Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

guerra..... neler aktarmış...

"DRAGHİ GELECEK AY FAİZ İNDİRİMİ YOK DEDİ...
    Draghi:Yeni LTRO yok
    Draghi:Seneye enflasyon %2 nin altında olmalı,amacımız fiyat
    istikrarı
    Draghi:ECB gerekirse tüm araçları ile devreye girecektir.
    Draghi:Büyümeyi artık odak noktası yapmamız gerekli
    Draghi:LTRO etkisini görmemiz için zamana ihtiyaç var.
    Draghi:Kredi sorununu çözdük.
    Draghi:Faiz indirimi konuşmadık
    ECB Başkanı Draghinin konuşmasında kısa vadeli enflasyondan dolayı
    aşağı yönlü risklerin bulunduğuna değineceği ve Avrupa nın sıkıntıları
    arasında büyümenin olduğunu belirteceği herkesin bildiği bir
    gerçekti.Fakat Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghinin konuşmasında
    iki nokta beklenti halinde idi.Birincisi Haziran da faiz indirimi
    olacak mı?İkincisi ECB tahvil alım programına devam edecek mi?Yönlü
    baktığımız zaman birincisinin değinilmemesi euroyu pozitif etkileyen
    bir unsur.İkincisine ise değinmesi beklenilmeyen bir konu idi.Çünkü
    ECB Başkanı Draghi açık açık bu konuda şimdi konuşmayacağım laflarını
    daha önce etmiş ve bizi izlemeye devam edin mesajı vermişti.İkincisi
    denilse euro için yine pozitif bir gelişme olacaktı.Kısacası
    birincinin denmemesi ikincisinin denmesi euro için duble-pozitif
    gelişme olacakken ,Draghi en azından birini yaptı...İkisinde de
    sessizliği tercih etti.Yine de kilit sözleri ECB devreye girmeye
    hazırdır açıklaması oldu.Bu sözler 1.31 altına inen euroyu ipten aldı.
    Sözlerine aşağı yönlü risklerin mevcut olduğunu belirterek
    başlayan Draghi gelecek sene enflasyonda %2 beklediklerine dikkat
    çekti ve emtia fiyatları ve enrji fiyatlarındaki artışların kalıcı
    olmayacağını beklemekte.
    LTRO nun yenisine sinyal vermeyen Draghi operasyonun olumlu
    etkisini bekleyeceklerini belirtti.
    Draghi..Para politikası fiyat istikrarının ve büyümenin ana
    parçasıdır derken,faiz değişmesine değinmedik diyerek bu tartışmanın
    olmaması ile euroya alışlarda bir destek daha getirdi.
    Kısacası Draghi..
    Gelecek ay faiz indirmekten ziyade etkileri görmekten yana tavır
    koydu.İspanya çok çaba sarfediyor dedi...ECB nin de fiyat istikrarının
    savunulması için her an devreye girebileceğinin sinyalini verdi..Fakat
    karlarınıza sahip çıkın başka LTRO yok demeyi de ihmal etmedi..
    Kısacası.. Yeni para yok piyasaya sürülecek.. Dikkat"
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu.........

ne dedim bu topikte....

biiirrrrr....not artirimi bekliyenler yaniliyor...not duser dedim...makro bilgiler verdim....destekleyen....

ikiiiiiiiiiii.....QE 3 BEKLEYENLER YNILIYOR DEDIM....bu verilerle....onlarda ayvayi yedi.....

elde ne kaldi....benimle dalga gecen golden crosscularla....altin furuscular....

onlarda....gunnerdir....koyun cobanlarinin....koyunlar ucun bosteledigi su turkuyu cigiriyorlr....

dam basinda dam beni....

gene aldi GAM beni....

gam ucun mu dogurdun....

garip anam sen beni....

ben bunu babonun yanik sesinden dinledigim zaman cok aglamisimdir...elede agdali soyluyorki namissiz....

................................................
      dip....tek gunde 2500 ila 3000 puan dususte olur....ve kuzu aninda long olur....

bu bir kuzu klasigidir....

