MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
BİST100 Analizleri
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Sn. hayalım...hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn marmarali, ole bos bos ellerle beklemek olmaz. ELINDE bir demet cicek bari olsun. Dikkat et cicekler elde kalmasin. Stress, stress. Gulumseyelim biraz.
Önce şu kırmızı halılardan geçelim, sonra yeşil yollara güller dökeceğim : )

Yorum
-
Kopuş gapi ve death cross yukarda DÜŞEN piyasa oluşturan piyasa yapıcının maliyeti...
Bu bölgelerin altında yukarı her çıkış tepkidir...
Short devam ediyorum... (10400 aralık vade short maliyeti)
-----------------------------------
Eğer yukarı alması gerekiyorsa/düşüş trendini bitirmek istiyorsa 9200-9400 civarında 3-6 hafta geçirerek,
burada shortcu biriktirmesi gerekir...
Yorum
-
BIST'te haftalıkta oluşmuş olan bu mum 2-3 hafta kazandırdı..
Bence iki yol oluştu şimdi?
Ya 9200-9400 civarında 2-3 hafta geçirecek..
Bu durumda 2-3 hafta düşüşler alım fırsatı olacak, aşağı iğneler bırakarak yukarıdaki sınırlı bölgeyi zorlayacak...
Sonrasında yeniden aşağı yönelim başlayacak...
Ya da 3-6 hafta boyunca yukarı iğneler atarak geri dönecek ve 9000-9400 bandında 3-6 hafta geçirecek..
Bu durum esnasında shortcu birikir.. Piyasa yapıcı da düşen trendi bozup, yükselişe devam eder/yeni yukarı trend resmen başlamış olur..
----------------------------------------
Hali hazırda düşen trenddeyiz, ama haftalık bar shortcular adına ürkütücü..
o yüzden şimdilik short olarak zararda 2-3 hafta beklemeyi göze alıyorum..
Yeniden aksiyon için 2-3 hafta geçmesini bekleyeceğim..
----------------------------------------
Günlükte son görünüm... Düşen pembe trend... 50(mavi)-200(siyah)-100(turuncu) günlük ortalamaların dizilişi...
Yorum
-
BIST100'de "kopuş gap'i" 10150-10420 arasında.. 2 ay boyunca 10150 seviyesini 3 kere denemiş fakat gap kısmına girememişti.
Bu gap seviyesine uzağız zaten şu an.. Buraya tekrar gelecek bir yapı yok halihazırda..
BIST100 tepkisinin üst sınırı şimdilik 9390 olarak görüyorum.
Bu seviye üzerinde kapanış gelmeden ekstra bir güncelleme yapma gereği duymuyorum..
Short devam ediyorum.. (10400 viop maliyetim)
(pay vadeli short aç kapa işlemlerine devam ediyorum kasım vadede)
--------------------------------------
Bir önceki iletimde belirttiğim zamana yönelik izlemek gerekecek..
Özellikle gerçekten yukarıya gidecek bir yapı oluşturmak isteniyorsa, yatay bir aralıkta 3-6 hafta arası geçirmesi lazım...
Yorum
-
HALKB ile ilgili olumlu bir haber beklentisi içine girdim..
Tamamen teknik ve zamansal olarak 1-2 gün içinde HALKB'ı sert yukarı götürebilecek (ilgili haber düşebilecek) bir yapı oluştu..
Pay vadelide bugün HALKB'ye özel long olmaya çalışacağım...
Yorum
-
şu an mavi yazdığım yerdeki tavrı sergiliyor.. zaman var daha.. short beklemeye devam...MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBIST'te haftalıkta oluşmuş olan bu mum 2-3 hafta kazandırdı..
Bence iki yol oluştu şimdi?
Ya 9200-9400 civarında 2-3 hafta geçirecek..
Bu durumda 2-3 hafta düşüşler alım fırsatı olacak, aşağı iğneler bırakarak yukarıdaki sınırlı bölgeyi zorlayacak...
Sonrasında yeniden aşağı yönelim başlayacak...
Ya da 3-6 hafta boyunca yukarı iğneler atarak geri dönecek ve 9000-9400 bandında 3-6 hafta geçirecek..
Bu durum esnasında shortcu birikir.. Piyasa yapıcı da düşen trendi bozup, yükselişe devam eder/yeni yukarı trend resmen başlamış olur..
viop endeks short, bu bekleyecek; halkb longum şu an.. halkb için max yarın öğlene kadar beklerim, beklediğim olmazsa kapatırım pozu..
Yorum
-
Sen bilirsin isini sn MARMARALI.MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster10800 short ekleyerek, ortalama 10650 ile short oldum aralık vadede...
BIST100 9390 üzerinde çift günlük kapanışta stoplarım..
Beklentim 9390'dan 8240'a düşüştür... (ilk etapta)
Ana düşüş senaryomun hedefi 6378'dir...
Yorum
-
Temkinli long devam ediyorum.. 10675 long ekleyip, 10730 ortalama long oldum..
Kasım ayı içerisinde biraz daha acele edip BIST100'ün 9750-9900 aralığına tepkiyi devam ettirebilme durumu söz konusu.. (düşüş algısını yok etme hareketi)
Sonrasında yeniden short tarafa geçme planım var..
Aralık ayı çok çetin geçebileceğini düşünüyorum...
(aralık ayında/Trump başa geçmeden Irak ve Suriye operasyonları yapabiliriz ülke olarak)
Yorum

Yorum