M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ketenhelva
    ..................
    • 10 Aralık 2008
    • 1488

ben açıklama ihtiyacını duymuş oldugunuz şeylerle ilgili bir şey yazmadım ve imada bulunmaya çalışmadımki ama.yazar yada izleniyor olma ruh hali dedigim içinmi yazdınız??inanın anlayamadım durumu?
    her şey olacağına varır..

Yorum

• MESUTC
      KEYFE KEDER YAZAR
      • 22 Mayıs 2008
      • 4444

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ben açıklama ihtiyacını duymuş oldugunuz şeylerle ilgili bir şey yazmadım ve imada bulunmaya çalışmadımki ama.yazar yada izleniyor olma ruh hali dedigim içinmi yazdınız??inanın anlayamadım durumu?
      Yazar ya da izleniyor olma ruh hali dediğiniz için yazdım elbette
      İzlenmek isteğimin olmadığını belitmek istedim

yağmur Hanımla daha önce paylaşmıştım anımsar sanıyorum, uzun yıllardır borsa ile ilgilenirim, ne ki borsa sitelerie üyeliğim 2005 yılı ve sonrasıdır.
      Giriş amacım da, biraz da sizin ilgi alanınıza giriyor anladığım kadarıyla, finans piyasalarında başarı ve duygusal zeka bağlantısı üzerine kendimce bir çalışma yapmak istedim. Borsa siteleri veri toplamam için uygun yerlerdi, uzun süre, hiç yazmadan sadece ilgi alanımın içindeki mesajları kopyalamak ve analiz etmekle geçti. Borsa siteleriyle tanışıklığımın kısa öyküsü de budur, yazmak filan değildi kısacası.
      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• carizzm
        Tecrübeli
        • 16 Mayıs 2008
        • 317

kent gıda % 94.05 oranla hcbc bank tarafından toplanmış bir aylık getirisi 6.36, yıllık getirisi 2.63 turkişh bulls tarafından kısa vadede al önerisi yapılmış .grafik benim gözümden uygun sizler ne dersiniz .

Yorum

• ketenhelva
          ..................
          • 10 Aralık 2008
          • 1488

mesut hocam sizde kusurumu mazur görün lütfen,kastım yazdıklarınız gibi bir cevap almak için degildi,bir kastım filanda yoktu açıkcası.sadece sizinle yazışırken sizin rahat yazma stiliniz ve espri yapma ve kaldırabilme-sevme yönünüzü açıklamanızdan mütevellit bende rahat bir şekilde yazdıgım için,artık biraz kastımıda aşmış oldugunu gördügüm,şeyler yazdım.hamlıgıma verin lütfen..

bir gecede 2 pot yeterli artık susmak gerek..

Yorum

• carizzm
            Tecrübeli
            • 16 Mayıs 2008
            • 317

aynı şekilde bsh ev aletleri % 97.18 oranla deutsche bankın elinde, yıllık getirisi 4.61 ,aylık 7.93 ,haftalık 5.15 aynı sitede hem kısa hem uzun vadede al sinyali verilmiş.

Yorum

• ketenhelva
              ..................
              • 10 Aralık 2008
              • 1488

haklısınız hocam.anlatılan degil,anlaşılan şey önem arzeder..

tıp..

Yorum

• DOLUNAY
                Katılımcı
                • 07 Mart 2009
                • 90

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                aynı şekilde bsh ev aletleri % 97.18 oranla deutsche bankın elinde, yıllık getirisi 4.61 ,aylık 7.93 ,haftalık 5.15 aynı sitede hem kısa hem uzun vadede al sinyali verilmiş.

