FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • guneysu
    Rize
    • 01 Mart 2009
    • 646

Sağol kuzu, Değerlendirme yapayım içinden, 2-3 tanede karar kılmak lazım..... 10 senet bana fazla gelir..
    !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• kaizer
      Yasaklı
      • 08 Ağustos 2011
      • 162

Kaçırdık mı şimdi listeyi

takrar istesek...

Yorum

• erol.erdem
        Yasaklı
        • 16 Aralık 2009
        • 83

cemaat ile hükümet arası biraz sorunlu herhalde
        cemaate yakın gazeteciler tehditvari konuşuyorlar mit yasasıyla ilgili...
        Bildiğim kadarıyla Cemaatin, Tayyip Erdoğan ile arası çok kötü...Anladığım kadarıyla Hakan Fidan Cemaatçi, tehditvari konuşmalarının sebebi, adamımızı yedirmeyiz demek istiyorlar. Yani ''pkk ile pazarlığın'' hükümetin talimatıyla olduğunu söylemek(davutoğlu böyle konuşmuştu), Tayyip Erdoğan'ı tehdit etmek demektir, çünkü hükümetin başı o...Bence kısa vadede bundan bir şey çıkmaz, bir şekilde anlaşırlar, olayı unuttururlar.

Ergenekon ile ilgili davaları takip etmek lazım...Bence şahinkaya davası önemli...

Geçenlerde menealaos'un ''Barzani, petrolü TL ile satarsa cari açık tartışması ortadan kalkar'' yorumu için ''mümkün değil'' diye yazmıştım. Link veremeyeceğim sabah bir yazı okudum.

İran, Hindistan'a sattığı petrolün parasını Hindistan Rupisi ve Japon Yeni olarak almak için görüşmeler yapıyormuş. Bunun sebebinin ise buna aracılık eden Hindistan Merkez Bankasının usd işlemlerini durdurmuş olması imiş. Şimdilik bu işlemler, Türkiye Halk Bankası üzerinden yapılıyormuş.

menealaos'un hükümeti savunan yazılarını okumuştum. Demek ki kulağına bir şeyler geliyor.

mümküm değil dememek lazım...

Yorum

• Karatay
          Aktif
          • 14 Ağustos 2011
          • 277

Bu petrol ticaretinde iran takas yöntemini kulanacağını söyledi ayrıca..Mal ve hizmet karşılığı petrol verilecek.
          Kuzey Irak ile bizim aramızda bu tür bir ticaret olası..Oralara verilen mal ve özellikle inşaa çalışmalarına karşılık petrol alınır.
          Rusya ve iran ile aramızda yerel para cinsinde swap anlaşmasıda var ama işe yaramıyor çünkü açık büyük, biz 1 liralık mal satıyoruz adamlar 10 liralık petrol ve gaz veriyor.
          Ama kuzey ırak öyle değil bildiğim kadarıyla oldukça yüklü bir hacim var, bizim avantajımızda olan....

Ayrıca türk lirası ile yapılacak olsa bile amerikalıların ilk başlarda sesini çıkaracağını sanmıyorum.Amaç zaten ırakın bölünmesi ki kuzeyin bu tavrı onların daha çok işine gelecektir.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

dün 73.500 altında kapatan endeks-30, bugün ilk yarıyı başarısız bir yukarı denemeyle geçirdikten sonra ikinci yarı yıkıldı.. şaşırtıcı bi şey yok yani.. ara destek olan 72.200 altında kaldı, bir al sinyali gelmedi.. pazartesi için 72.200- 72.500 direnç alanı.. esas kritik bölge 70.500- 71.000 bölgesi çünkü 70 binin hafif altından geçen 200- günlük ortalamayla hesaplaşma gündeme gelmeden yukarı dönmek gerekir (yukarı devam edeceksek)

dövizde ise 2.05 sepet yukarı geçilemedi, 2.05 dünkü ilk harekette gidilen yerdi ve bugün yunan haber, %1.5 borsa düşüşüe rağmen daha yukarı gitmedi.. dövizdeki durum pozitif, yani %8.0 aşağı geldikten sonra tepe tepe %1.4 tepti- hiç bi şey hükmünde bi 'dead cat jump'..

tahvil faizi 9.4x trade etti, 10 bp kadarlık önemsiz bir düzeltme anlamında- bir ayda 225 bp düşüş sonrası.. son ayların en yüklü itfası önümüzdeki çarşamba günü, 18 kusür milyar.. ihale(ler) öncesi faizi biraz yukarı ittirmek bankacılıkta bir gelenektir.. negatif bir durum yok yani.. hazine'nin eurobond ihracında faiz 5.75 oldu, 3 hafta önceki satışta faiz 6.35 idi.. bazıları zannediyor ki, hazine ortamı buldu gitti hemen para topladı piyasadan- öyle bi şey yok, ocak-şubat 2.7 milyar eurobond itfası vardı, onu roll-over etti, 2.5 milyar borçlandı.. mühim bi şey yok, rutin uygulama
            düşüncelerimizi sınırlayan tek şey; inandıklarımızdır ..

