Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Bana ilginç gelen bi olayda... dün akşam kapanışa doğru VOBda acayip alış geldi... bi bildiklerimi var dedim, sabah -800 puanla açtı...
    şimdide aynı şey oluyor... acayip cesur bir alış var.... !!!! işkilleniyorum doğrusu... kapanışta tonla long al, sabaha yüksek zarar aç... ertesi akşam yine al...???

Bende 450 den bir kontrat long aldım

77.700 e short yazmıştım gelmedi... 77.300 e kadar düşünce long alsammı diye düşünmeye başlamıştım... baktım birileri okadar düşüşe rağmen pasife 100 - 200 yazıyor bi yandanda alıyor... bi tanede ben aldım... en kötü bugünki aldığımın bi kısmını açılışta veririm... sırf ne olacak diye aldım, bi mantığı yok yani...

KÜÇÜKTE OLSA BİR İHTİMAL VAR....

Açık pozisyon sayısı miktarı düşündürüyor beni...

Olayları birleştirelim....

1. En önemlisi tüm yerli kötümsermi.? kötümser... ölecez batacaz diyormu yerli aracı kurumlar.? Çoğu diyor...
    2. Fiyatlar bu sene tüm bankalar %40 gelirleri azalsa bile batıya göre çok ucuz kalıyorlar...
    3. MB yabancıya çok tatlı gelen faiz oranları açıkladımı.? açıkladı.
    4. Borsanın kuralı ne.? En büyükler yani piyasaya yön verenler nasıl çalışıyorlar.? Nasıl kar ediyorlar... Sürü bi yöne giderken, ters işlem yapıp uzun vadeye oynuyorlar değilmi.? Başka türlü kazanamazlar zaten...

Sonuç: Yerli sürü kötümserken, mal satarken ve short giderken... ucuza toplarsın... Yeterince toplayıncada, bi aşağı hareket yapar maaşlı yorumculara kara tablo çizdirir son bir silkeleme yaparsın... Sora bi üç beşbin yukarı çıkarıp bidaha aşağı... bidaha yukarı derken hızlı bi aşağı verirsin... yerli artık endeks yukarı çıksa bile tekrar aşağı ineceğine inanır...korkak hale gelir... Sora ufak ufak endeksi çıkarmaya başlarsın... yerli her çıkışta korkar tekrar satış gelecek diye, giremez... Yerli yükselişe inanmaya başladığındada fiyatlar yükselmiştir, düşsün diye bekler... Aradan aylar geçmiştir endeks 70bini geçmiştir yerli hala malsız bekliyordur... Endeks dahada yükselir, yerli iç çekerek seyreder... Aylar böyle yeşil geçer... Yerli bugün düşecek yarın düşecek diye bekler... 2014 6. aydan sonra TR ekonomik veriler kötüden yataya dönmeye başlar... yerli yaw almamakla hata ettim diye düşünmeye başlar... Son baharda TR verileri dahada düzelir ama endeks gelmiştir 80bine... Yerli ben naaptım diye saç baş yoluyordur ancak 20bin puan yükseldi diye hala alamaz... Yıl sonu tüm dünyada veriler rekorlar kırmaya başlar, borsalar yemyeşildir, TR borsasıda 90bini geçiyordur... Yerli artık bu borsa düşmez der ve mala ufaktan atlamaya başlar... 2015 yılı ocak ayı olur, endeks 100 bine gelir yabancı çok yüksek karları cebe koyar, dünya ekonomik verileri medyanında yardımı ile iyice şişirilir ve güzel datalar ön plana çıkarılır... yerli aralıkta ufaktan girdiği borsada artıyı görünce hoşuna gider dahada girer... yine hoşuna gider derken yabancının elindeki malı almaya başlar... sorada geçmiş olsun...

Buda olmayacak senaryo değil...
    tabi ilk 6 ay veriler kötü gelecek ama sonra yataya bağlayıp yukarı dönme ihtimali yüksek... Yüksek açık pozisyonla yukarı ralli ve aşağı şelalenin ikiside Mayıs ayında olmuş... ilk bahar ve yaza dikkat, sonbahar ve kışıda göz ardı etme... neyse yaw, kafamıza göre takılalım, boşverelim senaryoyu değilmi.?

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

longu kapadım... bugünki cafe parası çıktı... işlerim var ekranı kapayacağım... öğle sorası bakarım... short kovalamayı düşünüyorum ama önce verileri bi analiz etmem lazım... sırf longu kapamak için 10 dakkalığına girdim...

bol şans...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Kush adasında sahil manzaralı Kahve Adası isimli cafeye kuruldum... 2. seans açılışta vob da yükseliş var... short almaya karar verdim... 78.725 den ilk kontratı aldım... spot açılsın duruma göre ya kaparım yada bir kaç takviye yaparım... şu an 78.850 de...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

78.975 den bir short daha... yalnız grafik görüntüsü geri döneceğim demiyor... endeks 65bini geçipte bir müddet kalırsa shortları kapatacağım... haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Herkese iyi bir hafta diliyorum.

