Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam yazılarınızı okudum o kadar açık,insanı rahatlatan ifadeler var kii içtenlikle söylüyorum kendimi karşınızda ders dinleyen bir öğrenci gibi hissettim.teşekkürler..saygılar
    Muhtemel yapılabilecek ky hataları vardır. Üstü kapalıda olsa bunlardan söz ettim. Bu hataları nereden biliyorum. Bende ky'yim. Bende çok hata yaptım. Paramın bir çoğunu zamanında kaybettim ama heyecan duymadan, moralsizlik yaşamadan yavaş yavaş geri almayıda bildim. X senedi tekniği çok iyi, şirket hakkında şu beklentiler var. Çok düşmüş en iyisi alayım. Tüm paramla senede gireyim. Ertesi günlerde senet %10 düşer ya hiçte öyle değilmiş bu senet mahvoldum ben demeye başlarız. Borsada kazanmanın yolu rahat olmaktır. Satılmamış senette henüz zarar yoktur. Sağlam hisseleri uygun fiyata yakın yerlerden alıp bekleyeceğiz taktiğimiz bu bizim. Günlerce ekranın başında tek senet almadan izlediğim olur benim. Bazen hareket yakalarım bir senette son zamanlarda vesbe ve banvitte yakaladım trade yaparım. Bu senetleri yazmayacağım. Çünkü her zaman herkes ekran başında olamaz. Yapmamız gereken tek şey var senetleri alacağız sonra bekleyeceğiz. Ne zamana kadar senedin en dip fiyatına indikten sonra ilk senette %50 yi görünceye kadar. Öyle kapalı tabirlerde kullanmayacağız. Kapalı kutu olmayacağız. Aldığımız senet düşemez mi? Evet düşer. Uygun gördüğümüz fiyata geldikten sonra Zaten 3 parça paramız daha olacak elimizde yani ilk aldığımız fiyattan itibaren %15 düşüşü normal karşılayacağız ama %15 daha düştükten sonra ordan itibaren %50 yi görse aradaki fark %35'i cebimize atıp çıkacağız. Sonra da başka limanlar arayacağız. %5-10 larla yetinebileceğimiz. Sonra tehlike sinyallerini alınca nakitte geçip güzelce günlerce bekleyeceğiz. borsada sabretmek en büyük kazançtır. öyle kağıt spekleri oluyor ki. Hisselirini harekete geçirmek için bir yıl bekledikleri oluyor. onlar bir yıl sabrederken biz ky nedense 45 günü çok görürüz. Önceki topiğimizde iki tane böyle hata yaptık. İnceleyin tarih ve fyiatları karşılaştırın sabretmeyi bilemedik. Sistem %98 başarı vaddediyor bana. tire ve tspor eski takipçiler bilir. Tireyi 7,80 den almış ve 7,20 den yanlış hatırlamıyorsam satmıştık sonra ne oldu senet 5 lira civarına düştü ama biz sabırsızlığımızın kurbanı olduk senet fazlasıyla geri verdi o düşüşü. aynı olayı tsporda da yaşadık. o senetlerde sabredemedik. Ama hatamızdan ders aldık.
    TEKRAR VE SON KEZ HERKESE HAYIRLI GECELER. Sakın ola senet alırken ve satarken heyecana ve duygusallığa kapılmayın. Alırken mazeretleriniz sağlam olsun. Satarken de...
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• BARAbey
      Aktif
      • 08 Mayıs 2008
      • 201

tekrardan hoş geldin dostumm.hayırlı olsun

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

BARAbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        tekrardan hoş geldin dostumm.hayırlı olsun
        Teşekkürler BARAbey umarım alyağı ben olsam satmam dediğimde sabretmiş ve 0,60 civarından satmışsındır. Sabrettin mi yoksa halen daha elinde mi senetler. 0,33-0,38 arasında bir maliyetin vardı sanırım senin. Ne yaptın sahi o senetleri.

Yorum

• EDY
          Yasaklı
          • 15 Aralık 2008
          • 1381

Topiginiz hayirli olsun Sn Yorumcu....

Derimki ufak tefek seyleri kafaniza takmadan bildiginiz gibi devam edin...Ve unutmayin... Svg Penguen abinin deyimiyle forum ortamlarina yazilan yazilar su üstüne yazmaya benzer...

Yönetim olarak biz sizin düsünce yapinizi amacinizi biliyor ve saygi duyuyoruz... Yalniz unutmayin.. Beklentiler insani yorar... Zorlar... Gerceklesmediginde üzer... Relaks olun... Sabir ve azim....

Kolay gelsin...

Yorum

• BARAbey
            Aktif
            • 08 Mayıs 2008
            • 201

hiç sorma dostum sabırsız davrandım çook erken sattım

Yorum

• TurkiyeSevdalisi
              Yeni üye
              • 24 Nisan 2009
              • 12

Sn. YORUMCU,

Bu foruma daha yeni üye oldum ve ilk mesajımı ilgimi fazlasıyla çeken sizin konunuza atmak istedim. O yüzden öncelikle hayırlı olsun diyorum.

