Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Dantes
    Bağımlı
    • 26 Şubat 2009
    • 836

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eur/usd inceledigime gore taa agustostan beri (daha oncede yazmistim) dusus yada satis trendinde idi gunlukte bugunku hareketle satistan cikmis gozukuyor.

merhaba Ustad ve forekse ilgi duyan arkadaslar,

dedigin yonteme gore analiz yapip gore yukaridaki mesaji 9 ve 10 martta yazmisim
    ogunden bugune 450 pips civari artmis ve asiri alim durumuna girmis gunlukte hemde.senin metoda ile agustostan beri hemde uc kere bu gel git yakalanirmis ustad. birak 70 pips onbinlerce pips sozkonusu. sende boyle foreksde oynanir mi yani uzun bekleyerek.fikrin cok onemli.herkesin tersine cogu insan saatlik yada dklik oynuyor.(kafama takildi geceden beri yazamadan duramadim. amac dogru analiz ve kazanmak.) birde sistemi boyle oynamak icin tasarlanabilirmi. gunluk oldugu icin bu sasirtma tabi daha az ama kasim sonu boyle birsey olmus geri donmus ama o zaman gri bolgede imis ve 400 pips ucmus.

simdi grafikte ilk asiri satima giden egri bir onceden gececekti yanlis cizmisim.(iyice hexenlestim isi ogrenince sayende) tabi bu gider anlamina gelmiyor sadece su anki durumun tesbiti ayni bilanco gibi.bilanco butun yili ozetlese bile sadece o ani anlatir. bunu hic anlamamistim okulda simdi anliyorum.
    Last edited by Dantes; 15 Mart 2009, 09:10.
    Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
    Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
    Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
      Bağımlı
      • 26 Şubat 2009
      • 836

gunaydin ustad iyi pazarlar analize ne diyorsun.
      Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
      Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

gunaydin ustad iyi pazarlar analize ne diyorsun.

cok guzel olmus elıne saglık.

Uzun vade forex oynanaır elbette ama, o zaman kaldıracını %1 ındırmen gerekır.

Forex de %1 artıs demek, yatırdıgın paranın 1 mıslını kazanmak demektır, aynı sekılde kaybetmek anlamına da gelır.

O zaman nasıl oynamak lazım dersen.

10.000 doların sadece 100 doları 0.1 kontrat acabılme olgunlugunu gosterebılıyorsan, yontem degısmez ,ıstersenn aylık garfıkle oyna...

Sonucta yontem barlar ıle calısıyor, yontemımız bu barın 30 dakıkalıkmı, haftalıkmı, gunlukmu,aylıkmı oldugunu bılemez.

mesele buna dayanacak kaldıracı ayarlamak CallMargin yememek ıcın...

Yorum

• Dantes
          Bağımlı
          • 26 Şubat 2009
          • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          cok guzel olmus elıne saglık.

Uzun vade forex oynanaır elbette ama, o zaman kaldıracını %1 ındırmen gerekır.

Forex de %1 artıs demek, yatırdıgın paranın 1 mıslını kazanmak demektır, aynı sekılde kaybetmek anlamına da gelır.

O zaman nasıl oynamak lazım dersen.

10.000 doların sadece 100 doları 0.1 kontrat acabılme olgunlugunu gosterebılıyorsan, yontem degısmez ,ıstersenn aylık garfıkle oyna...

Sonucta yontem barlar ıle calısıyor, yontemımız bu barın 30 dakıkalıkmı, haftalıkmı, gunlukmu,aylıkmı oldugunu bılemez.

mesele buna dayanacak kaldıracı ayarlamak CallMargin yememek ıcın...
          pazar pazar soru sormak istemem ama.
          10.000 dolar gercek para degilmi kaldirac ile artirilmis degil. bunun 100 dolari ile acarsam kabaca uzun periodda yuzde 20 artarsa bekledigim takdirde (nerde o sabir) 100 dolar 20 misli yani 2000 dolar mi olur. dedigin gibi bir strateji olsuturmaya calisiyorum mesela gunici trade yaparken ufkuda kacirmamak icin kisa orta uzun vade gibi ( 1 gun, bir hafta, aylik stratejiler) vobta samar oglanina donduk.
          birde platform ne olmali metatrade mi (yani artilari olurmu) yoksa herhangi biri yeterli mi. birde size yazmistim anaodlubanktaki acayiplikleri.
          mesela yanyana iki hesap ve makine ayri seyler gosteriyormus. para kazaninca stop calisti su bu yada calismadi diyorlarmis. onlarca sikayet var.sizce spekulasyon olabilirmi.

