Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....
2009 da olduğu gibi bazılarının yine kamyon...tır...benzeri araçları istinyenin arka duvarının dibine çektiği görülüyor....ben takaslara inanmıyorum...diyenlere ....ben çubuklara bakarım....diyenlere sözümüz yok...
ancak....yerlilerin de iyi ve uysal birer satıcı oldukları da göze çarpıyor...
kendimizi....kendimizi komprodor burjuvazinin içerdeki işbirlikçi evlatlarından ve yabancılardan korumak adına....Türkün furuşkan evlatlarının daha son sözünü söylemediğini hatırlatalım...
Benim aklıma hiçbir zaman yatmayan bir konu var...
Bu kanal ocağın ikinci haftasında kendini belli etmiş, üçüncü haftasında ise çalıştığını teyit etmiş..
Bu kanalı herkes biliyor.. Forumlarda, televizyonda her yerde iki üç haftadır bu kanal çizilmekte...
O zaman bu kanalın daha para kazandırmaması lazım... Yani artık bu kanalın dost değil, dost kazığı olarak çalışması muhtemel... ben zikender olsam, öyle yapardım..
Kafamın bu şekilde çalışmasından dolayı nerde "trend is your friend" emaresini görsem, aha!! sürüye dahil ettirmek için eğitim var burada diye düşünüyorum...
Yanlış mı düşünüyorum..
ps: Ben geçen hafta itibari ile ruhumu ve bedenimi zikenderin kağıtlarından ve yoncalarından temizledim. Şu anda satış rakamımın üstünde fiyatlanmasına rağmen, halen iyi fiyata sattığımı düşünüyorum.. Kaçan sadece fırsat...
Benim aklıma hiçbir zaman yatmayan bir konu var...
Bu kanal ocağın ikinci haftasında kendini belli etmiş, üçüncü haftasında ise çalıştığını teyit etmiş..
Bu kanalı herkes biliyor.. Forumlarda, televizyonda her yerde iki üç haftadır bu kanal çizilmekte...
O zaman bu kanalın daha para kazandırmaması lazım... Yani artık bu kanalın dost değil, dost kazığı olarak çalışması muhtemel... ben zikender olsam, öyle yapardım..
Kafamın bu şekilde çalışmasından dolayı nerde "trend is your friend" emaresini görsem, aha!! sürüye dahil ettirmek için eğitim var burada diye düşünüyorum...
Yanlış mı düşünüyorum..
ps: Ben geçen hafta itibari ile ruhumu ve bedenimi zikenderin kağıtlarından ve yoncalarından temizledim. Şu anda satış rakamımın üstünde fiyatlanmasına rağmen, halen iyi fiyata sattığımı düşünüyorum.. Kaçan sadece fırsat...
PAVLOVUN KOPEKLERI VE SARTLANDIRILMIS REFLEKS.....
borsa piskolojidir....buyuk arastirmaci RUS pavlovun kopeklerini bilirsiniz...bilmiyorsaniz google tiklayin gelir....skender bunu kullaniyor....diyelim turk borsasi ile ilgili 20 000 kisi varsa....tumu bu kanala bakiyor....bu kanal insanlari malda tutuyor....insanlar bunu refleks halinde yapiyor....cunki teknik analizle skender bunu OGRETMIS...ayni PAVLOV da oldugu gibi....sartlandirilmis refleks bu...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bu pavlov deneyinin yanında bir de şu olduğunu düşünüyorum, naçizane
sürüye uymanın vermiş olduğu rahatlık...
insan sosyal bir varlıktır, genlerinde vardır, ve bu sayede hayatta canlı kalır...
topluma uymadığı zaman mutlaka cezasını görür, bunu tüm hayatı boyunca görmüştür, yaşamıştırö, öğrenmiştir
(hatta bu hatun tavlamada bir konsepttir, social proof... yani eğer sen bir mekanda sosyal olarak kabul gördüysen(etrafında arkadaşların var, mekanın sahibi senin arkadaşın, barmenlerle iyi anlaşıyosun), bir hatunla ilk konuşmayı başlatman daha kolaydır... çünkü özellikle hatunlar social proof'a çok önem verirler.. neyse)
halbuki borsa'da en çok sakınması gereken şey budur diye yavaş yavaş anlıyorum
o yüzden özellikle pozisyona girerken, borsanın en acemileri.. sürüye uymayı tercih ederler. tersini yapmak o kadar zordur ki
kendimden biliyorum çok çok zordur... yani sosyal olarak kabul edilmeyen bir hareket yapmak gibi mesela bu
Zirve tartışılan konularla haber olurken, gazetelerin yorum köşelerinde İngiltere'nin niyeti üzerinde duruldu.
Geçen yıl böyle bir zirve geleneğini başlatan David Cameron'ın ''asıl niyeti acaba ne'' sorusuna yanıt aradılar.
Avrupa Mali Birliği'ne katılmayan ve AB'nin bağlayıcı kararlar almasına öteden beri karşı çıkan İngiltere'nin kuzey ülkeleri arasında birlik oluşturmanın zemini için böyle bir girişimde bulunmuş olabileceğine dikkat çektiler.
Dagens Nyheter gazetesinin başyazısında da ''Umarız bu zirve AB'de ayrılıkları tetiklemez'' görüşüne yer verildi.
biraz fantazi yazıcam yine....
şimdi bugün 74,200 seviyelerine çıksa, ve 73,800 seviyelerinden kapatsa...
haftasonuna herkesin aklını... "ulan bu küçük düzeltmeymiş" diye soksa... algı artık longa dönse
sonra pztsi yukarıdan açsa... ve gıdım gıdım düşmeye başlasa hem de o sırada spotta malları yedirse..
kuzu'nun dediği 20 'lik ortalamaya kadar düzeltmeyi yapsa... çok mu uçmuş olurum
beynimi mümkün olduğunca temizleyerek böyle bir senaryo yazdım...
flatim ama 74,200 civarı gelirse shortlamayı düşünüyorum
Yorum