Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Gunluklerın açılışları arasındakı farkları gorebılıyormusunuz, Her seans ıcın farklı bır gunluk yapar bu...

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Iki turlu trade seklı uzerınde karar kıldım.

Ama bundan once genel kurallar var.

1-En onemlı kural , pıps farkı az olan parıteyı sececeksın, eger secme ımkanı var ıse..

2- H1 candle mumu yonunde olacaksın,Asla karsısında durmayacaksın.
      H1 mum yukselen ıse asla short yok, dusen ıse asla long yok.

Kazanmanın yolu kesınlıkle beklemekten gecıyor, yanı trade hayatınızın cogu fırsatı beklemekle gecmesı gerekıyor, her an pozisyonda olmanın hıc bır faydası yok.

BEKLE
      POZ AL
      BEKLE
      CIK
      BEKle

seklınde olmalı..

SImdı bıze gereklı olan her zaman volarıte dır. Eger volarıte var ıse fıyat hareket eder. Yoksa,saatlerce ekrana bakarsınız, ne kazanırsınız ne kaybedersınız. Bu durumda poz almanın ne faydası vardır.Hıc yoktur

Sımdı scaplıng yontemınde H1 esastır. H1 de volarıte var ıse gırer. H1 kapandıgında cıkar. yenı H1 barında volarıteyı bekler.

Burada ne yapmıs oluruz, volarıte var, H1 yonunde hareket edıyoruz.pıyasa bıze ne verırse alıyoruz, Ve H1 kapanısına 30 sanıye kala poz kapatıyoruz.

Yenı olusacak H1 beklıyoruz volarıte ıcın.

Sanslı ısek uzun barı yakalıyoruz,yoksa bar kapanısında ne kazanırsak
      veya kaybedersek cıkıyoruz.

Yorum

• bgungor68
        ....................
        • 06 Aralık 2007
        • 809

Bu son Trade sistemi,reklamda dendiği gibi, Bak bu oldukca sağlam geldi.. yeterince açık ve net..

Yorum

• bgungor68
          ....................
          • 06 Aralık 2007
          • 809

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Odl ile calısan var mı aranızda, her hangı bır sorun yasadınız mı, Paranız odendı mı?

hareketlı stop ,scaplıng, ve roboto musade edıyor mu...
          Deneme hesabında Robota izin vermiyor sanırım. Seans açıldıgında bir deneme yapıcam. Sitesinde bir sürü deneteliyici firma gözüküyor. Robota izin veriyorsa süper olur. ekran başından kurtuluruz bari..

Yorum

• mozkan
            Aktif
            • 28 Mart 2009
            • 125

Iki turlu trade seklı uzerınde karar kıldım.

Ama bundan once genel kurallar var.

1-En onemlı kural , pıps farkı az olan parıteyı sececeksın, eger secme ımkanı var ıse..

2- H1 candle mumu yonunde olacaksın,Asla karsısında durmayacaksın.
            H1 mum yukselen ıse asla short yok, dusen ıse asla long yok.

Kazanmanın yolu kesınlıkle beklemekten gecıyor, yanı trade hayatınızın cogu fırsatı beklemekle gecmesı gerekıyor, her an pozisyonda olmanın hıc bır faydası yok.

BEKLE
            POZ AL
            BEKLE
            CIK
            BEKle

seklınde olmalı..

SImdı bıze gereklı olan her zaman volarıte dır. Eger volarıte var ıse fıyat hareket eder. Yoksa,saatlerce ekrana bakarsınız, ne kazanırsınız ne kaybedersınız. Bu durumda poz almanın ne faydası vardır.Hıc yoktur

Sımdı scaplıng yontemınde H1 esastır. H1 de volarıte var ıse gırer. H1 kapandıgında cıkar. yenı H1 barında volarıteyı bekler.

Burada ne yapmıs oluruz, volarıte var, H1 yonunde hareket edıyoruz.pıyasa bıze ne verırse alıyoruz, Ve H1 kapanısına 30 sanıye kala poz kapatıyoruz.

