çer-çöplük

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

sevgili setarin ve siz sn mecaz aynı şeyi farklı derinlikte yazmışsınız.sanırım setarinin de değinmek istediği sizin derinlemesine yazdığınız konu.fazla inecelemeden aceleden yazmış sanki)
    bize vakti az ya şimdi...yeni bir kitap ,roman,tiyatro oyunu yazarlığı fln..

sevgili setarini tanıyan ne yazmak istediğini ve ne düşündüğünü anlayabiliyor zaten..

ama tanımayanlar içinde sizin yazdıklarınız bir tamamlayıcı olmuş sanki.

duygularını,düşüncelerini aktarabilen insanlar hele de karmaşık yollara sapmadan direkt anlatanlar kişilerin yazılarında her kişi kendinden birşeyler buluyor.
    teşekkürler bu konuda yazdıklarınıza..
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• mecaz
      Tecrübeli
      • 02 Şubat 2009
      • 438

Teşekkürler Yağmur
      =)

Ben de hep yazdım, ama hep gizli kapaklı, kimseye okutmadan. Belki de zamanı gelmiştir eski defterlerin tozunu almanın.
      Saklanmaktan ve ağırlıktan yapışmış sayfaları incitmeden açmanın zamanıdır belki de.

Artık, cesaret zamanıdır , kimbilir..

Artık, cemaate verdiği nasihati tutmayan imam işini bırakmalı

...............
      EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• mecaz
        Tecrübeli
        • 02 Şubat 2009
        • 438

Bu kadar zaman sevdiklerimi, sevmediklerimi, hiç önemsemediklerimi bile kalkındırdım.
        Yapabileceğimi bilmek bana yetti, fazlasını istemedim, hiç önemsemedim, önemsemediğim insanların takdirini, onayını.
        Bir, iki insan oldu gözüne bakıp kendimi görmek istediğim. Olmadı, herkes kendine bakmakla meşguldü, ya da yarışmakla. Belki de yanlışımı itiraf etmenin zamanı şimdi.
        Yani deliliğin kuyusundan herkesin su içtiği yerde akıllı kalmaya çalışmaya gerek yok. Bir de ben içeyim bakalım =) tadı nasılmış.

................

Yorum

• mecaz
          Tecrübeli
          • 02 Şubat 2009
          • 438

Fayda üstüne de yazmalı biraz, faydacılık ve derinlik üzerine.

Fikirlerinizi de bekleriz.

Benden başka çöpü olan yok galiba =)

..............

Yorum

• MESUTC
            KEYFE KEDER YAZAR
            • 22 Mayıs 2008
            • 4444

Yeni farkettim topiği, yaratıcılığınızı sevdim, topik ismi güzel, ilk mesajda günlük gülme limitim tavan; ee daha ne isterim, yeter hergün bir mesaj yetecek gülme limitime
            Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• setarin
              Katılımcı
              • 15 Şubat 2009
              • 136

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Teşekkürler Yağmur
              =)

Ben de hep yazdım, ama hep gizli kapaklı, kimseye okutmadan. Belki de zamanı gelmiştir eski defterlerin tozunu almanın.
              Saklanmaktan ve ağırlıktan yapışmış sayfaları incitmeden açmanın zamanıdır belki de.

Artık, cesaret zamanıdır , kimbilir..

Artık, cemaate verdiği nasihati tutmayan imam işini bırakmalı

...............
              sayın mecaz sakın rafa kaladırmayın yazdıklarınızı. Lütfen acilen tozunu alın. Yazmak bir delilik zaten onları açığa çıkarmak cesaret oluyor ama tadı ayrı bir şey. Kötü veya iyi yorumlar bile yazdıklarınızın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Kötü bir yorum olsa bile bu okunduğunuzun değer verildiğinizin göstergesi oluyor.

Yorum

• setarin
                Katılımcı
                • 15 Şubat 2009
                • 136

..............
                aşk olsun sayın mecaz ben çöpümü attım yayine düşündürücü bir çöp atmışsınız.

Yorum

• setarin
                  Katılımcı
                  • 15 Şubat 2009
                  • 136

..............
                  fayda veya faydacılık neye göre fayda?, kime göre fayda?, hangi açıdan kime göre bakacağım faydanın anlamlığına?. derinlik deyince; kişisel derinlik ve dünyaya hayata bakış açısından derinlik geliyor aklıma. Bu yüzden kime göre derinlik. Göreceli iki kavram ve geniş perspektif olduğunu düşünüyorum.

Yorum

• mecaz
                    Tecrübeli
                    • 02 Şubat 2009
                    • 438

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Yeni farkettim topiği, yaratıcılığınızı sevdim, topik ismi güzel, ilk mesajda günlük gülme limitim tavan; ee daha ne isterim, yeter hergün bir mesaj yetecek gülme limitime
                    Sayın Mesut Hoca,

Şeref verdiniz yerimize, fakirhanemize =)

Gururlandım =)

Fazla abartmayım sevincimi

........................

