Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
    443 birim paramız vardı.
    tire:111 birim para ile 8,60 dan alındı.
    aefes 111 birim para ile 10,20 maliyetten girildi.
    218 birim paramız kaldı.

son durum bu idi; Burdan devam ediyoruz.
    ........Stoplosslar....Kısa hedef....sabreden için
    tire : 7,95.........9,10...................9,50.......... ..8,90 dan düşünülür.
    aefes : 9,90........11,20.............13,50
    tire için bir aşağıdaki mesajı okursanız daha iyi olur 9 lira fiyata odaklanmamak için.

Gece olunca forumdaki düşüncelere bakacağım demiştim. salı gününe kadar çıkış düşünülüyor forum sitelerinde.
    bu sırada tire için 8,90 düşünülür yazdım. 8,55 ten yarısını satışa sundum ama listemizdeki fiyatlarda bir değişiklik yok. Stoploss'a gelmedikçe arada dalgalanmalar dahi olsa satış düşünmeyeceğim.
    Aefese gelince pazartesi en geç salı stoploss durumuna geçebiliriz.
    Tamamen nakite geçebilirsek olumlu hava yakın. Bir yükseliş dalgasına daha girmemize çok bir vakit kalmadı. hatta başlamış bile olabilir. Faizlerin indirilmesi nedeniyle ancak çok çok olumlu bir ekonomik veri yok.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

herkese iyi geceler arkadaşlar yeni birşey yakalamazsam bu gecelik benden bu kadar. sağlıcakla kalın. Acele ve telaş etmeyin yeter.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
        437 birim paramız var.
        tire:111 birim para ile 8,60 dan alındı.
        326 birim paramız kaldı.
        aefes 10 liradan stoplos uygulandı satıldı. %2 zarar 111 birim para 108 birim para elimize geçti

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          437 birim paramız var.
          tire:222 birim para ile 8,375 dan alındı.
          215 birim paramız kaldı.
          aefes 10 liradan stoplos uygulandı satıldı. %2 zarar 111 birim para 108 birim para elimize geçti
          8,15 liradan 111 birimlik tire alındı. ortalama maliyet 8,375 e denk geliyor.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund L.P. adina Av. Gozde Erkoc'tan gelen yazi: Muvekkilimiz QVT Fund LP (QVT) tarafindan temin edilen bilgiler uyarinca, QVT 16 Ocak 2009 tarihinde Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Kutu ve Kagit Sanayi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 8,1500 YTL fiyatindan toplam 1.000 adet alis islemi gerceklestirilmistir. ***TIRE***IMKB

şirket alırsa bende alırım dedim maliyeti aşağı çekmek amacıyla aldım. Böyle örneklerini borsada çok gördüm keriz silkeleme yapıyorlar eminim elimdekileri satsam senet 8 liraya kadar gelir orda birisi düğmeye basar ve bu senet 9,60 ları görür. satsam kabahat, satmasam kabahat ama bu senet eli kulağında harekete geçecek. zaman önemli sadece. endeks yukarı döndüğü zaman harakete geçerse bir anlamı yok o zaman başka senetlerde olacağım için.

neyse devam ediyoruz tek senette. endeksin yönünün belli olmadığı zamanlarda sığ kağıtlarda olmak işe yarar. bekleyeceğiz. Zamanı geçmez inşallah ama yine söylüyorum eli kulağında. sabreden kazanacak. aşağı kırmasına izin vermezler vereceklerse niye halen daha alıyorlar.

Aynı hareketleri ben
            trkcm da da gördüm
            banvitte de gördüm
            aefeste de gördüm
            dohol de de gördüm. bu hareketler hep aynı. tek önemli nokta ne zaman olacak. KY' sabırsızdır bıktırmaya çalışıyorlar. şimdi 300-500 tane bile satsanız açıktan senet 8 lirayı görür adamlar ordan kademeleri kaldırır. bakalım bir hafta süre veriyorum. Haftaya pazartesiye kadar gitti gitti. Gitmezse duruma göre bakarız. pazartesiye kadar endeksin yönü de yukarı dönmeye başlar zaten.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

Beklediğim gibi endeksler aşağı dönüyor yine. Hayırlı olsun. tirede durmanın yararını göreceğiz.
              erken stop etmenin faydaları
              Zamanında
              bagfaş 67 den erken stop ettik fiyatı kaç lira şimdi daha düşecek
              aefes önce 10,40 dan stop ettik 10,40 dan %50 ihtimali kullandık. 10,20 de tutunacak gibi oldu tutunmayınca 10 liradan stop ettik. şimdi 9,80 de 9,40-9,50 aralığında kalan para ile girebiliriz. Kapı sağlam nasılsa.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

7,95 stoplosssssss

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

7,95 stoplosssssss
                  ortalama 7,95 e izin vermediler. 7,85 den stoploss oldu. kötü oldu.
                  Çıkarılacak ders nedir?

