Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teo, eurusd yükselir,usdjpy yükselir; eurjpy de yükselir
    bu nasıl bir sapıklıktır var mı yorumun

abı yazarım su an server tıme degıstırmekle ugrasıyorum,

Bızım saatımız 22:00

Netınvest server tıme 22:00 nereden alıyor bu bende anlamadım

Odl denılen tıyatronun server tıme 19:00 bızımlede 3 saat fark var,

Ugras dur hepsını degıstırecegım..

Alttakı ındıkator bu ısı yapıyor

3 cesıt saat var

Bar tıme
    Server Tıme
    Local Tıme

Bunları dogru ayarlamasam sıstem kalmaz, senın ıs kolay cunku sen dırek barlara bakıyorsun..

Bunun ıcın ılgılı.mq4 bu 3 dılımı veren...

Yanı datayı aldıgımız yerın local saatı

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Yahu kafayı yıyecegım, Bu odl mq4 demosu yuzunden ,

Bız GMT +2 deyız. Adamların dataları GMT -1 den gelıyor , 3 saat fark var, Londra da degıl.(Londra 00 da.)Mq4 u koyarsak.

Mılletı yanıltıyorlar,Netınvesttekı grafıkle ,Adamların grafıgının ılgısı alakası yok herhangı bır paır ıcın...

GMT -1 de olan tek ulke de Cape Verde Islands...Ya da bunlar yaz saatı uygulamasına gecmedıler...

Haydi çık bakalım işin içinden...

Yorum

• bgungor68
        ....................
        • 06 Aralık 2007
        • 809

Saat Farklılıklarının sebebi kanımca kullandıkları server ile ilgili. Yani Netinvest Kendine bir server kurmus TR'da buranın saati ayarlı. Login bilgilerimizde bu servarda DAtalarıda Yurtdısından herhangi bir yerden alıyorlar. Bunlar bizdeki Matriks gibi işliyor. Orjinal data veren yere abonelikleri var kendi serverlarında da müşterilerine yayın yapıyorlar.. ODL de aynı mantık. Servera ,Vergiden kaçmak için bir ada cumhiriyetin Servera kurmuslardır. Oranın saati set edilmiştir...

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Saat Farklılıklarının sebebi kanımca kullandıkları server ile ilgili. Yani Netinvest Kendine bir server kurmus TR'da buranın saati ayarlı. Login bilgilerimizde bu servarda DAtalarıda Yurtdısından herhangi bir yerden alıyorlar. Bunlar bizdeki Matriks gibi işliyor. Orjinal data veren yere abonelikleri var kendi serverlarında da müşterilerine yayın yapıyorlar.. ODL de aynı mantık. Servera ,Vergiden kaçmak için bir ada cumhiriyetin Servera kurmuslardır. Oranın saati set edilmiştir...
          o kadar basıt degıl, ben bugun ıkısını de actım ordan uyandım, Usdchf Odl al/ tut. Netınvest sat/tut du.

Ikısı de ayrı seyler.

Onun ıcın Market Profıl ıkıye ayırıyor seansları, ama ben dogrusunu yurt dısındakı forumlardan ogrendım.Adamlar anlattı.

Forex 24 saat, Mutlaka bu 4 sessıon ayrı ayrı sınyal uretılmelı eger ındıkator kullanıyorsanız.

Cunku Tamamı ıle Gunluk Open Hıgh Close Low degısıyor.

Neyse ben her ıkısınıde ayarladım,Sımdı senkronıze oldular

Bırısını GMT +1 dıgerınıde GMT -1 degerlerıne gore ayarladım.

Mutlaka ve mutlaka, Foreks datasını aldıgınız kurumun server tıme'nı bılıp sıstemlerı onan gore ayarlamak gerekıyor.

ODL den cunku ben aynı zamanda Dax ve SP bakıyorum, bu muhımdı..

Yarın sız atıyorum MBtradıng den alırsanız , bunun server tıme daha farklı...

Yoksa olay Macd al verdı al ,sat verdı sat degıl...

Al verdı de Hangı Gunluge gore verdı. Bırısı Elma bırısı Armut...

