Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Misafir

Dip tepe vurgun rallileri diyebiliriz, “bazlı bazlı” asimetrik ters senkron ve tabî organik tracik.

Esen kalın...

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

3520 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhaba sayın kuzu, yorumunuza hasret kaldık. Umarım herşey yolundadır. Sınırdaki geçişler hakkındaki değerli yorumlarınızı kendi üslubunuzla değerlendirebilir misiniz?
      moshe ile yorumculari seyrediyoruz dunya ve turkiye...gulmekten motumuz catliyor...uc gun seyretmiyelim karari aldik...icarken gicimiz aciyor...gulmemeliyiz....

en komigi su....amriki 20 yil kaldi...2.2 trilyon harcadi...yenildi...kaciyor.

ha ha ha....bu en komigi....

bilse...okusa...ogrense...soyledigine oda guler motu catlar emme omru uzar...gulmek omru uzatir...

elimizde 8 American silah sanayii hissesi var...10 at bin dolarlik almistik herbirinden....sadece birini satsak...173 000 dolar ediyor...UCTULAR....KIM UCURDU...BU 2.2 TRILYON DOLAR....

BIR ELEKTRIKLI ELAN MUSK ARABASINDA 48 KG BAKIR VAR...LITYUM VAR...afganistan bakirin merkezi...50 yillik bakir ihtiyaci temamlandi...

emme amriki kaciyor....

sen ele san salak....talibana 88 milyar dolarlik silah arsenalini devretti....bu arsenalin bi yillik yedek parcasi 20 milyar dolar....ike ike alacak bunlari....

yorumcular....AMRIKI SAVASI KAYBETTI DIYE INLEDIKLERINDE...ikimiz birden...HAY SENIN BEYNINI IKEM ALIK DEYIP....yuce yaradana rebbim bizi bele yaratman ucun ne gunah isledik...AKLIMIZ TOPLUMA VE TOPLULUGA UYMUYOR....

TALIBAN(radikal islam)....2001 de basliyan...TEK DUNYA VE TEK DEVLETIN ORDUSUDUR....bu ordunun ARAP BAHARINDAKI ADI...ISID idi....bu orduyu suudi ve birlesik arap emirlikleri parasi ile....medreseler kurdurup 15 yilda yetistirdiler....ayni ordu ile...arap baharinda suudi ve birlesik araba silah aldirmak zorunda birakilarak...tum birikimlerini aldilar...libyada kaddafinin yigdigi altinlar dovizler....iraqta saddamin yigdiklari...herseyi alip....SILAHLARINI BIRAKIP KACTILAR...KIM KACTI....AMRIKI ULA....ha ha ha....hay senin beynini ikeyim kerizzzz.....

TEK DUNYA VE TEK DEVLETİN ordusu radıkal islamsa….bu islam ümmetinin göçetmesini saglıyan ordudur...bu ordunun bırıncı görevi budur...ÜMMETİ....islamın devlet olduğunu ilan ettiği yerlerden kaçırmak....bugün turkiyedeki 5 milyon Suriyeli kuzey suriyede ilan edilen DAES islam emirliği ve nusradan kaçanlardır...

ulusal devletleri yoketmenin yolu....onun ulsallıgını bozmaktır....bu göçle bozulur ancak....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

incik usaglar yazmıyorum....cunki….yazdığım zaman....bilinen ve öğretilen...tonlarca para ile propogandası yapılan herseyin içine....bir anda içiyorum ve cok kötü kokuyor....

hoca yaz....gül gibim kokuyor diyorsanız....bırazdaha yazarım....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• istinyetilkisi
          Aktif
          • 12 Temmuz 2016
          • 273

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          moshe ile yorumculari seyrediyoruz dunya ve turkiye...gulmekten motumuz catliyor...uc gun seyretmiyelim karari aldik...icarken gicimiz aciyor...gulmemeliyiz....

en komigi su....amriki 20 yil kaldi...2.2 trilyon harcadi...yenildi...kaciyor.

ha ha ha....bu en komigi....

bilse...okusa...ogrense...soyledigine oda guler motu catlar emme omru uzar...gulmek omru uzatir...

elimizde 8 American silah sanayii hissesi var...10 at bin dolarlik almistik herbirinden....sadece birini satsak...173 000 dolar ediyor...UCTULAR....KIM UCURDU...BU 2.2 TRILYON DOLAR....