Yorum

• mecaz
                      Tecrübeli
                      • 02 Şubat 2009
                      • 438

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      aşk olsun sayın mecaz ben çöpümü attım yayine düşündürücü bir çöp atmışsınız.
                      Sayın Setarin,
                      Aşk olsun tabii =) kimin itirazı olabilir ki buna

Sitemim kıymetinizden menkul =)

.................

Yorum

• setarin
                        Katılımcı
                        • 15 Şubat 2009
                        • 136

Sayın Setarin,
                        Aşk olsun tabii =) kimin itirazı olabilir ki buna

Sitemim kıymetinizden menkul =)

.................
                        valla aşka kimsenin itirazı olmaz galiba. sitemi yazmadım varsayın benden öteyse

Yorum

• mecaz
                          Tecrübeli
                          • 02 Şubat 2009
                          • 438

fayda veya faydacılık neye göre fayda?, kime göre fayda?, hangi açıdan kime göre bakacağım faydanın anlamlığına?. derinlik deyince; kişisel derinlik ve dünyaya hayata bakış açısından derinlik geliyor aklıma. Bu yüzden kime göre derinlik. Göreceli iki kavram ve geniş perspektif olduğunu düşünüyorum.

Faydacılık: Pragmatizm

Yapılan her davranışta, yaşanan her durumda, temel alınanın fayda sağlanması olduğu fikir ya da insan davranış biçimi.

Temel sözü : "Ne işime yarayacak" ? ya da " Artık işime yaramaz" =)

Biraz fazlaca duygudan uzak, epeyce maddesele yakın davranış biçimi.

Pek çok örneklerini görürüz bunun, hatta hepimiz pek çok davranışımızda bu tarzı benimseriz, elbette toplum halinde yaşamanın gereği ve benim takıntım olan " kötülük " mefhumunun varlığı gereği. Ancak bunu bir yaşam şekli haline getirmek ve her davranışının ve duygunun temel vazgeçilmezi yapmak bize ne yaşatır. Bunu düşünürüm

Setarin ( sayın ı kaldırdım izniniz olmadan )

...........
                          Last edited by mecaz; 04 Nisan 2009, 03:22.

Yorum

• mecaz
                            Tecrübeli
                            • 02 Şubat 2009
                            • 438

sayın mecaz sakın rafa kaladırmayın yazdıklarınızı. Lütfen acilen tozunu alın. Yazmak bir delilik zaten onları açığa çıkarmak cesaret oluyor ama tadı ayrı bir şey. Kötü veya iyi yorumlar bile yazdıklarınızın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Kötü bir yorum olsa bile bu okunduğunuzun değer verildiğinizin göstergesi oluyor.

Yüreklendirdiğiniz için teşekkürler =)

Belki de burası da bana bir virajdır =)

Yazılara mesleki eleştirileriniz de beklerim. Lütfen.

..................

Yorum

• setarin
                              Katılımcı
                              • 15 Şubat 2009
                              • 136

Faydacılık: Pragmatizm

Yapılan her davranışta, yaşanan her durumda, temel alınanın fayda sağlanması olduğu fikir ya da insan davranış biçimi.

Temel sözü : "Ne işime yarayacak" ? ya da " Artık işime yaramaz" =)

Biraz fazlaca duygudan uzak, epeyce meddesele yakın davranış biçimi.

Pek çok örneklerini görürüüz bunun, hatta hepimiz pek çok davranışımızda bu tarzı benimseriz, elbette toplum halinde yaşamanın gereği ve benim takıntım olan " kötülük " mefhumunun varlığı gereği. Ancak bunu bir yaşam şekli haline getirmek ve her davranışının ve duygunun temel vazgeçilmezi yapmak bize ne yaşatır. Bunu düşünürüm

Setarin ( sayın ı kaldırdım izniniz olmadan )

...........
                              maddesel ve duygudan uzak yaşam tarzları hayattan uzak kalsın. kaba tabir olucak ama hayvanlar bile ne işime yarıycak demeden kalan yemek artıklarını saklamaya çalışırken biz insanlar çok çabuk tüketip yoruyoruz birbirimizi. "artık işime yaramaz" birbirimizi kullanmaktan geçer ki bu feci bir şey. Malesef ki günümüzün hastalığı bu. İşim olana kadar iyi faydalı derin bakıyoruz ama işimiz bitince atıyoruz hemen bir kenara. Ne kadar maddeci bir ortamdayız ve duygulardan yoksun anlamış oluyoruz. bu faydacılık psikolojisini günümüzün hastalığı olarak görüyorum. Bu hastalık özelimize kadar sarmış feci bir durum.

Yorum

• setarin
                                Katılımcı
                                • 15 Şubat 2009
                                • 136

Yüreklendirdiğiniz için teşekkürler =)

Belki de burası da bana bir virajdır =)

Yazılara mesleki eleştirileriniz de beklerim. Lütfen.

..................
                                benim yazılarınıza eleştirim değil önerim olabilir ancak. Yazan her kalemi yüreklendirmek gerektiğini düşünüyorum. Yazmak, üretmek işi ve zor zanaat. Her üretime saygıyla eğilirim çünkü her kalem bir aydınlıktır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information