Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

altınorta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorumu gormedin mi sayın kuzu

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    sorunu gordum....cevabı uzun...radikal sunni islamın yokedilmesi gerekiyor...insanlıgın gelecegi ucun bu sart...yoksa insanlar tutsak yasar....onu kullanarak bunu yapıyorlar...sunni islamı yokediyorlar...bu hepimiz ucun hayırlıdır...bişeyi yoketmek ucun onu iktidar yaparsın once...bilahere yokedersin...sonu cok kotu yani...bırak dunya liderini...onunu dahi goremiyor...ki...sonunu gorsün.

bak....bi alevi-bektasi fıkrası ile de cevap veririm sana....

bektasi camıye gitmiş....herkes namazdan sonra dua okuyor....allahım bana iman ver diyor...

bektaşi namazdan sonra duasında.....allahım bana sarap ver diyor....

hoca bunu duyuyor...kızıyor bektasiye...neden sende herkes gibi İMAN ver demiyorsun...

bektasi cevap veriyor....hocam,herkes kendinde olmuyanı istemez mi allahtan...onda iman yok onu istiyor..bende IMAN var...bende şarap yok...bende onu istiyorum der...

bektasiye içme gunahtır diyor....misal diyor hoca...essegin onune bi kova rakı kosak...bi kovada su kosak....hangisini icer essek diye soruyor hoca...

bektasi....suyu içer diyor...

hoca soruyor tekrar...bak gordun mu...neden suyu içer soyle diyor.......

bektasi cevap veriyor....cunki o essek.....

bektasi...tekneye biniyor...eminonunden karakoye gececek...feci bi fırtına ve dalga geliyor...kaptan...korkma...allah buyuktur diyor....

bektasi cevap veriyor....allah tabiiki buyukte...teknen cok kücük diyor...

ve sunni islam...bektasiyi islam kabul etmiyor...etmesin zaten...kendimden utanırım...ederse...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

1826 da...ikinci mahmud ....yeniceriocagını kaldırıyor ve BEKTASİ TEKKELERİNİ kapatıp bunnara sunni islam hocalar atıyor...

1826 da osmanlı balkanlar haritasına bak...sırbıstan...makedonya...yunanistan...bulgari stan...osmanlıda hala....bi tek...osmanlıdan kopmus var...kim o devlet...hiristiyan mı hayır....musevi mi...hayır...BOSNA HERSEK...avrupa muslumanlarında komple sunni islam olanlar...yani osmanlıdan ilk kopan devlet...sunni islam bosna hersekti...BEKTASİ MUSLUMANLIGIN YAYGIN OLDUGU...sırbıstan...bulgaristan...yunanistan..mak edonyada...isyan filan yoktu...

isyan....

bektaşilik yasaklanıp....tekkelere sunni islam hocalar atandıktan 4 yıl sonra basladı...ilk yunan koptu 1830....sonra digerleri...kimse ama hiçkimse...BU BAGNAZ ARAP İSLAMA TAHAMMUL EDEMEDİ...HEPSİ GİTTİ...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• labtek
        Tecrübeli
        • 11 Ekim 2009
        • 505

Kuzu sadece kücük bir ayrintiya girmek istedim. Bosna isyani diye bilinen "Nevesin" isyani degilmi?
        Bu mostar köprüsü ile sarayevo ile herzegovinya diye bilinen yeri birbirine bagliyan köprü. Herzogovinya tarafinda nevesin bulunmakta... Orda Nufusun yarisindan fazlasi müslüman. Ama isyan hirvat ve sirplar tarafindan baslatildi. Müslümanlarin isyani degildi.. Ama ilk ayaklanma orda basladi... ve 1878 Berlin anlasmasi ile avusturya macar imparorluguna devredildi... Ilk bu tarihten sonra osmanli ordusu ile birlikte cok bosnak da dede topraklarini terk ettiler... bu yüzden eski gelen bosnaklarin o dili konusamama sorunlari vardir... Yanlismi biliyorum acaba?
        Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• oxford
          Tecrübeli
          • 03 Kasım 2013
          • 467