BIR ELEKTRIKLI ELAN MUSK ARABASINDA 48 KG BAKIR VAR...LITYUM VAR...afganistan bakirin merkezi...50 yillik bakir ihtiyaci temamlandi...

emme amriki kaciyor....

sen ele san salak....talibana 88 milyar dolarlik silah arsenalini devretti....bu arsenalin bi yillik yedek parcasi 20 milyar dolar....ike ike alacak bunlari....

yorumcular....AMRIKI SAVASI KAYBETTI DIYE INLEDIKLERINDE...ikimiz birden...HAY SENIN BEYNINI IKEM ALIK DEYIP....yuce yaradana rebbim bizi bele yaratman ucun ne gunah isledik...AKLIMIZ TOPLUMA VE TOPLULUGA UYMUYOR....

TALIBAN(radikal islam)....2001 de basliyan...TEK DUNYA VE TEK DEVLETIN ORDUSUDUR....bu ordunun ARAP BAHARINDAKI ADI...ISID idi....bu orduyu suudi ve birlesik arap emirlikleri parasi ile....medreseler kurdurup 15 yilda yetistirdiler....ayni ordu ile...arap baharinda suudi ve birlesik araba silah aldirmak zorunda birakilarak...tum birikimlerini aldilar...libyada kaddafinin yigdigi altinlar dovizler....iraqta saddamin yigdiklari...herseyi alip....SILAHLARINI BIRAKIP KACTILAR...KIM KACTI....AMRIKI ULA....ha ha ha....hay senin beynini ikeyim kerizzzz.....

TEK DUNYA VE TEK DEVLETİN ordusu radıkal islamsa….bu islam ümmetinin göçetmesini saglıyan ordudur...bu ordunun bırıncı görevi budur...ÜMMETİ....islamın devlet olduğunu ilan ettiği yerlerden kaçırmak....bugün turkiyedeki 5 milyon Suriyeli kuzey suriyede ilan edilen DAES islam emirliği ve nusradan kaçanlardır...

ulusal devletleri yoketmenin yolu....onun ulsallıgını bozmaktır....bu göçle bozulur ancak....
          hocam merhaba burda anlattığınız şey bilinen bir olay bu sadece silah sektöründe değil her sektörde bu iş böyledir ben araba üretcilerin yerinde olsam otomobili bedava verir yedek parcadan öperdim. mesela Bence siz bu afgan olayını derin ve zamansal birimdeki kazançlarını anlatmalısınız hatta türkiye etkileri nasıl olacak.Sizin bir sözünüzle bitiriyorum. HİÇBİRŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEEELDİR. BY KUZU

Yorum

• Misafir

Gül kokusunu özlemişiz.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

3520 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Gül kokusunu özlemişiz.
              evet gul kokuyorum....nerede....4 tane atom bumbasi ulkenin ortasinda...adim TALIBAN....

GUNEYIMDE iki atom bumbasi ulke....Pakistan ve hindistan...elleri birbirinin bogazinda....gozleri bende....

kuzeyimde atom bumbasi urus....gozleri Turkmenistan...tacikistan ve ozbekistanda...barnagini bana salliyor akilli ol ula diyor...

dogumda mao nun cekik gozlu sari benizli...yilan ciyan ne bulursa yiyen cinliler...atom bumbasi kucaklarinda...abdestini bozma...sakin ossurma su yok diyorlar...UYGURLARI kasirsan....hiiiii

40 yildir....nefes alamiyorum....bogusa bogusa anam agladi....

gozlerimle gorduklerim....kulaklarimla duyduklarim...HEP BENI YANILTTI....5 duyum...5 ini birden elimden almislar...5 inide kullanarak anami iktiler....

artikin....

gozlerim kapali...gormuyorum....kulaklarimi tikadim duymuyorum....YANILTILMIYAYIM DIYE....

yuce rebbim....

yeri yarattin...gogu yarattin....yarattigin hersey guzel...emme bu amrikileri niye yarattin....seitan desem degiller....o daha merhametli....bunlari niye yarattin....benden daha cok musulman....senden daha cok insan haklari diyorlar....yarabbim demokrasi diyorlar oda ne...gus mu...kuranda yok...buhari ipnesinin hadislerinde yok...bu neikim birbiseydir.

aklima mukayyet olamiyorum....gozlerim kapali...kulaklarim tikali...ellerim kalasnikofun tetiklerinde....

bassam mi....basmasam mi....kime fursam...sari usaglarami....amriki pakistana furursan sari usaglara furursun diyor...FURSAM MI...FURMASAM MI...buhariye soyle bi hadis yazip acilen gondersin...yazmami kerizz...elime gerse pincik pincik edecegim...oda bizim buradan....