70 000 lerde....cik 3000 puani....67 000 ler....

bizim hedefimiz nedir....76 000 de iken verdim....67 000.....

yaaaa....guzu bu boru deeellllll.....

.................................................. ..................
      defalarca yazdim....TRENDI BULMAK UCUN.....NEYE BAKACAKSIN DIYE....

aralik 26 yorumumda etraflica anlattim....BU BORSALAR 2012 DE FISEKLER DIYE....

NEYI ETRAFLICA VERDIM....YAWRULARIM.....

TRENDI BULMAK UCUN....neye bakacaginizi verdim....mahserin 8 atlisina.....

yani skenderin kendisne....kendi graflarina.....

kim onlar....demistim...

doyce...baribas....sosyetik...comerce....citi....b ank of america.....

eeeeee gidin bakin onlara bi....guzu nereden cikariyor saniyorsunuz TRENDI....cebinden degil tabiiiki.....

...................................

pegam....usulet ve suhuleti uyguluyorum dedim...tabiiki....13 300 den ikinci kademeyi furdum....sistemden taviz yok....UYGULUYACAN....

......................

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzudan baboya......
        yaz bi kenara simdi....dolar tl dip rakkami senin verdigin 1.73-1.71 bandi degil....

1.63-1.65 bandidir....yaz aylarinda....borsa ise tam o anda 38 000 olacak....yani 22 000 kusur dolar....

bu bir ANOMALY....borsa dusuyor...o anda dolarda dusuyor....the AGE OF FALLABILITY.....or the AGE OF TURBULANCE....or the AGE OF DEFLATED DECADE..ilkini yazan SOROS....ikinciyi yazan...alan GREENSPAN....ucuncuyu yazan GUZU THE TURK....git oku...yaz geldimi gorusuruz....
        .............

bu sadece bizde olmuycak tum emerging marketlerde olacak....

ne olackmis efendim....borsalari dusecek....paralari degerlenecek....

bunu kim diyor....hem dunyada hemde turkiyede ilk kez....kim diyor....ayni aralik 26 da...dunyada ve turkiyede bi tek kisi demisti....2012 de borsalar fisekliyecek diye....

ayni makro hesaplarla....IMDIDE DIYORKI.....BORSALAR DUSECEK....DOLARDA DUSECEK....

kaynak...kitabim....THE AGE OF DEFLATED DECADE....by GUZU THE TURK....
        ..........

babo......
        Lem Guzu
        Gecen sene, yani 2011 de Bosunami grafik verdik?
        Bosuna mi 2012 nin en gec 3.cu ceyreginde "donus/cikis" baslayacak dedik?

Biz hikaye mi yazdik?
        adamlar 3.cu ceyregi beklemediler!

İpne boyuk para aceleci davrandi, ben ne yapayim???

1.st STROKE geldi, simdi de o "first stroke'un" duzeltmesini yasiyoruz.

....

kuzu
        YARIN....fransada holland secilirse....

skender yikar ortaligi....yuzde 15 vergi cakarim skendere dedi...onu secildigi gun...hizaya sokacaktir....

nasil....capital flight la....

bizim biyikli bi euro getirdi....2.4 tl aldi....borsayi fisekledi....euro 1.25 e dusunce ne olur....2 tl verip 1 euro alir....kar gicir....
        ......
        kuzu...
        tl degerlenecek....icdinamikler.....yandinki ne yandin....
        ............
        kuzu...
        altin COKECEK....petrol COKECEK....

NE DIYORSAM O.....

....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

eksper.........
          pariteyide sarı gacıyıda longladım.... her yerde longum....
          ..........

kuzu.....-
          elimde iki kademe mal vardi.....72 500 ortalamada.....

