Secim rally si bitti....bist 100...yeni hedef 1900....

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tuncer
    Tecrübeli
    • 03 Mart 2022
    • 2825

Hocam bunlar birşekilde götürüyor bende anlamadım

Yorum

• guner
      Kıdemli
      • 28 Mayıs 2011
      • 4864

dolar 27 ye giden bölgeye girmiş.

Yorum

• Misafir

,

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

DOLAR-TL NE OLUCULARA....

BENI ANLIYABILMENIZ UCUN....size...once gecmis ekonomik modeler ve dolar-tl yi ozetliyeyim...

EKONOMIK MODELLERIMIZ VE DOLAR-TL...

1923 cumhuriyet kuruluyor....1 dolar=80 kurus....1 lira dahi degil...

1950....turkiye cok partili doneme giriyor...kurulustan 27 yil sonra....menderese hukumet teslim ediliyor...1 dolar=2.8 tl....

27 yilda....3 Katina anca cikabiliyor....

1960....ihtilal oluyor...o anda 1 dolar=9 lira....

menderes 10 yilda...dolari...3 Katina cikariyor....

1960-1970 arasi....hayrettt hayretki ne hayret....DOLAR ARTAMIYOR....YATAY...10 YIL GECMIS GENE 9 PANGINOT....HUKUMETTE INONU VE DEMIREL VAR...ideaoliji....TURK MILLIYETCILIGI....TAM BAGIMSIZ TURKIYE....

1980....24 OCAK KARARLARI...DOLAR-TL 35 LIRA OZAL BASA GECIYOR.....

Kactan aliyor ozal....35 tl den....

1990 ozal basta...10 yil...cussss dolar-tl=5000 tl....bi bak kac kat artmis ve niye....

2000....on yil sonra....dolar-tl 1.000.000 tl yi asiyor....KAC KAT VE NEDEN....

DOLAR-TL NEDIR....TURK HALKININ SATINALMA GUCUDUR....ZENGINLIGIDIR....

buraya kadar anlattiklarim....dolar-tl de yorum yapabilmek ucun...sadece very toplamadir....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

ikinci asamasi bunun....tarihteki...bu dolar-tl hareketlerinde....TURKIYEDE HANGI EKONOMIK MODEL UYGULANMIS....DUYNADA HANGI EKONOMIK MODEL UYGULANIYORMUS....bu modeler arasi ekonomik geciskenligin IRDELENMESIDIR....irdelersin....not alirsin....

bak hala dolar-tl ne olur diyecek hale gelemedim....GUNUMUZE YANI....gunumuzu yazacak adam....bu gecmisi irdeleyememisse....gunumuzu yazarsa....BU ADAM SARLATANDIR....iste kuzu bu nedenle....TEHLIKELI ADAMDIR....SARLATAN DEGILDIR...bisey yaziyorsa...DERSINE FECIII CALISMIS....ONA GORE YAZIYORDUR....

oyleyse....iki sey var...biri dolar-tl ne olur....oburu buna bagli olarak borsa endeksi ne oluru tahmin edebilmek....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

simdi ne yapican....tarihe gidecen....yukarida irdeledigin modellerden...turkiyenin kullandigi benzeri uc ulke sececen...turkiye arti o iki benzer ulke....

bunlarin....tarihsel....parite ve borsa endeksi iliskilerini onune alacan...yukaridaki gibi....paritesindeki hareketinin endeksini nasil yondendirdigine bakip SIMULE EDIP....trendler cikaracaksin....o trendleri duvarlarina asacan....bunlar REFAANSLARIN....

BU ARADA...ic dinamiklerle bunlari iliskilendireceksin....IC DINAMIK NEDIR...TURK OLIGARSININ ALISKANLIKLARIDIR...hicbir borsa kaardi...onun sahabinin yonlendirmesi disinda hareket edemez....iki oligarsi var...biri SIRKET SAHAPLARI....oburu ARACI KURUM VE BANKALAR....her ikisininde menfeati....DURAGAN BORSADA DEGILDIR...YUKARI VE ASSAGI GIDEN BORSADIR....bu soyguna YABANCILARDA GELIR ISTIRAK EDERLER....bunlardaki musterinin yuzde 80 ini yerli sirket sahaplari ve ortaklaridir...

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

Kuzu abi ben bunu zamanında yazdım..
                1980 dolar tl 30 a vuruyor..
                1990 2000
                2001 kabaca 2.000.000

Yani ilk 10 sene 100 kat 2. 10 sene 1000 kat çıkıyor..

