Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Yabancı takası %61.14 te... normalde 62nin altına hiç inmezdi... Fazlasını, ülkede adalet sisteminin dağıtılmasından korkmuş olan yabancı satmış olmalı... şu yargı ve polis tayinleri olayı...

Faizin gösterişli ve ses getirici bir şekilde artırılması, yabancı ilgisini kısa vadede TRye çekecektir ve sıcak para girebilir eğer beter bi siyasi durum olmazsa...
    Sıcak paraya TR verileri de destek olursa, düşüş trendini bitirebiliriz...

Şu anki planım... 60binde long al... endeksin döneceğini hissettiğin yerde shorta dön...

bol şans...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Brent petrol bi kaçgündür yönünü aşağı çevirdi. 106 nın altına indi... devam ederse bu TRiçin çok iyi...

ABD faizide epey düştü. 2.62 civarında... ABD Faizinin düşmesi sermaenin abd ye gitmesini yavaşlatacaktır... TRde faiz yüksek... Yabanı para için net %8 civarında gelir demek... ABD faizine yatırsa %1 ancak... Bizde kur riski var... bu riski göze alanlar gelebilir... yada içerde olupta çıkmayı düşünenler cayabilir...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Çok şükür yaw...

Bir kaç gündür BIST normal seyrine döndü... yüksek gaplar şimdilik yok oldu...

Artık tahmin edilebilir hale geldi endeks... şartlar şimdilik normalleşti... umarım bir daha bozulmaz...

Endekste öğlene doğru yorulma başladığını yazmıştım... ekstra bişey olmazsa, 2. seans açılışta long kapayıp shorta döneceğimide yazmıştım...

Short alabildim sayılmaz... kushadasında denize bakan bir cafedeyim... pek konsantr olamadım... Ancak güzel tarafı artık endeks sinyal verebiliyor...

Artık çok düşük kontratlarlada olsa kazanabiliyorum yaw... Umarım dünyaya dönerim...

Haydi hayırlısı... şimdi tepkilerde short kollayayım...

Yorum

• gazmanbaba
          Yasaklı
          • 16 Ocak 2014
          • 102

umarım dediklerini yapmışsındır ...seans sonu güzel satış geldi

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

gazmanbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            umarım dediklerini yapmışsındır ...seans sonu güzel satış geldi
            2. seans açılışta longları kapamıştım zaten, short almıştım ama hep kademeli yazdığımdan hepsi gelmemişti... Bu sabahtan 77bine short yazdım... gelirse %5 short olmuş olacağım...

USD düşüşe bakarsak dün yazdıklarım gerçekleşiyor olabilir. Yani batıda faizin sıfır olması bizdede yabancıya kur riski hariç %8 civarı net kar olması sıcak parayı çekebilir yada ülkedekinin çıkmasına engel olabilir...

USD hafif geriledi...

ABD deki kayaç(kaya) gazı ve petrolü sayesinde 1 yıldır iyi veriler geliyor. Ucuz enerji sayesinde sanayide kıpırdanmaya başladı. Avrupada ve özellikle bizde çok daha pahalı enerji var. Os sebeple abd ye göre diğerleri zorlanıyor... Avrupadada kayaç gazı aramaları hızlandı, bulunduğunda onlarda daha ucuz energiye ulaşacaklar... Bu dünyadaki energi fiyatlarınıda düşürecektir çünki arap petrolüne talep azalacak... Hali ile dünyadada kalkınma hafiften başlayacaktır...

Görüldüğü üzere ABD, AB ve japonyada finansa dağıtılan onlarca trilyon doların ekonomilere faydası olmamış tersine zararı olmuştur çünki paralar borsalara gitmiş emtia yani hammadde fiyatlarında balonlar oluşmuş buda sanayi girdisini pahalı hale getirdiğinden ekonomiler kalkınamamıştır... Dağıtılan trilyonlar, sadece finans firmaları sahip ve çalışanlarının para denizinde yüzmelerine yaramıştır... Bu paralarda zamanla çalışandan vergi olarak çıktığından, gelir dağılımı bozulacak, fakir daha fakir zengin daha zengin olacaktır...