73 300 lerim 4000 pun karla kapandi.....elimde 71 700 lerle devam....

usulet ve suhulet icabi.....

kalanlarida 67 700 de kapayacagim.....

beklentim su....avrupa toparlarken....bizi asagi basacak....o anda bademciklerine kadar operim....4000 puan daha....tohuma para mi verdim....skender bizim usaglardan aliyor...bende skenderden aliyorum...ilahi adelet yani....

eksper . -yarasın kuzum afiyet şeker bal ossun....yalnız buradan reverse olup kademeli dönüşü denemen lazım deelmi....
          çünki bu endeks böğün döner ise senin bu 71700 şortlar malamat olur dimedi deme.....

kuzu...-
          biz traderiz.....piyasada alici tukendimi....bittabii long oluruz....

netce itibariyla kominist deeliz....kapitalist....ve anadan dogma adiliz....anadin ni....67 700 ilk kademe kapar kapamaz....
          devlet ve millet bi butundur....parcalanamaz....

para gani ise alinir....ki gani....
          usulet ve suhulet icinde....skender agamla birlikte....ulkenin kalkinmasina katgida bulunmak...bittabiii biz turkun has evlatlarinin birinci gorevidir....ikinci gorevi ise adeleti saglamaktir....soygunun adil olmasi onemlidir....haramla isimiz yoktur....
          eksper....tutuyor....

niye tutuyor....shortlara buraya kadar diyip kapattiriyor....nitekim bende kapadim...gerki benimki kar kilitleme....

artik 71 000 nin ustu yok....tepki olursa oraya kadar....orada yeniden furacagim...ciktiklarimla onun ucun ciktim...
          .kaldirac nedeniyle tutuyor spotu....onlari satisa zorlamiyor....sipiralin effect ten korkuyor....

buralar kirildimi....o effect gunnuk yuzde 4 civari dusus getirir....

kaizer..- Kuzunun ve forum ahalisinin izniyle,

Bankacılık endeksimiz.
          Buradan döner diyenlerin güvendiği yer %50 fibo düzeltme seviyesinde olmamız galiba.
          Lakin endeks desteği daha önce 110.300 idi.Bu rakam aşağı kırılmıştır ve şu an direnç olarak çalışıyor.
          5 dk lık grafiklerde, bu rakam üzerinde 2-3 tane yeşil bar görmeden açılan longlar kanımca çok risklidir.

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu...-PEGA....

DOW 13 300 leri kapadim....usulet ve suhulet icabi...kaldi bi kademe....

ulusçutürk...-
            Sevgili Kuzu Baboyla uzlaşabildinizmi görüş ayrılığı devam ediyormu.

Saygılarımla

kuzu...-uzlasamadik....o diyorki gunun birinde...bu sene veya seneye....endeks nereye kadar duser...onuda soylemiyor...ama bi altin furus olacak diyor....

o bunu derken....biz bu altin furus ve golden cross tartismasi surerken....VOB da 17 000 puani cebe koduk....eldede shortlar var....

yani biz mali goturduk zaten....ha ha ha....

GARIII....ALTIN FURUS OLSA NE YAZAR OLMASA NE YAZAR...

maksat para yapmak ise...YAPTIK ZATEN....GERISI LATIFE....

kuzu...-dikkat ettiyeniz....

aralik 26 yorumumu verdim mala girdim long oldum...ocak sonu longdan indim..kar korkunc.....subatta furk kac yaptim....kar sifir...3200 puan zarar....3200 puan kar ve subat sifir kar....mart...nisan...mayis surekli short ve 17 000 puan vob da kar...ayni hareketleri dow da ve altinda yaptim...

ve bu nokta itibariyla....4 kademe oyun duzenim tek kademeye indi....67 000 hedefime yaklastigi ucun...kari aldim...

elde ne kaldi....tek kademe....vob da...dow da...ve altinda shortlar kaldi.....

TAVIZ VARMI....YOK....NEYI PLANLAMISSAM O...SKENDER IKIDE BI YONU DEGISTIRDI....BEN ONA UYDUM MU....HAYIR....

oturduuummmm....bekledim.....paralari aldiiimmmm....VE GIDIYORUM....

kuzu.... - emtia balonu patlamak uzere usaglar....dunya ancak oyle bu kirizden cikacak....petrol...altin....say....hepsi....

kuzu...-
            iki balon var....biri emtia balonu....digeri amerikan ve alman hazine bono balonu....

