çer-çöplük

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ketenhelva
    ..................
    • 10 Aralık 2008
    • 1488

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi de buraya çöplerimizi atıyoruz)

romantizm ya da bilgi,kültür yarıştırmıyoruz ki? yönlendirmeye,zekaya kurnazlığa gerek yok burada.

beyin çok güçlü bir organ,unuttuğumuzu sandığımız şeyleri dahi saklıyor..fazla depolamaya müsade etmeyelim bari bulduğumuz kadarıyla çöplerimizi atalım fırsat bu fırsat dedik..
    sen çöp karıştırmaya kalkarsan burada...bin parçadan tek parça bulamayabilirsin:081 nedenle yane
    oturtmuşsun valla..hörmetler ağam..
    yavu tartışın cimnastik yapın deyi ugraşıyom burda..
    her şey olacağına varır..

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      mecas hicas hem haklısın hem haksızsın kardiş..ipi niye baştan kesiyon,insanların şartları farklı farklı o halde davranışlarıda farklılaşacaktır elbet,iyide olacaktır insan,kötüde..elbette umutta hoş olur,iyi davranma tatminide..şartlı reflekse girmeyelim seni şimdi sıfırdan egitmem gerekir:037:,uzun iş,bahsolunan konuylada sıfır alaka,yani bunu atlayalım,tartışma açısından yarayacak bişey degil..koşullanmanın basitligi olarak ancak aynı konuda farklı seviyeler olabilecegi olarak alıyorum,örnekleyeyim;adam hep hırsızların içinde yetişmiştir,ihtiyacı olan bir konuda az bir stimulusla yapar bu işi,adam çalışmadan kazanmanın namusla eşdeger sayıldıgı bir ortamda yetişmiştir ama şartlarını agırlaştırırsanız(mesela evdeki ailesinin açlıktan ölecegine inandırırsanız o kişiyi),oda çalar..bu örnekleme basit gibi oldu ama idare edin,sanırım kasdımı anlatmıştır..
      anlamamazlıktan gelsem...anlıyor ama işime gelmiyorsa benim dünyamda..

ya da bunlar olmasa da kardeş kardeş geçinsek diyorsam..ailesinin açlıktan öleceğini bildiğimde bir tas çorba ,iki dilim ekmek götürsem..savaş ya da afet durumunda değil , güncel yaşamda olmasa hiç olmassa diye düşünüyorsam..
      insanlık çok acımasız mı oldu keten?
      ne değiştirdi bizleri?
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• mecaz
        Tecrübeli
        • 02 Şubat 2009
        • 438

mecas hicas hem haklısın hem haksızsın kardiş..ipi niye baştan kesiyon,insanların şartları farklı farklı o halde davranışlarıda farklılaşacaktır elbet,iyide olacaktır insan,kötüde..elbette umutta hoş olur,iyi davranma tatminide..şartlı reflekse girmeyelim seni şimdi sıfırdan egitmem gerekir:037:,uzun iş,bahsolunan konuylada sıfır alaka,yani bunu atlayalım,tartışma açısından yarayacak bişey degil..koşullanmanın basitligi olarak ancak aynı konuda farklı seviyeler olabilecegi olarak alıyorum,örnekleyeyim;adam hep hırsızların içinde yetişmiştir,ihtiyacı olan bir konuda az bir stimulusla yapar bu işi,adam çalışmadan kazanmanın namusla eşdeger sayıldıgı bir ortamda yetişmiştir ama şartlarını agırlaştırırsanız(mesela evdeki ailesinin açlıktan ölecegine inandırırsanız o kişiyi),oda çalar..bu örnekleme basit gibi oldu ama idare edin,sanırım kasdımı anlatmıştır..
        Keten Kumas Pamuk Helva =) ustamız.

Konuya sonradan bilahare devam etmek kaydıyla iyi geceler.

Bu dilek hoşuma gidiyor.
        Ne mutlu gerekeni yapmış olarak uyuyacak vicdanlıya
        Ne mutlu yastığa başını koyduğunda yanında sevgili bir yüz görecek olana

..................................................
        EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• ketenhelva
          ..................
          • 10 Aralık 2008
          • 1488

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          İyiliğe inanmıyor musunuz ?

..........................................
          ketenin yazacağını ben de diyeyim

iyiliğe neden inanmasın..ama çok realist bakıyor..duygulardan ziyade akıl ile hareket ediyor..
          katılaşmış şartlara göre..gerçek diyor..ama kime ?neye göre gerçek?
          sorun burada..aslında sorun da değil..milyonlarca insan ve bir o kadar düşünce ..
          insanlığın güzelliği burada..renklilik,farklılık..
          kötülük olmasa iyiliğin,yoksulluk olmasa,varlığın,çirkinlik olmasa güzelliğin değeri olurmuydu..

en önemlisi sevmek,anlayış,saygı.. o zaman renklerden bir çok daha renk yaratır ressam..ve müthiş bir tablo çıkar ortaya..
          realistim,güselim,atletikim(göbekim hariç)..iyilige inanıyorum elbette..yakmır yazmış zaten diyeceklerimi..(benzer şeyler yazardım bende)..yani demem oki farklılık elbette iyi,sürgit bıktırır,yeknesaklık gıcık eder.bunlar hoşumuza giden duygu kısmı,ama akıl kısmındada görmeliyiz bu işleri..benim şartlar zorlanırsa herkesten aynı tepkinin alınacak oldugunu bilmem,basit,hoş,anlardan keyif almamı engellemiyor elbette..