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

pazar pazar soru sormak istemem ama.
            10.000 dolar gercek para degilmi kaldirac ile artirilmis degil. bunun 100 dolari ile acarsam kabaca uzun periodda yuzde 20 artarsa bekledigim takdirde (nerde o sabir) 100 dolar 20 misli yani 2000 dolar mi olur. dedigin gibi bir strateji olsuturmaya calisiyorum mesela gunici trade yaparken ufkuda kacirmamak icin kisa orta uzun vade gibi ( 1 gun, bir hafta, aylik stratejiler) vobta samar oglanina donduk.
            birde platform ne olmali metatrade mi (yani artilari olurmu) yoksa herhangi biri yeterli mi. birde size yazmistim anaodlubanktaki acayiplikleri.
            mesela yanyana iki hesap ve makine ayri seyler gosteriyormus. para kazaninca stop calisti su bu yada calismadi diyorlarmis. onlarca sikayet var.sizce spekulasyon olabilirmi.
            %20 artarsa para dedıgınız gıbı olur.

Anadolubank'ın reklamını yapmak ıstemıyorum.Ama burada dıkkat cekecegım konu, ben kesınlıkle bır sorun yasamadım.

Tum hareketlerı banka dolar hesap hareketınde gorebılecegınız ortamda herhangı bır uckagıt olamaz.

Yanı bırısı sızın hesabınıza usulsuz bır para aktarır veya cekerse bu savcılık konusudur.

BU konuda da muhatabınız banka olur.Kıbrısta veya bılmedıgınız bır offshore ulkesınde bırısını mahkemeye vermeye calısmazsınız.

Plaform konusu benım ıcın cok onemlı degıl,Cunku ben ındıkator kullanmıyorum.Ben fıyatları matrıksten alıyorum.

Ama eger mutlaka platform dıyorsanız mq4 tabanlı olması destek konusunda rahatlatacaktır.

Yorum

• Dantes
              Bağımlı
              • 26 Şubat 2009
              • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              %20 artarsa para dedıgınız gıbı olur.

Anadolubank'ın reklamını yapmak ıstemıyorum.Ama burada dıkkat cekecegım konu, ben kesınlıkle bır sorun yasamadım.

Tum hareketlerı banka dolar hesap hareketınde gorebılecegınız ortamda herhangı bır uckagıt olamaz.

Yanı bırısı sızın hesabınıza usulsuz bır para aktarır veya cekerse bu savcılık konusudur.

BU konuda da muhatabınız banka olur.Kıbrısta veya bılmedıgınız bır offshore ulkesınde bırısını mahkemeye vermeye calısmazsınız.

Plaform konusu benım ıcın cok onemlı degıl,Cunku ben ındıkator kullanmıyorum.Ben fıyatları matrıksten alıyorum.

Ama eger mutlaka platform dıyorsanız mq4 tabanlı olması destek konusunda rahatlatacaktır.
              tesekkurler sizi uzun zamandir taniyan okuyan biri olarak samimiyetinize inaniyorum bu hayir reklam degil bence bu buyuk bir referans olur.
              uzun vadeli azalan ama asiri sattanda biraz yukselen trende gore 1.39 civarina gidebilir diyorum. orta vade ustu trende gore ise hedef biraz dah yukarisi olabilir mesela 1.44 civari .kayitli kalsin.sonra bakip vaybe yada tuhbe derim.

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Ebook topiğimiz açılmıştır.

