Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Son durumum %10 yakın vade short, aynı sayıda nisan vade long du... ben buna hedge (heç) li oyun diyorum...
Bu sabah yüksek eksi açınca shortları kapadım ve %10 long kaldı...
Yarın PPK toplantısı var... Finans kurumları dövizi yükselterek merkez bankasının üzerine oynuyorlar... faizi artırması yönünde baskı oluşturuyorlar... dövizden korkan şirketler ve halkta yükselen dövizin üzerine atlıyor... maalesef onlardan son atlayanlar zarar edecekler...
TR faizi yerinde sayıyor dövize eşlik etmedi...
TR için çok önemli verilerden ABD faizi düşmeye devam ediyor... 2.83 altına indi... Brent petrol ise 106 dolar civarında duruldu... umarım oda düşmeye devam eder...
Açık pozisyon inanılmaz rakamlara ulaştı... 230.000
Piyasaya yön verenler acaba longmu? Shortmu? işte milyon dolarlık soru bu...!!!
KYler genelde TEB deler... tebde long olduuna göre, büyük oyuncular shortmu.?...
Endeks dibe yakın, aşağı gider ama sıksan en fazla 8bin puan gider... ama yukarı götürmek istesen 40bin puan gidebilir... acaba büyükler longmu.???
Büyükler ky dökmek için önce 8bin aşağı sora 48bin yukarı götürürmü... ???
Yeni haber,
kürtler ile bağdat yönetimi, anlaşma olana kadar petrol sevkiyatını durduracakmış... :( bu haber kötü...
brent petrol çok hafif yükseldi, sebep bu haber olabilir...
umarım doğru değildir... petrolün yükselmesi kötü tabiki, zaten usd %10 dan fazla yükseldi, perol dengeleyebilirdi... ikisininde kötü olması katmerli kötü tabi...
Dün sabah hedge için bulundurduğum shortları kapadıktan sonra %10 longla devam ediyorum...
PPK toplantısını bekliyorum... aslında faiz artırımı çıkmayacak... siyasiler istemiyor... endeks yinede hafifte olsa yükseliyor...
Yabancılar 68.500 lerden yine satmışlar. Takas payları 62.13 e inmiş... Son 1 ayda en düşük 62.07 yi görmüştü... endeks 65bin altına inincede almaya başlıyorlar... çıkınca satıyorlar... neyi bekliyor bunlar bilmiyorum...
Yeni bir siyasi dosya çıkarmı acaba diye bekliyor olabilirler... çünki fetullah siteleri hala tehdit ediyorlar daha çok şeyimiz var diye... Ancak polisinde tutuklama yapmadığı ortada...
teyyip askeride affedecekmiş gibi görünüyor ancak seçime kadar oyalar sonrada "burası hukuk devleti, askerleri çıkarmak istiyorum ama yapamıyorum" der işin içinden çıkar... kimsede lang hukuk devleti olsa diye bi konuşma yapmaz...
Netçede sonucu yine yabancı belirleyecek... yalnız bu seferde yükseliriz 68bine geliriz oradan yine yabancı satarsa bu sefer 65bin aşağı geçilebilir...
Dün abd faiziz 2.81 i gördü ve çıkışa geçti şu an 2.84. umarım artmaz...
Brent petrol 105i gördü ancak şu an 106... kürt petrolü akmaya devam ederse eni sonu düşmek zorunda... iranda satmaya başladı, abd de kayaç(kaya) gazı ve petrolü çıkıyor...
TR faiz 10.16 da... 2 yıllıkla 10 yıllık eşitlendi...
Gelişmekte olan ülke borsalarıda düşmüyor... dün yeşildi...
Şu suriyeyi karıştırmayıda bıraksak sınırı kapasak iyi olacak artık... eskiden esad terörist besler bizim üzerimize salardı, şimdi biz yapıyoruz... tam arap kafası olmuşuz...
ppk riskine girmemek için, öğlene kadar birebir heç pozisyona geçeceğim... yani elimdeki long kadar yakın vadede short alacağım... bir kısmını aldım bile 550 den...(81.550)
Yorum