Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Kriz endeks olarak teyyitli olarak bitmiştir. Artık endeksin her %10 düşüşünde kağıda girişler yapılabilir. Şu imf anlaşması olsa da rahatlasak diyorum. Riskli bölgeler iyice arttı. Endeksin en düşüğünü bulup artık hisseye gireceğiz. Hele bir sistemimiz al versin o zaman faydalı olacağız. Önemli olan riski minimize etmek. Günlüklerde endeks tehlikeli sınırlarda. Saatliklerde de aynı konuma gelmiş bugün. Ekran başında olamamak kadar kötü bir durum yok. Herkese iyi tatiller şimdiden.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Demirbaş ŞARL
      "Poltava'da esir oluyordum. Bu, benim için bir ölümdü, kurtuldum. Buğ
      nehri
      önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi... gene kurtuldum. Fakat
      bugün
      esirim. Türklerin esiriyim. Denizin, ateşin ve suyun yapamadığını onlar
      yaptılar, beni esir ettiler. Ayağımda zincir yok. Zindan da değilim.
      Hürüm,
      istediğimi yapıyorum. Lakin gene esirim; şevkatin, ülüvvü cenabın,
      asaletin,
      nezaketin esiriyim. Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar."

Yorum

• ANKARALI
        Seyirci Üye
        • 24 Mayıs 2008
        • 57

Kendısı Isvec Kralıydı demı sayın Yorumcu bende Tuprasın esırıyım bakalım pazrtesı ne yapacak

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

ENDEKS eninde sonunda düşecek. Şimdi bir çok kişi alımı kaçırmıştır eminim. Şu saatten sonra endekse girilir mi? Yoksa nakitte bekleyip düşmesini mi beklemeli? Düşecekse endeks nereye kadar düşer ve desteği nereden bulacak? Düşüş trendinin bittiği kesin gibi birşey. 20.000 ler tekrar görülmeyecek gibi. Yani 1,90 lardan garan almak artık hayal gibi birşey. garanda 1,40 ları bekleyenlere selam olsun.
          Tüm bu sorulara cevap arıyorsanız. Son 20 gün benim için tamamen sürpriz. Önümüzdeki 20 güne bakacağız artık.

Yorum

• ANKARALI
            Seyirci Üye
            • 24 Mayıs 2008
            • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Kriz endeks olarak teyyitli olarak bitmiştir. Artık endeksin her %10 düşüşünde kağıda girişler yapılabilir. Şu imf anlaşması olsa da rahatlasak diyorum. Riskli bölgeler iyice arttı. Endeksin en düşüğünü bulup artık hisseye gireceğiz. Hele bir sistemimiz al versin o zaman faydalı olacağız. Önemli olan riski minimize etmek. Günlüklerde endeks tehlikeli sınırlarda. Saatliklerde de aynı konuma gelmiş bugün. Ekran başında olamamak kadar kötü bir durum yok. Herkese iyi tatiller şimdiden.
            Aynen katılıyorum sayın yorumcu bı daha 1 34 Arcelık 0 73 Koza 1 50 Akcansa 0 58 Karsan 0 95 Tofas ruyamızda bıle bulamayız artık bunlardan tofas ve Kozayı yazdıgım fıyatlardan almıstım ama cok cuzı karlarla kaptırdım maalesef cok fazla yorum okumamak lazımmıs onu anladım ama bana pahalıya mal oldu ınsanın kafası karısıp ınandıgı kagıtları bıle elınde tutamıyor heyhat:(

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Aynen katılıyorum sayın yorumcu bı daha 1 34 Arcelık 0 73 Koza 1 50 Akcansa 0 58 Karsan 0 95 Tofas ruyamızda bıle bulamayız artık bunlardan tofas ve Kozayı yazdıgım fıyatlardan almıstım ama cok cuzı karlarla kaptırdım maalesef cok fazla yorum okumamak lazımmıs onu anladım ama bana pahalıya mal oldu ınsanın kafası karısıp ınandıgı kagıtları bıle elınde tutamıyor heyhat:(
              ENDEKS düşecek dediler. endeks 18.000 olacak dediler. endeks için 15.000 hatta 12.000 olur diyenler oldu. Şimdi nerede o kriz şakşakçıları. Endeks için kocaman L çizdiler. Nerede o L'ciler...
              Şimdi yapılacak şey geçmişi konuşmak değil. Bunlar oldu bitti içimiz cız etse de. Geçmişten ders çıkarıp geleceğe bakmak gerek artık. Bu krizden hangi dersleri aldık? Bunun notunu alıp önümüzdeki krize hazırlıklı olmak lazım.
              Benim krizden çıkardığım not şu?
              Kriz varsa git altın al rahat et. Teknik gösteregeler al verince hemen dalma önce git haftalık grafiklere bak. Endeksin dip olduğunu düşünüyorsan bir 10 gün daha bekle. Sonra ufak ufak yabancı girişleri olmaya başlayınca al. Yabancı alımları yavaşlayınca sat. Bir yere not alın. çünkü ekonomik krizler ortalama 4-5 yılda bir kesin oluyor. Her çıkışa inanma her düşüşe de kanma...
              Hangi senetler gidiyor. Habere dayalı spekülatif senetler. Krizden hangi firma ve sektörler karlı çıktı. Bunları not aldınız mı? Krizin yaklaştığını nereden anlayacağım diye notlarınızı aldınız mı? Şimdi endeks nereye gidecek bu soruyu kendi kendimize sormaya başladık.
              gerçekten endeks nereye gidecek?
              Endeks nereden dönecek?
              Bence daha yolu var ama risk çok çok büyük. Kalsın ben almayayım.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