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

yabancı nerden nasıl mal alır?
                  Raymond James, EFG, Deutsche Sec, GFC, Ekspress, Tera, Galata;
                  çoğunlukla yabancı yatırımcı yukarıdaki kurumlardan alır gibi yapar, ama aslında satıcıdır
                  o gün. dikkatli olun!
                  nasıl mı?
                  raymond james hesabınızda 1.000.000 adet X hissesi var ve piyasaya yüksek fiyattan
                  elinizdeki hisseleri satmaya çalışıyorsunuz.
                  genelde yerlilere işlem yapmasıyla tanınan bir kaç kurumda hesap açarsınız.
                  AK, İŞ ve OYAK olsun diyelim.
                  seans açılınca raymond james hesabınızdan kademeleri çizmeye başlarsınız ve tahtayı
                  yukarı çekersiniz. hele tahta sığsa 1-2 dakika da işlem tamam. ama biraz büyükçe bi
                  tahtaysa işlem hacmi yapmanız gerekecektir ve bu biraz süre alır.
                  elinizdeki 1000.000 adet hissenin maliyeti 1,00 olsun
                  1,01 - 1;02 - 1;03 - 1,04 -1;05 kademelerinde toplam 2.000.000 adet bekleyen satış
                  emri olsun.
                  siz raymond jamesteki hesabınızdan kademeleri çize çize fiyatı 1,05-1,06 ya getirirsiniz
                  ve raymond james hesabınızda toplam 3.000.000 adet mal olur.
                  1,05-1,06 kademesinden AK;OYAK;İŞ hesaplarınızdan
                  açığa toplam 10.000.000 adet satış yaparsınız.
                  tabi bu 10 milyonun adet hissein hepsini ky'ye yıkamazsınız; yıkmak için satığınız malın
                  bir kısmını yine siz almak zorundasınız.
                  göstere göstere 500 bin 250 bin emirler şeklinde 1,06 dan açığa satış yazdığınız 10
                  milyon malın 7 milyonunu alırsınız.
                  bu sırada ky üff be raymond tahtayı süpürdü.
                  toplam 9 milyon adet mal aldı, 1,04 ü zaten tek tuş kaldırdı vb .
                  düşüncelerle kalan üç milyon adeti hemencecik 1,06 aktiften alırlar.
                  gün sonunda ne oldu
                  raymond james hesabınız 1+2+7 toplam +10 milyon adet
                  AK / OYAK/ İŞ hesabınız -10 milyon adet
                  ertesi gün raymonddan 10 milyon adedi ekside olduğunuz kurumlara virmanlarsınız ve
                  hesaplarınız sıfırlanır.
                  olan ky'ye olur raymond(yabancılar) alıyor diye girdiği tahtada 3 milyon adet malı
                  kucağında bulur.
                  mal alırkende tam tersini yaparlar yabancı kurumdan satış yaparlar; ky de yabancı satıyo
                  ben de satarım diye satar halbuki o sırada yerli kurumdan topluyorlardır.

Yorum

• SEREN I
                    KAMYON ŞOFÖRÜ
                    • 25 Şubat 2009
                    • 0

yukardaki olayın daha büyük resmide şudur.....yabancı türkiyeden alım satım yaparken frontlandığını bilir...ağırına gider..ama yapacak birşey yoktur...çünkü işlem yaptığı tüm kurumların elemanları spekülatörlerle temastadır...para bu....önünden geçerken sadece bakmak zordur....yabancı bunu bir yere not alır....yıllarca büyüttüğü..semirttiği spekülatörleri..bir kaç işlemde batırır...parayı geri alır..nasıl mı....yukardaki gibi...gavur 20 milyon mal satacaksa...iki yabancı kuruma 4-5 milyon alım ordinosu verir...bu kurumlardan haber speklere ..kodamanlara sızar..fiatlar yükselir....tilki kümese girmiştir....yerli bankalardan bir satış gelir...önce önemsenmez..sonra ne oluyor denir....daha sonra amaninn....yandı gülüm keten helva....spekler...kodamanlar..bilumum frontçular oracıkta ruhlarını teslim ederler......
                    yazılarım şahsi görüşlerimdir..yatırım tavsiyesi değildir...genel borsa bilgileri olup sohbet amaçlıdır...

