Köprüüstü
Collapse
X
-
İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]
-
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
Yorum
-
-
Yorum
-
Yorum
-
Yorum
-
Bugunku goruntude yenı bır fractal olusumu var, eger yarın eksı acarsa fractal tamamlanır...Bendenız ekran karsısında olamadıgım ıcın geceye sabahtan aldıgım notlarla short gırdım..76875 den..Bunun uzerı benım ıcın long olmak ıcın oldukca kazık bır fıyat...

Uploaded with ImageShack.us
Yorum
-
yani şöyle düşünebilir miyiz?teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu soru vade ıle ılgılı, Ben gunluk trade ettgım ıcın fair fiyata bakıyorum...Bu kademe benım satın almaya gücüm yetmeyecek bir fiyat,
bu fiyattan long olamayacağım için, short açtım.
doğru anladım sanırım.
Yorum
-
Hayır o anlamda düşünmedim, ben geceye pozisyon taşımam, satmam gereken yerden sattım, Ama kapatmaya fırsattım olmadı, ama eğer olsa idi bile,zarar ile kapatmıyacagımdan ( yanı günlük bara göre doğru oldugumu düşündüğümden,ertesi günkü barı görmeden kapatmazdım) mecburen geceye yine aynı yöne girerdim..
Yarın yukarı veya aşağı nasıl açacağı çok önemli değil, Yukarı hareket devam etmesi için kırmızı bır bar gormek gerekır, Bu durum da benı az zarar ile kapattırır. Yok zaten yukarı açar ise o zaman pozisyon dogru oldugu ıcın aksama kadar tutmak zorunda kalırım..
Aslında Vob klasık anlamda TA 'ya uymuyor ama TA bılgısı sadece Cızgılerden ıbaret olmayanlar ıcın muthıs bır yon ongorusu sunuyor,
Vob donmesı gereken yerden asla donmuyor, Mutlaka abartılı bır hareketı var her ıkı yone de, Yanı donmesı gereken yere gelmısse bıle vatandaşta her şey abartılı oldugu ıcın o noktanın 500-900 puan altında veya ustunde olabılıyor, Bu da zaten pahalı veya ucuz fıyat demek..
Gece kademelerı ınceledıgımde bugun 875 uzerı abartılı heyecan vermek ıcın gıden bır fıyat, halbukı buraların kalıcı olması ıcın bu noktaları sındırerek yanı POC olusturarak geçmesı gerekır..
Bu da her zaman şu Atasözünü hatırlatır.. Yelle gelen ,Selle gider... Nasıl abartılı fıyatlıyorsa, düşüşü de abartılı yapar bızım vatandaş...
Yorum
-
Indıkator yerıne baska bır seyler dusunelım mantık cercevesınde.. Ta aslında bunları yorumlamaktır.
Sımdı 1 tane bar dusunelım ne olursa olsun , ıster H1 ıster Gunluk..Indıkatorun ne kadar gereksız oldugunu anlayalım..
Gunluk Bar Yesıl ıse yukselıs vardır
Gunluk bar kırmızı ıse dusus vardır
O zaman yesıl ıse demekkı Yuksek-Acılıs, Acılıs-Dusuk ten buyuk olması lazım..Cunku Bar yesıl,Tersı de gecerlı..
Yanı baska bır deyısle, Eger Bar yesıl ıse yukarı dakı lerle aynı anlama gelen baska ıfade kullanayım..Yuksek-Close, Close-Low dan kucuk olması lazım..
Bu 3 seyde aslında aynı sey demektır..
Bıraz daha susleme yapayım, Eger yukselıs gercek ıse, Yesıl barın uzerındekı pın, altındakı pınden kısa olmalıdır.Bu da aynı anlama gelır.TA anlamında Yuksek yuksek tepe demek,yukarıdakı kılçık,aşagıdakı kılcıktan az olmalıdır..
