Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • lafola
    Tecrübeli
    • 01 Mart 2009
    • 191

10 yıllığı burda gösterge olarak kullanıyoruz.
    10 yıllığın faizi neden artıyor.ekonominin ısınmasının göstergesi nedir?
    piyasa faizi beğenmiyor ve bonosunu almıyor,faiz çıkışa geçiyor taki kendini beğendirip aldırana kadar,almazsa almasın diyebilrmi ?sonsuza kadar para basabilirmi?parayı basıp dağıtıyosan geri çekmesinide bilmelisin,

Cevap: 10 yıllıklar faizler MB tarafından attırılacak kaygısıyla piyasa tarafından arttırılıyor..Ancak bu normal bir dalgalanma..Artacak demek değil..

sayın abi cim,benim anlayamadığım merkez bankasının elindeki onca istatistik ve onca yetki varken bu ülkeler neden bu hallere düşüyor?
    bu istatistiklerin tartışmalı olduğu geçen hafta ortaya çıkmadımı ihracatçıların itirazlarını gördük.

Cevap : Ülkeler rehavet içinde giderken kimse alarm veren sinyalleri ciddiye almaz ..(bir çok örneği var TR 2001 krizine gidişi de böyle idi..Ne zamanki Hasta ağır bir hastalıkla yoğun bakıma kaldırılır ondan sonra her gün tahliller almaya başlanıp iş ciddiye alınır

ali ağaoğlu ,asaf savaş hep yazdı faiz indirimlerinin geç kaldığını korkakça yapıldığını.çok önceden yazan ,sertçe düşürülmesi gerekir diyenlerin bu indirimleri tahmin edememiş olması düşünülebilirmi?

Cevap : Ali ağaoğlunun bildiği hiç bir şey yok.. O halen daha ALTIN ın 650 dolara düşeceğini bekliyor durumda..Gelelim asaf a onun ve ege cansen gibilerin dediği şudur : REEL FAİZ ler çok yüksektir bunun düşürülmesi gerekmektedir ..Bunuda zaten yıllarca söylediler ...bu konu başka bir meseledir..

üstüste son iki yazınızdan ilkinde merkez terbiyeci ikincisinde ise aciz.
    ben tam anlayamadım.
    bende bir benzetme yapayım ,dünya piyasalarına bir dolar bumerangı atıldı,etki tepki ölçüldü ,ve bumerang geri dönecek,
    dolar yuvaya dönecek bence.
    yada şöyle diyeyim,babası fed oğlu doları yuvaya geri çağırıyor,
    çocuk dışarda fazla kalırsa tehlikeli olabilir.
    burda geri çağrılan ,fazladan piyasaya salınan paradan bahsediyorum.

Cevap : MB ler gerçekten aslan terbiyecisine benzetilebilir ..Allen Greenspen in yaptıklarını ve ardından piyasada olanları incelerseniz yada TCMB nin döviz hareketleri karşısında yaptıkları sonucunda dövize neler olduğunu düşünürseniz hatırlayacaksınız..

MB ler elbette paralarını korumak için faiz arttırmak isteyeceklerdir..Ama Yaşanmış olan 1929 a benzetilen krizin KESİN OLARAK ATLATILDIĞINI GÖREBİLMEK herşeyden daha önemlidir..Bir süre Hastanın iyileştiğine EMİN OLABİLMEK için onun kaprislerine huysuzluklarına izin vermek HASTANIN ÖLMESİNE sebep olabilecek bir riske girmekten milyonlarca kat daha doğrudur..İşte AKILLI PARA bunu bilmekte ve ALTIN fiyatlarını bilinmeyen bir yüksekliğe doğru itebilmektedir..Çünkü MERKEZ BANKALARI BİR SÜRE İÇİN ÇARESİZ KALACAKTIR..
    yahu bi taraftanda merlin i seyrediyom cnbc de kafa allak bullak oldu.

insan olarak bi senaryoya oturtmaya çalışıyoruz olanları olabilecekleri,
    bence piyasalar yine sallanacak ve güvenli liman us bond olayı tescillenecek,us bond almak için us dollar lazım,
    siz petrol için euro kullanmaya kalksanızda güvenli liman us bond tur gibi bir senaryo mesela?
    bu bir senaryo,atıyoruz şu anda,ama elimizde bir gerçek var ,doların itibarı için,kullanımının devamı için adamlar ikiz kulelerini kendi insanlarının tepesine yıkıp,bunu teröristler yaptı diyerek,önce en zayıf halkalardan başı boş ama petrol yataklarına yakın afganistana sonrada 2000 kasımında doları bırakıp euro ile petrol satmaya (zararına 2000 kasım 1 euro 0.88 cent)karar veren saddamın yönettiği ırak a işgal i kimseye danışmadan,itiraz kabul etmeden yapabiliyorlar.
    sadece konuşmuyorlar diğerleri gibi,geliyor işgal ediyor.bu güç elinde olan bir ülke parasının itibarı için yeni senaryolar peşindedir demeyim senaryo çoktan işleme koyuldu uygulanıyor