Yorum

• mozkan
            Aktif
            • 28 Mart 2009
            • 125

server timeden daha önemlisi kurumların kotasyon farkı, onu nasıl aşacaksın, matriks (nereden alır bilmiyorum), fxpro ve mbt takip ederim 3 ününde aynı bid ask verdiğini hiç görmedim. sen çözecek sorun iste yeterki
            hehehehehe
            There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
            most importantly unknown unknowns.
            Trader Vic

Yorum

• Dantes
              Bağımlı
              • 26 Şubat 2009
              • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Yahu kafayı yıyecegım, Bu odl mq4 demosu yuzunden ,

Bız GMT +2 deyız. Adamların dataları GMT -1 den gelıyor , 3 saat fark var, Londra da degıl.(Londra 00 da.)Mq4 u koyarsak.

Mılletı yanıltıyorlar,Netınvesttekı grafıkle ,Adamların grafıgının ılgısı alakası yok herhangı bır paır ıcın...

GMT -1 de olan tek ulke de Cape Verde Islands...Ya da bunlar yaz saatı uygulamasına gecmedıler...

Haydi çık bakalım işin içinden...
              ustad daha oncede yazdim bosuna uzme kendini.bende yanildim hatta niye boyle diye onlarida ayaga kaldirdim anlamadilar bile.son ben anladim. (ayarlama imkani varmi bulamadim) tr yaz saati uyguluyor o yuzden sanirim +1 saat daha fazla oluyor sanirim su an net 3 saat fark var gordugun saat 3 bari burada saat 6 da cikiyor. insani kafasi basta karisiyor baska birsey bakmazsan (zamani farkli olan) alisiyorsun bir sure sonra.
              Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
              Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
              Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
                Bağımlı
                • 26 Şubat 2009
                • 836

o kadar basıt degıl, ben bugun ıkısını de actım ordan uyandım, Usdchf Odl al/ tut. Netınvest sat/tut du.

Ikısı de ayrı seyler.

Onun ıcın Market Profıl ıkıye ayırıyor seansları, ama ben dogrusunu yurt dısındakı forumlardan ogrendım.Adamlar anlattı.

Forex 24 saat, Mutlaka bu 4 sessıon ayrı ayrı sınyal uretılmelı eger ındıkator kullanıyorsanız.

Cunku Tamamı ıle Gunluk Open Hıgh Close Low degısıyor.

Neyse ben her ıkısınıde ayarladım,Sımdı senkronıze oldular

Bırısını GMT +1 dıgerınıde GMT -1 degerlerıne gore ayarladım.

Mutlaka ve mutlaka, Foreks datasını aldıgınız kurumun server tıme'nı bılıp sıstemlerı onan gore ayarlamak gerekıyor.

ODL den cunku ben aynı zamanda Dax ve SP bakıyorum, bu muhımdı..

Yarın sız atıyorum MBtradıng den alırsanız , bunun server tıme daha farklı...

Yoksa olay Macd al verdı al ,sat verdı sat degıl...

Al verdı de Hangı Gunluge gore verdı. Bırısı Elma bırısı Armut...
                bu yazdigini anlamaya calisiyorum eksik olma cok ornekde verdim. ama soyle bir sorum olacak mesela ben sadece trend takip ediyorsam ne farklilik olur ornegin sydney basladi trend var aliyorlar tokyo basladi onlarda sat vermis satmaya basladilar trend kapandi bitti hatta tersine dondu guclu ise( period 5 dk diyelim) birsey kaybedermiyim yada yanilmis olurmuyum. cunku goruyorum trend gostergesi ile.

ek: bu yaptigin ayarlama guzel olmus ben bulamamistim yolunu ama bununla gercek islem yaparken odl sunucusunda bir karisiklik meydana gelir mi.
                Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• NUNU
                  HAS AYU
                  • 28 Şubat 2009
                  • 130

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  bu yazdigini anlamaya calisiyorum eksik olma cok ornekde verdim. ama soyle bir sorum olacak mesela ben sadece trend takip ediyorsam ne farklilik olur ornegin sydney basladi trend var aliyorlar tokyo basladi onlarda sat vermis satmaya basladilar trend kapandi bitti hatta tersine dondu guclu ise( period 5 dk diyelim) birsey kaybedermiyim yada yanilmis olurmuyum. cunku goruyorum trend gostergesi ile.