2008 in altına inmeliymişiz.. Eski not öyle diyor:
          capitalist mode...CAPİTAL ACUMULASYON PROSESİ SUYDU...
          10 YILLIK PERIODLARDA....american sermayesi...gelisen ulkelere akar...bu esnada DOLAR FAIZI DUSURULUR....BU gelişen ulke paralarını degerlendirir...bu degerlenme olur olmaz...cıkış baslar...misal AKP iktidar oldugunda 2003 de...american sermayesi 1 dolar verdi...1.70 tl aldı turk piyasasına girdi...bu piyasaları 40 centten 5 dolara bastı...ilk bes yıllık cyle bitti...dolar tl 1 .15 di...bu karı aldı...10 kat...1.70 den bozmustu...1.15 den alarak...buyuk bi karda burada etti...2008 de krizi patlattı...ılk bes yılın duzeltmesi geldi...1.80 den dolar bozup yeniden girdi...borsayı tekrar 5 dolara bastı...ve dolar tl yi 1.40 a getirdi...2013 de ıkinci 5 yıl geldi...VE 10 YIL BİTTİ....BU 10 YILIN DUZELTME DİBİ...2008 DEKİ DİBİN ALTINDA OLMAK MECBURİYETİNDE...dolar faizi artırılarak...doları degerlendirir ki...daha cok ruble...daha cok euro...daha cok yen...daha cok yuan...daha cok tl alsın 1 dolarla ve gebertilmiş o piyasalara yeriden yerin dibinden girsin...
          ...teknikci bu ince işi bilmez...endeks tl bazlıda az dusmus gorunur...bu buna sevinir...dusmediki der...elindeki tl nin cop oldugunun farkında degildir

Yorum

• ohannesburg
            Katılımcı
            • 07 Mart 2015
            • 117

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            senide ekibe alıyorum....bundan sonra graf koy....

1...2013 turkiye ucun tepe idi....ogunden beri dusuyoruz....bu dusus tl de yataya yakın bi trend...onu yesille belirlemissin...

2...onemli olan dolar graftır....ondada tepe 2013 dur...ogunden beri 2 yıldır dusuyoruz...bu 3 veya 4 yıl olur demiştim...yani daha var...DOLAR GRAFTA...2013 TEPESİ İLE SON TEPEYİ GIRNIZI CIZGI İLE BELİRLEMİSSİN...BUNA alttan bi parelel cız...işte o cızagın parelel...bu kalan 1 veya 2 yıl ucun DİP CIZGILARI OLACAK...üst parelel ise tepki tepeleri olacak.....

3...xu 100 log haftalık...xu 100 log dolar....xu 100 log euro....bu uc grafı 2013 ten baslatarak....ucundede dedigim parelelleri koy....aynen xu 100 log da kodugun gibi...

bu grafları tekrar koy...bu sekilde....ustunde tartısalım...onlara bilahare bazı teknik cızgılar ekletecegim....bu DİNAZOR teknık analizi olacak...basarılar bitanem...
            kuzu abi,
            tl'de, euroda ve dolarda haftalık logları aşağıdaki gibi çıkarabildim. paralel çizgileri eklemeye çalıştım.

garip olan, 3 grafikte de ortadaki kırmızı çizgi çok kıymetli, yukarıda ve aşağıda %100 marj var. yani savaş üst bantta veya alt bantta devam ediyor.

