M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

29 Mart 2009
    PAZAR
    Türkiye medyası, haftalardır yatırımcıyı korkutmak ve 15000-18000 gibi hayali dipleri hedef göstererek satış yaptırtmaya uğraşıyor. Boy boy özel tvler, çok saygıdeğer gazeteler, pek bilmiş ünlü ve bol maaşlı yazarlar, hep bir ağızdan ÇAKILABİLİRİZ senaryolarını dile getirdiler...
    Haklarını verelim, dış borsalar da çakıldı hani... Hele Dow'un 6500'leri görmesi sürpriz değil de neydi? Ama ya insanları korkutmaya çalıştıkları TÜRKİYE? Borsa inat etti, yeni bir dip oluşturmadı... YAMYAMLARIN bekleştiği 15-18 diplerine de düşmedi...
    Türkiye'de kla******... Medya organlarını kullanarak halkı yanıltmaya çalışan ****** çocukları çok fazla bulunur... Başarırlar da... Bu şekilde zengin olmuş pek çok insan vardır.
    Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisinin yöneticilerinden pek muhterem bir tanesi, çıkar kötü bir laf eder... Tahtası çöker... Ne enteresandır ki, o çöküş günü insanlar panikle satarken, birileri de alır; ardından da tahta kalkar gider... SPK da en ufak inceleme yapma gereği duymaz... Çünkü burası TÜRKİYE'dir.
    Medya sizin dostunuz falan değildir... Medya Türkiye'de vampirler sürüsünden oluşur... Amerikan medyası, bu günlerde insanlara yeni emeklilik planı yapmaları çağrısında bulunurken, Türkiye'de medya aklınıza şunu sokar; YA DAHA DA DÜŞERSE... (Amerika'da insanlar hisse senetleri biriktirerek emekli olurlar... Bu aralar da, hisse senedi fiyatları öldüğü için, medyaları uzun vadeli fırsatlara dikkat çekmekte...)
    Biz, aylardır sizleri piyasanın dip yaptığı konusunda uyardık. İlk rapor Kasım ayındadır bu yönde. Elbette raporumuzun yayınından sonra, yayınlandığı tarihin endeks değerinin %10-15 altı da görülmedi değil. Ancak meşhur çöküş senaryolarının bangır bangır yayınını yapan bol sermayeli medyalar haksız çıktı... Biz ise şu anda haklı çıkmış gibi görünüyoruz...
    Tabii yanıldıkları için haksız çıkmadılar. Hesap her zaman başkaydı... Medya daima zirvede alın, dipte de almayın der... Bu bir Türkiye realitesidir... BorsaStrateji gibi istisnalar bu realiteyi değiştirmez... Dolar 1.80 olur, medya bağırır; EYVAH DOLAR UÇUYOR! Tabii size açıkça DOLAR ALIN, 3 LİRA OLACAK demeyeceklerdir. Çok şükür, o kadar da değil... Ancak bilinçaltınıza çok güzel atış yapacak, sizi paniğe sokacaklardır...
    Medya kaşınmaktadır! Medya, alternatifsiz olduğunu zannetmekte, bunun verdiği aşırı kendine güven ile de gerçekten KAŞINMAKTADIR.
    Geçmişte, kendine bu derece güvenen pek çok aracı kurum, SAĞILACAK KOYUN olarak gördükleri yatırımcıyı yanıltmaktan ve soyup soğana çevirmekten kaçınmadılar. Ancak aynı kurumlar, bugün bir bir kapanıyor. Çünkü KOYUN KALMADI. Kimse aracı kurumlara güvenmediği gibi, düşük ücretle çalışan, ünvanı büyük, bilgisi küçük uzmanlara hazırlatılan aracı kurum raporlarını okuyan yatırımcılar da kalmadı. Aracı kurumların kibiri, kendilerini yedi...
    Peki ya Medya? Medya alternatifsiz midir gerçekten? Bütün reklam ve sermaye gücünü elinde tutan baronlar, gelişen teknolojiyle, altlarındaki halının kaymayacağını mı zannetmektedirler? KOYUNLAR, kendilerini okumayı bırakıp, düzgün bir ÇOBAN bulurlarsa ne olacaktır?
    Medya bu soruları kendisine sormuyor ama, ne eski tirajlar kaldı, ne de meşhur uzmanlar eskisi kadar ilgi görüyor... Zira insanları hep yanılttınız, hep yanılttınız...