ALTIN FURUS.....bu iki balon patlamadan olamaz....bunnardan cozulen para hisseyi sahlandirir...gercek para bu ikisinde su anda...

fed in....veya ecb nin verdigi paralar gercek degil....

GUZU.....NE DIYORSA ODUR....BILGIDIR OLDUREN.....BILGIDIR GULDUREN....

kuzu.....- PARA......

DUNYA BORSALARI....75 TRILYON DOLAR....gidip bu borsalari fiseklemek ucun....para lazim....ufleyerek cikmaz borsalar....

petrol rezervleri.......125 trillion dolar....her insan gelirinin yuzde 30 unu buna oduyor...dolayli veya direkt....

bonoya yerlesik para....korkunc....emme bu para bonolardan cekildimi....amerika maas odeyemez....

oyleyse....emtialar....abbas yolcu....yoksa....borsalar yerin dibi...BASLIK ONU SOYLUYOR BU TOPIKTE....

hangi argumanlarla....bunnarla iste....
            kuzu.. 8.5.2012 ...10.27 ...-
            dun verdiklerimi yerine kodum...iyi geceler....guzel kardeslerim...isim bitti....usulet ve suhuletle....kalin....

akçaaağaç...- dip....tek gunde 2500 ila 3000 puan dususte olur....ve kuzu aninda long olur....

bu bir kuzu klasigidir....

70 000 lerde....cik 3000 puani....67 000 ler....

bizim hedefimiz nedir....76 000 de iken verdim....67 000.....

yaaaa....guzu bu boru deeellllll.....

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu.....
              USAGLAR....

Skender agam utu utuluyor.....neyi utuluyor diyorsaniz....elbise degil....KAFA UTULUYOR....

utu buharli emme.....ceryan kesilirse....su yogusur....sellele olur.....

bi avuc sudan sellele olur mu yaw diyorsunuzdur....emme bu isler ele baslar....
              71 700 LERI....KAPADIM....2400 PUAN KARI DAHA CEBE DIHTIM....

ELDE....dun yaptigim....70 300 lerle yola devam....orjinal mal miktarima indim yeniden....

dow....altin...vob.....orjinal mal miktari....tek kademe SHORT DEVAM....

USULET VE SUHULETLE SOYGUNA DEVM....
              suphan....altin long trend line i kirdi....birazdan onu ve dowu kapayacagim....PULL-BACK LE....1630 A YENIDEN GELEBILIR...

KARI MUTLAKA ALACAKSIN....ZARARI ALMIYACAKSIN....SISTEMIM BU....
              ekonomik olarak biz kimin arka bahcesiyiz....ALMANYANIN....

ALMANYA....avrupayi kendine baglamak ucun...ne uyguluyor....DEFLASYON....

NE YAPTI ALMANYA.....

once avrupayi paraya bogdu...herkes avrupa birligine girmek ucun can atti...bizde dahil...borclandirdi...borclandirdi...MAL SATTI....

VEEEEEEE.....simdi...atomdanda tehlikeli silahi cekti....DEFLASYON....BU SILAH COK TEHLIKELI...almanya tarihinde bu silahi iki kez cekti....iki dunya savasi cikardi...

yengeye soyle...PARANIN DISINDA HERSEY DUSECEK....ALTINDA...EN COK O DUSECEK...

eger....birileri merkel bacimin elinden bu silahi almazsa.....
              bu bakimdan....hedef diye verdigim 22000 dolar endeks ilk hedef...ardindan...assagi yonlu iki hedef daha var...

deflasyon ve asamlrini okuyun...en iyisi...JAY GOULD un bibliyografini okuyun....
              greenspan...

brezilya ve rusya topun agzinda....ikiside batacak....
              70 300 shortlarimida kapadim....euroda cok shortcu var...onlari kessinler sonra bakarim duruma....

boylece bi furusmam daha sonlandi.....19 500 puan aldim...bu golden crossda....FURUSMA 3 AY DI...
              trading de onemli olan ic dinamiklerdir....karsi taraf ve ben....ben herseyde shortken...suru karsida ve longdu....

simdi....surude yanima geldi ve short....suru beni sikar....o kadar ahmakla olmak zekami koreltir diye....YAYLAYA CIKIYORUM...
              eksper....

