aynen , herkes kendi eylemlerinden sorumludur.
her çeşit bilgi var ortalıkta, yorumlamak , neye inanıp neye inanmayacağımız kendi seçimimiz.
bir hikaye var nasip le ilgili, bilenleriniz varsa affola
Hz. Ali , bir gün bir diyarda camiye girecek, atını birine emanet ediyor , ben camiden çıkana kadar ilgilen şununla diye,
camiden çıkıyor at orda , adam yok eğer yok , gönderiyor adamını bir eğer alırmısın diye .
adam eğerciye gidiyor, eğerler ne kadar diyor, 20 dinar ,
bakarken eğerlere , çalınan eğer orda , soruyor bu bizim eğer az önce çalındı .
dükkan sahibi üzülüyor, biri getirdi az önce 5 dinara ondan aldım, o zaman 5 dinara size vereyim diyor .
adam eğeri alıp durumu anlatıyor , hz.ali tebessüm ediyor.
ben zaten o adama 5 dinar verecektim, ama o kişi haram yolu tercih etti.
yani nasip baştan yazılı , tercihlerimiz sadece haram yoldanmı helal yoldannmı olacağı.
o yüzden çokta kafaya takmamak lazım.
para geliyor gidiyor, nasibin etkisi büyük bence , yeterki başkasının hakkını çalmadan gelsin.
her çeşit bilgi var ortalıkta, yorumlamak , neye inanıp neye inanmayacağımız kendi seçimimiz.
bir hikaye var nasip le ilgili, bilenleriniz varsa affola
Hz. Ali , bir gün bir diyarda camiye girecek, atını birine emanet ediyor , ben camiden çıkana kadar ilgilen şununla diye,
camiden çıkıyor at orda , adam yok eğer yok , gönderiyor adamını bir eğer alırmısın diye .
adam eğerciye gidiyor, eğerler ne kadar diyor, 20 dinar ,
bakarken eğerlere , çalınan eğer orda , soruyor bu bizim eğer az önce çalındı .
dükkan sahibi üzülüyor, biri getirdi az önce 5 dinara ondan aldım, o zaman 5 dinara size vereyim diyor .
adam eğeri alıp durumu anlatıyor , hz.ali tebessüm ediyor.
ben zaten o adama 5 dinar verecektim, ama o kişi haram yolu tercih etti.
yani nasip baştan yazılı , tercihlerimiz sadece haram yoldanmı helal yoldannmı olacağı.
o yüzden çokta kafaya takmamak lazım.

para geliyor gidiyor, nasibin etkisi büyük bence , yeterki başkasının hakkını çalmadan gelsin.
)))

Yorum