Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

usd 2.23den dönmüş görünüyor...
    Endeks 64bin üzerinde tutunacağa benziyor...
    78.100 den bikaç kontrat long aldım... 65bini deneyecek gibi... 65binde kaparım... grafiğin durumuna göre reverse olabilirim...

Gideyim gözlemeci ablaya, geçen gün harikulade bir kız görmüştüm, oradan geçiyordu bakalım tekrar görebilecekmiyim...

Biraz moral düzelsin... hava güneşli ve 17 derece... gençler kısa kollu giyip beni uyuz ederler şimdi...
    Gideyim çay kave gazete olayına gireyim...
    Bu forumdakiler bilmiez ama benim normal rutinim budur... hava güzelse çıkar biyerde saatlerce oturur çay kave eşilğinde gazete okurum... bazen köylüler masama oturur muhabbet ederiz...
    haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Günaydın,

yabancı takası 61.41 ; endeks 65bine yakın ama yabancı artık satmıyor... algıları değişmiş anlaşılan...
      petrol maalesef yükselmeye devam ediyor... bu kötü...
      USD bence 2.20 nin altına 3-5 gün içinde kalıcı olarak inecek... ekstra bir gelişme olmazsa tabi.. mesela yellen ablamız bugün 15:30 da gelişen ülkelerin canına ot tıkayacağız demezse... yada siyasi gelişme dicem ama yolsuzluk dosyaları yeni atanan savcılarla kapatılıyor... deniz fenerinde olduğu gibi havayla civa çıkaracaklar...

Bugün yellen ablamız haricinde önemli bir gelişme yok... endekste satıcıda yok alıcıda... yani endeksi bi tarafa götürme isteğinde olan...
      Son long pozisyonumuda artı kapadım... şu an yükselmeye devam ediyor, erken kapamış olabilirim... ama bugün işlerim var pozisyonda bekleyemem...

ekranı kapatıp günlük işlerime bakayım... genelde çok yukarı yada çok aşağı satış alış emirleri yazıp ekranı kaparım ancak bugün yazmayacağım... çünki kararlı değilim...

Bugünki harçlığı çıkardım
      Bol şans...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Kushadasında deniz ve gemi manzaralı Kahve Adası isimli cafeye oturdum. Hava çok güzel... SGK ile ilgili işlerimi halledemedim. Akşama kadar oturayım bari burada...

USD 2.20 yi aşağı zorluyor. Beklediğimden daha erken inecek gibi... 78.650 ortalama ile bi kaç long aldım... usd nin düşmesi sıcak para girişini gösteriyor... buralardanda yabancı satmadığına göre longdan az biraz daha kazanabilirim sanki... bol şans...

Sabah kapadığım fiyattan geri almış oldum...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

İlginç bir gün oldu... cafeden kalkmadan önce bişeyler yazıp öğle kalkayım...

Yellenden önce longu azalttım... yellenle atak yapınca tek kontrata indirdim 750 den... aşağı dönünce USD ye baktım... o ara senetlere okkalı satış dalgaları geldi... USD nin yukarı direndiğini gördüm sora aşağı dönünce 78.050 den lonlara takviye yaptım... vob dahada aşağı düştü... USD ye ve 2 günlük direnişe güvenerek korkmadım... endeks tekrar 78bin üzerine ıkınca longa bi takviye daha... kapadıklarımı yerine koymuş oldum... endeks bugün 78bin altında kapamazsa artı kapatacağım...

USD de ayı ve boğaların kapışmasıda ayıların galibiyeti ile bitmiş görünüyor...

Dükkanı kapatalım... yarın longları iyi bir yerden kapatacağımı umarım... ah fetullah ah... sen olmasan barselonada oynuyordum şimdi... ne diyeyim bilmiyorum... bu ikisini allaha havale edecem ama meşgul etmekte istemiyorum...

Neyse,
          haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Dünden kalan longları 78.900 den kapadım... bugünki harçlık çıktı...

Saat 10:30 da bir daha bakarım...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Tekrar ekran başındayım... endeks 65bini ilk denemede geçemedi... tekrar deneyecekken USDnin hafif yükselmesi ve 2.20 ye yaklaşması ile tekrar hafif aşağı geldi... Hala USD ye odaklı oynuyorlar... bu hayret verici... yani USD ye bakarsında böyle saniye saniye gözünü dikip ona göre alım satım kararını vermezsin... çok ilginç... TR herşeye kadir... yakında bakan hırsızlıklarını ortaya çıkaranları içeri atarlar. İçerde generallerin yanına çöküp ekmek tayına abanırlar. Halbusi mafya lideri sedat pekerin yanına koysalar lüks yaşam sürerler arada dışarı çıkarlar, içeri yemek ve kadın alırlar. Umarım generallerin yanında sefil olmazlar, yazıktır... ah TR ah....