3 gun kuralim var....yeni poz ucun...3 gun bekleyecegim....
              macro da short ucun yeni riskler olustu....

bu...

yunan da....eski partilerle....bazi solcularin partilerinden kopup....alman istekleri dogrusunda hukumet kurma....bizde bunu kemal dervis yapmisti....econun partisini dagitmisti...para koministi....dinciyi...satinalir...eger gercek inancli degilse....

biz turkler serbetliyiz bu tur dalaverelere...
              bu yuzden....dun yazmistim...dow ve altini birazdan kapayacaagim diye....ve kapamistim....

bugunde vob u kapadim...heryerde FLAT....

ONEMLI OLAN YUNAN....EURODA KALACAKMI....CIKACAKMI....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzu....
                onumuzdeki haftaya iki seneryom var....ikiside bekledigim bazi macro gelismelerle ilgili....

her ikisindede....tepe....71 ooo....bu yukari gecildimi senaryolar iptal...

sen .1;.....68 500 dip....71 000 tepe....

sen.2.........67 000dip......71 000 tepe...bunnar ulusal 30....

ulusal 100 de....

sen.1.....57 800 dip.....59 800 ....tepe...

sen.2......56 300 dip....59 800.....tepe...

oyun duzenim....

sen.1.....marj 2500 puan.....kar hedefi 2000 puan....

sen 2.....marj 4000 puan.....kar hedefim...3000 puan...

eylem sekli.....bekle....kime once varirsa.....kilici sapla....once tepeye varirsa short....once dibe varirsa....long.

su an....70 300 de....oyun....FUR VE KAC....

B PLANI.....beklenmiyen bi yeni haberde....derhal kapa...kar ve zarar farketmez....aninda fur.

boylece....haftalik savas planim yapildi.....zulfikari biliyorum .....
                unutmayin.....borsanin nereye gidecegini bilmemiz....bize para yazmaz....para yazan....EYLEMLERIMIZDIR....BUNNARI DOGRU SEKILLENDIRECEKSIN....
                BABOYA....ne dersem diyiyim....emme soylediklerini onemserim....nitekim 58 000 de....FLAT OLDUM ...

yanilirsa....anasindan dogduguna pisman edecegimde kesin...bunu bilip israr ediyor durzu....ne yapalim...onuda yuce rabbim ele yaratmis....

altin furusu....62 000 endekste acti....sonra endeks 63500 de zirve yapti....

o topikte....58 000 e dusecegini ikimizde yazdik....ve dustu...marj...5500 puan....

kuzu...bu olayda vob da 19 500 puani cebe atti...usulet ve uhuleti uyguladi.....

DONUM NOKTASINDAYIZ.....

dip arayasi....o nedenle....usulet ve suhulet yerine....fur ve kac....geldi.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu.....

usaglar....

bu keriz tam uc ay....mart nisan mayis....58 000 ila 63500 araliginda....5500 puan marjda mal dagitti

bu keriz o dagittigi mali buradan geri alip 85 000 e gider diyorsaniz....cok para kaybedersiniz....

en iyi ihtimal sudur....58 000-5500=52 500....yani bu dagittigi mali ANCAK...5500 PUAN ALTTA ALIR...ODA 52 500 ENDESKTIR.bu teknik analizlede destekleniyor....coklu tepeler formasyonu kendi marji yani 5500 puanlik bi dusus....52 500 ila 58 000 araliginda 2 veya 3 ay....mal toplama veya yeni bi mal dagitma bandi...zamani jako dogru verir...o bu iin piri...ben degil....

FORUM COGUNLUKLA LONG OLDUGU UCUN...pozisyonumu yazmiyorum....ama tavrim ve yazdiklarimdan anlasilir....tek uzuntum var altindan erken indim....1590 da indim....simdi 1550 lerde....