Lüks tüketim rakamlarından ve rekorlar kıran milyarder sayılarından belli... TR dede öyle...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Her neyse... yeni oyun tarzımı yazmıştım... gün içi planım belli ise emirleri yazıp ekranı kapatıyordum...

60bini tekrar bekliyorum os sebeple bugünki muhtemel 63bin denemesine veya ECB fazi düşürürse 63.500 denemesine aldırmayıp 77bine short yazdım ve gidiyorum... Çok az oynadığım için bi kaç bin puanlık kayıplardan rahatsız olmuyorum, kafam rahat oluyor...

Tabi bunun dez avantajıda fetullaha kaptırdığım parayı bu yöntemle ancak 10 yılda çıkarırım... Tabi şu anda benim için önemli olan dünyaya yeniden dönmem ve kendime güvenimi tekrar kazanmam... onuda şimdilik başarıyorum...

Umarım artık ani hareketler bitmiştir ve anormal hava geri gelmez... fetullah yeni dosya çıkarsa bile pozisyonsuz anıma denk gelir...

haydi hayırlısı bol şans...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Bir yarım saatliğine ekran başına geçtim... Bugünki short pozisyonum iyi gitmemiş...
                Tamamen yerli hareketi var... Yabancı ne alıyor ne satıyor, onlar beklemeye geçmişler...

Yerlide bugünki ECB toplantısından azda olsa faiz indirimi çıkacağına oynuyor olsa gerek... çünki bankalar dahil şirket karlarında ve TR büyümesinde düşü bekleniyor... 2 büyük banka karı açıklandı ve %20 civarında karda düşüş gerçekleşmiş...

77bine yazdığım short emri gelmiş... 77.850 den az biraz daha takviye yaptım... ecb kararını bekliyorum... faiz indirimi gelirse kol keseceğim...

Aha endekse saytış geldi...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Karar geldi,
                  ECB kıpırdamamış... şimdi bekliyorum... yerli ne yapacak... endeks ne yöne oynayacak... %15 civarı short ile bekliyorum...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Kol kestim...

Bu hafta iyiydim ancak son pozisyonda tutturamadım... aslında en mantıksız harekette son yükseliş hareketiydi... ülke adına her veri kötüydü... geleceğe dairde hiç bir iyi veri gelmedi... sadece usd bir kaç lira düştü...
                    ECB faiz indirmedi... yeni bir para genişlemesi yok... enflasyon kötü geldi... banka bilançolarında kötüye gidiş var... ancak endeks %3 üzerinde yükseldi... garan %6 yükseldi...

Fetullah olayında çok fazla satış ve düşüş oldu... çok mantıksızdı... görüldüğü üzere fetullahın ekonomiye artı veya eksi hiçbir etkisi yok... borsada ekonomi demek... zaten ülke yönetimi başına eşşek bağlasan bundan daha kötü yada iyi olmaz... ancak siyasi gelişmelere anormal yüksek değer atfedip hareket ediyorlar...

Şimdide yaw fetullah olayında çok sattık ayıp oldu biraz alalım barimi dediler bilemiyorum...

Belkide tayyipin önce hollande sorada merkelle görüşmesi etkin oldu... bu iki dünyada önde görünen liderle görünmesi milleti etkilemiştir... obama görüşmei kabul etmemiş... hollande ile Merkel nasıl kabul etti bende anlayamadım... belkide biçok taviz vermişizdir...

Neyse bu yükselişi temel veriler desteklemiyor... ancak trend ile güreşmek olmaz... pozisyon kapadım ve bekliyorum... bekleyelim bakalım...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Bugün 15:30 da abd verileri var. son 2 aylık abd verilerinde hep pozisonuma ters hareketler oldu... os sebeple abd verilerine kadar kıpırdamaya niyetim yok...

En büyük 2 Banka verisi %20 civarı kar düşüşü görünce bende ağırlıklı long oynamayı bıraktım... artık ağırlıklı short oynamayı planlıyorum...

