Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Pazer
    Yes! We Can!
    • 18 Eylül 2008
    • 17

şimdiki durumu bir de 1998-2000 arası ile karşılaştırın bakalım orada nasıl bir durum varmış......?

orası da benziyor şimdi duruma hem de çok fazla.......

sonunda altın vuruş....... ;)

hehe

Yatırım tavsiyesi değildir......

Yorum

• ANKARALI
      Seyirci Üye
      • 24 Mayıs 2008
      • 57

Sımdı anlastık ıste ıkımızde aynı seyı dusunuyoruz ve de 35 000 ıle 25 000 arasında yaklasık bır sene kadar surecek yatay bı pıyasa beklıyorum ben cok guzel trade ımkanları bulacaz boga pıyasasından daha ıyı cunku devamlı yukselen trendde sattıgın malı bı daha yerıne koyamama tehlıkesı mevcut

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

Pazer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        şimdiki durumu bir de 1998-2000 arası ile karşılaştırın bakalım orada nasıl bir durum varmış......?

orası da benziyor şimdi duruma hem de çok fazla.......

sonunda altın vuruş....... ;)

hehe

Sayın pazer 1998 den önce 1995 te oluşan bir krizimiz var. Şuan krizi araştırıyoruz toparlanma zaman alacaktır. Benim tahminime göre 2012 yılından itibaren endekste sizin düşündüğünüz eğer yanlış görmediysem grafikte uzun soluklu bir ralli havası var.
        Tabi bu durumlar ekonomik, siyasi, politik dengeler değişmediği sürece geçerlidir.
        ben 1994 tansu çiller dönemi krizini yapıştırayım. Uzun vadede senet alanlar bu seviyeden bile kazanacak ama biz önümüzdeki 1-2 ayı görelim yeter. benim düşüncem bu tabi. birden bire toparlanma ralli oluşacağını sanmıyorum. Şuan rallinin içindeyiz ama sizin söz ettiğiniz 1998-2000 rallisi kadar uzun soluklu değil.
        Hocam 1994-1995 krizininde destek direnç çizgilerini çizip yapıştıracaktım ama finnet bunu göstermiyor bu tarih aralıklarını gösterebilecek bir program var mı? Yada mümkünse sizden alabilir miyiz?
        Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

Endeks saatliklerde al vermeye başlayınca ve 30 endeksi şirketleri al verince bizde paramızın %25'ini bu senetlere yatıracağız.
          Eğer 35.000 hedefimiz tutarsa senetleri satıp tamamen beklemeye geçeceğiz. dün verdiğim 2001-2008 krizi eğer benzerlik gösterirse 3-4 ay doğru dürüst senede girmeden bekleyeceğiz. Bu arada fırsatları değerlendireceğiz.
          Fırsatlar nelerdir. saatlik bazda al verince endeks alacağız. Sat verince satacağız. 4-5 kademe de bir satış yapabiliriz.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
            Endeks: 28.956
            Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 354
            alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı
            rysaş 25 birim para ile alındı. 1,29 maliyetten

toplam birim paramız 404

banvit 2,90 dan satıldı. %7,4 kar ile 25 birim para 27 birim para oldu.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

Bu topiği 23 Nisanda açtık ve bu süre içerisinde alım-satımlar yaptık. Şuana kadar kaybettiğimiz hisse yok ve sadece 2 puan verilmiş. Demek ki yetersiz kalmışız.

Yorum

• ANKARALI
                Seyirci Üye
                • 24 Mayıs 2008
                • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Bu topiği 23 Nisanda açtık ve bu süre içerisinde alım-satımlar yaptık. Şuana kadar kaybettiğimiz hisse yok ve sadece 2 puan verilmiş. Demek ki yetersiz kalmışız.
                Boyle yapmayın hemen ben sahsen takıp edıyorum

Yorum

• tcay
                  Aktif
                  • 30 Nisan 2009
                  • 37

bence forum daha yeni yeni keşfediliyor.reytingler o yüzden düşük.şahsen bu başlığa abone oldum bugün ama siz vazgeçeseniz olmaz...

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

Benim vazgeçtiğim yok arkadaşlar.
                    Sadece 2 puanda kalması acaba yetersizmi kalıyoruyoruz sorusunu sormama neden oldu kendi kendime. Ben devam edeceğim. 23 nisan 2010'a kadar veyahut 2 ay içinde hedef şaşıncaya kadar devam edeceğim.
                    Daha önceki topikte sistem tam takır işliyordu. Bu topiği hem geç açtık hemde çok riskli bölgelerde açtık. O nedenle şimdilik az az kazanıyoruz ancak amacımız endeks düşerken en az kayıpla atlatmak. Amacımdan şaşmadığım sürece devam.