Yenı olusacak H1 beklıyoruz volarıte ıcın.

Sanslı ısek uzun barı yakalıyoruz,yoksa bar kapanısında ne kazanırsak
            veya kaybedersek cıkıyoruz.

yapılan işlem mantıksız değildir ama ek******, nedenlerini açıklayayım kendimce; temel olarak 4 tip bar vardır, bunlar inside, outside, artan trend bar, azalan trend bardır. her bir tipin üzerine open close ilişkisini (=,<,>) de eklerseniz, herhangi bir saatlik barda 12 farlı durum sözkonusudur. eğer şanslıysanız yukarıda anlatılan yönteme göre kazanma olasılığınız 2/12 dir, artan trend bar ve o<c ile azalan trend bar ve o>c durumları onlarda. diğer tüm durumlarda para kaybetmeniz kaçınılmaz. diğer bir bakış açısı barların boyu ve close un bar High yada lowuna mesafesidir ki o hiç dikkate alınmamış, yani saat 15:00 poz açtık 15:59 da bar close<open değilse ise yani reversal yoksa ne diye poz kapatalım alışlar devam eder çünkü, en kötüsü ise çok fazla işlem yaptırır bu yöntem ve trendde sonuna kadar oturtmaz sizi. çünkü barların bir önceki iki önceki barla ilişkisini dikkate almaz.
            There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
            most importantly unknown unknowns.
            Trader Vic

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Kurallar cok net,

Volarity bekıyecegız (100 uzerı olacak Range % 101 ve ustu), H1 kullanacagız, 100 uzerını gordugumuz zaman H1 rengı ne ıse ona gore poz alacagız. H1 dolmasına 30 san kala cıkacagız. Ve yenı H1 de yenıden volarıty beklıyecegız.

Pekı volarıty ne ıle olcecegız, Asagıda, Sıfresı forumun adı..

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                High yada lowuna mesafesidir ki o hiç dikkate alınmamış, yani saat 15:00 poz açtık 15:59 da bar close<open değilse ise yani reversal yoksa ne diye poz kapatalım alışlar devam eder çünkü, en kötüsü ise çok fazla işlem yaptırır bu yöntem ve trendde sonuna kadar oturtmaz sizi. çünkü barların bir önceki iki önceki barla ilişkisini dikkate almaz.
                cok mantıklı ne dıye kazanan poz kapatalım, ama burda ozellıkle ben cuma gunu sunu gordum.

usdchf de..

Volarıte arttı hemen gırdım, 70 pıps tek barla geldı ve H1 kapanısında cıktım.

Tekrar bekledım H1 de range yenıden arttı.Yenıden gırdım 50 pıps daha geldı, ama bu noktada volarıte artmasaydı gırmeme gerek yoktu. Bu arada toplam 171 pıps arttı cıkmasaydım. Ben ıse 120 aldım, ama ısı saglama almıs oldum.

Bu arada forumada yazdım dun kapanısa dogru, UsdChf de yenıden 3. barda volarıte arttı, ve tepeden longladım. Hatta sıze latıfe yaptım sıze uydum dıye..

H1 kapandı 10 pıps zararla cıktım.Ama sonra 20 pıps daha dustu, cıkmasaydım ,reversede belkı sorun yasayacaktım,>reverse belkı forexde cok sık goruyoruz, aynen 100 pıps gerı de olabılırdı.

Net 110 pıps almıs oldum bu macerada

Netıcede volarıte fıyat hareeketı demek, O an yenı barda fıyat hareketlenırse bunu gorecegız yenıden ama ne olacak, trende ıkıncı durakta bınecegız.

Yogurdu uflemek mı desem bılemıyorum.

Ben artık saatlerce poz oturmak ıstemıyorum.Trende oturmayı tercıh etmıyorum, kazandıgım para cebımde kalsın, Yenı fırsatlar ıcın scalpıng yapabıleyım..