Şimdi de 10 senede tam 10 kat gitti..
                2033 de 1800 ...
                Bu sefer belki biraz hızlı biraz yavaş olabilir..
                Ama bu yola girildi..
                Geçen sene bir kırılım idi..
                Hükümet değişti diyelim (bence sıfır ihtimal ya)

Yeni gelen hükümetinde bir kaç haftalık incelemeden sonra bu yoldan geri dönebileceğini yada döndürebileceğini sanmıyorum..

Bu yoldan anca çok güçlü bir DIŞ sermaye akışı ile çıkılabilir..

Ve/fakat..
                Bu sefer iş güdük..Yani bi tarafı tutarken diğer tarafı bas şeklinde gidiyor ki..Tehlikeli bir iş yapıyorlar..
                Kapalı ekonomi..
                Doları giden musluğu kıs..
                Başına otur..
                İhtiyacı olana ihtiyacı kadar dolar ver..
                Doları tut..
                İçeride ise şişir babam şişir..
                Dolar bazlı zenginleş miş gözük..

Cebri tedbirler uygula..
                Aynı anda hem kural koyucu hem piyasa yapıcı hemde piyasa ol..

Bu durum ithalatı patlatır..
                İhracat cıya yaka silktirir..

Hükümetin seçime kadar izin vereceğini ama sonra ..ve hatta o kadar bile değil yılbaşından sonra bile olabilir..doları salacaklarını düşünüyorum..

Yorum

• Tuncer
                  Tecrübeli
                  • 03 Mart 2022
                  • 2825

Kuzu hocam endeks mühendisliği devam edecek mi sence vallaha bakıyorum ucuz hisse kalmadı 1 sene önce buralar dutluktu

Yorum

• ombusman
                    Katılımcı
                    • 08 Ocak 2019
                    • 179

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Kuzu hocam endeks mühendisliği devam edecek mi sence vallaha bakıyorum ucuz hisse kalmadı 1 sene önce buralar dutluktu
                    Var..hemde ne ucuz .cöp fiyatına.
                    Onyıl önce
                    yıl 2013
                    halkbank 20 tl.
                    Dolar 1.5 tl
                    Yıl 2023
                    Dolar 18 tl
                    Halkbank 10 tl
                    Nasıl iyimi ?

Yorum

• guner
                      Kıdemli
                      • 28 Mayıs 2011
                      • 4864

benim gördüğümde
                      enflasyon dönemlerinde dxy çıkışıyla dolar tl nin de çıkışı.
                      dxy düşüşlerinde dolar tl de yatay hafif aşağı.
                      şimdi yine yükselen dxy ile dolar tlde parabolik çıkış.
                      dxy de 120 önemli.
                      enflasyon orada biterse ne ala.
                      ama devam ederde dxy geldiği yere 160 lara gidecek olursa ki bu hiper enflasyon demek..
                      dolar tl kaç kademe fibo çıkar bilemiyorum.
                      ha 120 de enflasyon biter dxy de düşüşe geçerse dolar tl de yatay aşağı bir yol tutar

dxy 120 de bir parabolüm var.
                      sonraki aylar sonra 160 dan geçiyor

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        DOLAR-TL NE OLUCULARA....

BENI ANLIYABILMENIZ UCUN....size...once gecmis ekonomik modeler ve dolar-tl yi ozetliyeyim...

EKONOMIK MODELLERIMIZ VE DOLAR-TL...

1923 cumhuriyet kuruluyor....1 dolar=80 kurus....1 lira dahi degil...

1950....turkiye cok partili doneme giriyor...kurulustan 27 yil sonra....menderese hukumet teslim ediliyor...1 dolar=2.8 tl....

27 yilda....3 Katina anca cikabiliyor....

1960....ihtilal oluyor...o anda 1 dolar=9 lira....

menderes 10 yilda...dolari...3 Katina cikariyor....

1960-1970 arasi....hayrettt hayretki ne hayret....DOLAR ARTAMIYOR....YATAY...10 YIL GECMIS GENE 9 PANGINOT....HUKUMETTE INONU VE DEMIREL VAR...ideaoliji....TURK MILLIYETCILIGI....TAM BAGIMSIZ TURKIYE....

1980....24 OCAK KARARLARI...DOLAR-TL 35 LIRA OZAL BASA GECIYOR.....

Kactan aliyor ozal....35 tl den....