TL bakarsak 48binlere gelmeyi konuştuğumuzda bizi deli ilan ederler,
            Euro bakarsak, topun ağzındayız. 19700 euro çizgimiz ve biz 21.500lerdeyiz. 20.500'ler görülmüş hali hazırda.
            Dolar bakarsak çizgi talan olmuş,"tiny redhead trend drilled hard by some nasty brokers" resmen.

bir de TL göz ile baktığımızda isc haftalık lineerde 4.50 dibi, test etti az üstünde.
            ykb 3.40larda destekte oturuyor.
            amiral garan 2009 yükseleni 6.80'de.

soru da şu;
            bu nasıl bir kandırmaca ki, TL'de dibe bu kadar uzakken, aslında onu kırmış oluyoruz.
            insanın gerçekten hiçlik aleminde olması lazım, kapıda dante cehennemindeki gibi "Abandon all hope" yazıyor.
            bu kapıdan girmek yürek ister kuzu abi, ki biz daha hangi kapı olduğunu bilemiyoruz.
            iz bırakırsan bazılarımız bu zorlu yolda seni takip edebilir en fazla.

Haftalık TL - Log

Haftalık Euro - Log

Haftaık Dolar - Log

Yorum

• ihakki
              Tecrübeli
              • 02 Aralık 2008
              • 709

YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• ohannesburg
                Katılımcı
                • 07 Mart 2015
                • 117

ihakkı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sn. ihakkı,
                ikili dip ile yükselişe geçersek eğer;
                eylül ayında piyasalara faiz arttırımı ile bir yıkım gelir ve skender dökülenleri toplamaya başlar,
                piyasada acaba yükseliş gelir mi umudu başlayacakken bir de not düşüşü haberi alır mıyız? ikinci dibe vesile gereği.
                böylece umutlar da tamamen buhar olmaz mı? bu ülkeden bu borsadan bi b*k olmaz kardeşim düşüncesi iyice yerleşmez mi zihne?

kasım seçimlerinin fasafiso olduğunu söylemişti kuzu abi, ki koalisyon sonucu herkesçe şimdiden biliniyor. ayrıca satın alınır demiyoruz bu yüzden sanırım, sadece senaryolarda sınırlı bir etkili olur, silkeleme yapar diyoruz.

ne dersiniz?
                eylülde faiz artarsa elde var bir.
                ikili dip için ikinci argüman, emtialardan mı yoksa ülkenin kendi notundan mı gelir acaba?
                ve ne zaman gelir?
                Aralık olabilir mi?

2008'de Kasım ortasından aralık sonuna kadar yükseliş, oradan da marta kadar düşüş olmuştu.
                marttaki yükselişin gerçek olma ihtimaline ise borsa güruhu ikna olmamıştı.

Yorum

• hocamurat2001
                  Aktif
                  • 26 Haziran 2014
                  • 367

senide ekibe alıyorum....bundan sonra graf koy....

1...2013 turkiye ucun tepe idi....ogunden beri dusuyoruz....bu dusus tl de yataya yakın bi trend...onu yesille belirlemissin...

2...onemli olan dolar graftır....ondada tepe 2013 dur...ogunden beri 2 yıldır dusuyoruz...bu 3 veya 4 yıl olur demiştim...yani daha var...DOLAR GRAFTA...2013 TEPESİ İLE SON TEPEYİ GIRNIZI CIZGI İLE BELİRLEMİSSİN...BUNA alttan bi parelel cız...işte o cızagın parelel...bu kalan 1 veya 2 yıl ucun DİP CIZGILARI OLACAK...üst parelel ise tepki tepeleri olacak.....

3...xu 100 log haftalık...xu 100 log dolar....xu 100 log euro....bu uc grafı 2013 ten baslatarak....ucundede dedigim parelelleri koy....aynen xu 100 log da kodugun gibi...

bu grafları tekrar koy...bu sekilde....ustunde tartısalım...onlara bilahare bazı teknik cızgılar ekletecegim....bu DİNAZOR teknık analizi olacak...basarılar bitanem...