Son pozisyonum 2 kontrat long. şu an 1000 puan civarında ekside... Yerli alışa istekli görünüyor... saat 10:30 civarı pozisyon konusunda karar vereceğim... kapatayımmı takviyemi yapayım diye... küçük pozisyon olduğundan telaşsız kararlar alabilirim...

Yabancı takası geçen perşembe için 61.27 de. Cuma yükselişinde aldılarmı yarın belli olur...
            Endeksin kısa vade direnci 65.800 sonra 67.300 lerde...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Herkese iyi bir hafta diliyorum.

Son pozisyonum 2 kontrat long. şu an 1000 puan civarında ekside... Yerli alışa istekli görünüyor... saat 10:30 civarı pozisyon konusunda karar vereceğim... kapatayımmı takviyemi yapayım diye... küçük pozisyon olduğundan telaşsız kararlar alabilirim...

Yabancı takası geçen perşembe için 61.27 de. Cuma yükselişinde aldılarmı yarın belli olur...
              Endeksin kısa vade direnci 65.800 sonra 67.300 lerde...
              Pardon ya, ne longu... Bugüne kadar sürekli long oynadığımdan long yazmaya alışmışım... Pozisyonum 2 kontrat short...

1. seans yön genelde 10:30 civarı belli olduğundan 10:30 u bekliyorum karar vermek için... tepe görürsem shorta takviye yaparım, sağlam alış görürsem shortları kaparım...

Bugün işlerim var, 10:30 dan sonra ekran kapayacağım...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

1 kontrat daha short takviyesi yaptım 80.binden... ekranı kapıyorum... sanırım öğle sorası yada akşama doğru açacağım...

ABD faizi 2.74...
                TR faizi 10.77...
                Brent petrol 109 üzerinde...
                BIST30 F/K 9.07 DOW F/K 16 nın üzeri...
                AB ve gelişen ülke borsaları dün ve bu sabah hafif yükselişte... Yani dışarısı yükseliş diyor...
                Bizim tayyip atakta, obama hariç nerdeyse tüm popüler ülke liderleriyle görüşüp imaj parlatıyor... 17 aralıktaki hırsız görüntüsünü silmeye çalışıyor... adam hakkaten bu konuda profesyonel. tam hatip ve tam uzman... ne yapacağını ve halkı nasıl yöneteceğini çok iyi biliyor... en son stalin, mahatma gandi, mao ve hitler bu kadar iyiydi tüm dünyayı peşine takmıştı...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Son pozisyon artıya geçti...
                  Pozisyona dokunmaya gerek duymadığımdan da bilgisayarı açmadım. Bugünki satış hacmide iyi görünüyor. Yarın 63.000bine yaklaşırız... O zaman karar veririm pozisyonun durumuna...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Dün kapanışa doğru satışı Merril Lynch yapmış diyorlar... Peki kim bu Merril...

Bu firmanın kökenlerini internette tarayıp bulabilirsiniz ve profesyonel bir borsacınında batı dev finans kurumlarının sahiplerinin geçmişini bilmesi gerekir yoksa dünyada olup biten olayların sebebini çoğu zaman anlayamaz... Yahudi şirketleri diye tarayın ve Napolyon dönemine kadar geçmişlerini okuyun... dünyayı bilmezseniz uzun vadede borsada ayakta kalmak çok zor...

fetullah abi nerde... abd kontrolünde... abd kimin kontrolünde Yahudilerin... fetullah şirketleri TRde son 10 yılda kimlerle ortaklık kuruyorlar, Yahudilerle... fetullah TRde o kadar fakir bölge varken neden dünya Müslüman ülke ve bölgelerinde okullar kuruyor.? ABDnin(Yahudilerin) o ülkeleri kolay yönetme(kaynaklarını sömürme) politikasına yatırım... Peki 17 aralık tan bi kaç gün önce endeksi aşağı döndüren trendi kim başlattı... ben yazmıştım cuma akşamı kapanışta kademelerde bi kaç yüzer lot varken tek kademeye son dakkalarda birileri toplamda 5000 kontrat civarı yazmıştı... kimdi bu... merrill...

merrill 17 aralıktan beridir tr finansını yönlendirmeye başlamış gibi görünüyor... seçimlere kadar iyi gibi görünen hiçbir gelişmenin olmasını istemiyor olabilirler...

peki bugünki planım ne.? endeks 65bine yaklaşırsa shorta takviye... 63bine yaklaşırsa shortu belki kapama... yerli kurumsal bebeler hala çok istekli almaya...!!! buda ilginç tabi...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Bugünlük ekranı kapayıp işlerime bakayım... bugünki harçlık olarak 1 kontratı kapadım ... 2 tane short kaldı...