menelostan....guzel yorum...200 gunnuge indikmi..70 000 yani...VOB da 5000 puan yaziyorum....skendere kol gibi girecek....bana bi hafta once 3000 sokmustu....

aslinda hedef 67 000....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

bildiginiz gibi....yunanli kardeslerimi isyana davet etmistim....ve ettiler....hukumet catirdiyor....

icice gecmis iki olay var....birisi orderly default yap ve eurodan cik....bu merkel ve timoty nin tezi....amac avrupali ve amerikali bankalari kurtarmak...CDS tetiklemeden....

yunanlinin buna karsi kozu...direkt default ilan edip....hepsini dotustu oturtmak,,,,tabii kendide...

eline bakiyor yorgo....el bos....ucunda bagimsizlik gidiyor....he desede gidiyor...demese onuru kurtulur...

YUNAN DEFAULT DERSE.....48 000 HEMEN ORADA USAGLAR....HEMIDE ILK DURAK...ARA DURAK FILAN YOK...
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

bu baslik onun ucun acildi....

son furgun.....

son furgun.....

son furgun......

Yorum

• erol.erdem
                  Yasaklı
                  • 16 Aralık 2009
                  • 83

Ayrıca türk lirası ile yapılacak olsa bile amerikalıların ilk başlarda sesini çıkaracağını sanmıyorum.Amaç zaten ırakın bölünmesi ki kuzeyin bu tavrı onların daha çok işine gelecektir.
                  İş, Irak'ın bölünmesiyle bitmiyor. Abd, Irak'tan çekilmeden önce, Irak'ın güneyinde 50.000 pastaran İran askeri olduğunu defalarca yazdım. İngiltere, Irak'ın güneyinden çekildikten sonra, İran askerleri oraya girmişti ve Irak ise Abd işgalindeydi. İran askerleri en az 4 yıldır oradaydılar.

Bugün, Bağdat ve Irak'ın güneyi tamamen İran'ın nufuzuna girmiştir. Şuanda; Irak Başbakanlık binasında İran Devrim Muhafızları bekliyor. Şimdi, menealaos diyor ki, Kuzey Irak'ı Türkiye kontrol edecek...Bunun hiçbir emaresini göremiyoruz. Kürdistan'ın hükümet binasında Türk özel birlikleri yok. Olmadığı gibi, Türkmenler baskı altında...Barzani, Abd korumasında ve belli bir askeri gücü var.

Şimdi, Barzani Abd'nin isteğiyle(hatta talimatıyla) petrolü bize TL ile verebilir. Böyle olursa öyle pembe senaryolar çizilir ki, İmkb 100.000 değil, 150.000'e bile çıkar. Türkiye, büyümede dünya rekoru kırar. Sonra ne olacak? Türkiye pis bir tuzağa düşecek.

Bu plan, Irak'ın bölünmesiyle bitmiyor. Bunu, mezhep çatışmasının daha da şiddetle körüklenmesinden anlıyoruz. Irak'ın güneyi ve Bağdat nasıl İran nufuzuna girdiyse, körfezdeki Arap Emirlikleri de İran nufuzuna girecekler. En sonunda da Suudi Arabistan'ın petrol bölgesinin sınır komşusu Bahreyn, Şiilerin yani İran'ın kontrolüne girecek. Bahreyn de nufusun %30'u Sunni, %70'i Şii'dir. Yönetim Sunnilerin elindedir.

Türkiye'nin dövize ihtiyaç duyduğu zamanlarda Bahreyn'den para girişleri olur. Bence, Bahreyn deki Sunni yönetimin iki sene bile ömrü yoktur.

Şayet, Barzani bize petrolü TL ile verecekse, bunu Abd'nin talimatıyla verecek demektir. Bu petrolü alan da veren de kendini ateşe atar, sonunda Saddam'ın başına ne geldiyse, başına o gelir.

Türkiye pis bir tuzağa düşecek diye yazdık ama Türkiye, İran'ın Hindistan'a petrol satışına aracılık ediyorsa, bu tuzağa zaten düşmüş demektir.

PLAN, İRAN'IN VE ŞİİLERİN KAZANMASI ÜZERİNE KURULMUŞ. İran'ın karşısında pozisyon alan kaybedecektir.

Yorum

• erol.erdem
                    Yasaklı
                    • 16 Aralık 2009
                    • 83

İşte buyrun, Mit meselesi çözüldü bile...

“MİTmensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenlerin; görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı ya da 5271 sayılı CezaMuhakemesi Kanunu’nun 250.maddesinin birinci fıkrasına göre kurulan ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla, haklarında soruşturma yapılması Başbakan’ın iznine bağlıdır.”

Şimdi buradan Cemaat çok güçlü, hükümete ve Tayyip'e istediklerini yaptırdılar sonucu çıkabilir. Ben öyle düşünmüyorum. Cemaat denilen yapı, kullanılabildiği kadar kullanılacak, son kullanma tarihi geldiğinde ise buruşturulup atılacak bir yapıdır.

