Sistematik Borsa -2-
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Diğil yani cık.entemena Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu grafikte ters koreleasyon var gibi
birbirileri ile birlikte hareket etmeye başladıkları zaman kriz geliyor pozisyonunu kapa bekle, ayrışmaya başladıkları zamanda pozisyon al demek mi oluyor 
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
Bence artık malda olan pozısyonunu bozmamalı satmadan trendı sonuna kadar ızlemelı endeks yukselırken ıslem hacmınde dusus yoksa satmak ıcın bır sebep goremıyorum kı su ana kadar oyle malı olmayan ıse artık almamalı realıze nerden gelır bılemem ama zırveden %10 dususler alım ıcın ıdeal olabılırYORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBir soru daha. Sizce endeks kağıtlarına endeks olarak hangi aralıklardan girmek mümkündür? Endeks kağıtlarına girmek için ne yapmak gerek? endekste hangi seviyeleri beklemek mantıklı olacaktır. Endekste öyle bir seviye olacak ki oradan alan 2 ay içinde %50-60 karı alan yaşayacak. Bankaların yılda %10-13 faiz kazancı verdiğini unutmadan tabi.
Endeks aşağımı gidecek artık yoksa yukarı mı?
Senet almak gerekir mi şimdi sizce?
Yoksa XX.XXX fiyatlarını beklemek daha mı iyi olur? XX.XXX değeri nedir? Endeks için?
Hadi hep beraber tartışalım. doğru sonuçlara ulaşalım. Başka grafiği olan varsa ondan sonra o da masaya yatırır ve doğru sonucu bulup bir dahaki krizi anlamamıza yardımcı olur.
Yorum
-
göstergelerden bahsedenler hepsinin şiştigini söylüyorlar,yani şimdi degil biraz bekleyip endeks hareketleri kesinleşince almak daha mantıklı gibi..
krizlerde neye bakalım sorunada(bu arada grafikleri saat 22 gibi yapıştırmışsın,hemen cevap bekliyorsun,dur az sabırlı ol ama),bize özel yabancı girişi,dünya geneli için ise baltık endeksiyle,petrol endeksini izleyerek hareket edip krizin bittigini anlamak daha öngörülü bir yol olur kanaatindeyim..her şey olacağına varır..
Yorum
-
entemena,ankaralı, ketenhelva üç dostumuz cevap vermiş demek ki krizden ders çıkaramayacak ve gelecekte de aynı hataları yapmaya devam edeceğiz. Borsada kazanmanın yolu kayıplardan ders çıkarabilmektir. Daha önce ki topikte de, burda da zamanında yaptığım hatalardan ders çıkarmayı öğrendim ben. senet alırken önce o hataları okuyorum ona göre alıyorum ki aynı hatalara düşmeyeyim diye... Neyse ben gerekli dersi çıkardım ve 3 arkadaştan da aradığım cevabı bulamadım. Ben bu krizin endeks bazında sona erdiğini 2-3 ay öncesinden gördüm ancak uygulamaya geçiremedim. Sadece gerekli olan dersimi aldım. Bundan sonraki çıkışlarda ve düşüşlerde ne yapabileceğimi, zararımı minimize etmeyi ve karlarımda maksimum faydayı almama yarayacak dersleri aldım. Bazen düşünüyorum da gerçekten forumlarda kaç kişinin yazdığına inanıp tam olarak yazılanları grafikleri v.s tam okuyoruz. tam okuyup ne zaman yatırım yapıyoruz? Neyse herkes kendi kazancından ve kaybından sorumludur.
Ben burada yazmaya bir şekilde devam edeceğim.
sessiz ve sedasız olacak. Hedefime ulaştıktan sonra vay be demenin anlamı yok. Bu borsa yükseldikten sonra senet almaya benzer. Her neyse yazılan senetler tartışmaya uğraması lazım. Bunu bir sitede özellikle THYAO'da gördüm. Güzel bir şekilde senet uygun dillerle tartışılıyor. Kimi iyi diyor kimi kötü diyor. doğruyu doğru olduktan sonra kutlamanın anlamı yok. biraz Türk olmanın özelliği sanırım yapılan yatırımlar. şimdi herkesin içinde senet alsam mı acaba 32.500 diyorlar endeks için oraya kadar yararlansam mı diyorlar? %5 kazanç görünüyor endekste peki aşağı giderse 25.000'ler görülebiliyor. %5 kazanmak için paranızın %20'sini riske edermisiniz? Ben etmem kalın sağlıcakla. %20 kazanmak için sermayemin %5'ini riske atarım daha yüksek riskler beni aşar.
Herkes kendi yaptığı yatırımdan sorumludur. biz bakarken yabancılar aldı aldı bizde baktık durmadan. Cuma günü yabancı kurumların yine dehşet alımlarına şahit olduk. saatliklerde al vermeden endeks yeni senetlere girmek gibi bir niyetim yok.
Herkese iyi tatiller...Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
Endeks: 28.956
Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...