BSH Ev Aletleri'nin kârı yüzde 20 azaldıAna markaları Bosch ve Siemens, özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile Türkiye beyaz eşya sektöründe yüzde 25'lik pazar payına sahip olan BSH Ev Aletleri'nin, 2007 yılında 89 milyon 779 bin lira olan net kârı, 2008'de yüzde 20 azalarak 71 milyon 461 bin liraya geriledi. Şirketin son çeyrekteki net kârı ise, üçüncü çeyreğe göre yüzde 83'lük düşüşle 5.8 milyon liraya düştü. BSH 2007'nin son çeyreğinde de 35.6 milyon lira net kâr elde etmişti. Küresel krizin etkisiyle talepte yaşanan daralma ve kurdaki hızlı çıkışın BSH Ev Aletleri'nin kârındaki düşüşte etkili oldu. BSH Ev Aletleri'nin toplam satış gelirleri yüzde 10'luk artışla 2 milyar 7 milyon liraya çıkarken, yurtiçi satışları yüzde 3, yurtdışı satışları ise yüzde 20 arttı. BSH Ev Aletleri'nin brüt kârı yüzde 17'lik artışla 551 milyon liraya ulaştı. Kambiyo zararı yüzde 232 arttıŞirketin pazarlama, satış ve dağıtım giderleri yüzde 12'lik artışla 274.3 milyon liraya, genel yönetim giderleri ise yüzde 88'lik artışla 153.8 milyon liraya ulaştı. Genel yönetim giderleri içerisinde yer alan danışmanlık ve lisans giderlerinin 13.1 milyon liradan 86.1 milyon liraya çıktı. Faaliyet kârı 150.9 milyon liradan 149 milyon liraya inen BSH Ev Aletleri'nin yüzde yüzde 72'lik artışla 116 milyon liraya ulaşan finansal gelirlerinin 55.7 milyon lirasını kambiyo kârı oluşturdu. Şirketin finansal giderleri 104.8 milyon liradan 175.5 milyon liraya çıkarken, kambiyo zararı, döviz açık pozisyonunun etkisiyle, yüzde 232 oranında artarak 77.3 milyon liraya yükseldi.Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üretici olan ve 14 markasıyla, dünyanın dört bir yanında toplam 43 fabrikada üretim yapan BSH Grubu'nun en büyük üretim merkezi Çerkezköy'de bulunuyor. Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi üreten dört fabrikasında toplam 3.5 milyon birimin üzerinde kapasiteyle üretim yapan BSH Ev Aletleri, ürünlerinin yarıdan fazlasını Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya ve Afrika gibi dünya pazarlarına ihraç ediyor. 2008'DE BSH EV ALETLERİ (Bin TL) 2007 2008 Değ. (%) Satış 1.814.929 2.007.015 10,5 İhracat 656.939 791.356 20,4 Yurtiçi satış 1.203.185 1.239.914 3,0 Brüt kâr 471.115 551.077 16,9 Faaliyet kârı 150.970 149.041 -1,2 Finansal gelir 67.584 116.556 72,4 Finansal gider 104.827 175.477 67,3 Net kâr 89.779 71.461 -20,4 Aktif 1.232.581 1.345.466 9,1

Yorum

• MESUTC
                  KEYFE KEDER YAZAR
                  • 22 Mayıs 2008
                  • 4444

kent gıda % 94.05 oranla hcbc bank tarafından toplanmış bir aylık getirisi 6.36, yıllık getirisi 2.63 turkişh bulls tarafından kısa vadede al önerisi yapılmış .grafik benim gözümden uygun sizler ne dersiniz .
                  Mümkümdür, 26.60 seviyesinden eğer düşünülüyorsa alım yapmanın uygun olacağını gösteriyor ancak, hissenin halka açık kısmı çok az % 9.99 ü halça açık, halka açık kısmının da %03.04 ü bizlere açık
                  HSBC hissenin %94.05 lik kısmına sahşp, sonuçta hisse hem sığ hem tek elde toplanmış, bu tarz hisseler çok da kazandırabilir, sert de geri çekilebilir, ayrıca teknik açıdan kafama yatmayan indikatörler de var.
                  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• DOLUNAY
                    Katılımcı
                    • 07 Mart 2009
                    • 90

Yorum

• nur
                      Tecrübeli
                      • 03 Mayıs 2008
                      • 620

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Karel 1.04-1.05 de işlem görmekte, gözüme güzel görünmekte, teknik açıdan olgunlaştım der gibi

Hocam
                      Size güven duyuyor olmam
                      hisse satın almama engel olmuyor.
                      Sadece şirketin karlılığına ve primli olup olmadığına bakıyorum..
                      Sonra beklemeye geçiyorum.
                      Ayenden de çorba içtim sayenizde.
                      Sadece minnettarım.
                      Allah razı olsun.

