Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Yarın ilk seansın başından sonra satışa geçmek mantıklı bir düşünce olur.
    Şuanki endeks fiyatı ile borsada 1 yıldan daha uzun süredir devam eden düşüş trendi bitmiş gibi duruyor. Artık yeni bir trend yakalayak. Tahmini değer olarak 26.000 aşağısı artık zor görünüyor. Bu piyasa uzun vade ne getirir bilmem. o zaman gelince yazılır çizilir zaten.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Yarın fırsat bulabilirsem rysaş veya banvt alabilirim. Şuanki kapanış fiyatları arzu edilen gibi. Aldığım zaman yazarım.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

1,29 rsyas 25 birim para
        2,72 banvt 25 birim para ile
        alış verdim. Yarın buraya yazacak vaktim olmaz ancak alım gerçekleşir ve %6 üzerinde bir yükseliş gerçekleşirse aldığım gibi satarım seans içinde. Alım gerçekleşir gerçekleşmez piyasaya bakıp satış verebilirim.
        Stoploss ise şimdilik yok. Aşağı gitmelerini bu senetlerin saatlik bazda düşünmüyorum.
        Borsa düşer diye düşünüyorum ancak her senet düşecek diye bir kural yok.

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

29.250 yarın için zarar kes seviyesi olarak gözüme çarptı.

Yorum

• dekolaj
            Katılımcı
            • 04 Temmuz 2008
            • 1

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            3,76 dan satıp 3,50 gibi biryerlerden bir kaç gün sonra alsan mesela diyorum.
            Ben yaptığımı yazayım. Burda anlık olarak yazamadığım için sistemli borsada bunu gösteremem. Çünkü gün içi al-satlara yer vermiyorum topikte ama normalde yapıyorum.
            Tcell için yaptığımı yazayım. 8,60 dan almıştım. Senet 8,20'ye düştü sattım. Zararına ancak bir haftaya kalmadı 7,70 lerden yerine koyma imkanım oldu. Bu durumda zarar mı ederim kar mı? Daha fazla senedim oldu aynı parayla. Bunu yatırdığınız paranın yarısı ile yapmayı düşünebilirsiniz. ancak bu hususta endeksin yönünü ve senedin desteğini direncini iyi bilmeye geçer. Yani senetle haşır neşir olmalısınız.
            üstad çok teşekkür ederim değer li yorumun içn sen peki bu senedin destek ve dirençleri hakkında bişler biliyomusun ben uzun zamandır bu senedi takip ediyom ama şu direnç destek neyte göre belirleniyo bitürlü anlamış dilim birede hani direnci hacimli geçip geçmediği neye göre nasıl belli oluyo nasılk anlıyoruz bilemediğim içn çok da bişi yapamıyorumm beklemekten başka yani bu konudada kısab i bilgi verirsen çok memenun olucam ama seni oyalamıycaksa tabi çok teşekkür ederim birde sen biliyosan destek ve direncini yazarsan sevinirim tşk ler

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              üstad çok teşekkür ederim değer li yorumun içn sen peki bu senedin destek ve dirençleri hakkında bişler biliyomusun ben uzun zamandır bu senedi takip ediyom ama şu direnç destek neyte göre belirleniyo bitürlü anlamış dilim birede hani direnci hacimli geçip geçmediği neye göre nasıl belli oluyo nasılk anlıyoruz bilemediğim içn çok da bişi yapamıyorumm beklemekten başka yani bu konudada kısab i bilgi verirsen çok memenun olucam ama seni oyalamıycaksa tabi çok teşekkür ederim birde sen biliyosan destek ve direncini yazarsan sevinirim tşk ler
              hocam elinde matriks yoksa. Denizyatırıma gir. orda biraz teknik göstergelere çalış sonra biraz senedin en düşük seviyelerinden ve en yüksek seviyelerinden çizgiler çiz.
              Benim 7 yılım geçti borsada. İlk 5 yıl kabus gibiydi... Birde krizin başları kabus gibi geçti. Açtım ben 2 günde 36 saat boyunca teknik göstergelerle çizgilerle oynadım. Kağıtlara yazdım bulduğum tüm sonuçları. Biraz çalışırsan bu şekilde mutlaka olur. Eğer bunuyapıp olmazsa msn adresimi dahi veririm. ordan haberleşir sana anlatmaya çalışırım. En azından ön bilgin olsun.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

