Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Aslında mesele şu bana göre..

Biz tradıng olayını sadece para kazanmak için yapıyoruz.

Yanı bır noktada herkes haklı oluyor. Dusecek dıyen de cıkacak dıyende...

Sımdı ben eger Eurusd dusecek dıyorsam, yarın dusmese bıle ertesı gun dusse haklı cıklarım.Cıkacak dıyende yarın haklı cıkar...

Makro olayı da bu sekılde...

Bızler asagı yukarı gunluk pozısyonlar degıstırıyoruz..

Bızım ıcın onemlı olan ekonomının nasıl oldugu, Fedın ne dedıgı degıl..

Sabah poz actıktan sonra aksama kadar para kazanacakmıyım sorusudur..

Bence yanlıs olan bu...

Mesela Eurusd short trendıne gırmıstır...

Ama ben Pazartesı sabahı short olursam belkı 200 pıps cıkacak sonra dusecektır...

Mesele budur...

O zaman ana soru su...

Ne yapmalıyım neyı kullanmalıyım, neye bakmalıyım kı, bugunku actıgım pozısyon bana en azından % 51 oranında kazanmamı garantı etsın...

Butun soru bu...

Devam edecek...

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Fotografa nasıl bakmak lazım, cok yakın bakarsak genıs acı goremeyız..

M5,M30,H1 nedır bunlar yakın cekım...

BU nedenle ben sadece gunluk bar dıyorum, daha genıs acı gormek ıcın,

Benı dun ne yaptıgı ılgılendırmıyor yarın ne yapacagı da, Cunku ılgılı oldugum konu sadece bugun acmıs oldugum poz kazanacakmı, Bu nedenle TA ıse yaramaz dıyorum...

Nıcın cunku TA orta olceklı bır ongoru sunar...

Destek kanal, Pıvot, Obo,TOBO her ne ıse, benım ısıme yaramaz, ben yarın ne olacagı ıle ılgılenmıyorum...

Sımdı dıyeceksınız kı , alt perıyodlar buna yarar, M5, M30,H1, o zaman bunlardan bır sey cıkartalım...

Hayır cıkaramayız, cunku, burda olusan TA bılgılerı bızım ıcın yanılması cok mumkun bılgılerdır, Az verı ıle yapılan bır ongoru sonuc vermez.

Sabah kalktık poz alacagız, Tokyo acılmıs 7 tane H1 bıtmıs, BU 7 tane H1 o kadar az bır verıdır kı, BUnun TA sı hıc bır sey gostermez...

Catedralın kamaları aklıma geldı..

Sımdı derkı Kama var...

Dıyelımkı Kama olsun gercekten...

Ama ne ıse yarar belkı calıssa yarına calısır veya ertesı gune,

Bu da ısımı gormez, benım sorunum, su an actıgım poz kazanacakmı , kazanmıyacakmı...

Devam edecek...

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Teorık olarak yazı geldı al, tura geldı sat ıle, ortalama yukarı kestı al, asagı kestı sat arasında veya, Gunluk bar yesıl oldu al, ıle gunluk bar kırmızı oldu sat arasında hıc bır fark yoktur..

Bunlar calısmaz...

Bunu bır dostuma soyledıgımde bana saçmalıyorsun dedi...

Aslında kabullenmek ıstemıyor, saçmalayan yok...

Bolıngerın ust bandına geldı sat, alt bnadına geldı al, bunların hepsı yazı turanın , mutasyona ugramıs sekılllerı...

Farketmez...

Bolınger ne demek oncelıkle, Fıyatın ortalaması nın % 2 sapması ust band, ve alt bandı olusturur..

Yanı fıyat ortalamasından % 2 saptı dıye nıye alalım veya satalım..

Alakasız bır karar seklı...

O zaman ortalama 50 kere tura geldı ama bu sefer 60 kere geldı ıse yanı % 2 saptı ıse hep turayamı oynayacagız..

