altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • taka
    Kıdemli
    • 22 Eylül 2009
    • 3774

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diyelim shortu actik...kaos surdu...borsalar kapatildi....shortu nerede kapiyacan...borsa yok ki...bakiniz arjantin....gitti paranin tumu....

turkiye artik guvenilir bi ulke degil....PARA DURMAZ ORADA...KACAR...

BEN ONU YAPIYORUM...parami transfer ediyorum....dow da oynarim....
    lem kuzu daşşaklarına noldu !!!ula korkma bi halt olmaz.haftaya unutur gider bu millet,yada pala unutturur.
    ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
    sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
    müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• k3r3m
      Aktif
      • 31 Temmuz 2011
      • 665

sayın kuzu
      eğer bu hareket, global sermayenin tek devlet yaratma senaryosunun bir parçasıysa... yani üniter devlet anlayışının temel taşlarından olan orduları yıpratma ve pasifize etme olayıysa...
      o zaman neden kaos çıksın, neden sermaye kaçsın... tam tersi.. gittikçe daha ılımlı oluyoruz, daha globalleşiyoruz demek değil mi?

böyle bir sebepten dolayı, neden borsalar kapansın anlamadım...
      hatırlarsanız daha 2-3 ay önce önce de bir genelkurmay krizi yaşanmıştı... ve öyle ahım şahım birşey olmadı...

sizi endişelendiren başka birşey olabilir mi?
      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kenanji
        Katılımcı
        • 30 Haziran 2009
        • 136

Ilker Basbuğ'un tutuklanacağı 2010 yılından beri konuşulmaktaydı.

Bu görüşler Temmuz 2011 gibi ayyuka çıktı.

Dursun Çiçek'in işaret ettiği hiyerarşi ile birtakım komutanlar o dönemde tutuklandı.

Sanıklar savcılık ifadelerinde, bu işten İlker Başbuğ'u sorumlu tuttu. Bir korgeneral, emri bizzat kendisinden aldığını ifade etti.

Yani bu bilinen bir olaydı. Bende taka ve k3r3m gibi bu olay sonrası birşey olmayacağını düşünüyorum. Ya da öyle düşünmek istiyorum

Yorum

• BEDESTENLİ
          Aktif
          • 01 Haziran 2008
          • 276

son durum...
          Evlat Fazla Bıdı Bıdı yapma

****BABA YORGUN !!!!

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

diyelim shortu actik...kaos surdu...borsalar kapatildi....shortu nerede kapiyacan...borsa yok ki...bakiniz arjantin....gitti paranin tumu....

turkiye artik guvenilir bi ulke degil....PARA DURMAZ ORADA...KACAR...

BEN ONU YAPIYORUM...parami transfer ediyorum....dow da oynarim....

"Dik kayadan sarp kayaya zıplayan dağ keçisi " misali , furuşan kuzu abim.......

Bu kadar basit bir gerekçeyle bu kararı almanı anlayamadık.....

Dersen ki....Hürmüz Boğazı.....ÇİN- RUSYA- İRAN- ABD- AB v.s.... bir kapışma ortamı olabilir... Petrol fiyatı 150- 200 $ olabilir..... emtianın yeniden paylaşımı hamlelerinde, Türkiye'yi bu işe bulaştırabilirler..... Eşantiyon olarak da SURİYE'de angarya jandarmalık görevi verirler...
            Bütün bu operasyonlar bir süreliğine biz yatırımcıları ek tedbirler almaya sevkedebilir.....
            .... Anlarız ......

Senin bildiğin, ama bizim bilmediğimiz ve de söylemediğin neler/birşeyler var...?

Saygılarımla
            talebe A-YI (devir Çin devri ... AYI adımızı Çince'ye çevirdik... Olduk A-YI )
            Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

Türkiye komple cinnet geçirmeye doğru gidiyor..
              Toplum patlama noktasında..
              Futbolda siyasette adalette ekonomide sağlıkda sınav sistemlerinde. kadın-erkek ilişkilerinde , insan ilişkilerinde...Adaletsizlik yozlaşma çürüme seçilmiş makamlardaki cahiliyet her alanda şiddetini artırır bir şekilde kendini hissettirirken hala ergenekon darbe balyoz konuşuluyor..Yozlaşmadaki şiddet arttıkça asker alıyorlar içeri..Şiddet daha da artıyor daha fazla asker alıyorlar..
              Bu hengamede Basın yayının tek bir görevi kaldı..En büyükler kendilerini kurtarana kadar bu çöküşü vatandaşdan gizleme..

Şimdi bakıyorum en tepeyide aldılar..En tepedeki de bir önceki en tepeyi işaret etti bugün..
              Demekki zirvedeyiz..

Zirvede tek bir yön vardır artık..

Yorum

• ENGİN
                Tecrübeli
                • 26 Şubat 2009
                • 609

son aldigimiz kari geri verdik....para onemli degil bu durumda....

distan bakildiginda....olanlar....turkiyede para tutmanin akil isi olmadigini soyluyor....

bu nedenle....kapadim.

herkes bu nedenle kapar ve parayi transfer eder....kaos bu cunki....

Aydınlık'ın haberine göre, 6 komutanın dosyası daha savcılıkta hazırlanıyor. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'in hazırlamakta olduğu dosyalar 2'si muvazzaf 6 komutana ait.