Yabancı almaya başlamış yine... takas 61.17 den 61.35e çıkmış. Bu çarşambanın verisi... dünde almış olsalar gerek... USDnin düşmesi, faiz sonrası yabancı girişini gösteriyor olabilir...

Temel veriler ise short yönüne döndü...

Brent petrol 105 den 107 ye çıktı... kürt petrolunda aksama var... asıl sebep bu... libyada bir kuyu durmuş sebebi bence asıl sebep değil...
                      İran konusu düzelmeye başladığı içinde petrol artmıyor...

Abd faizi tekrar yükselişe geçti... 2.62 civarından 2.70 e geldi...
                      TR faizi ise son MB yükseltişinden sonra 10.60 üzerinde duruldu...

Bu yıl TRnin lokomotiflerinden otomotiv ve inşaat sektöründede düşüş olması lazım... USDnin yükselişi bu sektörlere yaramaması lazım... ancak yeniden USD 2 tl altına inerse durum değişebilir...
                      Bu 2 sektördede balon vardı... aşırı ucuz kredi ve yabancı ilgisi bu 2 sektörü zıplatmıştı... tayyip şapkadan tavşan çıkarabilir... istanbula 2. kanal ve Marmara denizini geçen viyadük TRye heyecan katabilir... tayyip iyi reklam yapıyor... tuvalet açılışına katılsaki katıldı, uzay üssü açıyor havası yaratıyor... seçimlerden tayyip çıkarsa bi coşku verebilir TR ve TRye ilgi duyanlara...

Bugün akşama kadar pek kıpırdamaya niyetim yok...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

ABD verisi açıklandı... Tarım dışı istihdam 185bin beklenirken 113 bin geldi... çok düşük... bir önceki veri dahada düşüktü... Ekonomistlerin bazıları bu verilere bir kaç aylık istisna olarak bakıyorlar... Yani taperingi etkilemeyecek... bende en azından taperingi hızlandırmazlar hiç olmazsa hesabı yapıyorum... buda borsalarda ekistra bir hareket olmayacak demektir... diğer verilere odaklanacağız anlamında...

Veri sonrası şaşkınlık oldu, İlk etapta garan a satış geldi, sonra bankalara alış geldi ve endeks yükselmeye başladı...
                        Ben dün kol kesmiştim ve bugün abd verisini bekleyeceğimi yazmıştım... bi kaç kontrat long alarak yüselişten çerez parası kazanmaya bakıyorum... tüm dünyada dünden başlayan bi pozitif hareket var... TR çok erken iniş yaptığı için bizde kısa orta vadeli yükselişler normal... illa bi temeli olması gerekmiyor... şimdilik uzun vade yön aşağı... tabi tayyip abimiz tavşan çıkarırsa ve milletide semiz sığır olduuna inandırırsaki kolay inandırır, o zaman yön yukarı dönebilir...

ekranı kapayayım... bol şans... benim yukarıda bir hedefim yok... bu bi kaç longu endeksin döneceğini düşündüğüm saman kaparım... bu çıkışın temeli olmadığından bir hedef fiyatım yok... teknikçilerin hedeflerine göre bakacağım...

bol şans dilerim...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

65.000 den çok kolay döndü... alıcılar görünmüyor... sivri bir dönüş olduundan longları kapadım... hiç zorlamadılar... 5 dakkalıkta, son tepenin daha altından bir dönüş dalgası yaprsa bi kaç kontrat short alabilirim... şimdiden haftasonu harçlığım çıktı gibi... ekranı kapatayım... iyi haftasonları dilerim...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Herkese iyi bir hafta diliyorum...
                            Şu an kısa vade yön konusunda fikrim olmadığından, cumadan kalan tek kontrat shortu kapadım...

Sabah s&p analistinin kötü niyetli yorumları ve TRnin kredi görünümünüde durağandan negatife indirmeleri sebebiyle endeks hızlı düştü... Adam kendi kendini aşağılayan bir konuşma yaptı... krsde batan ülkelere neden aaa notu verdiklerini ve krizde batmayan TRye neden kötü not verdiklerini savunmaya çalıştı... ya kötü niyetli yada akıl sağlığı yerinde değil...