Her neyse baktım USD 2.20 ye yaklaştı diye sattılar... yani endeks 65bine geldi artık aşağı döndürelim diye satmadılar...
              Ben USDnin 2.20 nin altında (en azından bu haftalar için) kalacağını düşündüğümden şimdi long için alış kollayacağım... nası olsa sabah bir miktar parayı cebime koydum, kaybetme lüksüm var... sadece 1 veya 2 kontrat long gitmeyi düşünüyorum... yüksek ihtimalle yine gün içi artıyı görünce kaparım... 79bin altından almaya çalışayım, sabah erken kapamışım ancak tepeyi bulayım diye beklersen hep elinde kalıyor.

Neyse long alıp öğle sorasına kadar ekrana bakmayacağım...

Küçük oynuyorum çünki endeks ortada yukarıda aşağıda gidebilir...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Tekrar kushadasından bildiriyorum efenim... bu sefer iç kısımda bi cafede oturdum...

Ancak açtım ekranı saat 14:36

Baktım satıyorlar... şimdi long konusunda şüpheye düştüm... 5 dakkalık grafikte 2li tepe yapmış ve yayvan bir tepe... yayvan 2li tepeden korkarım...
                Longdan vazgeçtim... ancak short almakta zor... kenarda beklemek en zoru... bi tarafa doğru tek kontrat alıp oyalanayım bari... bugün gazete ile vakit geçireyim....

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

USD 2.20 nin altına indiği halde 65bini geçemedi... kaç gündür uğraşıyor geçmiyor...

Mevcut oyunculardan buraya kadar görünüyor... Ülkeye giren para varsa onların endeksi yukarı sırtlaması lazım olabilir... 65binden alsam yukarda nasıl satarım diye düşünüyorlardır... Bu sene için herkes karamsar...

Sıcak para girmişse ve bir kısmı BISTe gelecekse 65bin kırılacağa benzer... Yinede hafta sonuna kadar beklemek lazım... tekrar kırmayı deneyebilir... ama kıramazsa malum, hedef aşağı...

Tek kontrat short aldım 78.800 den... bakalım günü zarar kapamayı başarabilecekmiyim...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Sonunda USD ile olan saliselik negatif korelasyon kırıldı...

USD düştükçe bazı ezberciler aldılar... Bunlar alınca endeks 65bine yaklaştı... her yaklaştığında bazılarıda sattı ki bu satanlar yabancılar olmalı... alanlar baktıki " yaw USD yükselince alıyoz ama birileri satıyor. satmamaları lazı halbuki" diyerek şaşırıyorlar... en sonunda uyandılar ve USD yi takip etmeyi bu akşamlık bıraktılar... bakalım yarın neye odaklanacaklar...!!!

Ne zaman short alsam zarar ettim... bakalım bu sefer artı kapayabilecekmiyim... bi kontrat short daha aldım... pozisyon maliyeti 78.650 oldu...

Haydi iyi akşamlar... yarın ola hayrola...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Cari açık beklenenden epey yüksek geldi. 8.3 milyar USD
                      2013 cari açık 65milyar USD

Endeks 64bin üzerinde tutunmaya çalışıyor... Sabah seansında tutunabilir ancak 2. seans aşağı kıracağı düşüncesindeyim... os sebeple shortları tutacağım... ilk seans yükselişi zorlarsada shorta takviye yapacağım...

Fetullah etkisi borsada kalmadı, normal rutinine döndü... Borsa normal rutinine dönünce, bende normal rutinime döndüm... Son 10 işlemimden sadece 2 tanesinde eksi kapadım... ah fetullah ah... şaşırdığım nokta bunların hepsinin ağzından Allah eksik olmuyor... hepsi imam hatipten yetişme... yaw buradada imam hatipten mezun bir genç vardı, ailecek taşındılar. Gitmeden önce herkesten borç almış, sorada kayboldu... Bu imam hatiplerde ne öğretiyorlar allah aşkına... Kuranda "çalın, fakir zengin farketmez, yakaladığınızdn çalın" diyen gizli ayetler varda bizimmi haberimiz yok...