okuduğumda hem gülümsedim hemde düşündüm...çok hoşuma gitti..sitemizin reklam sitesinde az önce gördüm..

ne dersiniz...güzel bir ele alış,bakış,değilmi? hafta sonunda bu tür konuları konuşmayı yeğlerim açıkçası..
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• MESUTC
      KEYFE KEDER YAZAR
      • 22 Mayıs 2008
      • 4444

1. Bu site ve bu topik, borsa, ekonomi, finans alanında bilgi paylaşımını içerir,
      2) İnternette milyonlarca farklı amaçlarla siteler kurulmuştur, hepsinin amacı farklıdır, amaçları doğrultusunda çalışma yürütür.Herhangi bir dinin tanıtımı, paylaşımı vs amaçlarla kurulan bir sitede, nasıl ki borsa, hisse, vb türü mesaj yazmak abesle iştigalse; borsa sitesinde de, dini, siyasi vs vs alanlarda (eğer o alanda topik açılmasına izin veriliyorsa o topikler haricinde) mesaj yazmak, düşünce belirtmek abesle iştigaldir.
      3) Ekonomi, finans, borsa vb konulardaki düşünceleri, uygulamaları, sonuçları vb dolayısı ile her lider saygı kuralları çerçevesinde ve belirtilen sınırlılık içinde eleştirilebilir; ancak borsa, ekonomi, finans vb alanları ile alakasız bir şekilde eleştisinin yapılacağı yer bu topik değildir...
      4) Bu topik, tüm siyasi düşüncelere, tüm dinsel inançlara, tüm kişisel veya grupsal nitelik kazanmış değerler sistemine/sistemlerine aynı derecede yakın bir o kadar da, aynı derecede uzaktır. Topiği izliyen okuyan tüm bireyler misafirimizdir; misafirlerimizin tüm değerler sistemine saygı duyarız; misafirlerin, kendi değerler sistemini topik kuralı gibi dayatmalarına, zihinlerinin arkaplanındaki despotik dışavurumlarına sağgı duyamayız!...Aynı derecede topiği çok farklı düşünce, ideoloji, dinsel inançtaki kişilerle birlikte paylaştığının bilincinde olmasını bekleriz...

Lütfen, bu topikte, ekonomi, finans, borsa vb alanlarla bağlantısı kurulamayan siyasi liderlerin, grupların, kişilerin eleştirisi, propagandası, yergisi, övgüsü yapılmasın...

Bu amaçla kurulmuş binlerce site var; bu amaçla burada bulunacakların gereksinimlerine de yanıt verecektir o siteler, topikler...
      Saygıyla
      Last edited by MESUTC; 03 Nisan 2009, 21:09.
      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

Sn yağmur,
        Sadece 2. paragrafta yer alan küfrü çıkarır, imzamı atarım o yazıya...
        O yazının içeriğine benzer çok mesajım bu topikte mevcuttur zaten!...
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• TEGİN
          Yeni üye
          • 03 Nisan 2009
          • 3

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı
          Ünvan değişiklerini Forum Yenilikleri kısmında aşağıdaki topikten takip edebilirsiniz.50 mesaja ulaştıktan sonra ünvan değişiminiz gerçekleşecek.Orada "İzleyici Üye" olacağı yazıyor ama bu akşam değiştireceğim.Akşama kadar başka birşey düşünmezsem bir sonraki ünvanınız "Seyirci Üye" olacak.

sayın ste yöneticileri malumunuz yeni üyenizim (ÇAYLAK) ste çok güzel bu nedenle emeği geçenlere tşk.edrm.Ancak sitenin geçmiş sayfalarını inceledim çok üye değişik hisseler hakkında soru sormuş kimi cevap almış kimine ise topk imzanda takipli değil falan filan eğerki; bu ste ALLAH RAZI olsun paylaşım ve KY dostu ise birileride borsaya merak duyuyor ise çevresinde olan birileri yahu şu hisse gidecek bak kaçırma AL gibi şeyler'den üzere hareketlenerek birde sizler gibi deneyimli bilgili ÜSTAT lardan fikir istemiştir.bakıyorum bazılarına çok sert usluplar kullanılmış.Yanlış anlamayın diyalog adına paylaşım adına İLETİŞİM için dikkatimi çektiği için söymaek gereği duydum saygılar sunuyorum.Tabi buna katılmanızı bekleyemem ama ilk intibağım bu oldu saygılar.
          ayrıca stenin milletimize faydasının muhteşem olduğuna inanıyorum