Ben daha çok yeni bir borsa yatırımcısı adayıyım. Şimdiye dek hiç borsa yatırımı yapmadım ama yaklaşık bir aydır çok yoğun olarak ekonomi ve borsa gündemini bilhassa bu forumlar aracılığıyla takip ediyorum. Eminim ki benim gibi daha çok orta vadeli düşünen, acemiliğinden ve vakit darlığından dolayı kısa vadeli birkaç günlük al-satları yapamayacak olan küçük yatırımcılar için sizin konunuz ayrı bir önem arzediyor.

Büyük bir ilgiyle konunuzu takip edeceğim ve karınca kararınca, bir acemi ne kadar yapabilirse paylaşımda bulunmaya çalışacağım.

Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Allah utandırmasın.

Herkese bol kazançlar.

Yorum

• yusuf79
                Tecrübeli
                • 25 Mart 2009
                • 517

günaydın..keyifli bir gün geçirmek dileğiyle..

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

BARAbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  hiç sorma dostum sabırsız davrandım çook erken sattım
                  Keşke bekleseymişsin. Sağlık olsun. Sabretmek zaten en büyük kazançtır. O senedin çok fazla düşmeyeceği belli. Bir şekilde toplandığı belli idi. Benim kriterlerime uygun değildi ben almadım. Neyse bir dahaki sefere diyelim.
                  Biz bekleyeceğiz nakitte.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

TurkiyeSevdalisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sn. YORUMCU,

Bu foruma daha yeni üye oldum ve ilk mesajımı ilgimi fazlasıyla çeken sizin konunuza atmak istedim. O yüzden öncelikle hayırlı olsun diyorum.

Ben daha çok yeni bir borsa yatırımcısı adayıyım. Şimdiye dek hiç borsa yatırımı yapmadım ama yaklaşık bir aydır çok yoğun olarak ekonomi ve borsa gündemini bilhassa bu forumlar aracılığıyla takip ediyorum. Eminim ki benim gibi daha çok orta vadeli düşünen, acemiliğinden ve vakit darlığından dolayı kısa vadeli birkaç günlük al-satları yapamayacak olan küçük yatırımcılar için sizin konunuz ayrı bir önem arzediyor.

Büyük bir ilgiyle konunuzu takip edeceğim ve karınca kararınca, bir acemi ne kadar yapabilirse paylaşımda bulunmaya çalışacağım.

Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Allah utandırmasın.

Herkese bol kazançlar.
                    Öyle pat şu işlemi yaptım pat bu işlemi yaptım yok bende. Alırım yazarım. Kafa karıştıracak soru şurda var sadece. Eğer seçtiğimiz senetlerden bir tanesi bir kaç gün içinde %10'a yakın bir değer kazanmışsa o senedi satıp iki kademede olsa alttan almayı deneyeceğiz. Duygusallığa yer vermeden. Monoton bir topik olacak. amacımız para kazanmaksa borsadan kazanacağız.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      günaydın..keyifli bir gün geçirmek dileğiyle..
                      anca girebildim. Şöyle bir foruma bakayım diye sizede günaydınlar. Trade imkanımız şuan için yok. İşyerinde olduğum için.
                      Bu topiğe girenler şunu bilsin. Günlerce tek alım yapmadan çekirdek çıtlattığımız olacak. Şuan sadece piyasayı izliyoruz. Zamanı gelince al-satlar yaparız ama şuan için zamanı değil.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

akşam işyerinden eve döndüğümde şöyle biraz thyao ya bakacağım. eğer uygun görürsem kurallara uygun olarak alındı diye yazacağım. Kalın sağlıcakla.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

29.600 endeks aşırı risk... senet almaya cesaret edene helal olsun. Haber kaynaklı senetler hariç uzak durulması taraftarıyım. Herkese bol kazançlar.

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Tarih: 23 Nisan Perşembe 2009
                            Endeks: 28.956
                            Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmak. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 375
                            tcell 25 birim para ile 7,90 maliyetten alındı.

Yorum

• yusuf79
                              Tecrübeli
                              • 25 Mart 2009
                              • 517

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              29.600 endeks aşırı risk... senet almaya cesaret edene helal olsun. Haber kaynaklı senetler hariç uzak durulması taraftarıyım. Herkese bol kazançlar.

Katılıyorum hocam iyi bir haberle hisseleri belli bir kademeye yükseltip ani satış verebilirler,biz internet şubesini açıp satana kadar millet çoktan terkedip gitmiş olur..saygılar..

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Tarih: 23 Nisan Perşembe 2009
                                Endeks: 28.956
                                Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmak. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 350
                                tcell 25 birim para ile 7,90 maliyetten alındı.
                                alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı.

Toplam birim paramız 400...

Endeks kağıtlarına girmiyoruz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information