M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

THYAO %400 bedelsiz ve %48 nakit temettü verecek
    Türk Hava Yolları, 4 Mayıs 2009 tarihindeki Genel Kurul Toplantısına %400 bedelsiz sermaye artışı ve hisse başı net 0.48190TL nakit temettü ödenmesini teklif edecek.

Aytıca şirketten 2009 yılı Ocak-Mart dönemine trafik sonuçlarına göre yapılan açıklamada, Şirket'in yolcu sayısı geçen yıl aynı döneme göre %8.4 artışla 4.9 milyon kişiye ulaştı. Ayrıca dış hatlarda business class ve dıştan dışa yolcu sayılarında da aynı dönemde sırasıyla %6.2 ve %46 artış elde edildi.

Arzedilen Koltuk km aynı dönemde %14.9 artışla 11.4 milyara ulaştı. Ücretli Yolcu km ise aynı dönemde %8.8 artışla 7.5 milyara ulaştı. Yolcu doluluk oranı 3.7 puan düşüşle %66.1'e geriledi. Kargo POsta ayın dönemde %6.4 artışla 47.442 tona yükseldi.

Teknik olarak destekler 7.80 ve 7.50 de bulunurken, dirençler 8.50 , 8.70 ve 9.20 seviyelerinde bulunuyor.
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

Migros 2009 yılı için hedeflediği 400 mağaza hedefine ilk çeyrekte ulaştı
      Migros Genel Müdürü Özgür Tort'un medyaya gerçekleştirdiği açıklamalarda göre, 2008 sonunda 1191 mağazaya ulaşan Migrosun, Mart sonu dahil olmak üzere açtığı yeni mağazalar ve bünyesine yeni katılan 8 Makmar Mağazası ile birlikte toplamda 1288 mağaza ile 2009’daki 400 mağaza hedefini ilk çeyrek sonu itibariyle tutturduğunu ifade etti.

Yorum: 2009 yılı için perakende sektörünün güvenli sektörlerden birisi olmasını bekliyoruz. Diğer yandan perakende şirketlerindeki büyüme faaliyetlerinin devam etmesi, hisse performansları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Teknik olarak, 15.60 - 16.20 ve 17 seviyelerinde önemli yatay dirençler bulunuyor. 15.40 seviyesi ve 14.70 seviyeleri ise destek görevini görecek. Özellikle 15.40 seviyesinin 50-haftalık ortalama desteği olması nedeniyle ayrı bir önemi bulunuyor.
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

Çelebi Hindistan Gandhi Havalimanının kargo terminali ihalesini kazandı
        Çelebi Hava Servisi A.Ş., Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde mukim Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı'nın kargo terminalinin işletmetilmesi için açılan ihaleyi kazandığını bildirdi. Şirket kargo terminalini 25 yıl süreyle işletme hakkını elde ettiğini bildirdi.

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

Doğan Holding Hollanda daki iştirakine 65 milyon € sermaye verecek
          Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., %100 bağlı ortalığı Hollanda da kurulu DHI Investment BV'nin sermayesini 18.000€ 'dan 65 milyon €'a nakit artıracağını ve sermaye artışına tamamen katılacağını açıkladı.

Sabancı hisse başı 0.06375TL nakit temettü ödeyecek
          Sabancı Holding A.Ş., Enerjisa'nın sermaye artırımında payına düşen 99.9 milyon € sermaye payını tamamen ödeneceğini bildirdi. Holding ayrıca, 2008 yılı karından hisse başı 0.06375TL nakit temettü ödeyeceğini bildirdi. Temmettü Verimi %1.8'e karşılık geliyor.

