Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
ED Aşağı iniş kanalının desteğinden dönmüş gibi ...Kanalı dikçe kesen çizgilerde yukarı çıkışlarda kanal dirençleriyle beraber ,direnç olmalı..Piyasanın düşüşe doyması ihtimali çok küçük ,,Ancak ciddi yukarı tepkiler çok olası...Yukarı tepkileri yakalamaktansa çıkabileceği yüksek noktalarda sabırla shortlamayı kademeli beklemek daha doğru..Her kısa yukarı harekette yapılacak short denemeleri ise aracı kurumunuza katkı olarak yazılması daha yüksek ihtimal..1,3785 lerdeki kanal direnci ilk beklenecek nokta gibi..
kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
Tüm genç kızlar rüyaya dalmış onu anladık..Peki delikanlılar nerede? 6 saattir kimse yalan yanlışta olsa bir şeyler neden yazmadı acaba ?
Piyasamız bu günde kendini yunan borsası sandı..Diğer tüm borsalar artarken Komşunun borsası düşünce komşuda pişer bizede düşer yada komşun açken sen tok olma gibi vecizelerimizin gereğini yapıverdi..Şuna iyice bir verselerde yılda % 8,5 faiz verilen ülkemizde para kazandıracak bir enstrüman olsa..
Ben haldır haldır çalıştım walla..
Sende öngörülerinin hem tutmadığını biliyon hem de harıl harıl yorumluyon :081:Ters indikatör olarak alıcam seni ama bi gün tutuverecek diye tırsırım..,
Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..
Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)
Tüm genç kızlar rüyaya dalmış onu anladık..Peki delikanlılar nerede? 6 saattir kimse yalan yanlışta olsa bir şeyler neden yazmadı acaba ?
Piyasamız bu günde kendini yunan borsası sandı..Diğer tüm borsalar artarken Komşunun borsası düşünce komşuda pişer bizede düşer yada komşun açken sen tok olma gibi vecizelerimizin gereğini yapıverdi..Şuna iyice bir verselerde yılda % 8,5 faiz verilen ülkemizde para kazandıracak bir enstrüman olsa..
Zarardayken çıkmayı öğrenin. Para kazanma yolunda en önemli şeylerden biri zararı kontrol edebilmektir. Anaparanız iki ya da üç katına çıkmadan pozisyonunuzu büyütmeyin. Çoğu oyuncu (trader) para kazanır kazanmaz büyük oynamaya başlayarak hata yapar. Bu batışa götüren kestirme yoldur.
Marty Schwartz
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Zarardayken çıkmayı öğrenin. Para kazanma yolunda en önemli şeylerden biri zararı kontrol edebilmektir. Anaparanız iki ya da üç katına çıkmadan pozisyonunuzu büyütmeyin. Çoğu oyuncu (trader) para kazanır kazanmaz büyük oynamaya başlayarak hata yapar. Bu batışa götüren kestirme yoldur.
Marty Schwartz
1) Zarardayken çıkmayı öğrenin. Para kazanma yolunda en önemli şeylerden biri zararı kontrol edebilmektir
Çok güzel laf..Ancak neresi şu çıkılacak zarar noktası ? Bunun cevabıda İstatistiki bir sistem olacak..Öyle bir sisteminiz olacakki geçmiş testlerde şu noktadan zarar realize edilince para kazandırmalı..(Bir sistem için gerek şart : Geçmişte başarı göstermesidir..Ne yazıkki bu sağlansada sistemin para kazandıracağı anlamına gelmez..Yani yeter şart değildir)
2) Anaparanız iki ya da üç katına çıkmadan pozisyonunuzu büyütmeyin. Çoğu oyuncu (trader) para kazanır kazanmaz büyük oynamaya başlayarak hata yapar. Bu batışa götüren kestirme yoldur.