Temel Göstergeler karışık...
                            Aralık ayı sanayi üretimide iyi geldi...

Bir yandan korkular var, sürekli ekranlarda ölecez bitecez diyen insanlar var, diğer yandanda TRbüyümesi batıdan iyi geliyor... Batı borsalarıda hala çok yükseklerde...
                            Gelde karar ver şimdi yön ne tarafa olacak diye...

Bir yerde bu ölecez bitecez diyenler yorulacaklar... 1 yıldır söylüyorlar henüz yorulmadılar... bu yılın ortalarında yaw galiba ölmüyoruz deyip kötü söylemi bırakıp bu seferde anormal iyi söyleme geçebilirler... normal hiçbirşey yokki memleketimde...

Neyse bende şu an rüzgara göre bi kaç kontratla günü kurtarmaya çalışıyorum...

Son 5 işlemimden 4 tanesinde artı yazdım... eski normal standardıma geri döndüm... tabi endeks normal hareketlere başladığı için oldu bu...

Bakalım bugün endeks ne yapacak... S&P haberi kötü, sanayi üretimi iyi... normalde sanayi üretimi daha önemli bir veri ancak bu verileri değerlendiren oyuncuların analizi önemli... onlar ne karar verirlerse o olacak...

Bol şans dilerim...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Yabancı takası 61.35den 61.37 ye değişmiş... perşembe endeks 65bine yaklaşırken yabancı almamış demektir bu...
                              Brent petrol 109 a çıktı, o civarda geziniyor... dediğim gibi kürt petrolü durma noktasına gelince oda yükseldi...
                              ABD faizi %67 de... düşük seyrediyor... bu dünya finans kesimi borçlanmalarının hala uygun seviyelerden olacağını gösteriyor... 3.0 ü geçmezse bizim bankalar uygun kredi bol bulurlar...
                              TR faizi MB faiz artırımı sonucu artık 10 altına inmiyor... 10.60 üzerinde geziniyor...
                              TL ye talep azaldı, MB faiz artırdıktan sonra yabancı istediğini elde etti, ingilteredeki spekülasyon son buldu... TL 2.20 altına kalıcı inebilir... inerse BIST 65bini geçebilir...

Biraz haber okuyayım belki o zaman bugünlük hangi yöne pozisyon alacağıma karar verebilirim...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Orta vadede kötü beklentiler...

- USD artışı ile şirket karları azalabilir...
                                - Faiz artışı ile talep azalışı sonrası banka karları azalabilir...
                                - Not indirimi gelebilir BBB notu kaybolabilir...
                                - Tapering devam ediyor, TRde kötümserlik devam edebilir...
                                - EMTIA yani sanayi ve ticaretin girdisi olan maddelerde fiyatlar hala yüksek. Tüm dünya büyümelerini etkiliyor.

İyimser ne var diye bakayım...

- Büyüme hala dünya ile kıyaslarsak iyi denebilir...
                                - Bi halta yaramasada BBB notumuz var.
                                - USD artışı ile bazı şirketlerin karı artacaktır. Ayrıca TR ekonomisi esnek USD artışı ve Faiz artışına çabuk uyum sağlayacaktır... Yani karlılıklar ve büyüme azalsada devam edecektir.
                                - ABD ve AB de durum düzelme yönünde... Bu ülkelerle yapılan ticaretimiz artacaktır...
                                - İran ve Iraktaki kötü beklentiler yerini iyi beklentilere bıraktı... Bunlarla ticaretimiz çok hızla artabilir, artıyorda...
                                - Tapering ile kaldıraçlı para bolluğu azalınca emtia fiyatları düşebilir. Buda dünya sanayisini iyi yönde etkiler...

ek: önemli seçeneklerden birini unuttum... MBnin gösterişli faiz artışı ile dünyanın gözü TRye çevrildi... sıcak para girişi olacaktır... bu girişte USDyi 2.20 altına indirecektir... buda BISTde sunni bir iyimserlik yaratacaktır...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information