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

EGEEN-Ege Endüstri, 19 Mart'ta 29-30 Nisan günlerinde üretim yapmayacağını bildirdiği halde üretime geçme kararı almıştır.
            -*GUBRF-Gübre Fabrikaları, "Tarım Kredi Kimya ve Zirai İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ" isimli şirkete % 40 hisse ile kurucu ortak olmuştur. Şirket merkezi Manisa olmak üzere 10.000.000 TL sermaye ile kurulmuştur.
            -*IHLAS- 460.000.000 TL'lık kayıtlı sermayes tavanını 900.000.000 TL'ya çıkarılmak için SPK'ya başvurdu.
            -*PARSN-Parsan, iç ve dış müşterilerdeki sipariş azalmaları nedeni ile fabrikada çalışan 75 personeli işten çıkararak çalışan sayısını 443'e indirdi.
            -*SAHOL-Sabancı Holding, tasfiye edilen Sapeksa Mensucat'tan 5.045.508 TL tasfiye payı alırken, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş'nin sermaye artırımı için 99.973.250 Euro sermaye ödemesi yapma kararı almıştır.
            -*THY- yolcu sayısı Ocak-Mart 2008 döneminde 4.5 milyon iken, 2009 yılının aynı döneminde % 8.4 artışla 4.9 milyona ulaşmıştır.
            -*VESTL- Şirket sermayesinin 175.456.275 TL'den 335.456.275 TL'ye artırılması dolayısıyla, ihraç edilecek toplam 160.000.000 TL nominal hisse TSP'de 20.04.2009 tarihinde Collar Holding B.V.'ye 1 TL'den satılacaktır.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

Dünyanın en zengin sekizinci Müslümanı Suudi Arabistan Prensi Talal
              Bin Abdulaziz, Suudi Arabistan'a birlikte yatırım yapmak üzere 3 Türk
              şirketi ile görüşüyor. Prens bu ortaklıktan memnun kalırsa, birlikte
              dünyada yeni projelere de yeşil ışık yakıyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, 20 milyar dolarlık servetiyle
              dünyanın en zengin müslümanları sıralamasında sekizinci sırada yer
              alan Suudi Arabistan Prensi Talal Bin Abdulaziz'in şirketi PTA,
              ortaklık konusunda 3 Türk şirketi ile görüşmelere başladı. Ortakları
              ile önce Suudi Arabistan'da 1-2 milyar dolarlık proje gerçekleştirmek
              isteyen Prens bu ortaklıktan memnun kalınması durumundan yeni
              projelere de yeşil ışık yaktı.

Prince Talal Bin Abdul Aziz Al Saud Sons Group Holding'in (PTA) CEO'su
              Abdulaziz Al Hassan, "Varyap ve Tekfen ile son 3-4 ay içinde çok sıkı
              bir görüşme trafiği yürüttük. Daha finale gelmedik. Ama bu ortaklık
              gerçekleşir ve memnun olursak, sadece Türkiye'de değil dünyanın diğer
              ülkelerinde de beraber yatırımlar yaparız" dedi.

Tekfen'le hálá görüşme aşamasında olduklarını ifade eden Al Hassan,
              şunları söyledi: "Suudi Arabistan'daki projeler için görüşme
              halindeyiz. Türkiye'de çok iyi fırsatlar ve projeler var. Ancak, bugün
              buradaki ana işimiz Suudi Arabistan'a birlikte açılmak. Prens bu yönde
              bir adım istiyor. Türkiye bu persperktifimizin bir parçası. Hálá bu
              görüşmeleri değerlendirme aşamasındayız. Bu şirketler bizimle sadece
              Türkiye'de değil, Suudi Arabistan'a gelip görüştüler. Son 3-4 ay
              içinde çok sıkı bir trafik yürüttük."

Ortaklıktaki felsefelerinin önce Suudi Arabistan'da bir proje yaparak
              başarılı olmaya dayandığının atını çizen Hassan, "Eğer bu ortaklıktan
              memnun olmuşsak daha sonrasında Türkiye ve üçüncü ülkelerde de
              birlikte yatırım yapmak istiyoruz. Bu kapsamda birlikte Türkiye'nin
              yanısıra diğer Ortadoğu ülkelerine ve belki de Avrupa ülkelerine de
              gideriz. Ortak bir şirket kurup daha sonra da onları bu şirkette
              hissedar yapmak şeklinde bir yapı planlıyoruz. Stratejik ortaklıklar
              şeklinde bir ortaklık yapmak istiyoruz. Suudi Arabistan'da konut ve
              karma projelerle ilgileniyoruz. Projenin şekli seçeceğimiz şehre göre
              değişir. Türkiye'ye yapacağımız yatırımlar bununla da sınırlı değil."