.................

biz 48 000 den....63 000 e gittik....

brazil 48 000 den...68 000 gitti...ve 57 000 e dustu dun....11 000 puan...bizde ayni oranla dussek 10 000 puan dusmeliyiz....buda 53 000 yapiyor....YANI YOL UZUN USAGLAR....

SHORTTA YATACAN....TAKIII TEK GUNDE 2500-3000 PUAN CAKANA KADAR...

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu..........
                    bu topigi birseyi ispatlamak ucun actirdim....neydi o sey....AKLIMIZ BIZDE MI....YOKSA SKENDERDEMI....

ben hep ne diyordum...beyin civiktir...ona giren data denetlenmezse....CIVIK BI SONUCA VARIR....

ve diyordum ki...borsaci beynine mukayyet olmali....ona giren bilgilere izin verirken...o bilgileri sorgulamali...

ALGILARIMIZDIR YONETILEN....yonetme...hem haberlerle....hemde borsada hic dusmuyecekmis gibi SERGILENEN DURUSLA OLUR....

EGER....BOYLE BI GORUNUM VARSA DEMISTIM...SELLELE HEMEN ORADADIR....cunki gosterilen dik durus....algilara hitap eder...bu selleyi saklar....

ve demistim ki....HICBIRSEY GORUNDUGU GIBI DEGILDIR....

nitekim surekli beni okuyan...ve oy vermis 162 kisiden 81 i.....hedef 85 000 diyebildi...obur 81 yeni dip dedi...

bende...butun bunnari hedef 22 000 dolar endeks basliginda yazarken skender bu usaglarin beynine yandan girivermis....ha ha ha...

bizim babo nunkine 62 000 endekte girmisti....sair diye bi cocuk vardi golden cross oldu diye forum forum geziyordu...

AAHANDA SANA GOLDEN CROSS....AAHANDA SANA ALTIN FURUS....altinada kotu furiyler haaaa.....

bu topikle isim bitti....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu...
                      esas dusus yarin basliyor....neden...spiraling down effeckt basliyacak....kaldiractakilerin zoraki satislari gelecek...ve uc gunde 53 000 lere ineriz....onceki verdigim hedef....
                      unutmayin gecmiste yazdim....iki duzeltme vardir diye...hatirlatayim tekrar....

biri ...minor duzeltme....bunda kaldirac stoplari tetiklenmez....bu yuzde 5 ila 8 lik bi dusustur....

ikincisi....major duzeltme....bunda kaldirac stoplar tetiklenir....bu yuzde 10 ila 18 lik bi dusustur...67 000 kirilinca kaldirac stoplar tetikleniyor...ve tek gunde 2500-3000 puan dusus bu zoraki satisla oluyor...cornerlenmis yawriler hakka yuruyor...

yunan secimleri haziran ortasinda....oylama...aslinda euro dan cikmak veya cikmamak seklinde olacak....skender secimlere 5 gun kala dibi bulur....o tarihte dip 28 000 dolar endek olur...dip yukseliyor...ulusal 30 da....bu yuvarlak....54 ila 57 000 arasi....buna uc durkta gidecek....ilk durak...63 000 ler....ikinci durak....59 000 eski dip....son durak 54 000 ler....4 haftasi var kerizin....

imdi....68 500 de....buradan assagiya 14 000 puandan bahsediyorum...onun ucun ikide bi...YOL UZUN USAGLAR DIYORUM....

BAKIN BUNUDA HICKIMSE HICBIR FORUMDA YAZMADI....yazamaz....akli alamaz bunu...skender beynini aldi...

guzu bi aydir yaziyor emme....

onnar ne zaman yazacak....eski dip yani 48 000 endeks ulusal 100 de....59 000 endeks ulusal 30 kirilinca....bunnarrr....hedef arzin merkezi deyip...inim inim inliyecekler...cunki algilamalari o yone yonetilecek ondan....usaglarin sucu yok...akillarina mukayyet olamiyorlar.
                      repalize....

altin...1400 basligim var...orada...yeniden konusacagim...borsa dip...altin dip ayni zamanda...yunan ispanya ve italya...altin satisina o noktada girerler....ve altin 1200de dip olacak...hind hukumeti yasakliyor...konusuyorlar bunu...hind halkina 1800 den tonla altin verildi...

macro bu yazdiklarim....
                      ne diyorsam o....67 500....ellemiyorum...

