Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hakansahin
    güççük geyik
    • 11 Eylül 2009
    • 562

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    usd kontratlarında kapama var
    demek ki doların yükseleceğini düşünüyor kapatanlar..

yoksa kapamak için çok erken değil mi
    ********Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.**********
    ***UNUTMAYIN HEPİMİZ OSMANLI TORUNLARIYIZ..***

Yorum

• taka
      Kıdemli
      • 22 Eylül 2009
      • 3774

Spk yetkilileri: Mark mobius hakkinda on incelemnin denetim calismasina donusturulebilecek
      sermaye piyasasi kurulu'nun
      (spk) templeton fonu yoneticisi mark mobius hakkinda baslattigi 'on inceleme
      sonucunda elde edilecek bulgularin piyasa bozucu bir faaliyete isaret etmesi
      durumunda on incelemenin, denetim calismasina donusturulebilecegi'' bildirildi.
      Spk tarafindan yurutulen rutin gozetim faaliyetleri ve kurula ulasan
      yatirimci sikayetleri dogrultusunda templeton fonu yoneticisi mark mobius
      tarafindan istanbul menkul kiymetler borsasi (imkb) hisse senetleri piyasasi ile
      ilgili olarak gecmiste ve yakin zamanda yapilan bazi aciklamalar ve aciklamalarin
      yapildigi donemde imkb ve vadeli islem ve opsiyon borsasi'nda (vob)
      gerceklestirilen tum islemler ile ilgili olarak sermaye piyasasi mevzuati
      cercevesinde bir on inceleme baslatilmisti.
      Spk yetkilileri, aa muhabirinin sorusu uzerine, konuyla ilgili olarak
      spk'nin bir on inceleme baslatmis olmasinin soz konusu olay ile ilgili bir
      sermaye piyasasi mevzuati ihlalinin bulundugu ya da herhangi bir yatirimcinin bir
      sermaye piyasasi sucu isledigi anlamina gelmemekle birlikte, on inceleme
      sonucunda elde edilecek bulgularin piyasa bozucu bir faaliyete isaret etmesi
      durumunda on incelemenin denetim calismasina donusturulebilecegini kaydettiler.
      Yetkililer, bu asamada, yerli ya da yabanci yatirimcilarin, sermaye
      piyasasi araclarinin degerini kasitli olarak etkileyebilecek beyanatlarda
      bulunmamalari, beyanlari ile piyasayi etkileyebilecek kisilerin dogrudan ya da
      dolayli olarak beyanlari ile baglantili islemler yapmaktan kacinmalari konusunda
      bilgilendirilmesinde yarar goruldugunu ifade ettiler.
      Spk yetkilileri, spk ve ilgili borsalarin gozetim birimlerinin, piyasa
      islemlerini ve piyasalari yakindan takip ettigi, gerektiginde gozetim faaliyeti
      cercevesinde on inceleme, inceleme ve denetim calismalari yapabildigi, suc unsuru
      teskil eden konularda gerekli tedbirleri alabildigi ya da konuyu adli mercilere
      intikal ettirebildigini anlattilar. Uluslararasi isbirligi anlasmalari
      cercevesinde, yerli yatirimcilar yaninda, turkiye'de islem yapan yabanci
      yatirimcilarin yurt disi hesaplarini ve hesap hareketlerini izlemenin ve
      incelemenin mumkun oldugunu hatirlatan yetkililer, bu baglamda, yerli
      yatirimcilar yaninda yabanci yatirimcilarin da her turlu piyasa bozucu
      islemlerden uzak durmalarinin beklendigine dikkat cektiler.
      Turkiye'de sermaye ve para piyasalarinda yaklasik 1 milyar dolarlik
      yatirimi bulunan templeton fonu'nun yoneticisi mark mobius, gecen hafta yaptigi
      aciklamada, ''istanbul menkul kiymetler borsasi'nda yil sonuna kadar yuzde 15-20
      duzeyinde bir duzeltme yasanacagi, bu kisa sureli duzeltmeden sonra, borsanin
      tekrar yukselme egilimine girecegi'' ongorusunde bulunmustu. Basinda, bu
      aciklamalardan sonra borsada satislarin basladigi yonunde yorumlar yapilmisti.