Yorum

• TEGİN
            Yeni üye
            • 03 Nisan 2009
            • 3

bismillah deyip başlıyorum sayın hocam hisse aanlizi olarak sizce de güzel duruyorlar mı
            1
            2.

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

[/quote]sayın ste yöneticileri malumunuz yeni üyenizim (ÇAYLAK) ste çok güzel bu nedenle emeği geçenlere tşk.edrm.Ancak sitenin geçmiş sayfalarını inceledim çok üye değişik hisseler hakkında soru sormuş kimi cevap almış kimine ise topk imzanda takipli değil falan filan eğerki; bu ste ALLAH RAZI olsun paylaşım ve KY dostu ise birileride borsaya merak duyuyor ise çevresinde olan birileri yahu şu hisse gidecek bak kaçırma AL gibi şeyler'den üzere hareketlenerek birde sizler gibi deneyimli bilgili ÜSTAT lardan fikir istemiştir.bakıyorum bazılarına çok sert usluplar kullanılmış.Yanlış anlamayın diyalog adına paylaşım adına İLETİŞİM için dikkatimi çektiği için söymaek gereği duydum saygılar sunuyorum.Tabi buna katılmanızı bekleyemem ama ilk intibağım bu oldu saygılar.
              ayrıca stenin milletimize faydasının muhteşem olduğuna inanıyorum
              [/quote]

Sn TEGİN,
              Sitemize ve topiğimize hoşgeldiniz; gelir gelmez de paylaşımınızla filesi dolu gelen misafirler gibi sevindirdiniz
              Eleştiriniz için teşekkür ederim; ilk intibaalar önemlidir, suyun akışına kendisini kaptıranların (yani bizlerin, özelde benim) göremediği ayrıntıları farketmeyi sağlar; önem veririm.
              Lütfen eleştirilerinizi paylaşın; paylaşalım. tespitlere dayalı eleştiriler her daim yararlı olmuştur benim için.
              Eleştirinize gelince elbette kendi penceremden söyleyeceklerim de var.

