Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

hocam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10,70 den aldığımı 10,40 dan stop yaptım. yarını görelim bakalım. bu arada gözüm prkte de.
    10,60 yazmış ama ben olmayacak diye 10,50 denemiştim. Hayırlı olsun ama yine diyorum içim kan ağlıyor.
    merril ve deutche almış bu adamlar boş değil bu senede özel ilgileri var.
    yarın ubs de katılırsa 11,20 görebilir. endeksi takmadan. ama sonra ne olur bilmem.

Neyse bugün yaptığım portföy denemesinden çıkarılacak ders nedir?
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Kimse yazmadı ben söyleyeyim o zaman. şaşma endeksten şaşarsan şaşırtırlar. sistemli borsa dedik. şaştık sistemden şaşırttılar. sistemim her türlü sat veriyordu zaten. Sadece bir gönül macerası deneyeyim dedim. Telafi edeceğim. 20 gün içinde.
      Cevap alamadım ama ben verdim cevabı.
      o zaman portföyü %30 artıracağız demiştik bu ödülde yok.
      10 günü kaldı endeksin taş çatlasa ondan sonra önü açık.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

Bir arkadaşınıza karşılıksız tutup 150 Tl verirmisiniz. vermezsiniz ben bugün yetirdim bu parayı aefese. İşte senet alırken bu kadar dikkatli olmak lazım.
        Cebimizde olmadığı için yatır gitsin diyorum.
        imza kısmındaki mesajları okuyun.
        Kendi yazdıklarımla ters düşen bir hareket yaptım. Kalın sağlıcakla.
        Tire piyasa iyi olsa 9,50 leri görebilirdi. sonuçta ortaklar boşuna senetleri almazlar. alıma devam edecekler. düşmesini istemiyorlar.
        yarın tire 8,75 ten satılık bu piyasada mal barındırmak stres yapıyor. strese gerek yok. şunu söyleyeyim. 8,75 yazıyorum ama bu senet artacak.

Yorum

• hiram
          Bağımlı
          • 27 Kasım 2008
          • 783

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Tsporu Gözüm Bir Yerden Isiriyor Ama Nereden. Sabretmek Geriyordu Ama Endekstten Tirsmiştik Neyse. Tire De Sabredeceğim Biraz Fena Girdim Ama Neyse.
          sabır la goruk helva olurmus ama burada bazen sabır bazen ucuyuyor adamı çıkartılan ders zararı kısa kes karda otur nu?????

Yorum

• pilot
            Yeni üye
            • 12 Ocak 2009
            • 4

Sayın Yorumcu,

Üç gündür yazılarınızı okuyorum. Daha önce endekse güvenmediğinizden "çık" komutunuzla hisseleri satıp, tribüne çıkmıştık.

Sonrasında yazdığınız her yorumu, "çık" komutunuzla uyumlu olmadığı için uygulamadım. Ama canım sıkılmasın diye portföyün %5'i ile alım satım yapıyordum.

TSPOR analizinizin ne kadar doğru olduğunu (diğerleri gibi) bir kez daha ortaya çıktı. Bu sizin yaptığınız araştırmaların ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir.

Size nacizhane tavsiyem, her mesajınızın altına, aktif olarak alınması uygun hisse senetlerini ve fiyat aralığını yazmanız. Bu sayede tekniği bozulan hisselerin hangileri olduğunu kolayca anlayabiliriz. Örneğin, daha önce analizini yaptığınız ve benimde alıp, sattığım TRKCM, şu anda ne durumda açıksı merak ediyorum. Hala alabilir miyiz? Bu ve buna benzer endeksi de kapsayan bir bilgi verebilirsiniz çok uygun olacak. Ben aşağıda bir örnek vermeye çalışıyorum, uygulama kararı tabii ki sizin;

ENDEKS-Al
            TSPOR- Al 7.00-7.20 Sat 8.00-8.20
            TRKCM Al 0.90-.91 Sat 0.98-1.00

Çalışmalarınız daima takip ediyoruz. Saygılarımla.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sabır la goruk helva olurmus ama burada bazen sabır bazen ucuyuyor adamı çıkartılan ders zararı kısa kes karda otur nu?????
              Yok tspor olayı değil ders çıkarılması gereken nokta... zararı kısa keste değil...

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

sayın pilot; gerçekten beni duygulandırdınız. bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. gerçekten topiği tam anlamıyla okuyan sizsiniz.
                Yalnız senet kısmında şu var. alacağımı alırım bir daha senede bakmam... trkcm'da olan olay bu.isabetli kararlar dediniz(aefeste çıkmamın hata oluduğunu ciddi ciddi düşünüyorum. takasları yukarı işaret ediyor. adamlar aşağıdan almaya çalışıyor. Ancak teknik aşağı işaret ediyor bu da var bir tarafta... Şunu unutmamak lazım takaslara bu yüzden ihtiyacımız var. para tekniği çizer.. çizmemesi için takasları kullanmak zorundayız). Neyse konumuza dönelim.
                Tsporu erken çıkmamın tek sebebi benim endeksi aşırı kötü olacağından ve tsporunda bundan etkileneceğinden endişe ettiğim için ancak bir konuyu incelemeyi unutmuşum. Bu krizde en az zarar gören sektör fiyat açısından kaybetmeyen tek sektör bunu atladım ve erken çıktım bu hataydı. Birde tsporda 6,65 den girerim diye yazmıştım. bu da önemli bir etken.