-aa-
      ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
      sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
      müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• taka
        Kıdemli
        • 22 Eylül 2009
        • 3774

bu acele hareket mobıus içinmi acaba.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
        sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
        müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• taka
          Kıdemli
          • 22 Eylül 2009
          • 3774

hakansahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          demek ki doların yükseleceğini düşünüyor kapatanlar..

yoksa kapamak için çok erken değil mi
          dolarda 3025 poz kapatılmış.ah birde kim aldı-sattı görebilsek.

Yorum

• FNT
            KARAKARTAL
            • 29 Mart 2008
            • 4754

s.a dostlar.
            uzuna dönüp devam.

Yorum

• FNT
              KARAKARTAL
              • 29 Mart 2008
              • 4754

FITCH: TURKIYE ICIN EKONOMIK GORUNUM CESARET VERICI

-MATRIKS-

not arttırımı yaklaşıyor, ipuçları gelmeye başladı...

Yorum

• poritino
                Çalışkan
                • 04 Mayıs 2009
                • 2005

Dusunuyorum dusunuyorum acaba bugunu en yuksekten 92200 den kapatsa haftasonuna kimler short dener?
                Bir de haftaya 9 gunluk tatile pozisyonla girmeyi dusunen olur mu? Simdiden beyin jimnastigi yapmak lazim.

"sen pozisyonlarini yazmiyorsun" diyenler olursa cevabim sudur: Ben 1 kere pozisyon aldim onda da su 3 hafta onceki tokadi yedim. Simdilik olumcul vurusumu yapmak icin kenara cekilmis izliyorum
                Isler de cok yogun..Ara ara bakip ustadlarin nabzini yokluyorum.
                Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• poritino
                  Çalışkan
                  • 04 Mayıs 2009
                  • 2005

FNT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  FITCH: TURKIYE ICIN EKONOMIK GORUNUM CESARET VERICI

-MATRIKS-

not arttırımı yaklaşıyor, ipuçları gelmeye başladı...

"Cesaret Verici" derken sanirim "elinizi korkak alistirmayin...Yuklenin mallari sorgusuz sualsiz" demek istiyor amcalar
                  Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• Bear_Bull
                    Spread Trader
                    • 09 Şubat 2009
                    • 773

eski gönderilerimden buldum
                    bu kurallara ne kadar uyuyoruz.

Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı

Spekülatörlerin Altın Kuralları:

Borsa deneyimi yüz yılı aşan Amerika'da yapılan araştırmalarda, spekülatörlerin başarı oranı tahminlerin aksine çok düşük görünüyor. Spekülatif hareketlerden başarılı çıkanların oranı sadece %25. Bu gruba girenlerin kazançları ise oldukça yüksek. Bir başka araştırma, başarısı devamlılık gösteren spekülatörlerin bazı ortak kuralları olduğunu ortaya koymuş. Orada olduğu gibi, İstanbul Borsası'nda da geçerli olacak önemli kuralları hep hatırlamak gerekir.

- Riskinizi önceden sınırlayın. Spekülasyona ayıracağınız parayı kaybedebileceğinizi önceden kabullenin. Başka bir amaç için biriktirilen paralarla yapılan spekülasyonlarda, alınan kararların sağlıklı olmadığı gözleniyor. Başarılı alım/satım kararları için zihnin bağımsız olması gerekir. Kararların, kaybetme korkusu altında verilmesi hatalı sonuçlar doğurabilir.

- Kendi kendinizi tanıyın. Spekülatif hareketlerde duygulara hakim olmak gerekir. Eğer girdiğiniz bir pozisyon gece uykularınızı kaçırıyorsa, o pozisyonu mutlaka kapatmalısınız. Borsalarda olaylar çok çabuk geliştiği için, pozisyon almış kişiler günlük olayların etkisinde kalmamalıdır.