1990 ozal basta...10 yil...cussss dolar-tl=5000 tl....bi bak kac kat artmis ve niye....

2000....on yil sonra....dolar-tl 1.000.000 tl yi asiyor....KAC KAT VE NEDEN....

DOLAR-TL NEDIR....TURK HALKININ SATINALMA GUCUDUR....ZENGINLIGIDIR....

buraya kadar anlattiklarim....dolar-tl de yorum yapabilmek ucun...sadece very toplamadir....
                        ikinci asamasi bunun....tarihteki...bu dolar-tl hareketlerinde....TURKIYEDE HANGI EKONOMIK MODEL UYGULANMIS....DUYNADA HANGI EKONOMIK MODEL UYGULANIYORMUS....bu modeler arasi ekonomik geciskenligin IRDELENMESIDIR....irdelersin....not alirsin....

bak hala dolar-tl ne olur diyecek hale gelemedim....GUNUMUZE YANI....gunumuzu yazacak adam....bu gecmisi irdeleyememisse....gunumuzu yazarsa....BU ADAM SARLATANDIR....iste kuzu bu nedenle....TEHLIKELI ADAMDIR....SARLATAN DEGILDIR...bisey yaziyorsa...DERSINE FECIII CALISMIS....ONA GORE YAZIYORDUR....

oyleyse....iki sey var...biri dolar-tl ne olur....oburu buna bagli olarak borsa endeksi ne oluru tahmin edebilmek....
                        simdi ne yapican....tarihe gidecen....yukarida irdeledigin modellerden...turkiyenin kullandigi benzeri uc ulke sececen...turkiye arti o iki benzer ulke....

bunlarin....tarihsel....parite ve borsa endeksi iliskilerini onune alacan...yukaridaki gibi....paritesindeki hareketinin endeksini nasil yondendirdigine bakip SIMULE EDIP....trendler cikaracaksin....o trendleri duvarlarina asacan....bunlar REFAANSLARIN....

BU ARADA...ic dinamiklerle bunlari iliskilendireceksin....IC DINAMIK NEDIR...TURK OLIGARSININ ALISKANLIKLARIDIR...hicbir borsa kaardi...onun sahabinin yonlendirmesi disinda hareket edemez....iki oligarsi var...biri SIRKET SAHAPLARI....oburu ARACI KURUM VE BANKALAR....her ikisininde menfeati....DURAGAN BORSADA DEGILDIR...YUKARI VE ASSAGI GIDEN BORSADIR....bu soyguna YABANCILARDA GELIR ISTIRAK EDERLER....bunlardaki musterinin yuzde 80 ini yerli sirket sahaplari ve ortaklaridir...

yil 2020....

dolar-tl 6 panginot....borsa 80 000...simdiki 800...

baslik aciyorum....borsada hedef 300 000....emme ben mal almam diyorum o baslikta....cunki dolar-tl de hedef 18 o daha cok diyorum...dolar-tl 18 oluyor....MAL ALIYOORUM....HEDEF FEYZA DIYORUM....DOLAR-TL 10 INIYOR....18 E GERI GELIYOR....mali satiyorum....secim rallysi bitti diyorum....

simdi soru su.....

dolarlarimiz kaca katlarsa....bozup geri borsaya gireriz....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

yaw ya simdiki saksakcilar gundwane gibi....yaw bos ver onlari...birak trolluk yapsinlar...BIZ ISIMIZE BAKALIM....10 KAT 20 KAT...KAZANMAK GIBI....YAPTIK VE CIKTIK....

gerisi....bundan sonrasi....CELIK-COCUK ISI....BIRAK EYLENSINLER...KAC INSANI MAHVEDECEKLERSE ETSINLER....BIZE NE.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

UNUTMAYIN....

SAKSAKCI USAGLAR OLMAZSA...BIZ PARA FILAN KATLIYAMAYIZ....onlar isimizin....tuzu ve biberidirler...lezzet verirler....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

UNUTMAYIN 2....

hangi mal 2 ye 3 e 5 e katliyacaksa.....BIZ O MALA ILK GIRENLERIZ....

hangi mal tepeye cikip orada bi sure yaylanacaksa....BIZ ONDAN ILK CIKANLARIZ.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

genele....

VEBAL....KUL HAKKI....INSANLARI DOLDURUSA GETIRMEK....SOYDURTMAK....

INSANI OLMUYAN OZELLIKTIR....emme yasaldir....heyvan olmaya devam...heyvan olanlar.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information