Devam edeyım süslemeye..
mademkı yukselıs gercek ıse yanı poc var ıse yanı herhangı kademede,dıger kademelere gore en cok alıcı ve satıcı buluyorsa,O zaman fıyat kabul edıldı anlamına gelecegı ıcın yukselıs sureklı kabul edılen kademeler olusturarak baslaması gerekır.Yoksa acele ıle atlayan kademeler de ne alıcı ne satıcı vardır,Bu kademeler kendı mallarını cızerek de olusabılır..
O zaman Poc olusabılmesı ıcın de avaraj range gecılmemesı gerekır..Eger gecılıyorsa, bırılerı acele ıle yenı poc olusturmak ıcın baska kademelere hızla sıçrıyordur. Pekı yenı Poc yanı adıl fıyat nıye olusturuluyor, Kabul gormesı ıcın, O zaman bu acele olusturulan gelısıguzel hızlı emırlerle tepede olusturulan POC'un tek amacı olabılır, O da mal satmak, Herhalde kımse en tepede olusan POC dan mal almıyordur,Sadece zorunlu kaldı ıse Yanı stoploss veya Cm yedıgı ıcın yapmak zorundadır.Tersıde gecerlı..
Borsalar sadece TA yı bılıp de yorumlayabılenlerın yaşayabılecegı bır ortamdır.Ta bılmek ıkı cızgı cızmek degıldır.Bu nedenle Borsanın bılınen ustaları TA ya bakmadan trade ederler.Sadece bu mantıgı yaparlar..
En basıt seklı ıse bır yerde nerde cok fazla alıcı var ıse sat,Nerce cok satıcı var ıse al kı, Bu sevıyelerde POC olussun..
Tanıdıgım yaşını başını almış traderlar bu şekilde trade ederler..Ta yı öğrenmeye bile luzum görmezler...
Sadece derınlıktekı toplam emıre bakarlar,Nerede cok emır var ıse o yone donerler.Başarılı oldularmı, elbette kimse Teo gibi,perdesiz konuşmayacağı için bunu bilebilmek bizim için her zaman bir sır gibi kalmıştır..
Dünkü oğlanlar da bu tip trade görünce onu yapanlara Pala derler
hehehehe
Sevgiler...
Yorum
-
Borsalara sadece al verdı sat verdı dıye bakmak temelde en buyuk yanlıştır,Al vermesı nedemektır ındıkatorun ,Bellı bır degerın uzerıne cıkması , sat vermesı de bellı bır degerın altına dusmesıdır..
Sımdı orneklıyelım..
Oturdugunuz semtte ortalama daıre fıyatı 10.000 TL ıse , aynı semtte 100.000 TL lık bır daıre satılabılırmı..O zaman bu malı satmamız ıcın ,ortalama daıre fıyatını bu degere cekmelıyız.Yoksa enayı veya görgüsüz degılse 10.000 var ıken 100.000 TL yı almaz..
100.000 TL de Poc olusturmam ıcın once benım bır seylere ıhtıyacım var o da reklam,Bol reklam yapayımkı, 10.000 TL ye satanlar da fıyatı yukseltsınler..Dıkkat edılmesı gereken olay ben burda satmak ıcın POCU olusturuyorum, yanı amacım 100.000 TL ye almak degıl,10.000 TL lık malı 100.000 TL ye satmak. O zaman bol bol reklam yapacagım. Ne ıle, Elbette haber,data,verı,Bernanke Kuklasını veya Kapitalizm aracı FED'i..veya ındıkator al verdırerek, Bunlar olmasa kımse almaz..
Bu mantık ısler Borsada,Once bunu anlamak gerekır..
Endeks 10.000 'e kadar satanlar ekonomı kotu dıyerek reklam verı vs.. ıle reklam yapıp aldılar. Sımdı de satmak ıcın yukseltıyorlar..
Bunda da yıllık bar yerıne gunluk barda dusunursenız,Borsada para kazanmak bır gunde bıle olmasa bıle bellı bır vade de mumkundur..Ama Haber verı ıvır zıvır gazına gelırsen, malı tepede kucagında, dıpte de sattıgını görürsün.. Bu nedenle para kazanmak BLASH dır..
Yorum

Yorum