Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gazmanbaba
    Yasaklı
    • 16 Ocak 2014
    • 102

baykus yetkisizle yakında görüştünmü sesi çıkmıyor

Yorum

• gazmanbaba
      Yasaklı
      • 16 Ocak 2014
      • 102

baykus biraz önce bana geri döndü yetkisiz konuştuk iyimiş telefonu evde bırakmış parklarda bahçelerde geziyormuştu cümleten selamı var.

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

gazmanbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        baykus biraz önce bana geri döndü yetkisiz konuştuk iyimiş telefonu evde bırakmış parklarda bahçelerde geziyormuştu cümleten selamı var.
        Aleyküm selam...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Ekranı tekrar açtım, bedava interneti olan bi cafe buldum

MB den beklenen oldu ve hiçbir şeyi değiştirmedi... borsa ik etapta yükseldi ancak bu gerçek davranışı değil... 1 - 2 saat içinde belli olur... heçi %50 ye düşürdüm... yükseldikçe heçi yani shortu artıracağım...

ana yön akşam yada yarın belli olur... diğer tüm veriler kötü olduundan heçsiz long yapmayı bugün düşünmüyorum...

Yorum

• radyolog
            OKURYAZAR
            • 03 Ağustos 2008
            • 22635

başarı dileklerimle sn baykush
            DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

heç(hedge) olayını biraz açayım...

Bir süredir volatilite(oynaklık) çok fazla olduundan ve kısa vadede(bir kaç haftalık) bir trend belirlemediğinden bir yöne oynamayı riskli buluyorum...

60 binlerin bu sene için dip olduunu düşünüyorum. tabi ekistra bir olay çıkmazsa...

Bundan sonraki uzun(1 yıl) ve orta vadeli(3-5 ay) trendin yukarı döneceğini düşündüğümden, uzun vade pozisyonumu long olarak tutuyorum. Bu %10 ile %40 arasında değişiyor... Endeks 65bin altına inince kademeli longu artırıyorum. 66bini geçincede azaltıyorum...

Yakın vadeyide hedge(heç) amaçlı kullanıyorum... ana veriler öncesi yada dirençler öncesi short pozisyon açarak, longların riskini azaltıyorum... endeks dönünce, aşağıda bi yerlerde shortları kapıyorum...
              Yakın vadeyi kısa vadeli short yada long pozisyon açarak kullanıyorum...
              Nisan vadeyide ana pozisyonum olarak sürekli long tutuyorum...

Belirsiz dönemi geçinceye kadar böyle yapacağım...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

60 dakkalıkta 400milyon tl'den daha büyük hacimle bankaları yukarı çektiler... gel gel yapıyor olabilirler... pek katılan olmadı bu harekete... katılan olursa verip aşağı dönme ihtimalleri yüksek... katılan olmazsa 67binide geçip yen bir dalga daha yapmak zorunda kalacaklar... o aradada abd faizi aşağı dönerse bu adamlar güzel para kazanırlar çünki herkes trene atlar...

%50 heçle devam ediyorum... bi ara %75 e kadar çıkmıştım...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  başarı dileklerimle sn baykush
                  Sağolun dr. bey...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Arkadaş bu TEB'in sitesi çok sinir bozucu... Kontrat başına 1 tl almasa başka bankaya geçicemde...

bi emri yazıp entere basana kadar en az 20 saniye geçiyor... o aradada 200 puan değişiyor fiyat..

bide geçen gün satış dalgası bitene kadar site kapanmıştı... onuda hem spk ya hemde teb sitesinden şikayet ettim... bişey çıkmaz ama olsun... bi daha yaparsanız sikayetvar sitesine yazarım dedim... sikayetvar sitesi çok güzel çalışıyor ve çok etkili... tavsiye ederim... çok ciddiler... doğru tel nonuzuda verin mutlaka... benim 4 -5 şikayet yazım oldu... mutlaka ilgili firmayı alıp soruşturuyorlar... ilgili firmada sizi arıyor yada aramıyor... ancak o sitede adı geçen firmalar çok rhatsız oluyorlar...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Dünki hareketleri tahmin etmiştim... uygun şekildede oynayarak artı kapadım... Kapanışa yarım saat kala işim olduundan ekranı kapadım gittim... pozisyonum birebir heçli şekle getirmiştim...

Bu sabahki hareketi ise anlayamadım... ortada görünen bir sebep yok...

Sanırım dünki yukarı aşağı hareketi yapanların oyunu devam ediyor... Dün ppk kararına bazı büyük oyuncular pozisyonda girdi... umdukları çıkmayınca endeksi volatil hale getirerek belli bir amaca ulaşmaya çalışıyorlar... benim aklıma bu geliyor...

