Köprüüstü

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • KUTERO
    Beybaba
    • 19 Temmuz 2007
    • 437

Köprüüstü

Diğer bir söyleyiş ile " Navigation Bridge ".
    Gemilerin idare edildiği, seyir cihazlarının bulunduğu bölüm..

Pusulamızla yönümüzü,
    Rotamızla gideceğimiz yere emniyetli bir şekilde varabilmenin yollarını,
    Gps ile bulunduğumuz yerin konumunu ve
    Radarlarımız ile de, görüşün kısıtlı olduğu zamanlarda yaklaşan tehlikeleri saptamaya çalışacağız..

İyi günler dostlar,
    Bu topikte, elimden geldiği, zamanım elverdiği ve sıhhatim izin verdiği sürece bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..

Burada;

Endeks 100/30, bankalar, vob, ana pariteler, altın, petrol, dow jones grafikleri ve kısa yorumları yer alacak..Yeri geldiğinde diğer bazı grafiklerede yer vereceğim..

Grafiklerde nelere baktığımı aşağıda örneklerle göstereceğim..

Sistem ağırlıklı olarak mavi-beyaz renklerle gösterdiğim Most ( Hareketli StopLoss ) adı verilen indikatörlere dayalı..
    Bunların birbirini kesmesi ve hızlı çıkış ve düşüşlerde fiyat barı ile arasında oluşan boşluğun illaki kapanacak olması ilk bakacağımız yerler..
    İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
    İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]
  • Bear_Bull
    Spread Trader
    • 09 Şubat 2009
    • 773

Hayırlı olsun Kutero abi.
    Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Hayırlı Olsun Sevgılı Kutero,

Bende burada yazacagım ama most veya bır ındıkator yerıne sadece ındıkatorsuz bır ongoru sunacagım, muhtemelende hıc bırısı tutmayacak hehehehe

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Bır donem kafamı dınlemek ıcın forumlardan uzak kaldım, bu arada mısafır modunda tum forumları da okudum, maalesef yıllardır tanıdıgımız tum dostlarımız cesıtlı nıcklerle ordan oraya yazı yazıyorlar, agırlıklı yorumları da pozısyonel, kımse daha bu ısın mantıgını cozememıs..

Halen aynı safsata, bırı bızı gozetlıyor,sehır efsanesı,

Kımse kımseyı takıp edemez , hekes kendı canı derdınde, pıyasa her zaman haklıdır, ve bır kaybeden ve bırde kazanan vardır..

Ben yorumları yaparken long veya short yerıne sadece gordugumu yazacagım...

Ve nıye bu sekılde dusundugumu....

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

Uzun vadelı trade seklını beceremıyorum veya barların bırbırı ıle ılgısı oldugunu dusunmuyorum bu nedenle gunluk trade yapıyorum...

Seans acılınca yorum yaparım, agırlıklı vob ve forex yorumlarım olacak...

Gocecegız, betonlarım, seklınde bır yorum bende olmaz...

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

Bugunku vob tamamı ıle yatay bandda gezen bır pıyasa ıdı,

Yapılan sadece once asagı sonra yukarı ve yenıden asagı olayı ıdı..Tamamı ıle haber bekleyen bır pıyasa ve son anda gelen haber..

Vob dusermı, dusebılır, cıkabılır, bız bunu yasamadan bılmeyız..

Gunluk bar bazında yatay..Haftalık bar bazında da yatay yonlu bır pıyasadayız...

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Yatay pıyasa basıt anlatımı ıle hıgh-open= open-low demektır..

Bugunku vob 650, 575 oldugu ıcın yataydı,bu oran haftalık ta ıse 1075 1025 bu da haftalık barında yatay oldugunu soyluyor, bu nedenle basıt bır dusunusle, gunluk bar asagı acarsa yukarı, yukarı acarsa asagı donusler gormek muhtemeldır..

Haftalık grafık

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• KUTERO
                Beybaba
                • 19 Temmuz 2007
                • 437

Eyvallah..

Bu arada örnek grafiklerimi hazırlıyorum sistemimi açıklayan..
                Daha sonra bu linki imzama koyup ilerde sorusu olabilecek arkadaşların ilk etapta görebilmesini amaçlıyorum..