Yukarı ve aşağı 2 tane emir girdim...
                      endeksin 65bine yaklaşması ihtimaline karşılık 78600 e 1 short...
                      endeksin 63bine yaklaşması ihtimaline karşılık 76.300 e 2 long... yani pozisyon kapanıyor... tabi 1 short gelmemişse... bazen böyle süper şeyler oluyor.

Yabancı payı 61.24 te... yabancı almıyor... son hukuk katliamları yabancı payının %62nin altına inmesine sebep oldu...
                      ABD faizi 2.70... yükselmemesi gelişen piyasalar için iyi...
                      Brent 110 USD üzerinde... buda kötü... Doğu akdenizde büyük petrol ve gaz yataklarının bulunması, kıbrısı ele geçirme çabalarını hızlandırdı... HASTA ADAM yani Türkiyeden kıbrısı koparmak üzereler... Suriye için hala uğraşıyorlar. Suriyenin arkasında rusya ve çin olduğu için orada zorlanıyorlar... kıbrısta işleri kolay...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

16:23
                        Yeni bir haber öğrendim için bilgisayarı tekrar açtım..
                        20 şubatta yanı yarın, fetullah grubunun yeni bir dosya açacağı yada benzer güçte bir olay çıkaracağı konuşuluyor. Bu ihtimale karşı yarına short girmeyi planlıyorum. 76.300 deki shortu kapama emrini iptal ettim ve uygun yerden bi kaç short daha gitmeyi planlıyorum...

kolay gelsin...

Yorum

• MYERS
                          Aktif
                          • 27 Nisan 2012
                          • 189

Ben olsam shortlari pek zorlamam. Kontrat sayisi rekora yaklasti. Tam tersi basma havasi.

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bugünlük ekranı kapayıp işlerime bakayım... bugünki harçlık olarak 1 kontratı kapadım ... 2 tane short kaldı...

Yukarı ve aşağı 2 tane emir girdim...
                          endeksin 65bine yaklaşması ihtimaline karşılık 78600 e 1 short...
                          endeksin 63bine yaklaşması ihtimaline karşılık 76.300 e 2 long... yani pozisyon kapanıyor... tabi 1 short gelmemişse... bazen böyle süper şeyler oluyor.

Yabancı payı 61.24 te... yabancı almıyor... son hukuk katliamları yabancı payının %62nin altına inmesine sebep oldu...
                          ABD faizi 2.70... yükselmemesi gelişen piyasalar için iyi...
                          Brent 110 USD üzerinde... buda kötü... Doğu akdenizde büyük petrol ve gaz yataklarının bulunması, kıbrısı ele geçirme çabalarını hızlandırdı... HASTA ADAM yani Türkiyeden kıbrısı koparmak üzereler... Suriye için hala uğraşıyorlar. Suriyenin arkasında rusya ve çin olduğu için orada zorlanıyorlar... kıbrısta işleri kolay...

Bol şans...

Yorum

• Misafir

Shortları zorlamış mı yani ?? Fena trade durmuyo ki neticesinde bile BayKush alıntısı..

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

MYERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Ben olsam shortlari pek zorlamam. Kontrat sayisi rekora yaklasti. Tam tersi basma havasi.
                              eyvallah myers...

sabah itibarı ile fetullahtan bir haber yok... ancak yurtdışı bozulduğundan endeksimiz yüksek eksi açtı... şansım yaver gitti...

75.400 ve 75.100 e alış emri yazdım... gelirse mevcut 3 kontrat short pozisyon kapanacak... dün 2. seans kademeli yazdığım short emirlerinden bir tanesi gelmiş...
                              öğle sonrası pozisyon için duruma bakacağım...

Yabancı payı 61.19... yabancı hala almıyor...
                              USD 2.20nin üzerine çıktı... çıkış gece gerçekleşti yani abd den ve ingiliztereden yükselttiler...
                              Brent maalesef 109 da... TR için kötü...
                              ABD faizi 2.70 de... bu orta uzun vade gelişen ülkeler için iyi...

ekranı kapıyorum, öğle sorası açarım herhalde... birazda haber ve yorum okuyayım... bol şans...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Endeks 63bin üzerinde tutunmaya çalışıyor... pek kararlı değilim... endeks yukarılarda olsaydı rahat olurdum ancak aşağılarda olduğundan emin davranamıyorum... os sebeple...
                                63binde Tutunma ihtimaline karşı ekranı yeniden açıp 1 kontrat kapadım... şimdi rahatça işlerime bakabilirim...

endeks 64bine yaklaşırsa duruma göre karar veririm... shorta takviyemi yapayım, yoksa pozisyonu kapayayımmı.!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information