- Küçük başlayın. Borsada tecrübeniz yoksa, ilk alışlarınızı küçük miktarlarda ve fazla hareketli olmayan hisselerde yapın. Bu işe ilk defa başlıyorsanız, hareketli hisselere girmeden önce, alım/satımdaki zamanlamanın önemini kavrayın.

- Ara verin. Hergün yapılan alım satımlar, kişinin karar verme yeteneğini köreltebilir. Başarılı spekülatörler, hatalı kararlarının artmaya başladığını hissettiklerinde, borsayı unutup tatile giderler.

- Seans içinde karar vermeyin. Kararlarınızı etkilenmeyeceğiniz bir ortamda verin. Seans anında, görüşlerinize ters düşen hareketlerin planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Daha önce düşünmediğiniz yeni fikirler oluşturmayın. İyice incelemeden yapılan hareketlerin genellikle zararla sonuçlandığı gözlenir.

- Çoğunluğa uymayın. Yapılan istatistikler, çoğunluğun her zaman yanlış düşündüğünü göstermiştir. Herkesin bildiği fikirlerden, haberlerden kaçının. Bazı istatistik büroları, bankalar ve aracı kurumları arayarak borsa hakkında görüşlerini düzenli olarak sorar. Bu görüşler iyimserlik yüzdesi olarak her hafta yayınlanır. % 85'in borsayı çok iyi görmesi, düşüş belirtisi olarak kabul edilir. İyimserliğin % 25'in altına düşmesi ise, yükseliş belirtisidir.

- Kendi fikrinizle, başkalarının fikrini birbirinden ayırın. Kendi kararlarınızı verdikten sonra, başkalarının sizi etkilemesine müsaade etmeyin. Dış görüşlerden etkilenirseniz, sürekli karar değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Çevrenizde herzaman sizi ikna edecek mantıklı sebepler olabilir. Kararınızı değiştirirseniz, daha sonra ilk kararınızın daha doğru olduğunu göreceksiniz.

- Emin olmadığınız zamanlarda işlem yapmayın. Kendinizi hergün alım/satım yapmak zorunda hissetmeyin. Başarılı sonuca ulaşabilmek için disiplinli olmanız ve sabırla iyi fırsatları beklemeniz gerekir. Bir pozisyona girmişseniz sonucunu bekleyin. Şüpheleriniz varsa, pozisyonunuzu kapatıp kenara çekilin.

- Serbest fiyatlı emir vermeyin. Kısa vadeli alım satım yapan spekülatörlerin serbest fiyatlardan kaçınması gerekir. Limitli fiyat emirleri kullanmak daha doğrudur. İnandığınız hissede bir kaç basamak ucuz alma hesabı yapmayın.

- Aşağı doğru ortalama yapmayın. Önceden aldığınız bir hisse ucuzlayınca ek alımlar yaparak maliyetlerinizi düşürmeye çalışmayın. Aşağı giden fiyatlarda hiç bir zaman ortalama yapılmaz. Eldekilerin satışı daha doğrudur.Yükselen fiyatlarda ek alım yapılması mümkündür. Bunun da piramit gibi kademeli olması gerekir.

- Yüksek miktarlardaki alımı tek fiyattan yapmayın. Büyük portföyler için yapılan alımı, bir kaç güne ve değişik fiyatlara yayın. İlk alım yapıldıktan sonra hareketin doğru olup olmadığını gözleyin. Pazarın yönünde aksi bir değişiklik yoksa alıma devam edin.

- Kaybeden bir pozisyona hiç bir zaman ek alım yapmayın. Kendinize ve aldığınız hisseye ne kadar güvenirseniz güvenin, eğer zarar ediyorsanız ek alım yapmayın. Aldığınız hissenin düşüyor olması, sizin piyasanın yönüne uyum sağlayamadığınızı gösterebilir. Maliyet düşürme çabası pozisyonu daha da kötüleştirir.