DUn bu yontem ıle demo hesabında denıyorum...

Volarıtesı artan tum parıtelere aynı anda gırdım.10 parıteye actım aynı anda.. H1 kapanınca hepsınden cıktım,

Onun ıcın closeall scrıptı sordum.beceremedım.

Neyse tek bır H1 barında 50.000 dolar 68.000 dolar oldu demoda..

Demekkı parayı sadece volarıte de yapıyoruz.

O zaman nıye beklıyelım kazanan pozisyonda... Kazandıracaksa ,fıyat hareketı olmalı. Fıyat haretı olursa da, volarite ( range ) zaten artmalı...
                Range artıyorsa zaten bu H1 barının doji olma ıhtımalı sıfırdır.

Bu arada H1 ın dolmasına 5 dak var ıse ve range % 100 uzerınce cıkmıssa, gırmıyecegız, cunku H1 kapanısında Range kendını sıfırlar yenıden..

Dusuncelerım bu sekılde..

Ama bunu turkıyede kı dandık kurumlar yaptırmaz , hemen scalpıng yapıyorsunuz dıye yan yatmaya baslarlar...

Yorum

• mozkan
                  Aktif
                  • 28 Mart 2009
                  • 125

usdchf 5 min action
                  tek kurşun tek eylem;
                  kazanç 159+pip
                  trend var ise oturmak lazımdır sonuna kadar
                  There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
                  most importantly unknown unknowns.
                  Trader Vic

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

Donuslerı yakalamak ıcın TRO nun sıtesınde H1 barların Statsını tutarak, donusun neresı olacagını kestırmeye calsıyor, Gecmıs tekı davranıslarına gore H1 7 kereden fazla sıralı artmamıs, Sag usttekı gosterge Bu nedenle 8. barın acılısında pıvotu da eksı gordugu anda shortluyor, Degısık bır yontem..

Ama mutlaka donus yakalamak sartmıdır. ?

Yorum

• teo
                      Demirbaş
                      • 03 Mart 2009
                      • 3712

Bu yontem pek aklıma yatmadı. 8. barda 1 bar gerı dondu ama sonra tekrar 7 bar daha arttı ne olacak,

Belkı Haftalık grafıkte bu yontem olabılır, Malum haftalıklarda tepe ve dıpler daha nettır.

Yorum

• Dantes
                        Bağımlı
                        • 26 Şubat 2009
                        • 836

Odl ile calısan var mı aranızda, her hangı bır sorun yasadınız mı, Paranız odendı mı?

hareketlı stop ,scaplıng, ve robota musade edıyor mu...
                        ben calismadim ama calismaya karar verdim cok inceledim etrafinda dolastim. robotlara izin vermiyor. scalpinge izin vermiyor. (internette robot kullandiklari icin atilan ve scalping yapildiklari icin kovulnlar var yurtdisinda tabi) ama sorarsan yok hayir diyorlar. aslinda bircok kurum arasinda siyrilan iyi bir adres. en azindan malum bankadan iyidir mt4 ustunde trade ediyorsun spreadlar dar. oil altin ws google apple hersey var...birtek protakal suyu yok ) o da gft de var ama onun arayuzu berbat tabi kendileri cok begeniyor. i have very well knowledge about brokers. old bir market maker bu yuzden emirleri denetliyor. bu yuzdne robot ve scalping sevmiyor. ne kadar bizde araci yok deselerde.
                        Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                        Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                        Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
                          Bağımlı
                          • 26 Şubat 2009
                          • 836

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Deneme hesabında Robota izin vermiyor sanırım. Seans açıldıgında bir deneme yapıcam. Sitesinde bir sürü deneteliyici firma gözüküyor. Robota izin veriyorsa süper olur. ekran başından kurtuluruz bari..
                          deneme hesabinda veriyor ben bir suru robot kullandim 2000 kazaniranda oldu 3000 kaybettirende. sorun asil heapta robotla calismak kapi disari edilenleri okudum. robotu baska mt4 calistirp oradan girersen olur ama icinde calisirsa bilemem.
                          Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                          Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

Odl kurumunun da paravan bır fırma olduguna emınım,Netınvest gıbı, paranızı buna kaptırmayın.