7 yıllık borsa hayatımda tek şey öğrendim. o da para kaybetmeden kazanmayı öğrenemiyor insan. önce şöyle birdili yanmalı insanın ondan sonra birşeyler olmaya başlıyor. Borsada kaybedilen para kesinlikle borsada kazanılıyor. Yeterki kişi araştırsın. Biraz uğraşsın.

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

Herkese iyi geceler yarin saat 3 ten sonra görüşmek ümidiyle.

Yorum

• dekolaj
                    Katılımcı
                    • 04 Temmuz 2008
                    • 1

hocam elinde matriks yoksa. Denizyatırıma gir. orda biraz teknik göstergelere çalış sonra biraz senedin en düşük seviyelerinden ve en yüksek seviyelerinden çizgiler çiz.
                    Benim 7 yılım geçti borsada. İlk 5 yıl kabus gibiydi... Birde krizin başları kabus gibi geçti. Açtım ben 2 günde 36 saat boyunca teknik göstergelerle çizgilerle oynadım. Kağıtlara yazdım bulduğum tüm sonuçları. Biraz çalışırsan bu şekilde mutlaka olur. Eğer bunuyapıp olmazsa msn adresimi dahi veririm. ordan haberleşir sana anlatmaya çalışırım. En azından ön bilgin olsun.
                    tşk üstad çok memnun olurum adresini bekliyorum yazarsan sevinirim i

Yorum

• saseyas
                      Katılımcı
                      • 23 Nisan 2008
                      • 107

7 yıllık borsa hayatımda tek şey öğrendim. o da para kaybetmeden kazanmayı öğrenemiyor insan. önce şöyle birdili yanmalı insanın ondan sonra birşeyler olmaya başlıyor. Borsada kaybedilen para kesinlikle borsada kazanılıyor. Yeterki kişi araştırsın. Biraz uğraşsın.
                      evet hocam size katılıyorum zararın arkasından aglamamayı ögretiyor bide

Yorum

• saseyas
                        Katılımcı
                        • 23 Nisan 2008
                        • 107

sadece borsada değil günlük hayattada gecerli

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          tşk üstad çok memnun olurum adresini bekliyorum yazarsan sevinirim i
                          sayın dekolaj önce bir ön çalışma yapın. şöyle grafikler haberler yorumlar üzerinde 20 saatin üzerinde bir çalışma yapın ondan sonra rahatlıkla anlatabilirim. Ancak şuan için erken. ön bilgi mutlak suretle olmalıdır.

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
                            Endeks: 28.956
                            Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 377
                            alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı.
                            Toplam birim paramız 402...

tcell 8,20 den satıldı. %3,79 kar ile 25 birim para 26 birim para olarak elimize geçti.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
                              Endeks: 28.956
                              Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 327
                              alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı.
                              Banvit 25 birim para ile alındı. 2,70 maliyetten.
                              rysaş 25 birim para ile alındı. 1,29 maliyetten.

toplam birim paramız 402 olarak gerçekleşti.

Pazertesi sürpriz olmazsa düşüş gelecek. Salı günü öğleden sonra piyasa durumuna göre yine endeks kağıtlarına yönelebiliriz.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

alka ilk etapta hedef 1,40 ancak aşağı yönlü olabilir. Strateji basit %10 düşüşte 25 birim para ile daha almak.
                                banvit ilk etapta hedef 2,96
                                reysas ilk etepta hedef 1,40

Yorum

Working...
                                X

Debug Information