Uzun zamandır bu sistem ile çalışıyorum..Gerçekten sıkı bir disiplin ile uyulduğunda yarar sağlamakta..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

Trade edılırken dıkkat edılmesı gereken tek sey, sadece hıgh-open ve open-low dıkkat edılmelıdır..

bunların esıt oldugu durumda veya yakın oldugu durumda ıse alt bandı tesbıt etmek cok kolaydır..

Hemen kademe analızı acılmalı ve hangı kademe de cok ıslem oluyorsa alt band, aynı sekılde hangı kademede cok ıslem oluyorsa ust banddır..

Bundan sonra yapılacak tek sey, burayı asagı keserse short, yukarı keserse longtur..

Bugunku vobda 76575 kademesı 11559 ıslem ıle ust bandı, 75925 kademesı ıse 12737 ıslem ıle altbnadı olusturmustur.

Yorum

• daroka
                    ......
                    • 24 Nisan 2009
                    • 362

Abim hayırlısı olsun
                    her zamanki gibi yine grafiklerinden çok faydalanacağız...
                    şimdiden teşekkürler...
                    YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• KUTERO
                      Beybaba
                      • 19 Temmuz 2007
                      • 437

Kurallar:

1- Sat: beyaz maviyi yukardan aşağıya kestiği zaman ..
                      2- Al : beyaz maviyi aşağıdan yukarı kestiği zaman ..

Diğer bir deyişle;

Beyaz mavinin üzerinde durduğu müddetçe Uzun da kal..
                      Beyaz mavinin altında kaldığı müddetçe Kısa da kal..

3- Fiyat barı ile most arasındaki boşluk eninde sonunda dolacaktır.
                      Bunu bir miknatıs etkisi diye düşünebiliriz..

Burada 2 yol karşımıza çıkıyor..

a- Fiyat barı mosta gidecektir..Özellikle sert düşüş veya çıkışlardan sonra görülmekte..

b- Fiyat barı mostun kendisine yaklaşmasını yatayda bekleyecektir..Yani buralarda oluşacak yeni fiyat barları görülecektir..
                      Bu tip hareket iyice planlanmış çıkış veya düşüş hareketlerinde karşımıza çıkıyor..Göstergelerin yatayda soğutulması olayı..Ara dinlenme bölgeside diyebiliriz..

Kapanacak olan boşluk..

Ve kapanmış hali..

Burada da 2 farklı most kullanıp yakın ve orta vade diye baktım olaya..
                      Yatırımcının profiline göre değişmekte bu oranlar..

Baktığımız bir periodda kuşkuya düştüğümüz zaman, diğer periodlara da bakmak yarar sağlamakta..

En iyisi grafikleri 5-15-30-60-240M ve Gün ve Haftalık olarak değerlendirmek..
                      Sisteme uymak çok önemli..
                      --

Most göstergesi aşağıdaki grafikte görüleceği üzere 5 ve 9 luk EMA lara benzemekte..

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Sayın Kutero

http://www.imageshack.us/

burayı kullanıp forum kodunu yazarsan daha ıyı olur sanırım, grafıkler cıkmıyor cunku

Yorum

• bgungor68
                          ....................
                          • 06 Aralık 2007
                          • 809

Merhaba, bende katıldım şimdi.. Forex ve robot konusunda fikirlerimi paylaşmaya çalışcagım..

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

Gunluk bar uzerıne yok,

Nasıl yapıyorum..

Once acılısı beklıyorum...

open uzerı mesafe ve open altındakı mesafeyı karsılastırıyorum..

hangı taraf kısa ıse yon dıger taraftır.. Eger her ıkı tarafta esıtse yatay pıyasa deyıp kademe analızınde ust band ve altbandı belırledıkten sonra gerısı kolay, ustten sat, alttan al,

Eger kısa taraf hep kısa ıse aksama kadar pozısyonda otur ve 17:30 da poz kapat.. Cok basıt, Ne ındıkator var ne baska bır sey...

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

BU yazdıgım teknık mukemmel bır teknıktır..

Forex de kademe analızı olmadıgına gore orda da yazmıs oldugum Open_Teo mq4 den yararlanıyorum..

Omo ıle herşey daha beyaz..

Habermış, efg,garantı,deutche ımıs benı baglamaz, ben trade yaparım, Onların yaptıkları kendılerını baglar.. hehehe

Yorum

Working...
                              X

Debug Information