teo Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Fikirler -> Sistemler
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
olay şudur, akıntıya bırak türbülans başladığında (yatay piyasa) yani trendden in (joe ross) kırılma anında tekrar akıntıya katıl (gann swing, neely river), beklenmeyen durum haber data vs. için de stoplu çalış. Yakın tarih vob 30,450 de başladı hareket 32 de sattılar, 35 de sattılar, 38 de sattılar 40,4XX de uzlaştılar şubat vadede , nisanda kademeler bomboş shortçu kalmadı piyasada, olanlarda benim gibi kenara çekildi bekliyor, sözün özü yükselse de versem düşse de alsam senetlerde belki işe yarar, kaldıraçlı piyasada ııhThere are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
most importantly unknown unknowns.
Trader Vic
-
28... 28i geçince al..
29 dan dönerken ilk dibin altına gelirken stopla ve shorta geç...
insin insin... son zirveden koparken longla,
30 dan sonra ilk dipçik aşağı geçilirken yine stopla..
bu mantık süper çalışmaz mı teo?
buna uygun çalışan bir robot var m?al/sat/tut/boru değil, öz be öz alın terli kendi fikrimdir, fikirlerim her an değişebilir, yatırım tavsiyesi değildir!..
Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!..
GS: Remember - it is easier to ride the trend then to bet against it.
Yorum
-
bende bir ozet ve tekrar yapayim
1. kismet ( bu sifirsa ne yapsaniz olmaz gunluk sifrimi o anlikmi o da bilinmez onun icin ne yapmak lazim bilmiyorum. ama o bir ise ne yapsaniz kazanirsiniz cikin simit satin herkes sizden alir ama sifirsa simitcinin yaninda super simiti yari fiyatina verin kimse almaz bir sbebpde bulurlar merak etmeyin...)
2. psikolojik durum sabir bununda olmasi gerekli denge icin.ama yukaridaki bir ise bu zaten olur
3. birkac vesile arac hersey olur cizgi cizersiniz olur market profile yaparsiniz olur cci kullanirsiniz olur yada OLMAZ(birinci madde OFF ise)
---------
boyle sey olmaz bir birinci maddeye katilmiyoruz desenizde o sizi etkiler.
bakin kesiflere buluslara cogu rastlanti yada tesaduf denilen seylerle ifade ediliyor.(komik) hicbirsey raslanti degildir oysaki.koskoca bilim adami rastlanti ile dinamiti buluyor yada ampulu ilginc degilmi.
---------
trade ederken ise bize verilmis olan sonradan gelistirmeye calisitigimiz aklimizi kullanabiliriz. bunun icin tecrube yada okumayla daha iyi trade edebiliriz. mesela bu pariteler hep ayni hareketi yapmiyormu o zaman gidip 8 pipslik parite yerine 2 hatta 1 piplik parite ile oyanayabiliriz.( birinci madde hala gecerli egr o ON ise istersen 100 pips spreadliyle oyna farketmez ama biz bilmiyoruz ki o ON mu OFF mu)
petrol altin ayri tabi..
butun bunlara gercek ornek:
ben birinin taniyorum 1 ayda önünde grafik, fiat, yontem, cart curt hic birsey olmadan ve bilmeden 6000 tl kazandi bir ayda 6000 tl ile. ve 1 aylik gordugum donemde bir tane bile zararli islemi yoktu.tek islemle degil yani mesela akbanka yatir tiyo geldi gibi degil. yuzlerce vob islemi yapilmisti.
olcusunde ilginc degilmi? sonrasini sormayin ne oldu ona diye. bosver sonrasini bir yontemi varmiydi onu soyle diyenlere sunu diyebilirim sn mozkan dedigine benzer bir yontem kullaniyordu. yani alim yada satim baslayinca alim bekliyordu bir sure sonra ters islem. perioyotsuz calisiyordu cunku periyot nedir onu bile bilmiyordu aptal miydi hayir .(periyotsuzluk o zamandan beri kafamda dolasip duruyor ama artik cozdum onu paylasayim (bu cok basit canim zaten biliyoruz diyebilirsiniz) her periyotda kazanilir 1 5 10 15 20 30 50 1 hafta... kazancin buyuklugu degisir sizin sinirleriniz yipranmasi. burada olay daha once anlattigim hikayedeki gibi bir seyin ne oldugu yakindan degil uzaklasildigi oradanda kavranir mesela dunyaya 1 santimden bakin bocek gibi gorursunuz 2 metreden bakin insan gibi gorursunuz 100 metreden bakin helikopter gibi gorursunuz 10000 metreden bakin 1000000 metreden bakin hep gorduklerini farkli goreceli bir sey ama gercek goreceli degil gibi. burada felsefeye kaymaya basladik keselim.
cok kafa utuledik ustadlarin yaninda.
saygilarBildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster. burada felsefeye kaymaya basladik keselim.
sizinde ruh haliniz yavaş yavaş bana benzemeye başlamış, neye elimizi atsak çalışıyor diye, 2 hareket sonra çalışmıyor.
Kısmet midir, derseniz,
Onun da çalışmaması lazım
hehehhe
Yorum
-
Range 'e dıkkat edınız.3 tane H1 de Range ıle yakaladın, olay bıttı,
Guzel bır ornek burası, 1 H1 dusen Range buyuk , shortladın aldın ve H1 de cıktın, eger cıkmasa ıdın dıgerlerınde duman olacaktın.
Sonra yenıden H1 de gırdın range artınca, bu da yukselen ,aldın parayı cıktın.
Sonra 3 H1 de yenıden yukselen Bunda da daldın, aldın parayı cıktın.
Eger oturmus olsa ıdık. 1.H1 de short, ,2 H1 de stop, 3 H1 de de ancak pat olurduk.
Fazlasına gozumuz yok, H1 bıtmeden 30 sanıye once cıkalım...
Yorum
-
teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersizinde ruh haliniz yavaş yavaş bana benzemeye başlamış, neye elimizi atsak çalışıyor diye, 2 hareket sonra çalışmıyor.
Kısmet midir, derseniz,
Onun da çalışmaması lazım
hehehhe
Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina
Yorum
-
Odly nın kendısıne emaıl attım, bu adamların sızınle ılgısı varmı dıye,
O kadar sahtekar cok kı , kontrolsuz pıyasada aynı ısımle de kurmus olabılırler, ve Londranın haberı yoktur, mesaj gelsın anlayalım..
Bu arada ODL ana sayfasında scaplıng yapmadıkları surece Robota musade ettıklerını yazmıslar ama cok genıs anlamlı bır cumle bu,
Her an scalpıng dıyebılırler...
http://www.odlmarkets.com/
Use of Expert Advisors (EAs)
We permit the use of Expert Advisors (EAs) as a system by which our Clients can be assisted with making their investment decisions. We draw the attention of those Clients who use scalping EAs to our Terms of Business which give ODL the discretion to suspend or cancel our trading platforms with any clients who are considered to be abusing our price feeds or carrying out any other type of similar prohibited activity.
Yorum
-
bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster10-15 pipi scalping mi sayıyorlar acaba? scalpinginde tanımı yok. 1 dakikada uzun bar yakalyıp 100 pip alıp çıkarsakta scalp mi ?
11 pips altı scalping sayılır...
Yorum
-
-
ya o esnada tlf ya da kapi calip da konsantremiz bozulursa ya da tam onumuzden bir sivrisinek geciyorsa?teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu ornek de guzel, H1 den 30 san kala cıkılırsa her ıkı bardan da ekmek yenılır.
.
salterler de gidebilir.
.
Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina
Yorum

Yorum