Sitede yenisiniz, ama; tespitlerinize dayalı emek ürünü eleştirinizi yazma nezaketinde bulunmuşsunuz.
              Eleştiri yazmak için emek harcamak!... Az şey midir? Eleştirinize katılmasam dahi, saygı duymamam mümkün müdür?
              İlgi duyduğum yatırımcı psikolojisi alanında veri toplamak amacıyla başlayan topik okumak eylemim, zamanla yazmaya, paylaşmaya dönüştü; hasbelkader, isteğimin dışında yazan oldum süreç sonunda...
              Bildiğiniz üzre, yazmak emek vermektir ve kolay değildir. Sorumluluk ister; her sorumluluk gibi; insanın omuzlarına yük biner...
              Bizler yani yazan, paylaşan kişiler, borsa sitelerinde görebildiğimiz, inceleyebildiğimiz yetişebildiğimiz hisseleri inceler ve paylaşırız. En azından benim tarzım böyle ve bu tarzımı topiği ilk açtığım gün yazmış ve hisse analizi yapmamın istenmemesini rica etmiştim; boş zamanım olmduğunda elbette yine de zaman ayırıp analiz yaptım istek üzerine; ama... bir defa yapmaya görün; analiz yapılması istenen hisselerin ardı önü görülmüyor; hızını alamayan bazı üyeler ise; 5 hisseyi peşi sıra yazabiliyor!... Üstüne, en kısa sürede en fazla getiri elde edeceği hisseyi bulup seçmemiz de isteniyor!..
              Dahası... Aynı mesaj kopy paste yapılıp tüm topiklere, sitelerdeki yazarlara soruluyor!...Saygı bunun neresinde; empatik düşünme becerisi nerede? Biraz olsun borsa ile ilgilenen kişi, (ki 5 hisse soran kişi biraz olsun değil, çok olsun tarzında ilgilenmektedir borsa ile) bir hissenin en az 30 dakikada incelenebilineceğini bilmez mi dersiniz!... 5 hisse 150 dakika minumum zaman demektir... Ama buna rağmen sorulur! Yetmez her topikte her yazara sorulur!...
              Topiğin ilk sayfasında belirtmeme rağmen, analiz isteklerinden başımı kaşıyamayınca; imzam kısmında bu sıkıntı ile karşılaşmamak için bir cümlelik istirhamım oldu...
              her mesajımın altında yer alan imzam kısmında yazılan bir cümleyi okumak için emek harcamayan kişi, sizden 2-3 hisseyi analiz edecek emeği ve zamanı vermenizi istese kendinizi nasıl hissedersiniz!
              Algı sorunu sanıyorum... Alğımı paylaşmak istiyorum; bilgisini paylaşanı emir eri olarak gören, başkasını ücretsiz, sigortasız çalıştırmaktan zevk alan, yatırım danışmanına ücret ödemek yerine, ücretsiz ena...i buldum diye düşünen birini görüyorum o mesajlarda!... Algılda farklılık durumu....
              Güzel bulduğumum, binbir emek verip analizini yaptığım günde en azından beş hisse; bazı günler 10 hisse yetmiyor; hangi kritere göre aldığı, sorduğu hisseyi incelemi istiyor.. Olay şudur; birbirimizi tanırız; yukarıda belirttiğim tarzda döner çark; başka yazarın yazdığı hisse tüm yazarlara, tüm sitelere kopy paste yapılır yazarlar birbiriyle çarpıştırılır; ücretsiz çalıştırılır; kendisi çayını yudumlayıp dizisini izlerken!...
              Oysa çoğu kez 2 sayfa öncesinde yazılmış, yorum da yapılmış hissedir sorduğu... Bir satırlık imzayı, 2 sayfa öncesini okumaya emek harcamak istemeyen kişi, sizden zihninizi, zamanınızı vererek bir saatinizi onun daha fazla kazanması için harcamanızı ister!... Saygı bunun neresinde?
              Borsada hisse almayı düşünebilmek, tasarruf yapabilecek miktarda kazanmanıyor olmanın göstergesidir. Öyle tahmin ediyorum; İMKB de hisse almayı düşünen ve borsa sitelerini takip eden kişinin asgari 1.000 TL ile borsada alım satım yaptığını tahmin ediyorum. Ülkemizde son yapılan araştırma sonucunda, nüfusunun 1/2 sinin işsiz olduğu, asgari ücretli bir kişinin 1.000 TL sını altı ayda zor tasarruf edebileceği matematiksel gerçeğinden hareketle;tasarrufunu değerlendirmek, çoğaltmak amacıyla rahatlıkla sürekli hisse alıp sattığını, hisse alıp satarken komisyon, internete bağlanmak için pc ve internet ücreti öderken, topiklerde sitelerde dolaşıp duran kişinin hiç bir ücret ödemediği kişilerin yazanların yazdığı kadarıyla bilgilenmeyi neden yeterli bulmaz, istenmemesini istirham ettiği bir bir cümlelik kural yazısını da okumayı düşünmez; ama, dükkana giren fil tarzında; emek sömürüsüne yönelir ve rahatlıkla zamnınızı ister sizden!

Algı sorunu!... Analiz isteklerini belirtiğim pencereden gördüğümde haklısınız sinirleniyorum...

Yorum

• atalayilkay
                Katılımcı
                • 19 Mart 2009
                • 138

***INFYO*** Info Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S.'nden gelen yazi: 2008 Agustos donemine ait ihtirazi kayitla odenen BSMV tutarimizin iadesi icin, Istanbul 5. Vergi Mahkemesi’nde 03.10.2008 tarih ve 2008/3272 Esas No ile acildigini duyurudugumuz dava 2009/1075 karar no ile lehimize sonuclanmistir. ***INFYO*** (03/04/2009 - 16:57:43)

Yorum

• mutimar
                  Bağımlı
                  • 12 Mart 2009
                  • 1356

Ya arkadaşlar merko almıstım çarşamba gunu : (
                  perşembe günü bomba patladı
                  Allahtan zevk için az almıştım,
                  Ama ama ama az daha perşembe gunu 2 seans başı haberım yoktu olaylardan , aşşagı geldı dıye yuksek mıktarda alım yapacaktım Allahtan elım gıtmedı : )
                  he he heeeee
                  Tırsık VOB'cu...