Yorum

• greenspan41
                Aktif
                • 30 Nisan 2009
                • 327

hoca yaz....gül gibim kokuyor

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

buyuk iskender....afganistana fazla engele carpmadan gidiyor....

fekaatttt orada...BACTIA dan annesine mektup yaziyor....

sen bir ISKENDER dogurdun...burada binlerce ISKENDER var diyerek...PASTUN halkini anlatiyor...ve basarim icin tek carem vardi kizlari ile evlenmek....VE EVLENDIM...BINLERCE ISKENDER DOGURACAK KARIM ROKSANA DIYOR...

iste ABDUL GANI BARADIRI onlardan biri...baskan olacak....eger buyuk iskender veya NADIR SAH in dolundense....AFGANISTAN KURULDU DEMEKTIR.

NOT...NADIR SAH...irani 1700 lerde yeniden sahlandiran kizilbas avsar asiretinin reisi ve sonra iran sahi olustur...bu pastunlarla ortak ordusu vardi....hem buyuk iskender...ve ondan 2000 yil sonra nadir sah...hindistani fethetmislerdir...kimle.bu PASTUNLARLA....

NOT 2....ABDUL GANI BARADAR....icinden bolunecekse...bu SIRAJEDDIN HAQQANI olacaktir...meshur mucahit celaleddin haqqanin oglu...haqqani gurubu...bence acilen buhariye oda belhli...bi telegraf ceksin cennete...bu konuda hadis varmi diye sorsun...amrikililer hadis var diyor...suudi ulema elimizde diyor.they need a HUMEYNI...bu bana gore...HIBATULLAH AKHUNDZADA olmali....

not 3...molla OMAR in oglu....molla yaqoop...ikinci onemli komutan....pakistanlilara fazla guveniyor...babasini onlar oldurdu...belki korkuyor...veya pakilere furucagi gunu bekliyor...

not 4....hicbirsey gorundugu gibi deelldir BY KUZU...

not 5....pakistanda 35 milyon pastun...afganistanda 15 milyon Pashtun yasiyor...aralarna 1800 lerde ingilizler bi sinir cekti...pastun halkini ikiye bolen...ne afganistandaki...pastunlar need pakistandaki pashtunlar bu siniri tanimiyorlar...turkiye yede ingiliz ayni boku yemisti suriye ve Iraq sinirini cizaken...kurtlerin cogunu turkiyede birakip...azinida suriye ve iraqa gecirmisti...

not 6....orta asyada TALIBAN...suriyenin kuzeyinde YPG...TEK DUNYA TEK DEVLETE giden yolun bekcileridir.....biri islamisttir...oburu marksist....bi islamist 5 milyon suriyeliyi o bolgeden turkiyeye surdu...yerlerine PKK/PYD/YPG geldi....BOP projesi...tayyip bey baskani idi...simdi neyi...fazla bilgimiz yok.

Yorum

• smartinvestor
                    Tecrübeli
                    • 29 Kasım 2015
                    • 901

Emmim sesini duyduk daha iyi olduk.
                    Sesine kokuna kurban ��

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

KAPITALIZMIN GEOPOLITIC CYCLE 2.....

GEOPOLITIC CYCLE lar 30 yil surer....

birinci geopolitic cycle 1990 da basladi ve 30 yil surdu....2020 de bitti...bunu 2000 den beri hep anlattim yazilarimda...bu cycle ile sovyetler dagitildi...yaklasik 300 milyon insan MUSTERI HALINE GETIRILIREK....kapitalizmin uretimleri satildi....dunya GDP si 4 Katina cikarildi.....ve bitti....

ikinci geopolitic cycle basladi....bu cycle da....kazakistan kirgizistan Turkmenistan ozbekistan tacikistan afganistan ve Pakistan birlestirilerek Pakistan esasli...amerika buyuklugunde...hem nufus ve hemde toprak buyuklugu...YENI BIR ISLAMIC EMIRLIK KURULUP...asyada...4 buyuk devlet....CIN...HINDISTAN...RUSYA...VE ASYA ISLAM EMIRLIGI....halinda...dordununde atam bombasi var...nuclear guc oluyorlar...bu cycle da ikinci 300 milyonluk nufus...bu nufusun yasadigi amriki buyuklugundeki topraklarin YER ALTI VE YER USTU KAYNAKLARI...pakistandaki limanlara tasinip bu limanlardan capitalist uretim merkezlerine tasinmasi ile...BUYUK BIR EKONOMIK BUYUME DAHA YARATILACAKTIR....bu yeni ulkeye secilen model DEMOKRASI DEGILDIR....yeni model suudi tarsi bir emirliktir...cunki...ogrendiler ve gordulerki...KORFEZ ULKELERINDEKI BU MODEL...EN KOLAY MODEL...BIR ASIRETI SATIN AL EMIR YAP...YANINA SATINALDIGIN ISLAMIC ULEMAYI KOY...nufusun yuzde 1 ile yuzde 99 unu kucagina al....karsi cikan DINDEN CIKACAGI SUCLAMASI ILE susturuluyor...bu modele...EBU SUFYAN...MUAVIYE VE OGLU YEZID MODELIDE diyorlar...