CEVAP: Doların REZERV para olmasının bitmesi kimsenin işine gelmez ..Saddam olayı büyük bir ABD hatası olduğu bu gün anlaşılmakta..Başta Saddam olabilse idi şu anda IRAK ı idare etmek yeni dünya düzenine entegre etmek mümkün olabilecek iken şu anda hiç istenmeyen iç savaş potansiyalindeki bir ülke vardır ve ABD ne yapacağınıda bilememektedir..Petrol zaten batılı şirketlerin elindedir..

Şu anda Tüm dünya ülkeleri için BİRİNCİ DERECEDE ÖNEMLİ KONU ülke paraları değildir..ABD dolarının bir süre zayıf kalmasıda değildir..Hastanın durumundan emin olunabilecek bir noktaya kadar İDAREYİ MASLAHATTIR..

Bundan daha açıkda yazacak bir yöntem bilemiyorum sevgili kardeşim
    kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
    titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
    perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• akcay
      Tecrübeli
      • 23 Ekim 2008
      • 0

imkbdeki 2000 yılından bu yana yabancı payını gösteren yıllık göstregeler var mı?

Yorum

• stockbroker
        Master
        • 28 Temmuz 2008
        • 4807

akcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        imkbdeki 2000 yılından bu yana yabancı payını gösteren yıllık göstregeler var mı?
        2005-2009 arası Yerli-Yabancı payına ilişkin istatistiksel bilgiler Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan temin edilebilir.

Yorum

• KUTERO
          Beybaba
          • 19 Temmuz 2007
          • 437

delidayim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ...
          kaptanı shortlu görsem başka bişey istemiyom yaw.

Vob ve forex le uğraşan birinin, şartlara göre şort giymemesi hiç düşünülebilir mi..

Daha evvelde yazmıştım..Genellikle topa, düşüşler sonrasında, yukarı dönüşlerinde long pozisyonu alarak girmekteyim..Kendime göre hazırladığım grafiklerde dönüşe emin olduğumda ise " yeter bu kadar, şükürler olsun" diyerek kenara çekilmekteyim..

Prensip olarak elimi pek söylemem..Hepimiz insanız..Yanlış karar vermiş olabilirim..Etkilenen arkadaşlarımız olabilir..

Oluşan şartları elimden geldiğince yorumlamaya çalışıyorum sadece..

Sevgilerimle..
          İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
          İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• lafola
            Tecrübeli
            • 01 Mart 2009
            • 191

CATEDRAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Biri Aslan Terbiyecisi mi dediiii

Yok...Spagetti dedi ...Kıymalı..(mercan köşk baharatlı)

Yorum

• UFO
              Katılımcı
              • 10 Aralık 2008
              • 0

Merak ediyorum, dün akşam parite kapanışlarına göre Uzakdoğu piyasaları özellikle de Nikkei Pazartesi nasıl açılacaklar ?

Bir haftadır Nikkei ciddi yükselip, 10000 'i geçti, acaba USDJPY 'in tekrar USD lehine döneceğini mi görmüşlerdi ? Yoksa terse mi geldiler. Zira Dow tüm olumluluk gazlarına rağmen yine 10500 kıramadı ve çok az artı kapatabildi. EURUSD 'nin ve Gold 'un hali de malum, sert aşağı döndüler

USDTRY ise İMKB de verilen tüm olumluk havalarına rağmen haftaya hakettiği yeri alacaktır düşüncesindeyim, er ya da geç. Geçen seneki 1150 - 1800 rallisini hatırlayınca neden olmasın diyorum.
              Dolar long devam...Hedef FEZA :))

Yorum

• BEYAZIT
                Tecrübeli
                • 05 Temmuz 2009
                • 266

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Longlama nedeni TEPKİ ye oynamak değil..Ana trend yönüne pozisyon tutmak...ABD de faizi FED artırır..Onlar arttırmayacağız uzun zaman diyor ..Ama başka birileri faiz arttırılacak fikrini taşıyor ise FED başkan ve üyelerinden daha iyi biliyor olmaları gerekir..