Neyse yaw... moralim sıfır altında... üç beş kontratla kazandığım paraların hiç bir faydası yok... bütün sene uğraşmam lazım fetullahın zararını telafi için... tabi yeni bir ekstra olay çıkmazsa... burası TR herşey olur... afrika ülkelerinden tek farkımız ordu nun kontroluydu... herkes ordudan korkar işi abartmazlardı... şimdi orduda yok... artık iç savaşlara doğru yol alırız... hırsızlığı belgelenen insanlar orduyu dışarı çıkarsın diye bekliyoruz... tabiki mecbur kalmazlarsa çıkarmayacaklar... bu memleket bitmek üzere... ne kadar kolay hallettiler orduyu...!!!

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Yabancı takası 61.32 de... Endeks 65bine yaklaşırken çok küçük düşüşler oldu... bu almadılar anlamına geliyor...
                        ABD faiz 2.75 civarında dolanıyor...
                        TR faizi 10.70 üzerinde duruldu...
                        Brent petrol 109lardan aşağı dönüşe geçti... ABD kaya gazı (kayaç yada shelly) denilen gaz üretimini kendi ihtiyacının %40ına kadar çıkarmış... ABD ekonomik verilerinin son 1 yıldır yükselişe geçmesinin tek sebebi bu... ABD de enerji, Avrupa ve asyadan 5 ile 8 katı daha ucuz hale geldi... Merkez bankasının finansa dağıttığı trilyonlar tamamen bilinçli olarak çalışanı soymak amaçlıydı... ve hiç bir ayaklanma olmadan başarıldı... kayaç gazı imdatlarına yetişti ve ekonomik verileri düzeldi...

Avrupada bu gazı çıkarma şimdilik yasak. Dünyayı mahvederiz diyorlar... Eğer çıkarmaya karar verirlerse petrol fiyatlarını %50 daha ucuz görbiliriz... ancak o zaman bizim ekonomi kıpırdanır... yoksa bizde her veri uydurma olmaya devam edecek... Almanyada enerji ağırlığı rüzgar ve güneşte... biz ise dünyanın en pahalı doğalgaz anlaşmalarını yaptık ve halk ayaklanmasın diye fiyatı gizledik... merak etmeyin gizlemesenizde kimse ayaklanmaz... şimdide dünyanın en pahalı nükleer enerji anlaşmalarını yapıyoruz...

Neyse yaw... canımı sıkmayayım...

Öğle arası yürüyüşe çıkayım, gözlemeci ablaya gideyim... ekranı kapayayım... kapamadan önce yukarı bi kaç short yazayım... cari açık verisindende sonra, önümüzdeki bir haftada endeksin kalıcı yukarı dönmesi zor görünüyor... en azından 63binin altını görmeden...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Saat 15:40
                          Ekranı yeni açtım. Gözlemeci abka yine kapalıydı. Sağlık sorunları ile uğraşıyor olabilirler. Gözlemeci ablanın yarması yani eşi geçenlerde beynindeki pıhtının kopması sebebi ile kısmi felç geçirdi ve izmirde özel hastanede vurulduğu iğne ile tamamen iyileşti. Acaba yine rahatsızlıkmı geçirdide 1 haftadır kapaılar. Umarım değildir. Kimsenin sağlık sorunu geçirmesini istemem... son hastane ziyaretimden sonra şimdi daha canı gönülden isterim bunu...

Endeks birinci seans kapanışındak seviyelerinde. daha aşağı inmemiş... alıcıların isteksizliği kadar satıcılarda isteksiz... fetullah sebebi ile zamanından önce dibi görmemizin sonucu bu... önümüz karanlık göründüğü için 65bin üzeri alıcı yok... ucuz olduğumuz içinde 60bine giderken satıcı yok...

Bugün hava kapalı... sabah günlük harçlığı çıkardım ama canım kushadasına gidip benim cafeden denizi ve gelen geçeni seyretmek istemedi... belki yarın giderim...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

ABD de işsizlik başvuruları beklenenin üzerinde geldi... 330 beklenirken 339 geldi... 330 bile çok aslında... suçu hava koşullarına bağladılar yani geçici dediler... 2 aydır verileri pek iyi gelmiyor... onlar için kötü bist için iyi veriler ancak değişen bir şey yok... bizde satış onlarda hep alış var...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Açık pozisyon sayısı rekora koşuyor... 269bin...

Bu rakamı son yıllarda 2 kez görmüş...birinde 10bin puan düşmeden önce görmüş, diğerindede 93bine giderken görmüş... yani büyük hareketlerden önce görmüş...

Bu demek değildirki bi 10bin puanlık hareket olacak... böyle bir hareket için zemin ben göremiyorum... buda demek değildirki yok... şaşırtıcı olan rakamın bu kadar yüksek olması...???

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Shortlar 77.450 den kapandı...

Yukarı short emri yazdım kapanışa doğru gelirse yarına short girecem, gelmezse flat... haydi, yarın ola hayrola...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information