Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Bjk'nin grafiğine baktım senin söylemin üzerine.
    kısa vadeli direnci geçtikten sonra tam orta vadeli dirençten dönmüş.
    Bu dirençten döneceği nasıl anlaşılır diye soracak olursan. Belirlediğim ayarlar ile stoc ve willams tam tepeye ulaşmış. Tam tepeye ulaştıktan sonra güç kaybedeceği kesindir ve öyle de olmuş.
    ve senet 1,88 den dönmüş tam. Ben bu senedi takip ediyor ve almış olsaydım kesinlikle ve kesinlikle 1,86 dan satışa koyardım bir gün öncesinden.Yarın için 1,86 ları tekrar görebilir. 1,57'nin altına sarkmasıda kesin zarar kes seviyesi olarak gözüme çarptı.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

EDY alım yerine yaklaşıyor endeks. Aşağılarda da yazmış olmalıyım.
      Tam yerine doğru dürüst kimse kestiremez en iyi borsacı bile çoğu zaman bir gün gecikmeli gider. Bunuda bilen milyonda birdir o kesin ben değilim.

Yorum

• EDY
        Yasaklı
        • 15 Aralık 2008
        • 1381

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        EDY alım yerine yaklaşıyor endeks. Aşağılarda da yazmış olmalıyım.
        Tam yerine doğru dürüst kimse kestiremez en iyi borsacı bile çoğu zaman bir gün gecikmeli gider. Bunuda bilen milyonda birdir o kesin ben değilim.
        Hocam zaten borsayla ilk tanistigim zamanlarda ögrenmis oldugum bir kriter var... Dip yada tepe avciligi delilikten baska birsey degildir diye...

Elbette bende dip yada tepe pesinde kosmanin ne derece abes ve tehlikeli oldugunu anladim coktan... Fakat iste, tecrübe eksikligi senin 1,86 dedigin yerden verebilmis olsaydim cepte daha fazla kar kalacakti... Onu dile getirmek istemistim.. Saolasin

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Hocam zaten borsayla ilk tanistigim zamanlarda ögrenmis oldugum bir kriter var... Dip yada tepe avciligi delilikten baska birsey degildir diye...

Elbette bende dip yada tepe pesinde kosmanin ne derece abes ve tehlikeli oldugunu anladim coktan... Fakat iste, tecrübe eksikligi senin 1,86 dedigin yerden verebilmis olsaydim cepte daha fazla kar kalacakti... Onu dile getirmek istemistim.. Saolasin
          Kendini fazlaca göstermiş ama neyse.
          aynı olay tavda da yaşandı. gerçi tepeyi görmeden stoc ve willams tepeyi gösterdi ve sonra düşüşe geçti. Fiyat olarak tepe dip olmaz ama teknik indikatörlere göre olur. Bjk de ikisinde sağlanmış. Satış yeri kaçmamalıymış.

Yorum

• EDY
            Yasaklı
            • 15 Aralık 2008
            • 1381

Kendini fazlaca göstermiş ama neyse.
            aynı olay tavda da yaşandı. gerçi tepeyi görmeden stoc ve willams tepeyi gösterdi ve sonra düşüşe geçti. Fiyat olarak tepe dip olmaz ama teknik indikatörlere göre olur. Bjk de ikisinde sağlanmış. Satış yeri kaçmamalıymış.
            Ögreniyoruz Hoca... Ögrenecegiz insallah... Tesekkür ettim ilgin ve aciklamalarin icin

Yorum

• ANKARALI
              Seyirci Üye
              • 24 Mayıs 2008
              • 57

teşekkürler poyraz akbank benim listemde var zaten. henüz benim için alvermedi daha senet 4,40 larda iken olası 18.000 hareketi olursa diye liste yayınlamış ve 3,10-3,40 arasından girme imkanımız olursa gireriz diye yazmıştım.
              Ne olur ne olmaz diye portföyde riski dağıtmak için uyguluyoruz.
              4 hisse temelde amaç. yani 4 hisseyi geçmeyecek istisna durumları hariç.
              almak istediğimin yarısını alacağım ben. sonra piyasaya göre yeni bir giriş olacak ve orda maliyet düşecek.
              tek hisseye bölmek demek riski katlamak demek.
              Çalışmaların için teşekkürler.
              Sayın Yorumcu ve arkadaslar Akbankın bıldıgınız gıbı %20 ortagı Cıtıgrup ve devletlestırılmesı ıhtımalı uzak gorunmuyor dıkkat edın derım

