tencere dibin kara seninki benimkinden kara
Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Tekrar Yazı...
Ek Euro bölgesi çok stabil bir bölgedir..Onlar ABD gibi su fiyatına benzin kullanmazlar..Yunanistan İspanya Portekiz spekülasyonlarına kim inanırki Abu dabi hikayelerine inananlardan başka ...lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterABD 'de Ocak ayında tarım dışı istihdam 20 bin azaldı. Beklentiler 5 bin artış olması yönündeydi. Aynı dönemde işsizlik oranı ise %9,7 olarak açıklandı.
İstihdam rakamları kötü gelmiş..Stagflasyon senaryosuna uygun gidiyor..ABD faizleri tahminlerden çok daha uzun zaman düşük kalacak...Gelişmekte olan piyasalardaki hammadde talebi enflasyonu arttıracak...Bu senaryo doğru ise Altın daha çok artacak...Dolar düşecek..Gelişmekte olan ülke borsaları artacak..Gelişmiş piyasalarda düşük istihdama alışmak ve onla yaşamak zorunda kalacak..Hatta çevremizde işsiz kalan beyaz yakalı dostlarımızın bile TR de olmamıza rağmen iş bulmaları ne yazıkki çok zor..Yeni dünya düzeni bu..40 yaş üstü üst düzey yetişmiş kişilerin işsiz kalması süreci ne yazıkki..Eskiden 50 yaşlarına ulaşan yönetici seviyesindeki yetişmiş kişiler en değerli servet idi..
Her türlü ezberin bozulduğu bir çağa girerken ,kendi ülkemizdede girdiğimiz yol ,sadece dünyadaki rüzgarın değil , kendi içsel ezberlerimizlede vedalaşacağımız bir süreç olacak..kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
Yorum
-
XING üzerinde Türk Forex Traderlarının grubuna davetlisiniz.
Forex Turk Trader | XING
Not: Forum değildir.
Yorum
-
finans haber alıntı nedir bu ya(birileri resmen oynuyor yada yalancı)
SON DAKİKA Alman yetkili: Euro Bölgesi ülkeleri Yunanistan´a yardım etme konusunda prensipte anlaştı.
SON DAKİKA Haberin ardından ABD borsaları % 2´ye yakın artıda. Euro-dolar paritesi 138´in üzerinde. Dolar-TL 1.5050´ye indi.
SON DAKİKA Rehn: Yunanistan, AB´nin yardımı için "bazı gerekli önlemleri" almalı
SON DAKİKA Alman hükümeti sözcüsü: Yunanistan´a yardım konusunda anlaşıldığı haberleri temelsiz
SON DAKİKA İlk açıklamanın ardından gelen çelişkili açıklamalar piyasaları etkilemedi. Olumlu hava sürüyor.söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum
-
yunanistanı kurtarma hikaye
diğer ülkeleri ne yapacaklar pıtır pıtır dökülüyor.
Abd de işler kötü s&P Citigroup'un notunu negatif'e çektisöylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum
-
Yunanistan,Portekiz yada İspanyanın veya Great Britain in borçlarını ödeyemeyipte DEFAULT olacağını düşünen varmı buralarda ?
Bkz : Abu Dabi eğlenceleri tekmili birden 32 kısım..Bu ülkeler bu borçları 2009 damı yaptılar yahu..kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Yorum
-
bu nedirbetaport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterXING üzerinde Türk Forex Traderlarının grubuna davetlisiniz.
Forex Turk Trader | XING
Not: Forum değildir.
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum
-
kurtaramaz tek yapacağı euronun düşmesidirlafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYunanistan,Portekiz yada İspanyanın veya Great Britain in borçlarını ödeyemeyipte DEFAULT olacağını düşünen varmı buralarda ?
Bkz : Abu Dabi eğlenceleri tekmili birden 32 kısım..Bu ülkeler bu borçları 2009 damı yaptılar yahu..
sebebi çok basit yunanistanın tek sermayesi turizm İspanya keza aynı
kurtarabilirmi herkesi ya
ülkeler dışında genaral motors bile almanyadan borç istemiş. (almanyada para var galiba
)
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum
-
Abd kapanınca
biraz borsa dışı konulara bakın sabah 09,00 akşam 23,00 ekadar
çok zor...
http://forum.keyborsa.com/foto%F0raf...allpapers.html
Yorum
-
Teşekkürler kıısscbaykus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAbd kapanınca
biraz borsa dışı konulara bakın sabah 09,00 akşam 23,00 ekadar
çok zor...
http://forum.keyborsa.com/foto%F0raf...allpapers.html
bakarıss tabiki. :081:söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum
-
ben varım.lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYunanistan,Portekiz yada İspanyanın veya Great Britain in borçlarını ödeyemeyipte DEFAULT olacağını düşünen varmı buralarda ?
Bkz : Abu Dabi eğlenceleri tekmili birden 32 kısım..Bu ülkeler bu borçları 2009 damı yaptılar yahu..
yunanistan için korkuyorum.yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum
-
Bende endişeleniyorum..Yakında TR ile ilgili meselelerde muhalefet yapma noktaları geldiğinde kuyruğu dik tutma şansını yitirdi meşhur yunan uygarlığı..delidayim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterben varım.
yunanistan için korkuyorum.