Al Hassan'ın "3 şirketle görüşüyoruz ama ikisini açıklarım" diyerek
              adını sakladığı üçüncü şirket bilinmiyor. Ancak Dumankaya'nın Yönetim
              Kurulu Başkanı Ali Dumankaya kendilerinin geçtiğimiz yıl Mayıs ayından
              bu yana Prensin şirketiyle ara ara görüşmeler yaptıklarını söyledi ve
              şöyle devam etti: "Bizim Arabistan'a gitmek gibi bir niyetimiz yok.
              Eğer Arabistan şartı olmasaydı sıcak bakabilirdik. Zaten burada diğer
              şirketlerle gerçekleştieceğimiz büyük çaplı projeler için görüşmeler
              yapıyoruz."

Four Seasons otellerinin ortağı olan Kral Abdullah'ın yeğeni Talal,
              yabancı yatırımlara olan ilgisiyle tanınıyor.

KÖRFEZ Fonları'nın 19'u Ataşehir-Bashçeşehir aksında yatırım
              yapabilecekleri projeleri daha yakından tanımak için otobüs ile tek
              tek dolaştı. Fonlara otobüste hem İstanbul, hem de projeleri tanıtan
              turist rehberleri eşlik etti.

DUBAİ merkezli bir yatırım bankası olan Orion Investments İtanbul
              başta olmak üzere Türkiye'ye 500 milyon dolarlık kurumsal finansman
              kaynağı ayırdı. Sadece emlak projeleri için 100 milyon dolar
              ayırdıklarını dile getiren Orion Genel Müdür Yardımcısı Jihad Shannak
              şunları söyledi: "Özellikle ABD ve Avrupa'dan Türkiye'ye kaçış var.
              Körfez ve Ortadoğu'daki yatırımcılar da buradaki fırsatlara
              bakıyorlar, yatırım yapmak istiyorlar."

AL Aman Investment Company Başkan Yardımcısı Mohammed Al Ali, Kuveyt
              merkezli varlık yönetim şirketi olduklarını belirterek şöyle konuştu:
              "Türkiye'de özellikle sağlık ve gayrimenkul ile ilgileniyoruz.
              Gayrimenkulde bitmiş, kira getirebilecek ticari projelere bakıyoruz.
              Ama bunun için erkek ve kadınların ayrı ayrı havuza girdiği oteller
              bizim için yeterli olmaz. İslami fon olduğumuz için bizim yatırım
              yapacağımız otelin domuz satmayan, alkol ikram etmeyen otel olması
              gerekiyor. Bunu bulursak yatırımdan kaçmayız."

SUR Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, özellikle alışveriş
              merkezilerine potansiyel ortaklarla görüşmek için zirveye katıldı.
              Görüşmelerde İzmir'de Torunlar grubuyla yapacakları karma projeye ilgi
              gösterildiğini dile getiren Elmas, "Kağıthanedeki alışveriş merkezi
              projesi ile ilgili görüşmeler de yaptık" dedi.

REGNUM'un yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Abu Dabi'den gelen Abu
              Dabi Investment Company ve Suudi Arabistan prensinin şirketi ile
              görüştü. Körfezden gelen diğer katılımcıların çok da ciddi olmadığını
              ifade eden Öztürk, "Oldukça düşük teklifler veriyorlar. Sanki yatırım
              yapmaya değil, balık tutumaya gelmiş gibiler" dedi.