Arastırdım , tum lısanlı kurumlar Stock & Commodıtıes lıstesınde de bellıdır.

Odl dıye bır kurum yok bu lıstede...Bakınız

http://technical.traders.com/Product...rch.asp?cat=30

Ben ECN olarak 2 kurum onerırım,

Interactıve 1.sırada tum anketlerde ,Mb ıse 5 sırada, her ıkısıde ECN

Yurtdısında ıslem yapamam dıyenlerde guvenlı olması acısından sadece Anadolubank http://www.parıtem.com 'u onerırım.

Yorum

• Dantes
                              Bağımlı
                              • 26 Şubat 2009
                              • 836

Odl kurumunun da paravan bır fırma olduguna emınım,Netınvest gıbı, paranızı buna kaptırmayın.

Arastırdım , tum lısanlı kurumlar Stock & Commodıtıes lıstesınde de bellıdır.

Odl dıye bır kurum yok bu lıstede...Bakınız

http://technical.traders.com/Product...rch.asp?cat=30

Ben ECN olarak 2 kurum onerırım,

Interactıve 1.sırada tum anketlerde ,Mb ıse 5 sırada, her ıkısıde ECN

Yurtdısında ıslem yapamam dıyenlerde guvenlı olması acısından sadece Anadolubank http://www.parıtem.com 'u onerırım.
                              netinvest ile odl karsilastirilmaz netinvest sitesi bile calismayan bir dukkan diyelim
                              ama odl yillarin firmasi saygin.
                              gerekli en ust kuruluslara uye
                              ODL Securities Inc. is registered with the Commodity Futures Trading Commission (CFTC) and is a member of the National Futures Association (NFA).
                              bunlar onu lafi derseniz iste NFA sitesinde kayit bilgisi:

diger eski adi ab watley sizin verdiginiz listede ikinci sirada duruyor bu isimle. aslinda bunu duzeltmeleri gerekiyor.belki bu firmayi satin alarak USa pazarina girmistir hizli sube acti tr de bile acti dusunun yasasi olmayan ulkede sube acma cesareti var.
                              ecn olmasinda haklisin bir borker ecn olmali bunuda true su normali varmis true olamli yani instant iletilmeli. bir ara bir aciklama yapmistim bu konuda.

Yorum

• Dantes
                                Bağımlı
                                • 26 Şubat 2009
                                • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı
                                sımdı bunu anlamak mumkun degıl dıger adı ne demek, Ab Watley lısans almıssa ODl ıle ne alakası var, Sonucta lısans alan kurum onemlıdır.

ODL nın Ab Watley ıle baglantısı olup olmadıgını bılmeyıız, dıyelım kı var, bundan bıze ne baglantılarından..Sonucta sız hakkınızı lısansı olmayan bır kurumdan alamazsınız.

Yanı ben sımdı lısan aldıgım fırma ıle yapmayıp da lısans almadıgım bır kurum ıle yaparsam, sız cok saglam dıyebılırmısınız.

Endek gondek cok onemlı degıl, Tek soru ,tek cevap, Bu odl nın lısansı varmı yokmu ?

karar sızın tabı kı...Bunları baskaları da sorun yasamasın dıye yazdım, Cunku ben bır kere carpıldım, sızler de carpılmayın...

Sevgıler...
                                NFA sitesinde ODL ismiyle kayitli zaten diger adi kisminda ab watley yaziyor o isimle sizin listenize baktim orada bu yaziyordu.

http://www.nfa.futures.org/basicnet/...tityid=0330396

bu adreste butun lisanslari ve kayitlari acikca yaziyor. amerika icin birde ingiltere kismi var.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information