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

422 birim para var elimizde ve aylık beklediğimiz gelirin halen daha üzerindeyiz.

tire 222 birim para vardı 8,375 ortalama maliyet ile duruyordu. 7,85 de satıldı. %6,7 zarar ile çıkıldı yaklaşık olarak. 207 birim para elimizde kaldı.
                    215 vardı toplamda 422 birim para elimizde... bu ayın ortalamasına düştük. dikkatli yatırım yapma zamanı geldi.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

zamanı geldi;
                      olası endeks 21.000 hareketinde
                      akbank 3,10-3,40
                      akenerji 4-4,10
                      bagfaş 50
                      banvit 1
                      bimaş 15
                      garan 1,30 inanılmaz ama böyle buldum.
                      eregli 2,60
                      izmdc 1
                      karton 40
                      kchol 2
                      krdmd 0,39
                      petun 1,60
                      şişe 0,77
                      thyao 3,60 bu biraz zor ama olsun
                      tüpraş 10
                      aksgr ????
                      olası olarak endeks 21.000'e gelir o zaman bu senetlerde bu fiyatlara yaklaşır.
                      o zaman inceleyeceğiz. en yakın yeri gözümde 23.800 görünüyor o zaman farklı fiyatlar oluşacaktır. bu listeden o zamanın şartlarına göre 4 hisse seçeriz inşallah.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

spekler dediğim yere getirdi senedi. satarsam yukarı atarlar dedim yukarı attılra. 7,85 ten zarar dinlemeyip sattık 8,15 oldu senet yok diyecek birşeyim. bir daha buu senede bulaşmam. ama bu senet gidecek. ben sattım ya.

Yorum

• mehmet emin
                          Tecrübeli
                          • 19 Ağustos 2008
                          • 303

alışla satış arasındaki fark bazen çok fazla oluyor. hatta kapanış 8.10-7.95-8.15 şeklindeydi 8den 30 tane aldım daha sonra bekledim 7.75ten 35tane daha verdim ama gelmedi getirmediler oraya daha sonra 7.8 fırsatı verdi ama bu sefer de ben almadım. en son 8.00den 35tane aldım hayırlsı bakalım keşke siz de satmasaydınız sn yorumcu aynı sert hareketleri yarın da görür müyüz aslında gün içindeki bu hareketler iyi fırsatlar verio ama becerebilmek lazım ben beceremedim tekrar 8den aldım
                          'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• mehmet emin
                            Tecrübeli
                            • 19 Ağustos 2008
                            • 303

zamanı geldi;
                            olası endeks 21.000 hareketinde
                            akbank 3,10-3,40
                            akenerji 4-4,10
                            bagfaş 50
                            banvit 1
                            bimaş 15
                            garan 1,30 inanılmaz ama böyle buldum.
                            eregli 2,60
                            izmdc 1
                            karton 40
                            kchol 2
                            krdmd 0,39
                            petun 1,60
                            şişe 0,77
                            thyao 3,60 bu biraz zor ama olsun
                            tüpraş 10
                            aksgr ????
                            olası olarak endeks 21.000'e gelir o zaman bu senetlerde bu fiyatlara yaklaşır.
                            o zaman inceleyeceğiz. en yakın yeri gözümde 23.800 görünüyor o zaman farklı fiyatlar oluşacaktır. bu listeden o zamanın şartlarına göre 4 hisse seçeriz inşallah.
                            sn yorumcu bu fiyatlar gerçekleşmesi çok zor seviyeler değil mi sizce de hele garan 1.3 çok çok ucuz olmaz mı ben garanı 1.75te alırım gelirse tabi...
                            ama en çok takip edeceğim krdmd olur bu listede para az olunca ucuz hisselere yönelmek zorundayız 0.39-0.40tan 1500 tane gelirse ne mutlu bana
                            'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

Zor sadece takibimizde olsun. Ben endeksi 21.000' e bekliyorum. O zaman bir kaç tanesi gelir. Gelmeyeninde ne kadar sağlam şirket olduğu görülür. Bakarsın cuma ya da pazartesi imf ile anlaşma çıkar iki üç haftalık bir çıkış daha yakalarız kısmet. Sadece gözümüzün önünde olsun diye yazdım ben.
                              zor değerler gerçekten. Ancak endeksi 16.000 olarak düşünenler var. endeks 16.000 olursa onlarda büyük ihtimalle gelir. yine diyorum. % olarak buralara ne kadar uzaktan dönerlerse o kadar sağlamdır şirket. Ama bu değerlere mutlaka yaklaşacaklar. Maksat gözümüz bu hisselerin üzerinde olsun. İşin açıkçası ben garan için yazdım ama 1,8 den aşağısını hayal etmek istemiyorum. Ülkenin ne duruma geldiğini gösterir bu da. işlem hacminin neredeyse 4'te 1'ini tek başına yapıyor bu senet.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                alışla satış arasındaki fark bazen çok fazla oluyor. hatta kapanış 8.10-7.95-8.15 şeklindeydi 8den 30 tane aldım daha sonra bekledim 7.75ten 35tane daha verdim ama gelmedi getirmediler oraya daha sonra 7.8 fırsatı verdi ama bu sefer de ben almadım. en son 8.00den 35tane aldım hayırlsı bakalım keşke siz de satmasaydınız sn yorumcu aynı sert hareketleri yarın da görür müyüz aslında gün içindeki bu hareketler iyi fırsatlar verio ama becerebilmek lazım ben beceremedim tekrar 8den aldım
                                ben sattım ama sen satma. Beklet. Ne olursa olsun beklet. şirket hakkında kötü bir haber gelmedikçe beklet. Tspor ne yaptıysa aynısını bu da yapacak. 9,10- 9,50 diye oluşmuş satış fiyatları orta vade için. Bekleyen kazanır. Destek aşağı gelmiş ben uyumuşum... Hata yaptım ama yinede sattığım sende geri dönmem.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information