Yorum

• nur
                    Tecrübeli
                    • 03 Mayıs 2008
                    • 620

Nazara gelecek bu topik.

Yağmurum bir nazar boncuğu yapıştır.
                    Ocak ayının ilk haftasında ziyaretçi nin neredeyse göremedediği bir cevheri
                    keşfedenler çoğunlukta.
                    Değerli hocalarımız Mesutc ve Mehmet Ayhan :081:
                    ve tüm katılımcılar MM ailesine
                    nazarlık isteriz.

Yorum

• nur
                      Tecrübeli
                      • 03 Mayıs 2008
                      • 620

mutimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Ya arkadaşlar merko almıstım çarşamba gunu : (
                      perşembe günü bomba patladı
                      Allahtan zevk için az almıştım,
                      Ama ama ama az daha perşembe gunu 2 seans başı haberım yoktu olaylardan , aşşagı geldı dıye yuksek mıktarda alım yapacaktım Allahtan elım gıtmedı : )
                      he he heeeee

Bana da bir ay önce merko al çok yükselecek diyorlardı.
                      0.70 den geliyor almam demiştim.
                      meğerse işin işinde iş varmış.

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Nazara gelecek bu topik.

Yağmurum bir nazar boncuğu yapıştır.
                        Ocak ayının ilk haftasında ziyaretçi nin neredeyse göremedediği bir cevheri
                        keşfedenler çoğunlukta.
                        Değerli hocalarımız Mesutc ve Mehmet Ayhan :081:
                        ve tüm katılımcılar MM ailesine
                        nazarlık isteriz.

hemen ) sevgili nur

ama merak etme,biz biliyorsun neler gördük,nelerle karşılaştık..artık papucu vermeyiz kolay kolay...bu deve güdülecek,beğenmeyen çekip gidecek..
                        bazı şeylerin farkındayım da görmezden geliyorum..görmezden geldiğimi farkederler diye...
                        belli sınırlar,kurallar var..bu kurallara uymak zorundayız.öğretmen talebe ilişkisi gibi en basitinden..
                        öğretmenimiz derste ne veriyorsa fazlasını almaya çalışacağız,kendimiz de gayret edeceğiz..gürültü yokkazanmak emek ister ve zor bu şartlarda..o halde herkes üstüne düşeni yapacak..dersimiz borsa ise flüt çalmayacağız..
                        hocalarımızı kırmamaya istedikleri gibi davranmaya zorunluyuz..arada çatlak sesler çıkabilir,onlarıda topic ahalisi olarak nazikçe susturacağız...

bu yollardan kolay geçmedik..biliyorsun arkadaşım,kolay kaybetmek istemem..
                        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• nur
                          Tecrübeli
                          • 03 Mayıs 2008
                          • 620

Algı sorunu!... Analiz isteklerini belirtiğim pencereden gördüğümde haklısınız sinirleniyorum...

Hocam
                          Çok bilene sormak lazım.
                          Hasta doktora niye gider.?:(
                          Bir yemek tarifi bile bazen iki üç kişiye sorulur.,sen nasıl yaparsın diye.
                          Hani hisseyi de bir kaç kişiye sormaları gibi.
                          Sizi sevdiğimizden :081:,güvendiğimizden :081:,samimiyetinize inandığımızdan
                          soruyoruzdur.
                          Kendinizi bizim emir erimiz gibi lütfen görmeyiniz.:040:
                          Siz o pencereden bakmayıp
                          Başka pencereden baksanız lütfen.

Penceremi yok üstad.
                          Sizi seviyor ve üzülmenizi istemiyoruz.