İşin dahada ters yanının tekrar yazayım: Ne işsizliğe çare bulunacak nede ABD de kayda deger bir büyüme oluşacak ...Fakat gelişen piyasa talepLeri nedeniyle emtia artışı ve enflasyonda hareketlenme olacak..Ancak Gelişmiş ülke M.B. lerinin eli kolu bağlı kalacak faiz arttırımına karşı...İşte AKILLI PARA bunun farkında...
                sn lafola ekonomi ile fx in sıkı alakalı oldugunu dusunmuyorum. yani ben ona gore trade etmiyorum. gecen işlemlerime baktımda. pozisyonlarımı kac saat elimde tuttugumu sıraladım. alt ta n ve ustten %2,5 ugunu sildim. ortalama olark pozisyonları 1 saat tutmamısım ve sure arttıkca basarım azalmıs. yani ekonomi beni pek ilgilendirmiyor. Trendin yonunu bulmak icin ugrasıyoruz. saygılarımla,
                YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

SOYUNNN BANKALARI...ACIMAKKKKK YOKKKK...!!!!!

Yorum

• Bear_Bull
                  Spread Trader
                  • 09 Şubat 2009
                  • 773

akcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  2005-2009 arası Yerli-Yabancı payına ilişkin istatistiksel bilgiler Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan temin edilebilir.

2004 ten itibaren işine yararsa eğer akçay
                  matriks kodu

yabtksoran

Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• BEYAZIT
                    Tecrübeli
                    • 05 Temmuz 2009
                    • 266

gecen haftalık degerlendirmeler eski forumda kaldıgı icin alımtılayamıyorum

neyse mazot degişiklik yok

http://forum.keyborsa.com/203317-post14925.html

YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• BEYAZIT
                      Tecrübeli
                      • 05 Temmuz 2009
                      • 266

altın grafigi sahane sanat eseri

Yorum

• BEYAZIT
                        Tecrübeli
                        • 05 Temmuz 2009
                        • 266

Yorum

• BEYAZIT
                          Tecrübeli
                          • 05 Temmuz 2009
                          • 266

e/d bu cızgıyı kırmaz gibime geliyor

Yorum

• BEYAZIT
                            Tecrübeli
                            • 05 Temmuz 2009
                            • 266

buda yakın çekimi

Yorum

• BEYAZIT
                              Tecrübeli
                              • 05 Temmuz 2009
                              • 266

-

Yorum

• lafola
                                Tecrübeli
                                • 01 Mart 2009
                                • 191

BEYAZIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                sn lafola ekonomi ile fx in sıkı alakalı oldugunu dusunmuyorum. yani ben ona gore trade etmiyorum. geceGelişn işlemlerime baktımda. pozisyonlarımı kac saat elimde tuttugumu sıraladım. alt ta n ve ustten %2,5 ugunu sildim. ortalama olark pozisyonları 1 saat tutmamısım ve sure arttıkca basarım azalmıs. yani ekonomi beni pek ilgilendirmiyor. Trendin yonunu bulmak icin ugrasıyoruz. saygılarımla,
                                Yazdıklarınız konuyu temel trading felsefi konusuna getirdi..Acaba piyasadaki 5-15-30-60 vs periyotlardaki gelişimlerle, piyasada önümüzdeki mikro süreçte olabilecekleri tespit edebilecek istatistiki degeri olabilen ip uçları varmıdır?
                                İsterseniz bir arkadaşımın borsa ile ilgili sözü ile başlayayım..Benimde borsa illetine başlamama sebep olan bu arkadaşım içindeki kumar hissine mükemmel cevap veren ,ani al satlarla gözleri halka halka olma sürecinin ardından şöyle bir cümle kurmuştu : Borsa pavyona benziyor ..Bir pavyona girildiğinde kişiye hissettirilen ;gurur,kendinin ne kadar önemli olduğunun üst doruklarındaki mağruriyet,kibir gibi hislerle insanın içini dolduruyorlar.Masana çağırdığın kadınların verdiği hislere benzeyen hızlı al satlarla egonu tatmin ediyorsun..Elbette sonundada gece bitiyor ve yüklü bir fatura geliyor..Ödediğin bu faturayla kısa süre önce içini dolduran tüm yüce duygular ,kendini bitikliğin ve boşluğun yıkık hislerine terk ediyor..

Bu konuya devam edelim ama kambersiz düğün olmaz ..Nerede benim filozof Teom ..Gelsin artık o şuh meclise..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information