- Zararı kesin. Piyasa sizin düşüncenize ters hareket ediyorsa, hata ettiğinizi kabul edin. Zararın neresinden dönülse kardır. Borsaya yeni girenlerin başarısız olmalarındaki en büyük etken, hata yapmış olabileceklerini kabullenmemeleridir. Piyasa istediğiniz yöne dönsün diye beklemek yerine, pozisyonu zararla kapatmak disiplin ve irade gerektirir. Başarının sırrı buradadır.

- Zararı sevin. Zarardayken satış yapmak çok zordur fakat zararı sevmeyi öğrenmelisiniz. Çünkü zarar, karın kardeşidir. Onurunuzu zedelemeden zarar etmeyi kabullenirseniz, zararınız sınırlanacak ve başarınız artacaktır.

- Beklenenin tersini yapın. Piyasada beklenen bir olayın, beklenen reaksiyonu görmemesi al/sat sinyalidir. Beklenen olumlu bir haberin açıklanmasından sonra fiyatlar hala yükselemiyorsa, düşüş olacaktır. Olumsuz olay ve haberler piyasayı aşağı doğru etkilemiyorsa, yükseliş olacaktır.

- Tepe ve dipnoktalardan kaçının. Alçalan trendde fiyatın her yukarı çıkışı, trendin o seviyeden değişeceğini göstermez. Her dönüş noktasında, burası en düşük yerdi diye alım yapmak size çok pahalı bir ders olabilir. Tepe ve dip noktaların kendilerini ispat etmelerini beklemek daha az zararlıdır. En tepede satmak, en dipte almak çabasında olmayın.

- Söylentiyi alın, gerçeği satın. Eğer bir hisse senedi için olumlu söylentiler yayılmaya başlıyorsa alın. Söylentilerin kesinleştiği anlaşılınca satın. Söylentiler ilk duyulduğunda hisseye talebi arttırır. Dedikodular resmiyet kazandığında fiyat zaten yükselmiştir. Satış yapın. Satış yaparak mutlaka karı realize edin.

- Çok kısa vadede oluşan karı alıp, hisseden uzaklaşın. Bazen satın aldığınız hisse, birden hiç beklemediğiniz kadar hızlı yükselmeye başlar. Yükselişin hep aynı tempoda devam edeceğini sakın düşünmeyin. Satış yaparak mutlaka karı realize etmelisiniz.

- Küçük hesaplar yapmayın. Seçtiğiniz hissenin yükseleceğine gerçekten inanıyorsanız, ucuz almaya çalışmayın. Piyasa fiyatının 100 lira altında almaya çalışırken, hisseyi kaçırabilirsiniz. Birkaç kademe ucuz almaya çalışmak bazen çok önemli fırsatların kaçmasına sebep olur. Kararlı olun. Karar verdiğiniz zaman beklemeyin, uygulayın.

- İçinde bulunduğunuz trendleri izleyin. Fiyat trendi en iyi dosttur. Bir hissenin uzun vadeli trendi, orta vadeli trendi ve kısa vadeli trendi hakkında bilginiz olmalıdır. Bazen biri yukarı diğeri aşağı doğru olabilir. Hangi zaman diliminde spekülasyon yapmak istediğinizi tayin etmelisiniz.

- Trend dönüşlerini kollayın. Bazı spekülatörler, alım/satım kararlarını oluştururken, dikkatlerini bu noktaya toplarlar. Fiyatın trend çizgisi dışına çıkması ve orada kendini ispat etmesi çoğunlukla trend dönüşünü ortaya koyar. Yükselen çizginin aşağı doğru geçilmesi sat, alçalan çizginin yukarı doğru geçilmesi al sinyali sayılır.

- Fiyat hareketleri ile birlikte işlem miktarlarını da izleyin. Fiyat ile işlem miktarının birlikte artması alış sinyalidir. Yükselişin devam edeceğini gösterir. Fiyat azalırken, işlem miktarının artış göstermesi satış işaretidir. Kararsız fiyat hareketlerinde işlem artıyorsa, fiyatın yönü belli olana kadar bekleyin.