Cepteki Birim para 327
alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı
Banvit 25 birim para ile alındı. 2,70 maliyetten
rysaş 25 birim para ile alındı. 1,29 maliyetten
toplam birim paramız 402Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Endeks için 30.000'ler hayal olarak görülürken birden bire 44.000-48.000 hayalleri oluştu. Gerçekten olur mu?
1929 daki krizden daha şiddetli diyorlardı.
Endeks nerelere kadar düşecek deniliyordu.
Endeks tamamen risk bürüdü.
Hangi senet çıkacak hangi senet düşecek.
Herkes umudunu bir veya bir kaç hisseye umudunu bağlamış gidiyor.
Peki nereye kadar?
Daha bir kaç ay önce sermayem gitti diye yanıp duranlar.
Şimdi ise herkeste bir soru acaba düşecek miyiz?
Bana göre gecikmiş bir düşüş söz konusu.
altını çizerek söylüyorum IMF halen daha satın alınıyor nereye kadar devam eder kestirmek çok çok güç.
Günlük grafikler endekste çalışmaz duruma geldi.
saatlik ve haftalık grafiklere dikkat etmekte fayda var.
Kazancınızı bir yerde durdurup riski azaltmka en iyisi.
Tüm pozisyonlarımı pazartesi en geç salı bozuyorum.
Uzunca bir süre borsadan uzak kalacağım isterse 40.000 olsun umrumda değil.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Sayın Yorumcu borsa ıner cıkar bılemeyız ama benım bu krızde cıkardıgım derslerden bırı de pıyasa ıle kesınlıkle ınatlasmamak[/quote]ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUzunca bir süre borsadan uzak kalacağım isterse 40.000 olsun umrumda değil.
35.000 endekste olası.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Sayın Yorumcu borsa ıner cıkar bılemeyız ama benım bu krızde cıkardıgım derslerden bırı de pıyasa ıle kesınlıkle ınatlasmamak[/quote]ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUzunca bir süre borsadan uzak kalacağım isterse 40.000 olsun umrumda değil.
Piyasa ile inatlaşılmaz. düşüş trendi endekste bitti ancak tekrardan ben 25.XXX ler olacak diyorum. Zaman alacak elbet ama olacak. 5-6 ay vade biçiyorum bunun içinde.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Piyasa ile inatlaşılmaz. düşüş trendi endekste bitti ancak tekrardan ben 25.XXX ler olacak diyorum. Zaman alacak elbet ama olacak. 5-6 ay vade biçiyorum bunun içinde.[/quote]
Hocam son ıkı gun endekste ıslem hacmı muthıstı bence bıraz daha yolu var gıbı 2001 krızınde kalıcı yukselısın ancak 2003 yılında basladıgını dusunursek soyledıgınız mantıklı gelıyor
Yorum
-
2001 yılı ile 2008 yılındaki krizin grafiklerini karşılıştırdığımda gerçekten de görülüyor ki 2008 krizi bizim için önlenebilirmiş. 2008 krizini hasarsız atlatabilirdik. iş işten geçtikten sonra aklımız başımıza geliyor. Kötümser düşüne düşüne iyi senaryoyu atladı bir çok yatırımcı.
2001 ile 2008 grafikleri karşılaştırılına şöye bir sonuç elde ettim.
Endeks düşüş trendini kırınca %20 daha yukarı gitmiş.
peki şuan ki endekste düşüş trendinin direnci neresiydi? 29,800 yaklaşık.
%20 fazlası da 35.000 lere denk geliyor. Bu satın alınmaya değer mi?
Bence evet.
Yarından itibaren ufak karlarla da olsa sisteme yansıtmayacağım 3 hisseden çıkıp saatliklerde al verir vermez endeks kağıtlarına dönüş yapacağım.
Çünkü düşüş trendi bitti. bu düşmeyeceğiz anlamına gelmez ama endekste artık 20.000-22.000 arası görülmeyebilir.
yeni en iyi alım noktası şuan için zaman herşeyi değiştirir 25.XXXPaylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Hocam son ıkı gun endekste ıslem hacmı muthıstı bence bıraz daha yolu var gıbı 2001 krızınde kalıcı yukselısın ancak 2003 yılında basladıgını dusunursek soyledıgınız mantıklı gelıyor[/quote]ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterPiyasa ile inatlaşılmaz. düşüş trendi endekste bitti ancak tekrardan ben 25.XXX ler olacak diyorum. Zaman alacak elbet ama olacak. 5-6 ay vade biçiyorum bunun içinde.
Sayın ankaralı 2 tane grafik yapıştırdım. 2'sine birden bakınca insan bazı şeyleri daha net anlıyor. Net olarak görünmüyor tabi boyut farklı olunca ama benim ekranımda 35.000 ler görülebiliyor. yani daha %15 civarı bir yolumuz var. Bu da bir çok ulusal30 hisselerinde %20 kazanca denk gelebilir. Zararına stop loslarımızı iyi koymamız gerek. endeks açısından.
Düşüş başladığında bizi kimse uyarmayacak.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum

Yorum