİŞİNİ BİTİRMİŞ...
            GENİŞLEYEN YASSI (3-3-5) PATERNTİNE GÖRE PRİMARY C İTKİSEL(5 DALGA) HALİNDE İLERLEMESİ BEKLENMELİ..
            BENİM GÖRÜŞÜM 12260.. YIL 2014

Yorum

• sercan_2014
              Yeni Üye
              • 28 Mayıs 2011
              • 125

sanacasta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              yunanın default etkisi 48.6'a götürebilir ama 2008'deki gibi bir çöküş olmayacaktır.
              58 bİn-20 bİn dÜŞÜŞÜ 3 dalga takİp edİlebİlİyorken, 20912den baŞlayan ÇikiŞta bİ Şeyler eksİk.. 2007 ekİm 58 bİn zİrvesİnde 5 dalga yÜkselİŞİnİ tamamladiĞini dÜŞÜnÜrsek İmkbnİn(sn tuncer ŞengÖz ve devİr gİbİ bu İŞİn duayenlerİ de bÖyle dÜŞÜnÜyor),2007 de baŞlayan dÜzeltmede prİmary a dalgasi net 3 takİp edİlİyor, prİmary bnİn boyu a yi aŞti...
              Dolasiyla boylari eŞİt olan 3 dalga halİndekİ zİgzag İhtİmalİ ortadan kalti...
              En gÜÇlÜ olasilik genİŞleyen yassi dİye dÜŞÜnÜyorum.. AĞustos ayindan berİ İlerleyen dalga bence İntermedİate c dalgasi... Prİmary b nİn de net 3 dalga dÜzeltme kalibinda olmasi İÇİn bence 71776 zİrvesİ aŞilmali... BÜyÜk bİ teknİk uyumsuzlukla bu trend bİtmelİ..

Yorum

• PEGA_SUS
                Yasaklı
                • 21 Ağustos 2011
                • 2790

günaydın kuzu abinin cömaatı...
                hayırlı bol kazançlı haftalar...dilerim
                burayı da siyaset meydanına çevirmek istemiyorum, çok acayip moralim bozuldu bu alttaki habere

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                güzel ülkemi yönetenlere bak... biri cömaaat, öbürü hökümat...

ki ikiside

öbür dünyada bile bunları benden uzak tut YARABBİ...

dediğim adamlar

ne günlere kaldık YARABBİ, YA RASULALLAH...
                12.02.2012 17:19
                Orduspor taraftarı Gençliğe Hitabe'yi okudu

Ordusporlu taraftarlar, maçın başlama düdüğü ile birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep birlikte okudu. Sahada maç oynanırken, taraftar 6 dakika boyunca hitabeyi baştan sona coşkuyla seslendirdi.
                Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okullardan kaldırılması ile ilgili tartışmalara yeşil sahalar da katıldı. Geçen hafta oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi sosyal medyada başlayan "maçın başlama düdüğüyle birlikte hitabe okunsun' kampanyası, derbide uygulanmadı ama Orduspor taraftarı bugünkü Medical Park Antalyaspor maçının başlama düdüğü ile birlikte hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe'yi okudu.

Yaklaşık 6 dakika boyunca 9 bin taraftar, bir taraftan başlayan maçı izlerken diğer yandan Gençliğe Hitabe'yi seslendirdi.

Yayıncı kuruluş Lig TV'nin küfür uygulamasında olduğu gibi yayının sesini kısması ise tepkilere neden oldu.

Yorum

• filozof16
                  Katılımcı
                  • 10 Temmuz 2011
                  • 144

son yazımızda Türkiyenin olumlu ayrışması için kürt sorununa bakılması gerektiğini yazmıştık...

bakınız...bugünkü tarafın manşeti...meğer sn.basbakan nisan 2012 de dağa dönerek dağdan iniş için balkon konuşması yapmayı planlıyomuş...okunmalı...ama taraf alarak değil...internetten bakarak...mali destek vermek istemeyiz...50 kuruş vererek bile..
                  hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• paradigma
                    Tecrübeli
                    • 19 Haziran 2009
                    • 1088

ekper , shortlari kapatmistin , long vuracaktin ..ama vurdadin gibi henuz ?
                    yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• eksper
                      Kıdemli
                      • 17 Temmuz 2009
                      • 3714

tekrar şortlayacagım...long icin şartlar oluşmadı daha....

Yorum

• eksper
                        Kıdemli
                        • 17 Temmuz 2009
                        • 3714

73475...şortladım...

Yorum

• paradigma
                          Tecrübeli
                          • 19 Haziran 2009
                          • 1088

eksper
                          Tecrübeli

Mesajlar477

73475...şortladım...

eksperim daha once 74 750 den shortu vurmustun ..bu sefer oralari beklemedin hayli de erken vurdun ...75 200 - 71 900 un son fibo duzeltmesi olan 73 925 civarlarinda vereceksin diye tahmin ediyordum ..
                          yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

bana sanki hareket bandımız belli oldu gibime geliyor... 16'ya kadar
                            73-73.600 arası...
                            bu iyi haberi (yunan) mal yıkmak için kullanırlarsa aşağı çakarlar daha sonra gibi gibi

ps: 73,300 ortalamayla shortum
                            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• MAKİNİST
                              Katılımcı
                              • 15 Ağustos 2007
                              • 145

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              günaydın kuzu abinin cömaatı...
                              hayırlı bol kazançlı haftalar...dilerim
                              burayı da siyaset meydanına çevirmek istemiyorum, çok acayip moralim bozuldu bu alttaki habere

12.02.2012 17:19
                              Orduspor taraftarı Gençliğe Hitabe'yi okudu

Ordusporlu taraftarlar, maçın başlama düdüğü ile birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep birlikte okudu. Sahada maç oynanırken, taraftar 6 dakika boyunca hitabeyi baştan sona coşkuyla seslendirdi.
                              Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okullardan kaldırılması ile ilgili tartışmalara yeşil sahalar da katıldı. Geçen hafta oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi sosyal medyada başlayan "maçın başlama düdüğüyle birlikte hitabe okunsun' kampanyası, derbide uygulanmadı ama Orduspor taraftarı bugünkü Medical Park Antalyaspor maçının başlama düdüğü ile birlikte hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe'yi okudu.

Yaklaşık 6 dakika boyunca 9 bin taraftar, bir taraftan başlayan maçı izlerken diğer yandan Gençliğe Hitabe'yi seslendirdi.

Yayıncı kuruluş Lig TV'nin küfür uygulamasında olduğu gibi yayının sesini kısması ise tepkilere neden oldu.

Moral bozacak bir durum yok kardeşim...Eğer para verip bu platformu izleyen Atatürk'çüler varsa gidip üyeliklerini iptal ederler ve bu kurum da şapa oturur,yaptığı terbiyesizliğin bedelini öder...

Yorum

• PEGA_SUS
                                Yasaklı
                                • 21 Ağustos 2011
                                • 2790

MAKİNİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Moral bozacak bir durum yok kardeşim...Eğer para verip bu platformu izleyen Atatürk'çüler varsa gidip üyeliklerini iptal ederler ve bu kurum da şapa oturur,yaptığı terbiyesizliğin bedelini öder...
                                onlar basit işler sevgili AĞABEY im

AMARİKA bu ATAMIZIN kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin ipini çekmiş mi ? ÇEKMİŞ...

bunun için gerekli adamları ATAMIŞ MI ? ATAMIŞ...

bu adamlar 10 senedir, bu ideal uğruna çalışıyor mu ? ÇALIŞIYOR
                                .
                                .
                                ben buna yanıyorum asıl...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information