BİST100 Analizleri

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kurt
    Tecrübeli
    • 20 Aralık 2022
    • 1361

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ortalık kan gölü ve yatırım ortamı ( faiz ,kur ,büyüme vb. ) negatifken son dönemde endeks 9100 altına gelmedi...

Endekse usd bazlı bakmak daha doğrudur...2.3 usd destek..Ama bu gösterilen destek...

Hisse bazında bazı hisseler 1.8 - 2.05 desteğine indiler..( Benide bunlar ilgilendiriyor..Aldım )

Belki endeks özellikle usd bazında daha düşüğe gelebilir..Ama ben 1.8 usd endekse inmiş hisseleri aldım..

Yükseliş akşamdan sabah olmayabilir..Taban oluşumu , hisse seçimi zaman alır...

Önceliğim sanayi , ardından holding..En sonra bankalar...Neden bankalar olmadan yükseliş olmaz derler bilir misiniz..??

En son bankalar yükselişe katılır..Ve RALLY güçlenir.....Bundan dolayı SEÇEREK portföy oluşturdum...

Bu bir PUSU değil..Bu bir MARATON...

Sevgi ve saygılar...

Paylaşımlarım kendi görüşlerimdir..Asla yatırım tavsiyesi değildir..

Ağustos vade şort açarak portföyümü sigortaladım..

Selamlar.....

Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• MARMARALI
      Tecrübeli
      • 14 Mart 2024
      • 676

11830 Ağustos vade short açtım anlık olarak...

Yorum

• kurt
        Tecrübeli
        • 20 Aralık 2022
        • 1361

Ağustos vade şort açarak portföyümü sigortaladım..

Selamlar.....

11950 şort açtım.....

Düzeltmede daha önce portföyü sigorta amaçlı açtığım şort pozisyonla beraber kapatacağım...

Yorum

• kurt
          Tecrübeli
          • 20 Aralık 2022
          • 1361

Ortalık kan gölü ve yatırım ortamı ( faiz ,kur ,büyüme vb. ) negatifken son dönemde endeks 9100 altına gelmedi...

Endekse usd bazlı bakmak daha doğrudur...2.3 usd destek..Ama bu gösterilen destek...

Hisse bazında bazı hisseler 1.8 - 2.05 desteğine indiler..( Benide bunlar ilgilendiriyor..Aldım )

Belki endeks özellikle usd bazında daha düşüğe gelebilir..Ama ben 1.8 usd endekse inmiş hisseleri aldım..

Yükseliş akşamdan sabah olmayabilir..Taban oluşumu , hisse seçimi zaman alır...

Önceliğim sanayi , ardından holding..En sonra bankalar...Neden bankalar olmadan yükseliş olmaz derler bilir misiniz..??

En son bankalar yükselişe katılır..Ve RALLY güçlenir.....Bundan dolayı SEÇEREK portföy oluşturdum...

Bu bir PUSU değil..Bu bir MARATON...

Sevgi ve saygılar...

Paylaşımlarım kendi görüşlerimdir..Asla yatırım tavsiyesi değildir..

Dün aldığım iki hisse ile portföyüm toplamda sekiz hisseye ulaştı......

Uzun zamandır almak istediğim hisseleri aldım diyebilirim.....

Yorum

• kurt
            Tecrübeli
            • 20 Aralık 2022
            • 1361

11950 şort açtım.....

Düzeltmede daha önce portföyü sigorta amaçlı açtığım şort pozisyonla beraber kapatacağım...
            Şort poz.larımı 11950 'den kapattım.....

8 hisseli portföyle devam ediyorum......

Yorum

• ConSenSus SenSor
              Yasaklı
              • 27 Mayıs 2025
              • 318

Sn. MARMARALI forumda$ımızın başlıkları, uzun yıllardır saygın ve kendine münhasır bir finansal forum alanıdır..

Tutarsız, herdaim gecikmeli yada önceden vurgu hiç yapılmamış güvensiz trade ifadeleri buraya yakışmıyor..
              Üç kuruş kazansanız bile 30 gösterme derdindesiniz, kaybedince ise hiç kaybetmemiş havalarında..
              Bu arenada ya birilerini keklemek yada arsızca ve dengesizce ego tatmini gayreti görünen malesef,
              ki bunuda sürekli en üst bi perdeden telaffuz ederek ??..

Burayı okumaya gelen müdavimler için bilgi ve görüntü kirliliği olmakta..

Kendinize bir topik açabilirsiniz mesela madem Sn. kurtcuk..

Şu son diplerden endeks çıkarken bile long olamadıkça, ya hep ıskaladınız bahsettiğiniz hisse alımlarını dahi,
              yada hep en kötü fiyatlardan ertesi gün falan alabildiniz, o da ne kadarını alabilip aldıysanız.. Şahsi ekstrenize bi bakı$ bakın da öyle yazın artık lütfen ama yani..
              Hep bir muamma ile buraya yazmaktanız, sürekli birşeyler eksik olarak ve de..
              Trade ortamı bu evet herşey olabilir her an herşey değişebilir ancak o zaman böyle bir tarzda yazmak zorunda, mecburiyetinde değilsiniz ki.. Açık sözlü, samimi ve daha yüzeysel de paylaşabilirsiniz tüm bu hususları mesela..