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sayın Yorumcu ve arkadaslar Akbankın bıldıgınız gıbı %20 ortagı Cıtıgrup ve devletlestırılmesı ıhtımalı uzak gorunmuyor dıkkat edın derım
                Cıtıgrup devletleşritildi diyelim. akbankın işlemlerine gem mi vuracak bu? Psikolojik olarak elbette yatırımcıları etkileyip uzak tutacak. Ancak zaten takibimde dedim. 3,10-3,40 arasına gelince düşüneceğim.
                Kaldı ki akbank işten çalışanlarını çıkartıyor. İflas edecek gibi söylentiler oldu. Bu söylentilerle senet hızlı düşüş gösterdi. Şimdi olduğu gibi. Sonrasında endeksin %20 çıktığı dönemde akbank %51 çıkış gösterdi.
                Sonuçta akbank kendi yapısıyla ayakta kalacak. Özkaynağını, karlılığını çok etkilemeyecek bir olay olmadığı sürece düşüşler psikolojiktir.
                örneğin; durdo haberlerini bir okursan durdoda yakında birşeyler olacak. Ne olabilenceğini çözersin. Sonuçta seçim zamanlarının kağıtı ve bir yanlış anlaşılma yüzünden (!) düştü senet. Yeterince açık sanırım.

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

Herkese iyi geceler arkadaşlar. yarın görüşmek umuduyla.
                  Paylaşım herşeydir.

Yorum

• ANKARALI
                    Seyirci Üye
                    • 24 Mayıs 2008
                    • 57

Cıtıgrup devletleşritildi diyelim. akbankın işlemlerine gem mi vuracak bu? Psikolojik olarak elbette yatırımcıları etkileyip uzak tutacak. Ancak zaten takibimde dedim. 3,10-3,40 arasına gelince düşüneceğim.
                    Kaldı ki akbank işten çalışanlarını çıkartıyor. İflas edecek gibi söylentiler oldu. Bu söylentilerle senet hızlı düşüş gösterdi. Şimdi olduğu gibi. Sonrasında endeksin %20 çıktığı dönemde akbank %51 çıkış gösterdi.
                    Sonuçta akbank kendi yapısıyla ayakta kalacak. Özkaynağını, karlılığını çok etkilemeyecek bir olay olmadığı sürece düşüşler psikolojiktir.
                    örneğin; durdo haberlerini bir okursan durdoda yakında birşeyler olacak. Ne olabilenceğini çözersin. Sonuçta seçim zamanlarının kağıtı ve bir yanlış anlaşılma yüzünden (!) düştü senet. Yeterince açık sanırım.
                    Bende zaten Akbank batar falan demedım olası bır durumda psıkolojık olarak en cok etkılenen kagıt olacagını dusundum dedınız gıbı sert dusen sert cıkar Kasım ayında Tupras ta oldugu gıbı alım sevıyenızıde gorunce mutabıkız sorun yok

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Bende zaten Akbank batar falan demedım olası bır durumda psıkolojık olarak en cok etkılenen kagıt olacagını dusundum dedınız gıbı sert dusen sert cıkar Kasım ayında Tupras ta oldugu gıbı alım sevıyenızıde gorunce mutabıkız sorun yok
                      Demek ki arka sayfaları pek okumuyorsunuz. Ayrıntılar çok önemlidir.:040::040:

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
                        116 birim para nakit var
                        aefes 10,30 maliyetten 232 birim para ile alındı
                        anelt 1,27 maliyetten 99 birim para ile alındı.
                        Toplamda 447 birim para var.

AEFES: 10,30 dan toplamda 232 birim paralık alındı

Yorum

• Polat Aksoy
                          Katılımcı
                          • 05 Mayıs 2008
                          • 68

Yorumcu hocam seans içinde de sizi görebilsek çok yararı olacak kanımca
                          [COLOR="Indigo"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][COLOR="Blue"]Mevlana [/COLOR]

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Polat Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Yorumcu hocam seans içinde de sizi görebilsek çok yararı olacak kanımca
                            haberleri buradan takip edemiyorum. senet hakkında kim ne düşünüyor burda eksik bilgiler yer alıyor. endeks ve senetlerle ilgili olarak nelerin konuşulduğunu buradan bulamıyorum. boş boş açık olmasındansa kapalı tutuyorum bu siteyi işlem yapınca da yazıyorum.
                            Hım aefes almayı düşünüyorsan yarın bakarsın daha düşükten aldırırlar. Ancak ben riske girdim değer diye düşündüğüm için ve kasada kalan sistem paranın üçte ikisiyle. Neyse kal sağlıcakla Polat Aksoy.
                            Herkese geçmiş olsun. İyi akşamlar yarın görüşmek dileğiyle.

Yorum

• mehmet emin
                              Tecrübeli
                              • 19 Ağustos 2008
                              • 303

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              hocam isterseniz tuddfa da bir bakın kafanızı karıştırmak istemem ama teknik güzel gibi
                              hocam kağıt gitti gün içinde 2 kez tavan olmuş 2.9dan vermiştim geri çektim gitti paracıklar :040:
                              'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Biz kapattıktan sonra avrupa ve dow eksiye döndü şayet böyle kapatırlarsa yarın düşeriz büyük ihtimalle. aefeste eğer endekste bir kaç günde olası yaşanabilecek düşüşlerde 9,40 seviyesine kadar gelir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information