İşte bu yazılana çare vardır..Küçük oynarsınız olur biter..1. den farklı olarak bu yapabileceğiniz somut bir şeydir ..Son derece doğrudur..Bunu uygulamamanız tamamen sizin hatanızdır..Teo'mada anlatamadığım cümleyle bitireyim: Piyasalarda her yıl düzenli olarak % 15-20 kazanabilen traderin heykeli yapılır..Haa sahi gelse artık o şuh meclise yahu..Onsuz keyfi olmuyor ..İş güç diye bizleri Teosuz bıraktı..
Sende öngörülerinin hem tutmadığını biliyon hem de harıl harıl yorumluyon :081:Ters indikatör olarak alıcam seni ama bi gün tutuverecek diye tırsırım..,
İşte zaten sorun bu kadar büyük..Bari tutturamamakta bir istatsitikiliği yakalasak mesele yine çözülecek..Ben Forum şenlensin diye yazıyorum yahu...Lak.. Lak..
Hatırlarsan Teo bir gün bana döndü ve şöyle demişti: Yaptıklarımın tersini yapsaydım parayı bilmemkaça katlamıştım..Mühendis adam tabi..Cin gibi..
Pipsy saol..belki 20 kere okuduğum kitaptaki Şmpiyon traderi 1 kere daha okumama sebep oldun..
Şimdi gelelim ana soruya : Bu traderler 1986 larda Swagerin yazdığı kitaptaki top traderler..Hepsi dahidir..Örneğin seninde yazdığın Marty Schwartz Şampiyon trader olarak geçer..Adamın kaybettiği hafta yoktur..Hep kazanır..Adamı yarışmaya sokarsın herkesin kazandığının toplamından fazla kazanır..
İyide 1986 dan bu yana 26 sene geçmiştir..Bu adamcağız her sene % 30 kazanacak çapta adam (% 30 arkadaşlara az gelecek ama idare etsinler artık) 26 senede 900 e katlaması gerekliydi parasını!!!Kitap yazıldığı tarihte adamcağızın 10 milyon dolarcığı olsa (ki çok daha fazladır) 9 milyar doları olması lazım''' Bir arayın bakalım Forbesin 1 milyar doları olanlar listesinde adı varmı? Yahu bu adam her yıl % 20 bile kazanamamışmı?
Sonra diğer traderlerin isimlerinide Forbeste bir arayın ..(kopya vereyim 2 si milyar doları yapmış)
Sana dün bir tepeden baktım aziz IMKB ...Trendini kırıvermişsin..Bakalım 45 000 lere tekabül eden 22 Mart gününemi odaklandın ? İflah olmayacağın belli..Cadımıza sorsak o seviyelerde sağ omuzu yapıp 33 000 e yollanacak diyecektir..
Nasıl olsa yorumum tutmaz..Ama ne diyor şampiyon trader Marty :Teknik analizle para kazanılmaz diyelere şaşıyorum..İşte ben yıllardır kazanıyorum..
1) Zarardayken çıkmayı öğrenin. Para kazanma yolunda en önemli şeylerden biri zararı kontrol edebilmektir
Çok güzel laf..Ancak neresi şu çıkılacak zarar noktası ?
2) Anaparanız iki ya da üç katına çıkmadan pozisyonunuzu büyütmeyin. Çoğu oyuncu (trader) para kazanır kazanmaz büyük oynamaya başlayarak hata yapar. Bu batışa götüren kestirme yoldur.
.
hem avrupa hem Uk. fazi kararlarının olduğu bir günde kırılmanın gerçek olduğunu düşünüp poz kapatmam gerekirdi. Oysa ben aşırı bir güven duygusuyla ek poz aldım.
yaptığım hatayı paylaşıyordum.
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
hem avrupa hem Uk. fazi kararlarının olduğu bir günde kırılmanın gerçek olduğunu düşünüp poz kapatmam gerekirdi. Oysa ben aşırı bir güven duygusuyla ek poz aldım.
yaptığım hatayı paylaşıyordum.
O kitabı dikkatle okursanız göreceksinizki top trader tavsiyelerinden biri şudur:Önemli dataların geleceği zamanlarda pozisyonda olmam demekteler..Alınması gereken tüm tavsiyeleri vermiştir kitap..Bu kadar çok tavsiye ile nasıl başedileceği bilinmemektedir..
Yorum