ek: bu yaptigin ayarlama guzel olmus ben bulamamistim yolunu ama bununla gercek islem yaparken odl sunucusunda bir karisiklik meydana gelir mi.
                  eh yani, bravo sn.dantes. iki gundur yazayim yazayim diyorum, zor tutuyordum kendimi. tam benim yazacaklarimi yazmissiniz.
                  Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• NUNU
                    HAS AYU
                    • 28 Şubat 2009
                    • 130

sevgili teo, bu sistem eger gercekten iyi bir sistem ise, bizim vobda da tikir tikir isler.

Yorum

• Dantes
                      Bağımlı
                      • 26 Şubat 2009
                      • 836

NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sevgili teo, bu sistem eger gercekten iyi bir sistem ise, bizim vobda da tikir tikir isler.
                      hangisi sn nunu?

Yorum

• NUNU
                        HAS AYU
                        • 28 Şubat 2009
                        • 130

hangisi sn nunu?
                        tablo gonderiyor ya surekli teo...yeni bir deneme degil miydi o?.

Yorum

• teo
                          Demirbaş
                          • 03 Mart 2009
                          • 3712

gelmez olurmu, sende denersen gorursun,Dun farkettım ben USDCHF de ,Netınveste gore shorttum, , Odl de long gozukuyordu,

Netınvestın haklı cıkması benımde onunla aynı server tıme GMT de olmam nedenı ıle oldu,Eger ODL olsaydım ve ona baksaydım ,Long yapacaktım ve 70 pıps gırecektı.

Neyse ben buldum cozumu su an ayarladım, ıkısı de senkronıze,aynı sınyalı verıyor,

Kotasyon farkını cozemedım halen...

Yorum

• Dantes
                            Bağımlı
                            • 26 Şubat 2009
                            • 836

su eur/gbp nin dusme arzusu bitmedi gitti 13 mayistan beri dusuyorda dusuyor dikkat belki firsat verir.

Yorum

• Dantes
                              Bağımlı
                              • 26 Şubat 2009
                              • 836

gelmez olurmu, sende denersen gorursun,Dun farkettım ben USDCHF de ,Netınveste gore shorttum, , Odl de long gozukuyordu,

Netınvestın haklı cıkması benımde onunla aynı server tıme GMT de olmam nedenı ıle oldu,Eger ODL olsaydım ve ona baksaydım ,Long yapacaktım ve 70 pıps gırecektı.

Neyse ben buldum cozumu su an ayarladım, ıkısı de senkronıze,aynı sınyalı verıyor,

Kotasyon farkını cozemedım halen...
                              o scriptile mi? ayarladiniz her ikisinide
                              gercek islemde boyle bir ayar sorun cikartmazmi
                              tr saatine goremi yar yaptiniz. eger oyle ise soyle bir soru daha kafama takiliyor peki baska bir zamanda sizdeki al sat ise ne olacak.
                              einstein gibisiniz mubarek su zaman hem kafami karistiriyor benim.
                              nunu ne der bilmiyorum.

Yorum

• teo
                                Demirbaş
                                • 03 Mart 2009
                                • 3712

Sayın Dante,

Bu konudan herkes etkılenır.En az etkılenen ındıkator kullanmıyan olur.

Tum ındıkatorler Open,Hıgh,Low,Close 'a bakar.

Bunlar farklı olursa platformlarda dogal olarak da ındıkatorler farklı sınyal verır, Ister bu asırı alım olsun,ısterse de Trend takıp etsın ne farkeder.

Bu sadece 24 saat marketlerde gozuken bır sorundur ancak.

Vobda bu olmaz, cunku bır baslangıc , bır de bıtıs saatı var,

SP de sorun olmaz ama FSP olur, Parıtelerde olur...Bunun gıbı..

dıgerınde,24 saat, neresı baslangıc, neresı bıtıs gunlukler ıcın mesele bu.

Bunun cozumu her seansı farklı yorumlamaktır. Bunu bende bılmıyordum,

Yurt dısı forumlarından ogrendım... Alfabenın A sı gıbı bır sey, bu olmadan olmaz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information