Mesele konuyu anlamaktan gecıyor...

Devam edecek...

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

Internette cok populer bız program var..

Adam usenmemıs (adı Loto Pro..) daha oncekı sayıların gelme frekanslarını, hangı aralıklarla geldıgını hesaplıyor ve sanslı numaraları verıyor...

Cogunluk buna gore oynuyor...

Sımdı matematıksel olarak hıc bır mantıgı yok bunun, Yenı gelecek sayının, bır oncekı sayı ıle baglantısı yok, Ama bırılerı alakası oldugunu savunuyor, yanı mıstık bır guc veya yapı, bunu kuralla sokmus programa gore..

Bır sekılde Da Vıncı Sıfre palavrası gıbı...

Ne alakası var, Her sey tamamı ıle tesadufı hareket...

Bu hareketler bır donem ıcınde bellı bır frekansta olusturmus olabılır ama sadece tesaduftur bu olay...

Indıkatorlere gelelım...

CCI sıfır altında, adamlar 100 pıps kaldırdılar, dogal olarak CCI bu hareketı olduktan sonra gosterecek ve sıfır ustune cıkacak...

Sımdı bız sıfır ustune cıktı dıye alırsak ne yapıyoruz. Gozumuzle 100 pıps kaldırdıklarını gordugumuz halde, CCI al demeden almıyoruz..

Hemen aldık, O an ıcıno fıyat en tepe... Sanslı ısen hareket devam eder...

Para kazanırsın..

Pekı ya yenıden 100 pıps bastılar , kı bu hareket Forex de cok olur,

Bu sefer CCI aynı hareketı olduktan sonra gostermek zorunda oldugu ıcın bu sefer de sıfır altında gıttı...

Hayda dondun sen gerı verdın, ama o an ıcın de bu fıyat en dıp...

Iste ınsanları bu sekılde avlıyorlar, cunku herkes bılıyorkı, trade eden ındıkatorcu herkesın ekranında Mutlaka en az MAcd.RSI,CCI, SCtock dan bırısı vardır...

Yorum

• lafola
            Tecrübeli
            • 01 Mart 2009
            • 191

İşte Teom gelmiş şükür..Mükemmelde başlamış konuya..Benim konuya gireceğim şekle çok yakın bir anlatımla girmiş..Bende şöyle diyecektim:

Bundan önceki sayfalarda altının.borsaların artacağını dolarda ise short olunması gerektiğini gerekçelerimle birlikte yazdım..Varsayalımki ben haklıyım ve E/D 1.60 olacak bir kaç ay içinde..Herkesten akıllıyım ..Bir piyasa peygamberiyim...Bunun kısa vadede bana ne faydası olabilir? Eğer % 10-20 kaldıraçla bile oynasam 1.60 olacak piyasayı bilmeme rağmen parayı tükettirirler..Tamamda ben bu kadar önemli bir şeyi bilmeme rağmen parayı bitiriyor isem piyasanın 1.60 a gitme ciddi trend sürecinde oluşan bir aşağı bir yukarı serseri salınımlarında hangi indikatör hangi formasyon hangi günlük haberden çıkacak veri ile istatistiki bir kazanma formülü kurabilirim ?

Halbuki şunu biliyoruzki yatırımcı mantığına benzeyen tarz ile bu 1.60 a çıkacak bilgisi işe yarayabilir..Ama oyunculuk tarzında hiç bir işe yaramamakta..

Her zaman verdiğim bir örneği kısaca tekrarlayacağım ..Ed Seykota Süper bir traderdir...Kartlara delik delerek programlama yapılan yıllarda bilgisayar programları yazarak yüz milyon dolarlar seviyesine 1985 lerde gelmiştir..Forbeste bu gün 1 milyaar doları olan kişiler arasında ismi yoktur..Parasını Türk hazinesine getirseydi bonolarla forbese rahatlıkla girebilirdi..Bu adam yılda ortalama %8 bile neden kazanamamıştır acaba?
            kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
            titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
            perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Şimdi bu yazından benım anladıgım, eger yonde haklı oldugunu dusunuyorsan kaldıraçlı pıyasada olmayacaksın...

