YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Dost Meclisi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sevgili dostlar,
Tarihi günler yaşıyoruz. Basit bir soru ile başlamak isterim. Lehman batarken, dünyanın en büyük finansal kuruluşları tepe taklak uçuruma yuvarlanırken...Yani dow endeksi 6.500 leri denerken birileri çıksa ve dese ki, "Ciddi bir düzeltme olmaksızın, bir yıl gibi bir sürede 100 yılın ya en büyük birinci, ya da ikinci küresel krizinin yaraları sarılacak, pek çok borsa 2007 deki zirvesini geçecek, krizin kaynağı ABD'de dow 11.000 lere ulaşacak."
Tek kelime ile hadi canım derdik. Belki bu kriz de geçicidir, eski zirveler görülecek, hatta geçilecek diyenler vardı. Ama bu kadar kısa sürede, ciddi bir düzeltme yaşamadan gelen bu yükseliş, hemen hiç öngörülemedi.
Açıkçası bir yıl kadar önce büyük oyuncularla dalga geçdik. Bu derece büyük bir dalgada nasıl oldu da full pozisyonda yakalandılar. Zirve seviyelerinde ciddi bir mal dağıtımı, pozisyonlardan çıkış olmadı. Bu durum trend sonlarında pek de görmeye alıştığımız bir şey değildi. Şöhretli aracı kurum raporlarını ti ye aldık. "Ulen kıçını zor kurtardın şimdi al-sat diye akıl veriyorsun" dedik. Şu an görüyoruz ki atın intikamı acı oluyor
üstteki yazı başka bir siteden alıntıdır....
Bana herkes deli demişti forumun birinde. Rahat ettiğim yer olarak burayı buldum şükürler olsun. gerçekten dow 6500 iken sakın dow 12.000 olmasın demiştim. sallamasyon olarak. o günlerin gözdesi muhterem. Ne 12.000'i demişti. olsa olsa 7.000 olur ondan sonra düşer aynı seviyelere demişti. Bende üstüne gitmemiştim. Neyse gün bugüne işaretmiş. O zaman çok dalga geçtiler benimle.
Borsayı uzaktan takip etmeyi bırakıp içine girdiğim 2007 yılında garan 2 liraya düşmeden alınmaz demiştim. Sen ne diyorsun diye şamar yemediğim kalmıştı. Tabi o zamanlar garan 5 küsürlerdeydi. hiç unutmam. Tüm senetler için aşağı fiyat söylüyorum bin azar işitiyordum. Aradan bir yıl geçti kimseye bir şey çıtlatmadım. garan 1,80 lere düşmüştü oysaki. Forumlarda yazılanlar yazanlar çabuk unutuluyor.
Sadece kendi yazdıklarımızı takibe ve kendi düşüncelerimizi takip etmeye yarıyor.
Şimdi yine söylüyorum uzun vadeciler için garan 2,60 a düşmeden alınmaz.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
Ben de tatile çıkıyorsun diye düşündümYORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBenim kafa kıyakmış yav. bugünü cuma sanıyorum. Tam devlet memuru olmuşum ya.
Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.
Yorum
-
yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet dostlar
bugün canımız yandı
Ankara ziyaretimiz zehir oldu desekmi
yok demeyelim
Nasıp bu diyelim
750 puanı cebe kaymazsan
bir a kadar da cepten yersin
Ama yinede yanlış poz almadığımı
ve buna devam etmem gerektiğini düşünüyorum
Aradan boyle olurKapitalizmin zor sınavı
Bir dönemin sonuna doğru
Yorum
-
yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEvet dostlar
bugün canımız yandı
Ankara ziyaretimiz zehir oldu desekmi
yok demeyelim
Nasıp bu diyelim
750 puanı cebe kaymazsan
bir a kadar da cepten yersin
Ama yinede yanlış poz almadığımı
ve buna devam etmem gerektiğini düşünüyorum
Aradan boyle olur
sevgılı hasan abı
senın ve efenın zararlarına uzuldum ama
sanırım doğru yoldayız...aslında sadece takıp ettıgımız
göstergelere ve rakamlara bakmalıyız.....
en kötü gösterge insan psıkolojısınden daha ıyı trade edıyor
gecen haftakı zarardan sonra işlem yapmadım ve sınavlarım
vardı ona konsantre oldum...
yarından ıtıbaren yavas yavas baslayacagım.....
Yorum
-
kafa olarak tatile çıkmışım zaten k24poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBen de tatile çıkıyorsun diye düşündüm
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
Arkadaşlar geç olmuş olacak ama hepinize güney almanya'dan selam. bugün sabah buraya geldim.
Ve güney almanya seyahati yine borsalarımız açısından bir felakete sebeb oldu. Umarım yara alanınız yoktur.Bir türlü yazma şansım olmadı.
Meraklanmayın cumartesi de kahire'ye uçacağım + - 1 gün arayla o gezinin sonucu hayırlı olabiliyor.Tabii dubai gibi değil ama
Yorum
-
Canım kardeşim yara almamana sevindim.Ancak geçen hafta kesin kararlıydım Pazartesi günü short açmaya.Çünkü Salı Güney Almanya'ya uçuyorum diye. Ancak dün tırstım. Ve her zaman piyasa da olmam gerekmiyor diye düşündüm.Hay bennn bu fikrin içine edeyimmutimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteren güzeli nakit olmakmış.....
Daha yeni PC başına geçtim ve piyasayı görünce nakit olmanın çok iyi bir olay oldugunu anladım bir kez daha....
Volvo abi hep derdi "her zaman piyasada olmak zorunda değilsin diye" ÇOK ÇOK doğru söylemiş, teşekkür ederim VOLVO abim benim......

Gitti resmen 2500 puank24k24
Yorum
-
Bu arada 7 Haziran'da tekrar Almanya'ya geri geliyorum.
Hemen korkmayın canım.Güney Almanya değil bu sefer. Ama siz yine de 7 haziran'ı not edin bir tarafa

Not:23 Haziran'da bir Almanya daha var. Ama güney mi değil mi onu bilmiyorum henüz. Hatta isviçre'ye de değiştirilinebilir. Yerini tam kesinleşince yazarım.
Aylık stratejiyi sundum.artık uyup uymamak size kalmış.
Yorum
-
Resmen İstanbul'dan bir ağırlık kalktı,VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterCanım kardeşim yara almamana sevindim.Ancak geçen hafta kesin kararlıydım Pazartesi günü short açmaya.Çünkü Salı Güney Almanya'ya uçuyorum diye. Ancak dün tırstım. Ve her zaman piyasa da olmam gerekmiyor diye düşündüm.Hay bennn bu fikrin içine edeyim

Gitti resmen 2500 puank24k24
acaba ne diyordum.
Buldum.
Yorum

Yorum