Taliban ve daes....bu modelde esas unsurlardir...YEZID...MUAVIYE...VE EBU SUFYANDIR....

BU MODEL BASLADI....30 YIL SURECEK....

COK KANLI OLACAK....cunki bu modeli CIN mi yonetecek....amriki mi yonetecek henuz belli degil...KAPITALIZMI YONETENLER....AMRIKIYE BASLATIP...CINLE MODELI TAMAMLIYABILIRLER...bu cekismeler....10 at yillik uc alt cycle da olacaktir....her cycle da....halklara gosterdikleri sey....ile yaptiklari sey 180 derece gosterilenin tersi yonunda olacaktir...

benim ulkem TURKIYE ne olacaktir....omrum yeterse yazacagim....

simdilik sunu yazayim.....INSAN TRANSFERLERI....YANI GOCLER.....

bunda amac....en iyi yetismis insanlari KAPITALIZMIN URETIM MERKEZLERINE TOPLAMAK.....onlarin yerine yeni ulkelerden insan getirmek...buna bi ornek vereyim....TURKIYE....buradan iyi yetismis turkler avrupaya ve amrikiye cekilirlirken....yerlerine suriyeli iraqli afganli....ISLAMIC EMIRLIKLERDEN KACAN.....ve cabucak kapitalizme adapte olacak insanlari koyuyorlar....bu insanlar turkiye potasinda eritilerek.....KAPITALIST URETIMIN YENI ISCILERI OLACAKLAR....burada esas.....EVCILLESTIRMEKTIR.

not....180 derece ziddi....gosterilen ne...TALIBAN AMRIKIYI YENDI....gorenler kim....tum islam dunyasi....tepkileri ne.....HELAL OSSUN MUCAHITLERE....bende gidip katilayim....kurulan ne....yuarida anlattim....sonuc ne...HICBISEY GORUNDUGU GIBI DEELLLDIR...by kuzu.

bu vesile ile usaglar.....HAZRETI HUSEYN in......kendini adalet ucun bilerek ve istiyerek FEDA ETMESI......islamidir....GERCEK ISLAMDIR....gercek islam o gun oldu....ve YEZID in islami basladi....bu islamda....muslumanin muslumani kesmesi CIHAT adini aldi.....bu CIHAT bitmez....baslarinda.....EBU SUFYAN...MUAVIYE...VE YEZID gibiler oldukca.....

muarrem ayinda dedemin duasi....ALLAHIM BANA HUSEYIN de ki ahlakin zerrelerini nasip eyle....allahim YEZID ve soyuna gecmisteki ve gunumuzdekileride NAHLET EYLE....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

HER GEOPOLITIC CYCLE da....baslerken 5 sirket sec....sahlanacagini sandigin...HERBIRINDEN.....10 000 dolarlik hisse al....ve unut 10 yil....KUZU VE MOSHE KURALIDIR.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

usaglar....

YEMEN kokenli....cok sevdigim bi arkadasim var....bunun dedeleri....YEZID in....huseyni katlettikten sonra....medinede hendek savasinda yenilen ve olen dedelerinin intikamini almak ucun....medineye uc gun suren cihat ilan ediyor....medineli ensar ve muhacirin...mali cani...karisi kizi size helaldir deyip...MEDINEDE TECAVUZA UGRAMAMIS BI KADIN DAHI KALMIYOR...bu yemenli medineli aslinda....o olaydan sonra dedeleri yemene gocuyor.....seyyidim der kendine hep....bende kendime seyyidim derim...benim dedelerimde o olaydan sonra kafkaslara kacip gelip erzuruma yerlesiyor....yezidin zulmunden kurtulmak ucun...derim....

ve fekaat....

bunu cildirtirim hep....