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

.
                        .......

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu...
                          dip kosullari.....

neyi ariyor skender agam.....SORU BU....

CUGAP NE.....

AVRUPADKI....bear stern...merill linch...wacovia....LEHMAN BROTERS.....V.S...bunu ariyoruz....

para ve servet transferi ariyoruz....bize batik lazim....BATTTIMMMM DEMEDEN....KIM KIMIN YAKASINDAN DUSER....

komuslar....24 yasinda bas ekonomistler....bu sirketleri batirmadan BORSA OLURMU....OLMAZZZZ...

OYLEYSE....

bize batiklari verin....mallarini uleselim...ve borsalari kaldiralim....yogusam.....SURUNDURURUZ....

DINAZOR MILLETI....taze et yer....verin o usaglari bi yiyelim....ve ekonomiyi sahlandiralim....

yogusam yok....surunursun....

bunnar.....DIP KOSULLARI....TESLIM EDIN BU USAGLARI BIZE....BARISI IMZALIYALIM...

bak....amerika teslim etti....kurtuldu....sira ende yawrim....ver su usaglari yiyelim....
                          ........
                          bu kerizi shortladim uc AY once ve hedef verdim....67 000 diye....oraya geldik...dun itibariyla 21 000 puani cebe kodum....

peki neden 67 000.....dedim....ve hala onemli orasi....

cunki....levarage ne....onu biliyorum....67 000 kirildimi....zoraki satislar devreye girecek....agam malin sahibine sormuyacak bile...direkt satacak.....o yuzden dun....67 300 den....nisadir surulmus gibim hoppuladi....ikinci sefer gelir kiramazsa....FLAT OLMK ICABEDER....YOKSA....FUR KAC YORUMUM DEVAM....GERILERDE KALDI....O DEVAM....CUMAYA KADAR...

12250...bu rakkam dowda levarage siniri....bizi simdilik....CAC ilgilendiriyor....onda sinir....3000....ve cac 3030 da direniyor....uc gundur...bu kirildimi....cac da sikisanlar bize doser...gozun onda ossun....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu........

.....daha yolun basindayiz....FED...varlik balonu istemez....patladimi FED i de patlatir....

balona ayar veriyor....

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

kuzuya sorduk..
                              kuzu emice.....

Qe3 olmaz... olursa... emtialar çıkabilir... bu da ABD'de enflasyonu azdırabilir...... öngürüsündeydik......

Şimdi.... parite 1,27 lere indi...... Bu $ 'ı rahatsız etmez mi...... ABD'nin ihracatını zorlayan... ithalatını kolaylaştıran bir unsur olabilir mi...?

Yoksa ABD'nin işine gelen bir tarafı var mı...?

Saygılarımla
                              talebe A-YI

kuzudan..sorumuza cevap....

lem olumm hacca gittikten sonra kafan eyice acildi...cok guzel sorular...

bu krizi durduracak cevaplar bu sorularda....simdilik yayilmasin diye bu sorulara...long olup baslik actigimda cugap verecegim...

bi kopya vereyim emme...zemzemim elinde cunki....parite 1.20 de....dikkatli ol....

ayrica en onemli soruyuda unutmussun...diyecektin ki guzu emmi...bu avrupa devlet bonolarina para yatirmis yabancilar(amerikan bankalari...cinliler v.s) cok para kaybetiler...dolari 1.4 dan bozup bono aldilar...geri dolara donseler batti bunnar...parite 1.26...deell mi emmice de demeliydin...ilaveten...

ossun dememissin emme...genede haci olduktan sonra...aklin ticarete basiyor...hazreti muhammed buyuk tuccardi....

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

pembe rüyalarım..................

Yorum

Working...
                                X

Debug Information