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

oturtmuşsun valla..hörmetler ağam..
            yavu tartışın cimnastik yapın deyi ugraşıyom burda..
            çevir gazı yanmasın

sende de varsa at çöplerini kardeş..zaten çöpleri ayırmak,ayıklamak,onlardan kurtulmaya çalışmak başlı başına derttir..

hiç bahar temizliği yapmadınmı evde?? kolay atılmazlar hiççç
            o nedenle beyin jimnastiği işe yaramaz çöplükte çöpe karışır gider,karıştıkça da çöp olur ..
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• ketenhelva
              ..................
              • 10 Aralık 2008
              • 1488

anlamamazlıktan gelsem...anlıyor ama işime gelmiyorsa benim dünyamda..

ya da bunlar olmasa da kardeş kardeş geçinsek diyorsam..ailesinin açlıktan öleceğini bildiğimde bir tas çorba ,iki dilim ekmek götürsem..savaş ya da afet durumunda değil , güncel yaşamda olmasa hiç olmassa diye düşünüyorsam..
              insanlık çok acımasız mı oldu keten?
              ne değiştirdi bizleri?
              evet acımasızlaştık..buna inan çok üzülüyorum..

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

eğitim eğitimdir..varsa birbirimizden öğreneceklerimiz?memnuniyetle..ben hazırım hocam..
                ne zaman başlıyoruz derslere..
                hemi de insan psikolojisi,davranışları,çevre faktörü vs vs vs..aman da aman harika bir malzeme var..

Yorum

• ketenhelva
                  ..................
                  • 10 Aralık 2008
                  • 1488

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Keten Kumas Pamuk Helva =) ustamız.

Konuya sonradan bilahare devam etmek kaydıyla iyi geceler.

Bu dilek hoşuma gidiyor.
                  Ne mutlu gerekeni yapmış olarak uyuyacak vicdanlıya
                  Ne mutlu yastığa başını koyduğunda yanında sevgili bir yüz görecek olana

..................................................
                  iyi geceler olsun mecaz..
                  altını çizip alıntı yaptıgınız yer içerik olarak dogruda olsa kırmak,hor görmek maksadı ile yazılmamıştır,öyle anlaşılmasına sebep olduysam özür diliyorum..

Yorum

• ketenhelva
                    ..................
                    • 10 Aralık 2008
                    • 1488

eğitim eğitimdir..varsa birbirimizden öğreneceklerimiz?memnuniyetle..ben hazırım hocam..
                    hemi de insan psikolojisi,davranışları,çevre faktörü vs vs vs..aman da aman harika bir malzeme var..
                    yakmır seninde mecaz gibi altını çizmeyipte kırmızıya boyadıgın yer sadece sinirsel tepkilerle ilgili bişey,psiko degil yani,otonom sinir sistemi,ikinci motor nöron ganglionları filan..yani şu an giden konuyla harbi alakasız..

Yorum

• ketenhelva
                      ..................
                      • 10 Aralık 2008
                      • 1488

ben hoca degilim te be yav,o mesut hoca..hem sen gene kaçak kat çıkıyon demi..belediyeye ihbar etmezsem ne oliim..

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

evet acımasızlaştık..buna inan çok üzülüyorum..
                        bunun nedenleri?niçinleri ilk dersimiz olsun.. seçmeli olarak eğitim alalım..

ilk insan acımasız değilmiydi?
                        gelişmekmi? çağdışı olmak mı? nedenleri?
                        her geçen gün kötüye mi gidiyor?
                        banim ninem de geçmişi özler,kötü günler şimdi derdi..ninemin kötü günler dediği zamanlar için annem özlem duyar ,ama yaşadığı anları iyi bulmazdı..
                        eee şimdi ben 20-30 sene evvelini özlüyorum..annemin kötü zaman dediği yılları yanii..
                        gidişat mı kötü??
                        insanlar geçmişte yaşanan acıları unutup,güzelleri mi saklıyor beyninde..
                        bu zaman;ne zaman güzeldi? ne zaman kötü oldu?
                        bir kaç nesilden aynı şeyleri duymak karmaşıklık yaratıyor bende..

Yorum

• yagmur
                          Kıdemli
                          • 29 Nisan 2008
                          • 4717

yakmır seninde mecaz gibi altını çizmeyipte kırmızıya boyadıgın yer sadece sinirsel tepkilerle ilgili bişey,psiko degil yani,otonom sinir sistemi,ikinci motor nöron ganglionları filan..yani şu an giden konuyla harbi alakasız..
                          yok ben alınmadım..alınacakmışım gibi algılamadım zaten..

iki laf edemeyecekmiyiz şu çöplükte yani..kelimelerle işim yok,cümlenin bütünü ve içeriği ile anlaşıyoruz burada..kelimeleri cımbızla çekersek vaayy halimize.iki laf,dedikodu edemeyiz inan..

kendini kötü hissetmene gerek yok yanii.ben eğitimden yanayım..hocam dersler ne zaman kii??
                          nöronlar gang gong lar ne iş? göktemisin yerdemi? bi çözemedimfazla zeki değilim tabii..derslere devamm..

Yorum

• ketenhelva
                            ..................
                            • 10 Aralık 2008
                            • 1488

neyi çözemedin.söyle çözdürüyüm..
                            hem gökteyim hem yerde..

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

keten hoca,mecaz hoca
                              ilk dersten kaçmış gibi olmayalım ama uyku geldi bedene..ne mutlu kalkıp gidene ..diyerekteeenn hafiften tüydürek oluyorum....hoşçakalınn

Yorum

• ketenhelva
                                ..................
                                • 10 Aralık 2008
                                • 1488

misafirimiz kim yav bu vakitte..onlarda yazsa ya..
                                gel kardeş gel.gel sende yaz iki lokma bi şeyler..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information