Ergenekon'un içine sızmak, Genelkurmay Başkanlarının kızlarının, hanımlarının, parti liderlerinin, önemli siyasetçilerinin yatak odalarını izlemek, dinlemek, bunlar camilerde salya sümük ağlayan adamların yapacağı işler değildir.

Wikileaks belgelerinden Türkiye’yi sarsacak önemli bir belge daha çıktı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen bir kriptoda, Türk polisinin Ergenekon soruşturması konusunda detaylı bir brifing verdiği, ayrıca polisin “eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızı B.C.’nin özel görüntülerini ele geçirdiği”ni anlattığı bilgisi yer aldı.

Türkiye'de yapılan bu operasyonlar, Abd özel kuvvetlerinin operasyonlarıdır. Cemaat ise günah keçisidir. Ergenekon'u alıp Silivri'ye tıkabilmek için yerli taşeron kullanmak zorundasınız. Türkiye'de oluşan algı, ''herşeyi Cemaat yapıyor'' algısıdır. Eski genelkurmay başkanı kodeste, orgeneraller, önemli siyasetçiler, akademisyenler kodeste, onlarca kişi şüpheli biçimde hakkın rahmetine kavuştu.

Bu olaylar, öfkeyi, kini, nefreti de beraberinde getiriyor. İşte Cemaatin görevi, bu öfkeyi, kini ve nefreti üzerine çekmektir. Zamanı gelince, TSK'nın genç subayları ''kurban'' isteyince, Türkiye'de bu operasyonları yapanlar tafarından, TSK'nın önüne atılıverirler. Sonunda Türkiye sakinleşiverir.

Cemaat bu kadar güçlüyse, liderlerini Türkiye'ye getirsinler. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye gelmesinin önünde ne engel var? 1,5 milyar Müslüman bir araya gelse yine getiremezler, Ergenekoncular Silivri'de, Fethullah Gülen ise Pennsylvania'da hapistedirler.

Yorum

• ayhan53
                      Rallici Başkan
                      • 27 Nisan 2009
                      • 2657

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ver o resimdeki gaciyi....tukan senin....
                      çapkınlık edecem diye başını belaya sokma ben o gacının filmini seyrettim
                      çok pis dövüyo
                      [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                      M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• emmi67
                        Bağımlı
                        • 13 Temmuz 2010
                        • 460

ntvmsnbc ve Ajanslar
                        Güncelleme: 12:03 TSİ 11 Şubat. 2012 Cumartesi

ANKARA - Başbakanlık Basın Merkezi'nden Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.
                        Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Erdoğan'ın, 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşamasının yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlandığını, başlangıçta planlandığı üzere tedavinin bu şekilde nihayete erdirildiğini bildirdi.
                        Açıklamada, ''Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

Piyasaya yansıması nasıl olur

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

degerli dostlar....

keyborsada....hisse analizleri cok ehil eller tarafindan yapilmakta....bende onlari izliyorum....onlar varken o konuda bana soz dusmez....isleri o cunki....ben haddimi asmamayi bilen biriyim....benden daha iyi olanlarin alanlarinda ahkam kesmem....kendime hakaret olur.....

AHMET HAKKI....cok guzel calismalari var....not defterinde.....hisse topigimiz var....simurg hergun tariyor....

ben ancak....siranin ulusal 50 ve 100 deki hisseler oldugunu soyleyebilirim...ICDINAMIKLERE BAKARAK....

son sozu ise onlar soyler...bu onlarin isi....

bu forum bilgi dolu....iyi izlerseniz tabiii.....

Yorum

• repalize
                            Aktif
                            • 05 Aralık 2011
                            • 311

daha nasılsınız sayın kuzu...hep para konuşuluyor sağlık sıhhat nasıl?

Yorum

• filozof16
                              Katılımcı
                              • 10 Temmuz 2011
                              • 144

şimdi....şüpheci ve analitik yanımızla bazı sorular soralım...
                              sn.basbakanını ameliyatı yarın yatırımcılara bazı sorular sordurtuyor....
                              çünkü...yarınki hareketler bu konuyla bağlantılı...

sorumuz şu...çocuklarını okuturken bile abd.yi tercih eden bir aile....eğer çok ciddi bir sağlık sorunu olsa...Türkiyedeki hastanaleri tercih eder mi...
                              ayrıca...50000 üçüncü kez kırılırken sn.basbakanın durumu ciddi...diye foryumlara haber uçurulmadı...mı...
                              ve sırf bu nedenle halkımız bu 10000 puanlık ralliden mahrum bırakılmadı mı...

o halde...paniğe gerek yok...diye bitirelim....
                              şu da unutulmasın...mal kötü haberle değil....iyi haberle yedirilir...biz pkk.sorununun halledileceği yönünde açıklamalara fokuslanmış durumdayız...işte o zaman korkmaya başlarız..halkımız için...
                              hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• sanacasta
                                Katılımcı
                                • 09 Mart 2011
                                • 98

yunanın default etkisi 48.6'a götürebilir ama 2008'deki gibi bir çöküş olmayacaktır.
                                zaman kaybı...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information