Yorum

• goldmund
                      Yeni üye
                      • 09 Mart 2009
                      • 0

arkadaşlar 3-4 gündür sizi takip ediyorum.Geçen hafta verdiğiniz rakamlardan yararlandım ve gayet güzeldi öncelikle bunun için teşekkürler.
                      sistemi anlamak için önceki sayfaları okudum.Açıkçası net olarak anladığım sadece ob.ob yi kullanırken yararlandığımız rakamları bulmayı net olarak anlamadım.Bir arkadaştan rica etsem özelden veya burdan bunların hesaplanmasını örneklerle açıklayabilir mi...
                      Bir de yarın için uygulanacak strajenizi öğrenebilir miyim...ob 0.10 dan kapatmıştı yani yarın için uzun kollayacağız..hangi rakamlar arasında...
                      teşekkürler

Yorum

• Dantes
                        Bağımlı
                        • 26 Şubat 2009
                        • 836

goldmund Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        arkadaşlar 3-4 gündür sizi takip ediyorum.Geçen hafta verdiğiniz rakamlardan yararlandım ve gayet güzeldi öncelikle bunun için teşekkürler.
                        sistemi anlamak için önceki sayfaları okudum.Açıkçası net olarak anladığım sadece ob.ob yi kullanırken yararlandığımız rakamları bulmayı net olarak anlamadım.Bir arkadaştan rica etsem özelden veya burdan bunların hesaplanmasını örneklerle açıklayabilir mi...
                        Bir de yarın için uygulanacak strajenizi öğrenebilir miyim...ob 0.10 dan kapatmıştı yani yarın için uzun kollayacağız..hangi rakamlar arasında...
                        teşekkürler
                        nasil hesaplandigi kolay bir ornek o gunun kapanisina gore degerleri alacaksiniz. acilis, en yuksek,en dusuk ve kapanis.

(High-Open+Close-Low)/(2*(High-Low)) ile 0,708 cikar mesela.
                        (30175-29775+30025-29575 ) /( 2 X (30175-29575)) =0.71
                        yarinki ornegin 0.11 dedikleriniz dogru uzun kollanmasi gerekli bir gun gibi gozukuyor.

Yorum

• goldmund
                          Yeni üye
                          • 09 Mart 2009
                          • 0

nasil hesaplandigi kolay bir ornek o gunun kapanisina gore degerleri alacaksiniz. acilis, en yuksek,en dusuk ve kapanis.

(High-Open+Close-Low)/(2*(High-Low)) ile 0,708 cikar mesela.
                          (30175-29775+30025-29575 ) /( 2 X (30175-29575)) =0.71
                          yarinki ornegin 0.11 dedikleriniz dogru uzun kollanmasi gerekli bir gun gibi gozukuyor.
                          teşekkürler.bunu anladım ama (Anlowall,AnhighAll,Anmedium)
                          bu değerleri hesaplamayı anlamadım.

Yorum

• Dantes
                            Bağımlı
                            • 26 Şubat 2009
                            • 836

goldmund Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            teşekkürler.bunu anladım ama (Anlowall,AnhighAll,Anmedium)
                            bu değerleri hesaplamayı anlamadım.
                            sanirim 112 nolu mesajda bunlar yaziyor hepsi birbirine bagli.excel kullanirsaniz ve o mesajdakileri yaparsaniz degerler otomatik cikacaktir.
                            yani ornegin anlow degeri baska kolonlari o kolonlarda baska kolonlari cagiriyor sonra toplanip cikartilip bolunuyor gibi.

Yorum

• Dantes
                              Bağımlı
                              • 26 Şubat 2009
                              • 836

ustad,
                              eur/usd den 1.2868 den ve gbp/usd den ise 1.3916 sattim 20k sanal ama bu sefer actigim deneme hesabindan bir kademe ileri gittim baktim trednde olusuyor gibi. nasip boyle kovalamak daha ogretici. obur turlu haricten gazel okuyordum.

Yorum

• teo
                                Demirbaş
                                • 03 Mart 2009
                                • 3712

bende tıckı beklıyorum kapansın muhtemelen usdjpy veya usdchf den long olacagım

Yorum

Working...
                                X

Debug Information