PİRİM BENDE İSTEĞİNİN DOLAR BAZLI DÜŞÜŞ KANALINI ŞÖYLE ÇIKARDIM İNŞALLAH DÜZGÜN YAPMIŞIM BU DÜŞÜŞ TRENDİNİN BAŞLANGICI
                  [IMG][/IMG]

Yorum

• hocamurat2001
                    Aktif
                    • 26 Haziran 2014
                    • 367

BUDA BÜGÜN İÇİNDE OLDUĞUMUZ DURUM KANAL DİBİ 20900/21000 DOLAR GÖRÜNÜYOR

[IMG][/IMG]

Yorum

• hocamurat2001
                      Aktif
                      • 26 Haziran 2014
                      • 367

PİRİM BUDA EURO BAZLI DÜŞÜŞ TRENDİNDEKİ KANALIMIZ BU GÜNKÜ DURUMLA İLGİLİ ÖNÜMÜZDEKİ 2 HAFTA SÜRECİNDEKİ MUHTEMEL KANAL DİBİ 17400 EURO GÖRÜNÜYOR İŞTE SAYGIDEĞER PİRİM BENİM KAFAMIDA KURCALAYAN FİBOYA GÖRE ÇİZMİŞ OLDUĞUMUZ YÜKSELİŞ TRENDİ DİBİ 20650 EURO VE 20700 EURO BURALARDA BİR ARA DESTEK OLARAK KULLANILABİLİR Mİ YOKSA BUNUDA DİREK KIRARAK DÜŞÜŞ KANALI DİBİ DEDİĞİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ 2 HAFTA İÇİN 17400 TEST EDİLİLİP TEPKİ ÇIKIŞI MI BAŞLAR BEKLEDİĞİNİZ İYİ TEPKİ....?HANGİSİ ACABA...? SAYGILARIMLA EMİME ARZ OLUNUR))))

[IMG][/IMG]

Yorum

• hocamurat2001
                        Aktif
                        • 26 Haziran 2014
                        • 367

BU 2008 YÜKSELİŞ TRENDİ BAŞLANGICINIDA (SARI OLAN FİBO YÜKSELİŞİ) 03,11,2008 BAŞLANGIÇ ALDIM EMMİ İLK DİP ORDA GERÇEKLEŞTİ EMMİ İKİLİ DİBİ İSE 02,03.2009 GERÇEKLEŞTİRİP 20013 TEKİ ZİRVEYE KADAR SÜRDÜRDÜ

[IMG][/IMG]

Yorum

• ihakki
                          Tecrübeli
                          • 02 Aralık 2008
                          • 709

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          .onemli olan dolar graftır....ondada tepe 2013 dur...ogunden beri 2 yıldır dusuyoruz...bu 3 veya 4 yıl olur demiştim...yani daha var...DOLAR GRAFTA...2013 TEPESİ İLE SON TEPEYİ GIRNIZI CIZGI İLE BELİRLEMİSSİN...BUNA alttan bi parelel cız...işte o cızagın parelel...bu kalan 1 veya 2 yıl ucun DİP CIZGILARI OLACAK...üst parelel ise tepki tepeleri olacak......
                          ohannesburg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          sn. ihakkı,

ne dersiniz?
                          eylülde faiz artarsa elde var bir.
                          ikili dip için ikinci argüman, emtialardan mı yoksa ülkenin kendi notundan mı gelir acaba?
                          ve ne zaman gelir?
                          Aralık olabilir mi?
                          ohannesburg
                          Yukarıya KUZU'nun gönderisini aldım; ne diyor KUZU düşüşün sonlanması için 1-2 yıl var.Demekki bir dip oluşumu süreci yaşayacağız.Bu ikili dip olabileceği gibi, üçlü dip veya TOBO da olabilir.Bu arada 2 dolar seviyeleri görülebilir.Henüz altın ve pariteler dibi görmedi, dolar endeksi 130 seviyeleri beklentisi var.Not indirimi tehdidi var.İkinci dip'in not indiriminden gelme olasılığı bence var.Aralıktan önce de olabilir.
                          YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

hocamurat2001 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            BUDA BÜGÜN İÇİNDE OLDUĞUMUZ DURUM KANAL DİBİ 20900/21000 DOLAR GÖRÜNÜYOR