haftada bir kere tüm senetlerin özel teknik ayarlarımla incelemesini yaparım. onlardan seçtiklerimden en fazla 10 tanesi bana uygun olur normal piyasa şartlarında. bilanço sağlamsa, takasta birileri operasyon işareti veriyorsa, senetle ilgili çok çok kötü bir durum söz konusu değilse senedi alırım.
                portföy oluşturuyorum. sürekli onu yeniliyorum bu size yeterli gelectir. imza kısmınıda uzatmak istemiyorum. orda 3 tane mesaj var zaten onlar yetiyor.

asıl topiği beni takip edenlere sorduğum ders konusunu siz anlamışsınız.
                Piyasayı kötü düşünüyorsun o zaman senede niye giriyorsun... Ders buydu teşekkürler bunun için. Ordaki çelişkiyi anlayan sizdiniz. Hiç yazmamanız ve ilk defa yazmanıza rağmen isabetli bir düşünceye varmışsınız. TEŞEKKÜRLER

Aylık ortalamada %5'in altına gelmediğim sürece bende sorun yok. Altında iki aydan fazla kalırsam sorun bende... ben bu işi bilmiyorum demektir. ve bir daha yorum anlamında birşey yazmamam gerektiğini işaret eder...

Yorum

• saseyas
                  Katılımcı
                  • 23 Nisan 2008
                  • 107

hocam bizde okuyoruz ama işte bize ky diyorlar

Yorum

• saseyas
                    Katılımcı
                    • 23 Nisan 2008
                    • 107

buarad bu linke bakarsınız bazı haberler yazdım belkı ilginizi ceker http://www.keyborsa.com/showthread.p...newpost&t=3270

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

saseyas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      hocam bizde okuyoruz ama işte bize ky diyorlar
                      saseyas biz ky değil miyiz?
                      Ky olmasak burda ne işimiz var...
                      Bırak ky desinler... Kim ne derse desin. tek başıma doğru sonuca varamam. sizlere ihtiyacım var...
                      son günlerde duygusal davrandım hisseye daldım. Düşeceğini bile bile hisse aldım. Sağlam gibi geldiğini düşünerek.
                      yine söylüyorum aefeste hata yaptım o senet 11,20 olacak 10 gün içinde eğer büyük bir aksilik olmazsa. efg malı satıyor sadece. diğerleri alıyor. neyse kısmet. Ben zararda yapsam kar da yapsam yaptığımı yazıyorum.
                      Ky'nin tek hatası senede bağlı kalması üç kuruş daha yukarıdan vereyim diye düşünmesi gerekirse parasına bakmadan satıp kurtulacaksın çıkarsa çıksın.... senetmi yok borsada... nakitte beklemeyi bildikten sonra, her senede sazan gibi atlamadıktan sonra, satacağımız ve alacağımız yeri bildikten sonra sorun yok...
                      Söylediğim senetlerden aslında yanıltan yanlış alım yaptıran tek senet bagfaş oldu....
                      diğerleri vereceğini verdi. zamanlama hatası yaptık sadece....
                      bugüne kadar söylediğim senetler...
                      dohol 1,03 al 1,17 sat bu fiyattan yukarısını görmedi.
                      aefes aldık umduğumuz fiyattan sattık.
                      tspor sabırsızlığa kurban gittik. 7,20 den alınır yazmıştık sanırım 8 liradan satılır yazmıştık. bugün 8 lirayı gördü......
                      bagfaş piyasa uyumlu diye düşündük 67 liradan aldık o fiyattan çıktık şimdi ta aşağılarda... kar elde edemesekte paramızı koruduk....

atlas dedik araştıralım ertesi gün vereceğini verdi bugün çöktü.....
                      bskyo dedik bugün bir ara arttı %6 orda verirdik zaten almış olsaydık ama araştıralım dedik....almadık.
                      tire 8,80 den döndü bugün piyasa iyi olsadı harika olurdu. hala tut konumunu bende koruyor. 8,25 den gireriz yazmıtık ancak heyecan yapıp (Aslında faiz kararını bugün verecekler sandım.). 8,60 dan aldık....
                      aefes piyasa için 25.750 aşağısı stop dedik uyguladık ama takasları iyi durumda. düşse bile çıkacak...(tire istisna bir kağıt. ortaklar alıyor aşağı düşürmek istemiyorlar pd/dd nin şuanda 4 olmasını hiç bir mantık açıklayamaz bu senet eğer endeks iyi olursa 9,50 olur ama ben 8,75 den listeye koydum bu piyasada o kar bile yeter. Düşecek kazandırmayacak senedi ortaklar almaz.)

daha öncesinden var olan senetleri hatırlayamadım siz bilirsiniz zaten....
                      YORULDUM BUGÜN KUSURA BAKMAYIN. bence cumaya kadar bakmayın... herkese iyi geceler....

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

trkcm yi unuttuk 0,92 den alıp bir kaç gün sonra 0,98 den sattık şimdi bilmiyorum fiyatını ama bir ara 0,93 olarak görmüştüm.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

saseyas okudum ellerine sağlık o haberlerin her biri önem taşıyor. borsanın fazla düşmesinin nedenlerinden biri de faiz indirimine zorlanması ama asıl neden yurt dışı.

Yorum

• saseyas
                            Katılımcı
                            • 23 Nisan 2008
                            • 107

işte benim bahsettigimde duygusal davranmak bile bile lades demek dün kutpoyu izledim alim dedim alamadım ama bugün yüzde yirmi yaptı kısmet işte

Yorum

• hiram
                              Bağımlı
                              • 27 Kasım 2008
                              • 783

sn yorumcu hocam

yarın tire ve aefese girmemı söyluyor ses içimden :a5:

Yorum

• hiram
                                Bağımlı
                                • 27 Kasım 2008
                                • 783

sn yorumcu hocam

çıkartılan dersı bılmedık dıye % 30 luk kar dan nasiplenemıyecekmıyız???:a55:

Yorum

Working...
                                X

Debug Information