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

mesut hocam sizde kusurumu mazur görün lütfen,kastım yazdıklarınız gibi bir cevap almak için degildi,bir kastım filanda yoktu açıkcası.sadece sizinle yazışırken sizin rahat yazma stiliniz ve espri yapma ve kaldırabilme-sevme yönünüzü açıklamanızdan mütevellit bende rahat bir şekilde yazdıgım için,artık biraz kastımıda aşmış oldugunu gördügüm,şeyler yazdım.hamlıgıma verin lütfen..

bir gecede 2 pot yeterli artık susmak gerek..
                        Lütfen rica ederim alınmamı gerektirecek bir durum veya yazınız yok ki
                        Ayrıca eleştirilmekten çekinmem, bilakis ilgi alanlarımız çakıştı, sizden daha detaylı daha detaylı analiz yapmanızı bile isterim. Hatta, var mısınız, her gün gün sonunda o gün topikte yazılanlardan bir kişinin ruh halini tahlil yapmaya En azından sizin espri anlayışınız gayet güzel, kimsenin kırılacağını sanmam, en azından kırılmayacağını beyan eden topik sakinlerinden başlayabiliriz, neden olmasın.
                        Borsada bir gün ve xxx in ruh hali.... veya sizin ad ve sınırlılıklarını belirleyeceğiniz alanda... Sanıyorum akşam keyfi yapmaya bire bir iyi olur.

Sanırım el sıkıştık ve anlaştık değil mi

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Lütfen rica ederim alınmamı gerektirecek bir durum veya yazınız yok ki
                          Ayrıca eleştirilmekten çekinmem, bilakis ilgi alanlarımız çakıştı, sizden daha detaylı daha detaylı analiz yapmanızı bile isterim. Hatta, var mısınız, her gün gün sonunda o gün topikte yazılanlardan bir kişinin ruh halini tahlil yapmaya En azından sizin espri anlayışınız gayet güzel, kimsenin kırılacağını sanmam, en azından kırılmayacağını beyan eden topik sakinlerinden başlayabiliriz, neden olmasın.
                          Borsada bir gün ve xxx in ruh hali.... veya sizin ad ve sınırlılıklarını belirleyeceğiniz alanda... Sanıyorum akşam keyfi yapmaya bire bir iyi olur.

Sanırım el sıkıştık ve anlaştık değil mi
                          hocamsınız,elbette..bu arada empati yeteneginiz fazlasıyla gelişmiş...teşekkür ederim...bir ara aklımda sürekli linç kelimesi yanıp sönmeye başladı,ama size güvenmeyi tercih ettim..:037:

Yorum

• MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

sığ ve toplanmış hisselerden korkarım, gerçi burada yazdığımız bazı hisselerde sığ, ama bunlar da hem kel hem fodul Yani hem sığ hem de bir elde toplanmış, hele yabancılarca toplanmışsa... Bence uzak durmak gerekir, yabancılar alıcı bulduğu zaman satmakta tereddüt etmiyor şu ara.

bshevin % 97.19 u Deutschbankta
                            şlk 5 dışında sadece % 01.68 i var. zaten toplamda 10.087.904 adet hissesi var. Pöstekide kıl tüy sayar gibi, hisse sayarlar

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

hocamsınız,elbette..bu arada empati yeteneginiz fazlasıyla gelişmiş...teşekkür ederim...bir ara aklımda sürekli linç kelimesi yanıp sönmeye başladı,ama size güvenmeyi tercih ettim..:037:
                              Teşekkür ederim
                              linç kelimesi neden yanıp sönmeye başlamıştı ve kimi beni mi ve neden yazarsanız sevinirim

Yorum

• muzoder
                                Aktif
                                • 23 Şubat 2009
                                • 255

hocam iyi gecelr escom ve ısfın yorumu yaparmısınız

Yorum

Working...
                                X

Debug Information