Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

pazartesi hapı yutabiliriz güzel bir haber olmazsa.
    Bazı kaynaklardan anlaşmanın seçim zamanına yakın bir zaman olacağını duydum. seçimden önce güzel hareketler yaptırmak isteyeceklerdin ancak ne zaman bilmiyorum. pazartesi ya da salı günü haber gelir mi gelmez mi bunu tartışalım.
    piyasanın durumu hiç iyi değil. faiz indirimi bahanesiyle iyi hareket yaptırmışlar borsaya. Bir gün kaçırdım neleri kaçırmışım. Tüm senetler satılık.
    8,60 dan aldığımız tire gidecek bu senet ama olsun riske girmeye değmez (Tspor gibi olmaz inşallah.) 8,30dan satmayı denerim. Piyasanın döneceğini düşünüyordum ama yaramadı faiz.
    diğer senedimiz aefes 9,40 lara geldiğinde hatırlamak kaydıyla açılışta güzel seviyeleri görebilir. ama riske değmez 10,40 dan satılık umarım satabiliriz. önümüz daha 10 gün daha karanlık gibi geliyor bana. Riske girdik paramızın yarısıyla olmadı.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

bu sırada bir uyarı dow ve parite güzel bir hareket çekerse beklemeye geçer pazar günü karar veririm.

Yorum

• hiram
        Bağımlı
        • 27 Kasım 2008
        • 783

anlasma iht yuksek

Willy Kiekens, yarın Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşecek.

Yetkililer, İcra Direktörü Kiekens'in Türkiye'ye gelmesinin, IMF heyetiyle yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığı ve anlaşmada sona yaklaşıldığının bir göstergesi olarak değerlendirilebileceğini vurguluyorlar.

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki IMF heyeti, bir süredir Ankara'da çalışmalarda bulunuyordu.

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

hiram öyle dediklerine bakma biraz daha çıksın diye zaman kazanmaya çalışıyorlar.
          senet çalımamı tamamladım. düşüş gerçekleştiğinde şimdilik oluşan senet değerlerini belirledim. muhtemelen 20.000 ile 23.500 arasıda bir yere gelecek borsa ona göre listeyi şekilllendimeye çalıştım. son şeklini yarın verip listeyi bu siteye yerleştireceğim. bu listeden uygun konuma gelen senetlerden 4 tane alıp bekleyeceğiz bakalım ne olacak... Ama senet almaya daha çok var.

Yorum

• saseyas
            Katılımcı
            • 23 Nisan 2008
            • 107

sayın yorumcu gecmiş olsun acil şifalar dilerim

Yorum

• saseyas
              Katılımcı
              • 23 Nisan 2008
              • 107

Obama´nın teşvik paketi 825 milyar dolar‏
              ABD Temsilciler Meclisi Demokrat parti kanadı, ABD´nın seçilmiş
              başkanı Barack Obama´nın ekonomik krizi sona erdirmek için uygulamaya
              koymak istediği vergi indirimi ve yeni yatırımlar içeren 825 milyar
              dolarlık paketi açıkladı...

Paket önümüzdeki iki yıl içinde 550 milyar dolarlık yeni yatırımlar ve
              275 milyar dolarlık geçici vergi indiriminden oluşuyor..

Yasalaşması durumunda paket ABD´nin bu yıl için tahmin edilen 1.2
              trilyon dolar bütçe açığını daha da arttıracak.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi teşvik paketinin
              bir yılı aşkın süredir krizin etkisinde bulunan ekonomide 4 milyona
              yakın kişinin işsiz kalmasını önlemeyi amaçladığını söyledi..

Obama Kongre´den teşvik paketinin biran önce yasalaşmasını isterken,
              Temsilciler Meclisi´nde azınlık olan Cumhuriyetçi parti liderlerinden
              John Boehner, pakette yer alan hükümet harcamalarının yapılacağı
              program ve projelere şüpheyle yaklaştıklarını, ayrıca pakette orta
              sınıf aile ve küçük işletmelere yönelik vergi indiririmlerinin de az
              olduğunu söyledi..

Paket ile ilgili tasarının Kongre´de en az bir ay sürecek uzun ve
              çekişmeli bir süreçten sonra geçmesi bekleniyor.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

saseyas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sayın yorumcu gecmiş olsun acil şifalar dilerim
                Teşekkürler saseyas.

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
                  443 birim paramız vardı.
                  tire:111 birim para ile 8,60 dan alındı.
                  aefes 111 birim para ile 10,20 maliyetten girildi.
                  218 birim paramız kaldı.

Beklentim. faiz kararı iyi geldi. beklenenden fazla düşürülmesi bir kaç gün taşır inşallah. imf ile anlaşma olursa. teşvikler gelirse piyasa ya yarar düşüncesindeyim. o nedenle aldım. dow iyi bir artı ile başlayabilir.

Yorum

• hiram
                    Bağımlı
                    • 27 Kasım 2008
                    • 783

mart

şubatın basına sallamıslar İMF anlatmasını okugum bır yorum eger öyle ise hedge fonların satısı 14 subatla baslayacak bu durmda biz martt bası alım haftası olur gıbı belkıde ???

Yorum

• hiram
                      Bağımlı
                      • 27 Kasım 2008
                      • 783

sn yorumcu

senetlerde bıraz daha beklemekte fayda var bu arada anelt taban yaptı ve herkes o kagıdı alıyo ne olur kı pazartesı yukselıs mı???

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        senetlerde bıraz daha beklemekte fayda var bu arada anelt taban yaptı ve herkes o kagıdı alıyo ne olur kı pazartesı yukselıs mı???
                        ben 1,30 da düşünürmo senedi takibimde o senet benim. ama akereji daha çok gözüme çarpıyor ikisinin grafiğini karşılaştır.
                        akenerj sert düşünce sert çıkış yaptı. eğer kötü bir haber gelmezse 1,30 larda düşüneceğim ben onu.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

incelediysen her türlü güzel durur senetler buna diyeceğim yok
                          Takaslarıda iyi
                          örneği deutche'nin alımları aefeste güzel
                          merrilin alımları güzel
                          ubs alımları güzel...
                          ama ileride daha iyi senetler olacak.
                          yatırım finansman tirede yoğunlaşıyor yavaş yavaş bu da güzel. teknik zaten olumlu... ancak bilançosu gözümü korkuttu. tirede ortak alımlarınnı varolması da güzel.... Beklemeye değer ama borsada 2. bir çöküş bekliyorum desem ama pazar günü kesin belli olur diye belirttim zaten. hadi iyi geceler.

Yorum

• hiram
                            Bağımlı
                            • 27 Kasım 2008
                            • 783

sn yorumcu hocam

aefese gırmeem isterse yuzde yuz versın kendımı huzurlu hıssetmıyorum efeste

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

aefese gırmeem isterse yuzde yuz versın kendımı huzurlu hıssetmıyorum efeste
                              9,40 a geldiğinde huzurlu hissederiz. teknikte desteklerse tabi. şuan sadece 3 kere yaptığı hareket vra buradan endeksle bağımsız olarak o noktadaydık. 10,20 aşağı kırılınca kötü oldu senet için. kırmasaydı mükemmel olacaktı. Neyse iyi geceler yarın görüşürüz. araştırma yapalım biraz daha. bir gün bile takip etmesek çok şey kaçabiliyor gözden.

Yorum

• hiram
                                Bağımlı
                                • 27 Kasım 2008
                                • 783

allah rahatlık versın

ii geceler sn yorumcu

Yorum

Working...
                                X

Debug Information