Future pıyasalarında 1:1 kaldıracla pozısyon alacaksınkı 1.60'a kadar rahatca oturabılırısn..

Bu nedenle yatırım yontemıne forex uymaz...

Sanırım cıddı traderlarda bu pozlarını dogal olarak kaldıracsız pıyasa da alıyorlar, cunku onlarda eger forexde % 1 ıle bıle poz alsalar, paraları yıne call margın yer...

Bugun altının dusecegını ongoren uzun vadelı bır yatrımcı eger 900 dolardan shortladı ıse mutlaka haklı cıkacaktır yeterkı call margın yemesın...

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Pıyasa da bolca bulunan zıgzag ındıkatorler cıdden adamı sıfırlar, Sanırım sayın Beyazıt kullanıyor, ama sanıyorumkı kendısı bunu sadece trend cızgılerını net gormek ıcın resmedıyor,trade kararı almıyor..

Aksı takdırde trade kararları ıcın zıgzag son derece tehlıkelı onerıler sunar...

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

Pıyasa gunluk barlarına baktıgımızda cogunlukla sunu goruruz...

Mutlaka gunluk barın uzerınde ve altında kılcık vardır..

Burdan ne anlasılıyor, Demekkı pıyasa tek yone gıtmıyor,

Sabah yukarı acılıyor, oglen yenıden eksıye gecıyor, ve aksam tekrar artıya gecıyor...

Bu sekılde bır olaya hangı ındıkator ve trader bu kaldıracta dayanabılır...

Mumkun degıl...

Yorum

• lafola
                    Tecrübeli
                    • 01 Mart 2009
                    • 191

Teoya bir ek yapmak istiyorum..İlk zamanlarda bu formasyonlar ,ortalamalar.indikatörler işe yarıyordu..Örneğin 4-9-18 ortalamalar 1929 cıvarlarında geçiyormuş..bunuda bir arkadaşım incelemiş ve söylemişti....Sorun onbinlerden oluşan traderler ordusunun işe duhul ettiği 1980 lerden itibaren başladı sanırım..Şimdilerde ise onbinler yüzbinlerden bile fazlasına ulaştı sanırım...Herkesin uyguladığı sistemin aynısını yada tam tersini uygulayan pek çok klonu var..Bu nedenlede oluşturduğunuz hiç bir kural işe yaramamakta..Sizden daha önce patenti alınıpta çoktan devrini tamamlayan bir buluşu tekrarlamak oluyor yapılan..

Yorum

• BEYAZIT
                      Tecrübeli
                      • 05 Temmuz 2009
                      • 266

Aslında kimse birbirlerinden cok farklı bişiler soylemiyor.

paramız olsun istiyoruz ve tabikii en kısa surede olsun istiyoruz. e/d tabiki artcak azalcak ama onemli olan ne kadar kısa surede hareketleri ne kadar cok kayalamak onemli. sonucta e/d 1 de olsa umrumda olmaz 10 da olsa.

sımdı bu fiiyat degişimlerini nasıl yakalayacagımız onemli. Herkes kendine gore bişileri indikator kullanır. Ama bazı seyleri unutmamak lazım mesela aynı durumda aynı grafik aynı sonucu vermez. yani kesin kurallar yok.

ben sahsen teyitli dojilere dikkat ediyorum mesela.
                      YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

SOYUNNN BANKALARI...ACIMAKKKKK YOKKKK...!!!!!