Şu an %20 birebir heçli duruyorum... yukarı aşağı farketmiyor... hareket bir durulsun ona göre bir tarafı azaltacağım...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Dün yeni ekonomi bakanı doların yükselmesi iyi dedi ki benimde aynı düşüncede olduumu biliyorsunuz... asıl 1.30 larda yıllarca durması cinayetti... ucuz yabancı mallar yüzünden bizde fabrikalar kapandı, pek çok fabrikada mısıra, çine, bulgaristana taşındı. Yıllarca sahte bir bolluk yaşadık ve kalkındık sandık... şimdi asıl durum ortaya çıkıyor ancak daha çok pislik var halının altında...

Bakan dolar yükselsin dediğine göre artık doların 2.20 in altına inmesi zor... tabi bakanın itibarınada bağlı... adam yeni henüz... dumanı üstünde...
                        Doların yükselişinin ülkeye zarar vermemesi içinde brent petrolün fiyatının düşmesi lazım... kürt petrolünde sorun çıkınca tekrar biraz yükseldi ve 107 ye geldi... düşmeye devam ederde 100 dolar ve altına inerse tadından yenmez...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Yabancı takası 62.08 de,
                          abd faizi 2.84 te.
                          TR faizi 10.19 da, 10 yıllıklar 10.08 de...
                          Brent ve abd petrolü 2 gündür yükseliyor... brent 107.24 abd 95.64

bu veriler borsa için iyi değil... usd hafif düşmeye başladı, bu aralarda usd ye odaklandık...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Aşağılara alış yazıp ekranı kapıyorum... gözlemeci ablaya gideceğim...

81.800 ve 81.150 ye alış yazdım... alışlar gelirse önce shortlar kapanacak sorada ilave long gelecek... su an shortların longlara oranı bire iki... yani yüksek artıyı görünce bir miktar long kapadım, geri gelmeye başlayıncada bir miktar short kapadım...

%15 ile devam ediyorum...

planım alıcı coşkusuna bakarsak vede kontrat miktarı yüksekliğine, eğer döviz çok yükselmezse kısa vadede 65bini aşağı kırmayız... uzun vade hepimiz öleceğiz...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

5-6 yıldır haber dinlemiyorum sinirlerim fazla yıpranmasın diye... çünki her haberin arkasındaki rezilliği görebilecek kadar kafam çalışıyor... doğrunun ve adaletin çok derine işlediği kafa yapım kaldırmıyordu haberleri...

Anca son dönemlerde ekonomi ve siyaset o kadar çok iç içe girdiki kurtulamıyorum yine rezillikleri görmekten...

Yıllaaaaar, yıllaaaar önce ülke 30 yıl geri gitti demiştim... zihniyet 30 yıl öncenin zihniyeti idi... şimdi sokaktada bu zihniyetin sonuçları görülmeye başladı...

Ülkemiz hasta adam oldu... Dış güçler ne koparabilirlerse koparıyorlar... örgütlü yurt içi kendini Azınlık olarak niteleyenlerde koparabildiklerini koparıyorlar... ülkenin tek koruyucusu orduyu, pkk nın şahitliği ile hapse attılar ve şimdide kumpas kurduk diyorlar ama asker hala hapiste...

Ne diyorsam 3 ila 10 yıl arasında herkes tarafındanda doğruluğu kabul ediliyor...

Enflasyon rakamları uydurma dediğimden beri 5 yıl geçmiştir, ekonomistler yeni uyanıyorlar...

30 yıl geri gittik dedim yeni yeni millet uyanıyor...

Yakında TVlerde hasta adam olduk laflarınıda duyarsanız şaşırmayın... bu topikten başlamıştır bu tespit... hayırlı olsun...

Hırsızlar, kendilerini yakalaması gereken polisleri yakalayıp sürüyorlar... olacak şey değil...

Kendine ana muhalefet diyen süzme grupta ellerini ovuşturup artacak olan üç beş puan oylarına seviniyorlar... bir beş yıl daha ana muhallefet olabiliriz diye. Amaçları ülkeyi yönetmek değil koltuğa oturmak... geçen hafta başkan yardımcıları kuşadasında özel aşçı alıp rakı balık sofrası kurdular...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Endeks 67bin üzerinde tutunmaya çalışırken 2.25 li USD fiyatınıda hazmetmeye çalışıyor... yaw ne olmuş 2.25 olmuşsa diyorlar... üç gün önce usd arttıkça satıyorlardı...

Ülkenin toparlanabilmesi için usd nin bu sene 2.30un altına düşmemesi lazım... birde benim elime sopa vereceksiniz ve hesabını sormayacaksınız... bu iki şık gerçekleşirse muasır medeniyetler seviyesine oplarız... demedi demeyin...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information