seninle benim aramdaki fark su...benim medineli dedemi oldurduklerinde ebem yani karisi 50 yasinda oldugu ucun tecavuzdan cocuk doguramiyor....o tecavuzdan 9 ay sonra 1150 cocuk doguyor...sen bunlardansin galiba....yuz rengin bunlara benziyor derim.....

her muharremde....onun evinde toplaniriz....ben cebimde....suudi krallarinin resimleri ile gider...bunlar dedelerin derim....oda hepsini toplar alir....bir ritual icinde...NAHLET OKUYA OKUYA YAKAR....oglu Georgetown universitesinde....politika okuyor...her dovdugun suudi ogrenci icin 1000 dolar veririm diye ogluna suudi talebe dovdurup eccik rahatliyor.

Yorum

• kuzey
                            Katılımcı
                            • 28 Ağustos 2009
                            • 162

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            HER GEOPOLITIC CYCLE da....baslerken 5 sirket sec....sahlanacagini sandigin...HERBIRINDEN.....10 000 dolarlik hisse al....ve unut 10 yil....KUZU VE MOSHE KURALIDIR.
                            sevgili kuzu sesini duyduğuma ve iyi olduğuna sevindim. Yazmıyorsun diye epeydir foruma bakmayı da bırakmıştım. İyiki döndün ve beynimizde şimşeklerin çakmasını sağladın. Yazdıklarını anlayıp hazmetmek için birkaç defa okudum. Sağol, varol.Şimdi yukardaki tavsiyen için hangi borsayı kastetdiğini anlamaya calışıyorum. Amerika mı yoksa Turk hisse senetlerinden mi yapacaksın bu seçimi ve hangi sektörden olacak. Bununla ilgili biraz aydınlanmaya ihtiyacım var. Turkiye'nin bu yeni geopolitikdeki durumunu daha sonra yazacağini belirttiğin için ben yukardaki tavsiyenin daha çok amerika ile ilgili olduğunu düşündüm.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

evett kuzey amrikiyi ve cini kastettim....HORASAN(ASYA) ISLAM EMIRLIGI...bu iki devletin ortak calismasi olacak....bu yeni 300 milyonluk nufus ve emtia cenneti....cinde ve amrikide bulunan ve dunyayi yoneten KAPITALIZMIN BEYNI...amriki sirketlerinin plani....politikacilar hem amrikide hemde cinde....hemde butun dunyada....sadece masalar....atesi onlarla yakiyor ve sonduruyorlar....

capitalist mode...capital akumulasyon prosesleri...by kuzu....

derki...

DUNYA YONETILIYOR....yonetenler asla gorunenler degildir....bilinen ve gorunen yonetemez....onlar yaniltmak ucun kullanilirlar...

gene derki....

insan gucu...mekanizazyon...emtia ve petrol ve gaz....insan gucune ait rakkam 1....digerlerine ait rakkamlar hep sifirdir....bir sabitse...capital akumulasyon ucun sifirlari cogaltacan....YENI TEKNOLOJILER gibi....oda yapilmissa...biri nasil 2 yaparimi dusuneceksin....BU 30 YIL BIRI IKI YAPABILMEK UCUN....COK YOGUN GOCLERIN YAPILACAGI CYCLE OLACAK...turkiyeye olan gocu...turkiyeden yetismis turklerin avrupaya ve amrikiye gocu...bu 30 yil olunca surekli olacak...BU KAPITALIZMIN ayakta kalmasi icin sarttir.bu gocte politikacilara verilen gorev sudur...bunu gerceklestir...biz ensariz gelenler mucahirler....felan filan gibi laflari politikaci ureterek bu isi puruzsuz ertelemeden gerceklestirmektir...yoksa iktidardan o dakka yollarlar....

turkiyede....insan gucu cogaltilip ve kaliteli hale getirilerek...BU UCUZ INSAN GUCUNDEN YARARLANMAK UCUN...BU GUCU BU ULKEYE DOLDURAN MULTYNATIONALLARIN YATIRIMLARI...ILK ON YILLIK ALT CYCLE da olur....bunun olabilmesi ucunde...TURKIYEDE BAZI DUZENLEMELER YAPILACAK...bunlari vakit buldukca yazarim....

Yorum

• Misafir

Misal biz iktidarda gibi görüneni çoktaan ve sonsuza dek yolladık bile )

ve yıllaar yılı önce aynen ),

ki netekiiim göründüğü gibi değil i$te yani ))...

Hep too late formasyonu style... Yoksa yok, tabiat kanunu.

NorMAL olarak yani )..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information