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

Günün Haberlerinden Başlıklar
                ·Alkollü içkilerden alınan vergi oranlarında yeniden düzenleme, AEFES için nötr
                ·Milli Piyango için son teklif verme bugün
                ·BAGFS Yönetim Kurlu Başkanı Gençer’in açıklamaları
                ·DOHOL iştiraki DHI Investment BV’nin sermayesini 65mn€’ya yükseltiyor
                ·GUBRF, zirai ilaç şirketinin kuruluşunun tamamlandığını açıkladı
                ·SAHOL Enerjisa’nın sermaye artırımına katılıyor
                ·THYAO Ocak-Mart dönemi yolcu sayısı %8.4 arttı
                ·Suudi Arabistanlı PTA bir proje için TKFEN ile görüşüyor
                ·Sermaye Hareketleri (HALKB, YKSGR)

Yorum

• MESUTC
                  KEYFE KEDER YAZAR
                  • 22 Mayıs 2008
                  • 4444

sn radyalog
                  mesajımdaki sitem filan değil yazdığım sitem eden mesaja gülme efekti konulmaz ki.. seans esnasında hızlı yazıp hızlı işlem yapıyorum sayfayı hızlı taramak zorundayım vs.. mesajlarımdaki kalınlaştırılmış bölümden alıngan olursanız mesajı yazarken o kadar düşünmeye vaktimin olmadığını bilmenizi isterim. Mesajımı kırıcı bir şey düşünerek de yazmadım.
                  Saygılar
                  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

jdanovan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    selamlar mesut hocam..

etyat için takasın değişimini nasıl yorumlarsınız.
                    14.04.2009 11.53

jdanovan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    katılımın olmaması, belki cevap verilmediğindendir hocam. sorulan sorulara.
                    fakir yaşadı da..
                    Bu sitede toplam 2 mesajınız var, ikisi de bu topikte...
                    Yani... Topiğe çat kapı gelip üstelik de seans içinde ve takasla ilgili (takas analizininin minimum 2 saati alacağını bilmem bilir misiniz!)
                    sizinle daha baştan "katılım" sözcüğüne yüklediğimiz anlamlarımız farklı!... Sanıyorum felsefemiz farklı, algımız farklı...
                    Evet, eğer zahmet buyurur da önceki mesajlarımı okursanız katılımdan ne anladığımı 2-3 kez yazdığımı yazdığımı görür, okur, zahmete katlanır, topiğin kurallarını öğrenir ve seans içinde çat kapı soru sorulmadığını, bu topikte bu tür soruları katılım değil, fasaradan sigortasız işçi çalıştırmak olarak adlandırdığımı da öğrenmiş olurdunuz!...
                    Amaç farklı... felsefe farklı... Mantelite farklı...

Günlük hayattımızda rasgele kahvehaneye girdiğimizde dahi, slm verip bir süre gözleriz etrafı; kimler var, ortam nasıl neler konuşuluyor, nasıl espriler yapılıyor, kahvehanenin yazılı olmayan kendine özgü ne gibi kuralları var vs vs gözlemleriz bir süre...
                    Yine günlük hayatınızda sanırım sizde çat kapı avukata, doktora, yatırım danışmanına vs girip ücretini vermek üzere dahi olsa çat kapı soru soramassınız, en azından randevu alıp sıra beklersiniz!... Avukata danışma ücreti, doktora muayene ücreti, yatırım danışmanına komisyon ödeyeceğinize dair sözleşme imzalar ücreti öder ve sorunuzu ancak o zaman sorabilirsiniz, en azından yanıtınızı alamazsınız!...işlerini bitirmesiniz beklersiniz...
                    Burada yatırım danışmanlığı hizmeti verilmiyor, yatırım danışmanı hizmeti verilen yerlerde ise benim, bizim anladığımız anlamda katılımda istenmiyor!...