En büyük kaygıyıda ,Büyük Britanya İmparatorluğu Default olduğunda Kraliçenin mücevherlerini emanete rehin bırakırken yaşlı kalbinin dayanamayacağını düşünerek duyuyorum..kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Yorum
-
sevgili lafola abim,
bu senden yediğim üçüncü iğneleme/fırçalama/alaya alma.
herneyse ben alıştım tarzına.
şimdi, insanoğlu korkar,kaybetmekten korkar,elindekilerin azalmasından elinden gitmesinden ,sağlığını yada parasını kaybetmekten korkar,
çocuğu olan çocuğunun kaybolmasından yaralanmasından korkar,
tüccar itibar kaybetmekten korkar,
şu piyasada yunan kağıdını sigortalayacak olan sigorta şirketi korkar,yada korkar gibi yapıp kazancını katlar,ama müşterisinin korkusunu sömürür.
ben yunan asıllı bankada 300k dolarla vadeli mevduatta yakalandım korkarım.senin yunan kağıdıyla bankasıyla işin yoktur korkmazsın.
cds piyasası da senin için bişey ifade etmemesi gerekiyor.çünki bunlar defaulta karşı sigorta yaparlar.
yunanistanın batmasına gerek yok batıyo gibi durması bile bazı piyasaları allak bullak etmiyormu?
abd faiz arttırmasada arttırıyo arttıracak spekülasyonları ile 1.51 den 1. 36 ya inmedimi?
sen düşüşü 1.41 de ancak kabul ettin ayrı konu.
forumda bişeyler karalamaya korkar olduk sayende.
yazıyon ediyonda tutan bişey yok,göz var nizam var biz laf sokmaya çalışmıyoz.
saygılar sunarım.
bu arada ingiliz asıllıda 1/6 sı ile gayet rahatım.
rakam büyüdükçe yusuf ta büyüyor.yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum
-
Değerli kardeşim ,seni kırmak için yazmadım bu yazıyı...Forum yazmak için neden korkacaksınki..Gerekçeleri ile düşüncelerini yazacaksın..Bir başkasıda kendi gerekçeleri ile konu hakkındaki farklı düşüncesini yazacak..Önemli olan gerekçeleri ile birlikte bir fikri yazmak..Elbette düşünce yanlışta çıkabilecektir..Önemli olan meselede nesnel kalmaya çabalamaktır...Bu alemde TR bile default olmadı ..Ülkeler ekonomisi şudur: Harcamalarını yüksek tutarak bir hayat sürdürmektesindir ..Bir gün bunun devam edemeyeceği ortaya çıkar.O gün kemerleri sıkman gerekmektedir..Zaten yunanistandanda istenen budur..Geri kalan ihtiyaçları karşlılamak çocuk oyuncağıdır..Yunanistanda harcamalarını kısma noktasında ...Elbette bu arada bankalar biraz zarar yazar..TR dede yazdı vakti zamanında..delidayim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili lafola abim,
bu senden yediğim üçüncü iğneleme/fırçalama/alaya alma.
herneyse ben alıştım tarzına.
abd faiz arttırmasada arttırıyo arttıracak spekülasyonları ile 1.51 den 1. 36 ya inmedimi?
sen düşüşü 1.41 de ancak kabul ettin ayrı konu.
forumda bişeyler karalamaya korkar olduk sayende.
yazıyon ediyonda tutan bişey yok,göz var nizam var biz laf sokmaya çalışmıyoz.
saygılar sunarım.
rakam büyüdükçe yusuf ta büyüyor.
ED düşüşünü beklemiyordum ..Grekçesi ne idi: ABD MB si..Ne diyordu: doları shortlayın ..Faiz maiz artmayacak..Bu zaman geçtikçe doğrulanmakta..Ama piyasa öyle bir mekanizmaki ana trendi bilsen bile öyle bir sallanırki olacakları bilerek batmış olunur(Ana trendide doğru tahmin edemiyor olabilirim hiç şaşırmam)..İşte bu nedenle kaldıraç olayına hep temkinle bakarım..(Çok küçük oranlar hariç)..Bu 3-4 ülke 1-2 ay önce bilinenden daha çok borçlu değidiki? Bir anda düzeltmenin sebebi olarak kullanılır oldu..Jim Rogers denen olağanüstü trader euroda bir süre için shortum dedi..Daha öncede Goldda longum demişti..
Bu yapılan Pehlivan tefrikası Abu Dabi heyecanı gibi ,bir sabah uyanıldığında hiç olmamış gibi oluverir..Meseleler ancak ve ancak kalıcı gerçeklikler ifade ediyor ise piyasada devam eden yön oluşturabilir..Piyasa düşmek ister ve düşer buna boynumuz kıldan ince..Ama Yunanistan batıyor o nedenle düşüyoruz ..işte sorun burda..
Şu aşağıdaki yazdığını anlayamadım:
rakam büyüdükçe yusuf ta büyüyor..
Şakacı yazı tarzım sana hakaret olarak gelmesin..Haa birde şu Kapitalizm denen heyula gücü anlamaya çalışmak her oyuncunun başarısını arttırır sanırım..
Not: Seni bir kaç kere daha iğnelediğimi söylüyorsun ..Ne zaman olduğunu bilmiyorum bunun..Ne sana ne de başkasına karşı kişisel bir tavrım olmaz..kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Yorum
Yorum