- Pazarın değişen momentumuna bakın. Eğer borsa hergün yükseliyor fakat yükseliş hergün daha azalıyorsa, bu piyasanın aşağı döneceğini gösterir. Momentum zayıflamaktadır. Borsa günlerdir düşüyor fakat düşüş hızı gittikçe azalıyorsa, yön değiştirme zamanı yaklaşmaktadır. Piyasanın momentumu artmaktadır.

- Kuvvetli hareketlerin ardından düzeltme geleceğini unutmayın. Bir hisse kısa zamanda çok hızlı yükselmişse, alım için gerilemesi beklenmelidir. Bazen bu gerileme toplam yükselişin % 60'ına varabilir. Hızlı bir düşüşte satış kararı alındıysa, düzeltme yaparak fiyatın biraz yükselmesi beklenir.

- Alım/satım kararlarınızı o günkü fiyata dayandırmayın. Fiyat çok düştü, artık düşmez veya çok yükseldi artık yükselmez sanmayın. Fiyatların alt ve üstüne kendiniz sınır koymayın. Çünkü fiyatlar sınır tanımaz. Birkaç senede hiç ummadığınız kadar yükselebilir veya alçalabilir.

Kaynak: Borsa'da Teknik Analiz - Yusuf Sarı
                    Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• hakansahin
                      güççük geyik
                      • 11 Eylül 2009
                      • 562

s.a dostlar.
                      uzuna dönüp devam.
                      aleykum selam hoşgeldin hocam..

inşallah 96,000 den verirsin.

belki fitch bir güzellik yapabilir seans açılmadan:081:

Yorum

• FNT
                        KARAKARTAL
                        • 29 Mart 2008
                        • 4754

aleykum selam hoşgeldin hocam..

inşallah 96,000 den verirsin.

belki fitch bir güzellik yapabilir seans açılmadan:081:
                        eyvallah hakancığım.

zaten bu sefer 96.000 kesmez sanıyorum, %10 eklersek kaç olur?cayy

Yorum

• taka
                          Kıdemli
                          • 22 Eylül 2009
                          • 3774

Doviz alim ihalesine 470 milyon dolar teklif geldi, max fiyat 1.4014 tl oldu
                          turkiye cumhuriyet merkez bankasi'nin actigi doviz alim ihalesine,
                          470 milyon dolar tutarinda teklif gelirken, en yuksek fiyat 1.4014 tl,
                          en dusuk fiyat 1.4000 tl olarak belirlendi.
                          140 milyon dolar alinan ihalede ortalama fiyat 1.4009 tl, ihaleye gelen
                          tekliflerin ortalama fiyati 1.4025 tl oldu.
                          -matriks-

Yorum

• hakansahin
                            güççük geyik
                            • 11 Eylül 2009
                            • 562

eyvallah hakancığım.

zaten bu sefer 96.000 kesmez sanıyorum, %10 eklersek kaç olur?cayy
                            100 bini bulmaz hocam...

98,800 ve 99,800 de birer adet kısa emrim var

mutlaka birileri panik yapacak ve tavandan almaya başlayacak....
                            sonra en az 1000 puan aşağıdan yerine koyacam...
                            nasıl bir strateji ama:081:

Yorum

• FNT
                              KARAKARTAL
                              • 29 Mart 2008
                              • 4754

100 bini bulmaz hocam...

98,800 ve 99,800 de birer adet kısa emrim var

mutlaka birileri panik yapacak ve tavandan almaya başlayacak....
                              sonra en az 1000 puan aşağıdan yerine koyacam...
                              nasıl bir strateji ama:081:
                              sende ne cevherler varmış da kıymetini bilememişiz;)

Yorum

• FNT
                                KARAKARTAL
                                • 29 Mart 2008
                                • 4754

92.500 bugün olur mu? tüm mesele bu...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information