Savcı Tuğtekin, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten'in dosyaları ile 30 Ağustos'ta istifa eden Genelkurmay eski Başkanı Emekli Org. Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Org. Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Org. Hasan Aksay ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in dosyalarını hazırlıyor.

Yorum

• repalize
                  Aktif
                  • 05 Aralık 2011
                  • 311

kahraman paşalar 30 senelik tüm mücadelelerine rağmen bütçeden minicik bir pay verilmesinden dolayı golf sopasını yenileyemediğinden mütevellit .. terörde başarı sağlayamadılar şimdik bu mübarek adamları tutuklu yargılıyorlar heç yakışıyormu adamlar hizmet ettiler.. emme dutuklu emekli esgerler'e çok üzülen terörcüler eylem yapmiyürler şimdiki guvvet gumandanlarını begenmiürler bu gonuda ayıp ediürler emme napcen gari

herkese eşit mesafede duruyorum kimse yazdıklarımdan kötü niyetli bir şeyler çıkarmaya çalışmasın 30 yıllık bir projeksiyon....

ayrıca bu tip bir yargılama davasından dolayı borsa kapatılacaksa hiç uğraşmayalım akla ziyan şeyler bunlar...

tekrar kusura bakmayın.. başınızı ağrıtmış olabilirim..

Yorum

• erol.erdem
                    Yasaklı
                    • 16 Aralık 2009
                    • 83

Geçen hafta olaylar şöyle gelişti.

İlker Başbuğ hakkında soruşturma açıldığı, medyada çıktı.

Ertesi gün, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında, adli karar alındığı, medyada çıktı.

Daha sonraki gün, İlker Başbuğ tutuklandı.

Şayet gelecek hafta, Kenan Evren'in hiçbir önemi yoktur. Kenan Evren'in tutuklanması hiç önemli değil, tutuklanırsa hiç bir şey olmaz.

Tahsin Şahinkaya tutuklanırsa, ben tüm paramı bankadan çekip yastık altı yaparım.

Artık internet forumu dahi olsa, bunların sebeplerini yazmak şuçtur.

İlker Başbuğ'un tutuklanması, Tayyip Erdoğan'ın nufuzunu kaybetmeye başladığını gösteriyor.

Yorum

• liono
                      Tecrübeli
                      • 17 Ağustos 2011
                      • 420

Bizim borsa İlker Başbuğ'un tutuklanmasına mı kızdıda kızardı yoksa paritenin aşağıya gelmesine mi ben açıkçası işin içinden çıkamadım. Guzuma sorarsan ilker paşa diyor emme paritenin aşağı gelmeside var aynı zamanda.

Yorum

• repalize
                        Aktif
                        • 05 Aralık 2011
                        • 311

ne hallere kaldık şahinkaya tutuklanırsa para mı çekerim X general çıkarsa dolar alırım Y tutuklanırsa altına geçerim X+Y=Z gerçekleşirse borsaya giriyorum

arkadaşlar bunların gerçekten ekonomi piyasalarını etkileyeceğini düşünebileceğinize inanmakta güçlük çekiyorum..

saygılarımla

Yorum

• muratti
                          Aktif
                          • 09 Eylül 2007
                          • 266

repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          ne hallere kaldık şahinkaya tutuklanırsa para mı çekerim X general çıkarsa dolar alırım Y tutuklanırsa altına geçerim X+Y=Z gerçekleşirse borsaya giriyorum

arkadaşlar bunların gerçekten ekonomi piyasalarını etkileyeceğini düşünebileceğinize inanmakta güçlük çekiyorum..

saygılarımla

siz yenisiniz galiba borsada..zamanında bir kitap fırlatıldı neler oldu

Yorum

• repalize
                            Aktif
                            • 05 Aralık 2011
                            • 311

evet ben yeniyim ama

sizde unutmuş olmalısınız o kitabı atıldığında ekonomi her yıl %8 büyümüyordu... IMF le iş tutmaya başlayacak durumdaydık

saygılar.

Yorum

• VOLVO
                              indikatör
                              • 30 Nisan 2009
                              • 1448

BEDESTENLİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

son durum...
                              Ben çok katılımıyorum bu mantığa.

Sermaye sahibi zaten ne yapmak istiyorsa bunu yapıyor birşekilde. Küçük yatırımcı zaten 1000 puanı bırak 400 puan karı görse atlıyor trenden. Ya da iki çalkalamada zaten lanet edip çekiliyor.

Eğer yukarıdaki mantık doğru ise vob dolar'da da işlemesi gerekirdi. Öyle bir durumda T.C.M.B 6-7 milyar dolar satacağına gider vob'dan 1000 kontrat long açardı.

Velhasıl ben büyük para güçlerinin others yani diğer kısmını çok kafaya taktığını düşünmüyorum. Onların derdi ancak birbirleri ve hükümetler ile olabilir.

Yorum

• ENGİN
                                Tecrübeli
                                • 26 Şubat 2009
                                • 609

IMF Başkanı: 2012 zor geçecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, bu yılın tüm dünya için zor bir yıl olacağını söyledi.

Lagarde, Güney Afrika'da yaptığı açıklamada, çaba ve konsantrasyon gerektiren bir 2012 yılına hazır olunması gerektiğini vurguladı.
                                Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise 2012 yılının, muhtemelen 2011 yılından zor olacağını belirtti.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information