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Sn yağmur,
                            Sadece 2. paragrafta yer alan küfrü çıkarır, imzamı atarım o yazıya...
                            O yazının içeriğine benzer çok mesajım bu topikte mevcuttur zaten!...
                            bilhassa koydum..sizin dedikleriniz ama bunları neredeyse 1 yıl evvel diyordunuz..fazlasını hatta..işte o fazlasını anlatırsınız belki diye..hisselerden bilgilere fırsat kalmıyor..hafta sonu için seçtim bu yazıyı..hisseleri bahane edemeyeceğiz:081:
                            sizi daha iyi tanıdıkça,arkadaşlar ve yeni yeni üyeler anlayacaklardır ne istediğinizi,yalnızca şu senet güzel bu senet yakışıklı demenizden çok daha farklı bilgiler almaya başladıkça sanırım alışkanlık olacaksınız..ara ara yazdıklarınızdan,dip notlarınızdan ve hatta şakalarınızdan neler bulunurama konuşmaya ,anlatmaya vakit kalmıyorki:(
                            hafta sonlarını sohbete,tartışmaya ayıralım diyorum...finans,ekonomi okumamış olabiliriz ,şimdi tam göbeğindeyiz işte..al-sat-kazanç-kayıp dışında bakacağımız başka pencereler de vardır..
                            hoş, keten hep pencereden bakıyor gerçi de bize anlatmıyor gördüklerini

Yorum

• ketenhelva
                              ..................
                              • 10 Aralık 2008
                              • 1488

Algı sorunu!... Analiz isteklerini belirtiğim pencereden gördüğümde haklısınız sinirleniyorum... [/quote]

tesbit1. borsada hisse aldınız ama nasıl gidecegini bilmiyorsunuz,daha dogru tanımlamayla, emin olamıyorsunuz,içiniz dar,kıpır kıpır,ya kaybedersem,ya düşerse endişesi aklınızı kemirmekte,çünki size ögretilen ve pratikte yaşadıgınız-para herşeyi döver önermesi aklınızda baş köşede yer etmiş,aldıgınız hisseden emin degilsiniz çünki degerlendirip karar verme yetisi geliştirebilecek,sizin emin olmanızı saglayacak bilgi ile mücehhez degilsiniz..

yol mantıgı1. köşe başında bi adam var,hisselere bakıyor,arada hareketlenecek hisse söylüyor,başarı oranıda yüksek(vakko'ya atıf yapma hakkımı saklı tutuyorum),benden iyi biliyor gibi,şuna bir sorayım aldıgım hissemi bakalım benim beklentimi teyid edecekmi..

degerlendirme1. tariflenen yol kişinin ruh saglıgı için elzemdir,kişi illaki aklını kemiren belirsizlikten kurtulmaya çalışır..kazanıyorken daha fazlası için hırslanır,kaybederken kesif bir korkuya kapılır..her iki durumdada ne mantık,ne empati,ne olgunluk,nede hoşgörü çalışmaz..

bu işlerin yukardaki gibi yürümesi kesindir,karşı mantık;durumu bu haliyle kabul etmeli ve ona göre önlem almalıdır,önlem her gelene tek tek istegimizi anlatmak yada onuda kendi mantık yolumuza davet değildir,çünki buna ne enerjimiz nede zamanımız yeter-illaki bu yolun yeglenmesi uzun vadede taraflardan birinin aleyhine sonuçlanacaktır(ya şevkiniz kalmayacak ve bıkarak yazmayı keseceksiniz yada zamanınız kalmayacak ve amacınız(şahsi portföyünüzü degerlendirmek ve paylaşım) için çalışamayacaksınız)..o halde belirleyici olanın mantıgı ve yolu farklı olmalıdır..herkesi dogru olana davet hedeflenen amaç açısından pratikte mantıksızdır..

tüm yazı aslında termodinamiğin enerjinin sakınımı yasasına uymaktadır ve hep dediği olur..
                              her şey olacağına varır..

Yorum

• ketenhelva
                                ..................
                                • 10 Aralık 2008
                                • 1488

amma saçma bir yazıya benziyor degilmi.hehhehe!!!helede termo filan,oda neyse..enerjiyi iyi olmayı isteme hali olarak düşünün..

vayt emniyet gücü bireyi yakmır emmimde burdayımış..ehikü..
                                her şey olacağına varır..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information