Bazıları doğru dürüst trade yazımlarınız olsa dahi nihayetinde bir bütün olarak anlamını yitiren, çok netmiş gibi gözükse de kronolojik olarak mümkünü olmayan, tabiri caizse havada kalan, nitekim karman çorman, yalan dolan bir suistimal silsilesi misali trade paylaşımlarınız..
              Bilahare Viop30 TRade'leriniz dahil baştan sona samimiyetsiz, hatta art niyete kaçan yaklaşımınız dikkatli ve tecrübeli okuyucuların gözünden kaçmaz.. Kendi seviyenize dair buralarda aranıyorsunuz havasındasınız bu durumda..

Rica edelim ve böyle yapmayın lütfen.. Buraya yakışmıyor.. kuzu topiğinden devam edin bari hem size yakışan style..

Naçizane görüşüm böyle.. Sabırla epey süredir izliyorum ancak artık bu hususları paylaşma gereği gördüm..

Sn. MARMARALI ve tüm diğer okuyucu ve katılımcıların affına sığınarak yazma-söz hakkımı kullandım..

Sürçülisan etmedik inşallah..

Selamlar, iyi trade'ler...

Yorum

• kurt
                Tecrübeli
                • 20 Aralık 2022
                • 1361

Forum sahipsiz değildir..

Forumda ne yazdığı anlaşılmayan , sağa sola sataşıp kavgadan beslenenlere gereken yapılır..

Varsa bilgisini paylaşmak yerine , başkasının dedikodusunu yapmak ayıptır...

Burası ER MEYDANIDIR......

Yorum

• MARMARALI
                  Tecrübeli
                  • 14 Mart 2024
                  • 676

Bugün BIST100 dönüş yapıp eksi kapatır veya eksiye yakın kapatır ise short tutacağım

Aksi takdirde yarından itibaren short squuze başlayabilir.. Longa dönebilirim akşam üzeri..

Yorum

• MARMARALI
                    Tecrübeli
                    • 14 Mart 2024
                    • 676

MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Zamanlama olarak 8870 altını son bir yoklama şansı kalmadı.
                    8200 şansı ise hiç kalmadı diye detaylı analizim arka sayfada mevcut.

13754 hedefli ralli başlanmıştır.
                    .
                    5 Hazirandan...

Sonrasında LONG pozlarımı stop ettirip, vadenin son günü yüzde bilmem kaç yukarı alması..

Adamlara karşı kazanmak çok zor. İstediğin analizi yap, isterse %100 doğru olsun, kaldıraçlı piyasada adamlar seni atıyor üzerinden...

Yorum

• kurt
                      Tecrübeli
                      • 20 Aralık 2022
                      • 1361

5 Hazirandan...

Sonrasında LONG pozlarımı stop ettirip, vadenin son günü yüzde bilmem kaç yukarı alması..

Adamlara karşı kazanmak çok zor. İstediğin analizi yap, isterse %100 doğru olsun, kaldıraçlı piyasada adamlar seni atıyor üzerinden...

Sn.MARMARALI Haklısınız..Orta vadeli analizleri , daha kısa vadeli paraya çevirmek için iyi zamanlama gerekiyor..

9100 endeksten hisse portföyü oluşturdum..Benim için önemli zamanda portföyü bozmadan , viop şort açarak sigortaladım..

Bugün hedge için viop 12200 şort açtım...

9330 üstünde yükseliş trendinin başladığına inanıyorum..

Yükselişlerde düzeltme için şort açacağım ..Düşüşleri alım fırsatı olarak kullanacağım...

Yorum

• MARMARALI
                        Tecrübeli
                        • 14 Mart 2024
                        • 676

Bugün BIST100 dönüş yapıp eksi kapatır veya eksiye yakın kapatır ise short tutacağım

Aksi takdirde yarından itibaren short squuze başlayabilir.. Longa dönebilirim akşam üzeri..
                        12060 puandan short pozumu 230 puanla zararla kapattım.. Yarından sonra duruma göre bakarım artık.

Yorum

• kurt
                          Tecrübeli
                          • 20 Aralık 2022
                          • 1361

Sn.MARMARALI Haklısınız..Orta vadeli analizleri , daha kısa vadeli paraya çevirmek için iyi zamanlama gerekiyor..

9100 endeksten hisse portföyü oluşturdum..Benim için önemli zamanda portföyü bozmadan , viop şort açarak sigortaladım..

Yükselişlerde düzeltme için şort açacağım ..Düşüşleri alım fırsatı olarak kullanacağım...

12050 ' den şort poz.larımı kapattım......

Sekiz hisseli portföyle devam.......

Yorum

• kurt
                            Tecrübeli
                            • 20 Aralık 2022
                            • 1361

12300 şort.....

Portföyü sigortaladım.....

Yorum

• kurt
                              Tecrübeli
                              • 20 Aralık 2022
                              • 1361

12300 şort.....

Portföyü sigortaladım.....

12150 'den şort kapandı..

Enflasyon verisinde 150 puan hakkımı aldım...

Portföyü değiştirmeden , viop kullanarak kar alıyorum..

Yorum

• kurt
                                Tecrübeli
                                • 20 Aralık 2022
                                • 1361

FULL Portföy devam.......

Gerekmedikçe portföyü sigorta etmek yok...

Borsada sanılanın aksine kazancı koşturmak zordur....

Kazancı koşturmaya devam........

Yorum

Working...
                                X

Debug Information