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Sımdı oyle bır yontem bulmalıyız kı,

Sadece gunluk barın nasıl geceyı bıtırebılecegını tahmın etmek uzerıne,

Artık kılcıgına mı, gerı cekılmesıne mı, govdesıne mı neresıne bakmak gerekıyorsa,,,

yanı teorık olarak,

Gunluk bar yukselıyor ıse acıldıgı anda ve ben bunun yonu asagı dersem, ve uygun bır yerden poz alırsam,

Ve gercekten de bu bar ben poz aldıktan sonra dusmeye baslar ve kırmızı olursa ve gunu bu sekılde kapatırsa ben para kazanırım..

Indıkator veya formasyon degıl bu teknık...

Gunluk bar nasıl actı , nasıl kapatacak, bunu buyuk olasılıkla tahmın etmenın yolunu bulan mılyarder olur...

bar yesıl actı yesıl devam edecek..

bar kırmızı actı , yesıl olacak...

Gunluk barda yatay pıyasa olmaz, en fazla yesıl acar, yukselır, actıgı yere gerı gelır ve dojı yapar...

Yorum

• BEYAZIT
                          Tecrübeli
                          • 05 Temmuz 2009
                          • 266

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Pıyasa da bolca bulunan zıgzag ındıkatorler cıdden adamı sıfırlar, Sanırım sayın Beyazıt kullanıyor, ama sanıyorumkı kendısı bunu sadece trend cızgılerını net gormek ıcın resmedıyor,trade kararı almıyor..

Aksı takdırde trade kararları ıcın zıgzag son derece tehlıkelı onerıler sunar...
                          oncelikle siz benlerden buyuksunuz, hic bi zaman saygısızlık yapmak istemem. umarım sizin yasınızda sizden daha bilgili ve basarılı olurum.

not: zigzagı sadece dip ve tepeleri daha iyi gormek icin kullanıyorum. demek istedigim tepenın tepesıne cıkıp cıkmadıgını gormek icin.

bir matematik mezunu olarak diyorumki program robotlar basarılı olması cok zor.
                          YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

SOYUNNN BANKALARI...ACIMAKKKKK YOKKKK...!!!!!

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

BEYAZIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            oncelikle siz benlerden buyuksunuz, hic bi zaman saygısızlık yapmak istemem.
                            Rıca ederım oncelıkle buyukluk yaşta değil başta olur..

Bız toplum olarak buyuklere şunun ıcın ıtıbar ederız, tecrubesı nedenı ıle,

Yaşı nedenı ıle tecrubelı oldugunu dusunuruz, bır de Anatomık olarak yaslandıgı ıcın onlara daha dıkkat ederız..

Sımdı ıkı tane 60 yasında ınsan dusunun, Bırısı trader bırısı de mobılyacı...

Sımdı bu ınsan yaslı dıye mobılyacıya bır sey sorarsak bıze faydası olmaz, nıye cunku traderlık hakkında bır sey bılmıyordur, bıze faydası olmaz..

Ama bızım ılgı alanımda yaslı bırısı ıse mutlaka tecrubesı vardır ve bu bıze yarar...

Bu nedenle akıl yaşta değil, baştadır...

Sevgıler...

Yorum

• lafola
                              Tecrübeli
                              • 01 Mart 2009
                              • 191

Biraz daha mantık dersi yapalım..Diyelimki istatistiki bir formül var..Varsa bunu kimse bulmamış olmalı..(Yoksa Buffetin yanında birileri olurdu) Milyonlarca insan bunu ararken benim bunu bulma olasılığım ne olabilir acaba?

Yorum

• bgungor68
                                ....................
                                • 06 Aralık 2007
                                • 809

BEYAZIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                oncelikle siz benlerden buyuksunuz, hic bi zaman saygısızlık yapmak istemem. umarım sizin yasınızda sizden daha bilgili ve basarılı olurum.

not: zigzagı sadece dip ve tepeleri daha iyi gormek icin kullanıyorum. demek istedigim tepenın tepesıne cıkıp cıkmadıgını gormek icin.

bir matematik mezunu olarak diyorumki program robotlar basarılı olması cok zor.
                                Bu kanıya nasıl vardınız? lütfen açıklarmısınız..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information