BU SIRADA;

Yarın 32.500 mutlaka geçilmeli 3 gün geçemezse aşağılarda yer arayacağız. Eğer 32.500'ün üstüne para girişiyle beraber gidersek 35.XXX'leri düşünüyorum. 32.500'ün üstüne gideceğini anladığım an ulusal 30 hisselerinde alıcı oluruz.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

endeks düşerken afmaş gidebilir.
                      Yakında yukarı dönmesi lazım. Ancak biraz daha aşağı gelsin.

Yorum

• TREND
                        .................
                        • 26 Nisan 2009
                        • 0

8400 Üzeri 2 günlük kapanış dow'u 9100-9200 aralığına taşıyacaktır.
                        Kazanılanı korumak kazanmaktan çok daha zordur.

Yorum

• TurkiyeSevdalisi
                          Yeni üye
                          • 24 Nisan 2009
                          • 12

Sn. Yorumcu, sessiz sedasız da olsa büyük bir ilgiyle mesajlarınızı takip ediyorum şahsen. Sizin gibi, bilhassa acemi küçük yatırımcıya yol gösterecek yazarlara ihtiyacımız var.

Ben şu an hisseye girmedim. Zamanında yüksekçe maliyetlendiğim gldtr var elimde. Ondan ağzım yandığından adımlarımı dikkatli atmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Belki olası bir global düzeltme hareketinde hem elimdeki gldtrleri satarım hem de bilhassa sizin yorumlarınızdan yararlanarak hisseye girerim.

Birçok kişinin bu şekilde beklemede olduğunu düşünüyorum günlük al satlarla uğraşmayan. O yüzden belki topiğin katılımı az olabilir. Zamanla o da artacaktır inşallah.

Sonuçta şu an portföyünüzde kardasınız. Bu sıkıntılı günlerde az da olsa karda olmak başarıdır. Aza tamah etmeyen çoğun kıymetini hiç bilmez. Açgözlü olmamak, az da olsa kazanımların değerini bilmek lazım.

Sizi çalışmalarınızdan ve porföyünüzdeki başarıdan ötürü bir kez daha tebrik ediyorum.

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

goldtr'yi diğer topikte yanlış hatırlamıyorsam 45,60 dan almıştık. uzunca bir süre bekletti o beni 43 lere düştü ama sonunda onu 46,20 den satmayı başarmıştım. Bekleyen kazanır az da olsa kazanır. şuan zaten portföy değiştirmek hata olur. Piyasanın ne yapacağı tam olarak belli değil. Saatlik grafikleri gösterge alıp destekleri takip etmekte fayda var.
                            dow'dan ayrışma söz konusu olabilir. Şayet abd ekonomisinin kötü gidişi devam ederse dünya piyasaları dow'dan ayrışabilir.
                            IMF anlaşması oluncaya kadar piyasanın çökeceğini sanmıyorum.
                            Olumlu verilerde var üstelik.
                            çin ekonomisi düzelme işaretlerini vermiş. Olumlu haberler bir bir geliyor. Ancak mutlaka bir yerlerde kar realizasyonu olur.
                            Imf anlaşması erken olursa 35.000 lerde görülmeyebilir.

Yorum

• freehope
                              Yeni üye
                              • 19 Mart 2009
                              • 2

Hocam fırsat buldukça sizi takip ediyorum ancak ilk kez bir topiği izlediğimden puan nasıl verilir bilmiyorum...
                              Puan verecek olsaydım 100 üzerinden 100:a88:
                              Yorumlarınızı takipteyim
                              Saygılar...

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

YİGİT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                8400 Üzeri 2 günlük kapanış dow'u 9100-9200 aralığına taşıyacaktır.
                                dolar destek 1,57 bu seviyeye çok yakınız.
                                dolar dünya piyasalarında değer kaybediyor.
                                bovesteva bugün şov yaptı.
                                Realizasyon olacak ama desteğin altına gelmedikçe sorun yok piyasada.
                                IMKB için destek 29.800'e çıktı.

Saatliklerde al vermeden yeni hisse almam.

Bodozlama senede girmek yerine sakince beklemeyi bilmeli insan.

SADECE tek senetle oynayan ve alacağı yeri bilen biri son iki yılda parasını 2 ye katladı (Krize rağmen).

Yorum

Working...
                                X

Debug Information