Şimdi biraz tartışma konusu yapalım. Geçmişi tartışalım. Endeks ile ilgili bir kaç grafik vereceğim. Bir kısmı aylık, bir kısmı haftalık. bir kısmı günlük olmak üzere. Bu grafikler üzerinden tartışalım. Bir daha kriz yaşanacağı kesin bu ekonomik gerçektir. Bunu kabul etmemiz gerekir. Ben hatırladığım kadarıyla söylüyorum. Benim yaşamımda gördüğüm krizlerden yola çıkarak.
                1994
                2001
                2008
                Periyodik olarak bakınca son üç kriz ortalama 7 yılda bir çıkmış.
                Bundan sonraki kriz 2015 yılında diyebiliriz. Ancak ekonomik durumlar neyi gösterecek bunu mutlaka tartışmamız gerekecek.
                Yapacağımız araştırma sonucunda tüm verileri masaya yatırıp bir yorumda bulunacağız bundan sonra nelerin olabileceğini bulmaya çalışalım. Endeks anlamında ekonomik kriz bitti mi? Kesinlikle hayır. Ancak endeks bazında bitti diye bakabiliriz. Bunun bittiğini nasıl anlayacağız. Endeks 20.000 Lere gelmezse şayet önümüzdeki düşüşte kriz bitmiş demektir. Bene bitti diyorum (Tabi endeks bazında). Nedenler aşağıda.
                Aylık grafiğe bakılırsa krizin bitip bitmediği anlaşılır.
                Şimdi size aşağıda grafikler bu grafiklerden çıkarmamız gereken dersler nelerdir?
                Beraber 5-10 madde belirleyelim bir daha ki krizde gözümüz kapalı olmasın. Yine kimsenin canı yanmasın. Ben kendimce bu krizden ders çıkardım ancak sizlerinde yardımı lazım...

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

GRAFİK 1 ENDEKSİN TÜM GRAFİĞİ AYLIK GÖSTERGE DİKKATE ALINMIŞ. BU GRAFİĞİ YİNE YAŞAYACAĞIZ SONUÇTA. BU GRAFİĞE GÖRE ALMAMIZ GEREKEN NE ZAMAN?

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

GRAFİK 2 HAFTALIK BAZ DİKKATE ALINMIŞ. BİR DAHAKİ SEFERE NE ZAMAN ALACAĞIZ. UZUN VADELİ POLİTİKA İZLEYİP NOTLAR ALMAKTA FAYDA VAR. ÖNÜMÜZDEKİ KRİZ İÇİN BİZE GEREKLİ.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

GRAFİK 3 YİNE HAFTALIK....

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

GRAFİK 4. GÜNLÜK İNDİKATÖRLER.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

GRAFİK 5 BORSADAKİ YABANCI PAYI...

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

GRAFİK 6 DENİZ TİCARETİ ENDEKSİ NAMI DEĞER BDI endeksi... Bunlar gelecekte veri bankamızda bulunsun. bdı ne yapınca endeks artmış ne olunca düşmüş biraz inceleyip sonuçları buraya yazarsak bizim için bir dahaki krizde ön ayak olacak.... Emin olun bir dahaki krizde çok çok işe yarayacak. Petrol fiyatına da dikkatlice bakın...

şimdi bir soru gönderdiğim grafiklerde öyle bir iz varki krizin bize bittiğini söyleyen bas bas bağırıyor daha 2-3 ay öncesinden bitti kriz uyanık olun. Birileri kasıtlı olarak biraz daha düşürüyor aklı olan buradan senet alsın diyor. onu kim bulabilecek bakalım. Yanıtı ben söylemeyeceğim. Bulup söyleyen olursa tamam buydu diyeceğim.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

Bir soru daha. Sizce endeks kağıtlarına endeks olarak hangi aralıklardan girmek mümkündür? Endeks kağıtlarına girmek için ne yapmak gerek? endekste hangi seviyeleri beklemek mantıklı olacaktır. Endekste öyle bir seviye olacak ki oradan alan 2 ay içinde %50-60 karı alan yaşayacak. Bankaların yılda %10-13 faiz kazancı verdiğini unutmadan tabi.
                              Endeks aşağımı gidecek artık yoksa yukarı mı?
                              Senet almak gerekir mi şimdi sizce?
                              Yoksa XX.XXX fiyatlarını beklemek daha mı iyi olur? XX.XXX değeri nedir? Endeks için?
                              Hadi hep beraber tartışalım. doğru sonuçlara ulaşalım. Başka grafiği olan varsa ondan sonra o da masaya yatırır ve doğru sonucu bulup bir dahaki krizi anlamamıza yardımcı olur.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Kimseden cevap yok. Endekse 25.XXX civarından o günkü ekonomik koşullar dikkate alınarak %50 sermaye ile girilmeli... Sonra ki giriş piyasaya göre yapılmalı. Riski minimize etmek için. Uzun vadeciler şimdi bile endekse giriş yapsa zarar etmezler. Yeterki temeli sağlam hisseleri tercih etsinler.
                                Herkese iyi geceler.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information