Diyesim, kendi portföyünüzle ilgili bilgi allmak için yazdığınız soruyu katılım olarak algılayacak, ücretsiz yıllarını verdiği emeğinin sonucunu, bilgilerini paylaştığı yetmezmiş gibi, üstelik seans arasında yanıtlayacak bir sigortasız, ücretsiz yatırım danışmanı bulursanız haberdar edin de benim de çok sorularım var, katılımım gavi olur; sorularıma yanıt aranırken ben de katılmış olmanın keyfini çatar çayımı yudumlarım!...
                    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• nur
                      Tecrübeli
                      • 03 Mayıs 2008
                      • 620

Mesut Hocam

Sizi her zaman takdirle izledim.Kıymetiniz bende doruk noktasında inanın.
                      Hatta Mesut hocam hiç boş yok diye de duygularımı dile getirdim.
                      Gerçekten ilk günden beri ilgi ve alakanızı bizzat gerek
                      Güneş sig.gerekse Bjk.da yaşadım.Hep bililendirdiniz.
                      Takibe alınan hisselerinizin çok bekletmeyen türden olması benim yapıma
                      uygun olduğundan çoğunu gücüm yettiğince alıp sattım.
                      Hakkınız ödenmez.
                      Fakat geçenlerde topik izleme rekoru kırdığı günlerde
                      Ücretsiz yatırım danışmanınızmıyım deyince:(
                      ben de şahsım adına üzüldüm ve soru sormaya cesaretim kırıldı.
                      Yoksa sizin değerli bilgi ve deneyimlerinizden yararlanmak kim istemez.
                      Üç yıldır izlediğim tüm forumlarda gördügüm soru sorma.hatta sorunca
                      hissenin gündeme gelmesi bir UYARI zili veya dikkat edip takip etme fırsatı
                      vermiştir.
                      Sizi ilk defa alıngan bir ruh halinde görünce ben de frene bastım.
                      Sanırım benim gibi düşünen diğer forumdaşlar da tedbirli bir şekilde davranıyorlar.

Yine herzamanki gibi birlikte el ele güzel günlere
                      şeffaf paylaşımlarla mutlu Mesut olmak dileğiyle.
                      Svg.

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

mesutc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        rysas 0.78 civarlarında stop koymak koşuluyla, kademeli alımlarla prim potansiyeli taşıdığını düşünüyorum.
                        hadi hayırlısı, yanlız birazcık beklemek kademeler şeklinde alım yapmak gerkeir düşünenler için şu an 0.86-0.87 kademelerinden işlem görmekte
                        02.04.2009

Yorum

• perisd
                          Katılımcı
                          • 10 Şubat 2009
                          • 78

syn mesutc;
                          svg mesutc;(ıznınızle)

topık acıldıgından bu yana ılgı ve samımıyetle ızlıyorum. Yıllarca taşıyıcı yatırımcı olmanın nasıl bır hammallık oldugunu, kör yatırım oldugunu ogrendım sızınle.. yastık altı hısselerın sısteme kazandırılması....

saygılar ve tesekkurler..

Yorum

• perisd
                            Katılımcı
                            • 10 Şubat 2009
                            • 78

hayırlısı ıle,
                            bıde bu hazırcı uye sıfatından kurtulabılseydım
                            onuruma dokunuyor

Yorum

• unuckly
                              Katılımcı
                              • 18 Şubat 2009
                              • 32

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              02.04.2009
                              mesajlarını uygulasak sımdıy koseyı donduyduk

Yorum

• perisd
                                Katılımcı
                                • 10 Şubat 2009
                                • 78

hocam tekrar samımıyete dayanarak yazacagım..
                                masa bası ımkanım yok.. hop yemek, hop cay, fasıl, fasıl kahvaltı
                                bu arada ogrenmek, okumak, işlem yapmak, alısverış, daytrade yapmaya calısmak, future ları ızlemek, arada vob takıbı, kısaca organızasyon her anlamda.. ancak bu saatlerde kendı halıme kalabılıyorum..
                                hosgorun ltf..
                                cok uzuldum bugunku katılım yok ısyanınıza. kendı adıma..ve cok ıyı anladım sızı..

saygılarım sıze

Yorum

Working...
                                X

Debug Information