[IMG][/IMG]

hatırlıyormusunuz....2014 de baboyla iddiaya tutusmustum...2014 dibinde..ikimizde dib de long olmustuk....o ALTIN FURUS DEMİŞTİ...anlamı altın furusun 2013 tepesi ve ustudur...bende ona hayal gorme....2013 zirvesiyle 2003 de baslıyan 10 yıllık cycle bitti...bu bir tepki cıkışı ve tepesi dolar bazlı endekste en cok 40 000 demiştim....bakın tam o 40 000 den dondu...ve babo ya demiştim ki...olusacak o 40 000 dusus trendi cızgısını cızdıracak....bak kırmızı ile cizmişsin....ona parelel alt cizgide hedef ne....20 000....sonra gene tepki ust cızgıya....ve oradan son bi dip...

Yorum

• hocamurat2001
                              Aktif
                              • 26 Haziran 2014
                              • 367

Hoşgelmişsin pirim özellikle haftalik eurodaki grafik ve sorumla ilgili ne düşünüyorsunuz saygideğer pirim

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

hocamurat2001 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                BU 2008 YÜKSELİŞ TRENDİ BAŞLANGICINIDA (SARI OLAN FİBO YÜKSELİŞİ) 03,11,2008 BAŞLANGIÇ ALDIM EMMİ İLK DİP ORDA GERÇEKLEŞTİ EMMİ İKİLİ DİBİ İSE 02,03.2009 GERÇEKLEŞTİRİP 20013 TEKİ ZİRVEYE KADAR SÜRDÜRDÜ

[IMG][/IMG]
                                buda tamam....buda euro bazli grafik teki 2013 ten basliyan ve 3 ila 4 yil surecek dusus trendi...iki yili gitti ya bi yil daha yada 2 yil daha...

simdi bu mantikla ayni sekilde...xu 100 tl grafi ciz ve koy....sonra bu uc grafada bazi cizgilar ilave edecegim....bu graflarin...parite...dolar tl...sepet parite...ve altinla iliskilendirip olasi DIP leri isaret edecegiz birlikte...

beni iyi kavraman ucun....birinci 10 yillik cycle i bilmen lazim...o 1990 le 2000 arasidir...o kadar gecmise gitmen zor...fekat...birinci on yilin duzelt mesi...2000 de geldi ve 4 yil surdu....2000 zirve ecevit donemi...sabit kur...o zirveden dibe 4 yilda ulastik...2004 de dusus trendini kirdik...yeni on yila girdik...

yapacagin sey....2000 zirve ile 2004 dusus trendi ni yukari kirma arasni iyi incelemek...ve yapabilirsen buraya koymak...

sorularinin tum cevaplari....orada....

TEKNIK ANALIZCILERE COK ONEMLI NOT...ki bunun krali benim...

DIP....DIP....DIP...gecmise bakilarak bulunamaz...o VODOO yaratir...DIP...GELECEGE BAKILARAK BULUNUR...bu dipte gecmis cizgilarin hicbi anlami yoktur...

bu dipte...fiat para...altin...petrol ve geopolic vardir....misal gecmiste sabit kur rejimi vardir...o rejimle simdiki rejim ayni graflardadir...bunlari birbirinden ayirt edemezsen..GECMISTEN GELEN CIZGILARI BUNA GORE REVIZE ETMESSEN..bosu bosuna teknik cizgilara bakma...TEKNIK....detay bilgilerle cizilirsa ise yarar...YOKSA TUMUYLE SENI SOYMAK UCUN ICAD EDILMIS BI FASAFISODUR...

BENIM KULLANDIGIM teknik analiz....DINAZOR teknik analizidir....fasafiso degildir...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information