Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hurolg2
    Aktif
    • 25 Ocak 2019
    • 367

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O vakit, anlayanlar anlamiyanlara anlatsinlar. El-Pir Deyyuzza bizi muhtac ettirmesinler. O bir Pir dir vaktini harcamiyalim.
    Anlaşılan BDDK nın GARAN ve sahipliği ile ilgili ya da başka bir konuda GARAN hakkında yapılması gereken ve Kuzumun beklediği bir hamle var....

Yorum

• sonperde33
      Kıdemli
      • 03 Ağustos 2011
      • 3006

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      günaydın,

dolar longları kapadım, %20 ye düştüm. ( bunlar kar etti )

endeks şortlarıda azalttım dün %80 e düştüm . ( kapanan %20 3000 bin puan zararla kapadım .)

eldekilerle devam bakalım.

Dolarda biraz düşerse tekrar açacağım inş.
      ağırlık endeks şortlarla devam ,

dolar 7,60 7,65 arasında tekrar dolar longlarımı açacağım kısmetse ,

dolar düşerken vadelinin endeksin çıkması çok çok zor diye düşünüyorum.

dolar longlarda 10 kar ettiysem endkes şortlartda 20 zararda devam ediyom .

hayırlısı bakalım.

not : küçük işlemleri yazmıyorum kalan %20 dolar longu kapamıştım , endek şortlarıda dün %80 den %100 e çektim yine.
      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• sonperde33
        Kıdemli
        • 03 Ağustos 2011
        • 3006

herkes ralli beklentisinde

edit : XTUMY dolar bazlı , graf varda atamıyorum ordada ralli bitti
        08.08.2018 dibi 24.03.2020 dibi çizgisinin paralelini yukarı koyunca kabak gibi çıkıyor.
        ada kopuş formasyonuda olmuş.

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          herkes ralli beklentisinde

edit : XTUMY dolar bazlı , graf varda atamıyorum ordada ralli bitti
          08.08.2018 dibi 24.03.2020 dibi çizgisinin paralelini yukarı koyunca kabak gibi çıkıyor.
          ada kopuş formasyonuda olmuş.
          Her an herşey olabilir modu walla..

Yorum

• sonperde33
            Kıdemli
            • 03 Ağustos 2011
            • 3006

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Her an herşey olabilir modu walla..
            pis zararda oturuyorum , aralık vadede %20 daha açtım şort
            %120 oldum.

kutuma gidiyorum , dört kolluda çıkabilir o kutu.

Yorum

• serapsuna19
              Katılımcı
              • 21 Haziran 2015
              • 116

Kaldı 6 iş günü ınının ınınnın !!!

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• tefuksikret
                Tecrübeli
                • 17 Eylül 2018
                • 548

Kuzu Hocam bu yazdıklarımı okumadan hiç bir şey yapma. Ulla sakın altın shortlamaya kalkma.

Yorum

• tefuksikret
                  Tecrübeli
                  • 17 Eylül 2018
                  • 548

İran, 2 gün önce haritada görülen kırnızı flamanın olduğu yere, 82.tugayı yerleştirdi. Resmi açıklama; bu tugayın buraya PKK-PJAK ile mücadele için yerleştirildiği. Yerel kaynaklar ise halen Dağlık Karabağ'da bulunan Pkk kamplarına, Suriye-Irak ve İran'dan Pkk militanları sevk etmek için, 82.tugayın buraya yerleştirildiğini iddia ediyorlar.

Bildiğin gibi Hendek Operasyonları sonrası, Pkk'ya Tsk'nın düzenlediği operasyonlar başlamadan, Pkk'nın neredeyse yarısı Dağlık Karabağ'a intikal ettirilmişti. Hatta medyada Kandil bombalandı, Kandil'e operasyon planlandı şeklinde haberler çıktığında, bendeniz orada Pkk'lı olmadığını, Pkk'lıların Karabağ'a götürüldüğünü yazıyordum. Pkk'nın 2 fraksiyonu var. Biri Türkiye'nin çok sert baskısıyla Pyd'ye katılan fraksiyon. Bu fraksiyonun şuan İsrail kontrolünde olduğunu anlıyoruz. İngiltere kontrolünde, Dağlık Karabağ'a götürülen fraksiyon. Tabii bu Brexit öncesiydi. Brexit sonrası, Türkiye-İngiltere ilişkilerine baktığımızda aramızdan su sızmıyor. Türkiye'nin Libya'da askeri operasyonlar yürütmesini, BM'de hukuken meşru hale getiren, bu konuda aşırı çaba harcayan İngiltere olmuştu.

Yorum

• tefuksikret
                    Tecrübeli
                    • 17 Eylül 2018
                    • 548

Şinci sıkı dur. Türkiye'nin Nahcivan'la sadece 17 km sınırı var. İran'ın sınırları haritadan görülüyor. Nahcivan, Türkiye'nin kara sınırı olan tek Türk Devletidir. Nahcivan, Misak-ı Milli sınırlarına dahildir ve bunu fazla olmasa da bilenler vardır.

Ulla Dağlık Karabağ da Misak-ı Milli sınırlarına dahilmiş. Ben bunu dün anladım. Basında medyada kesinlikle konuşulmuyor.

İran çok açık ki, Tsk; Nahcivan ve Dağlık Karabağ'a bir harekat yaparsa diye buraya 82.tugayı yerleştirdi. Demek ki, böyle bir hazırlık var ki Macron, Tayyip Ağamı arıyor, sonra Aliyev'i arıyor. Merkel Abacık Türkiye güzellemesi yapıyor. İran ve Fransa'nın tutuştuğu çok açık ortada.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin çok iyi hazırlık yaptığı, İsrail'in çok hassas silahları Azerbaycan'a aktardığı da ortada. Dün, İsrail yapımı kamikaze dronlar, S300 hava savunma sistemini imha ettiler. Ermenistan'ın elinde 200 tank var, bir kaç günde bunların 20'ye yakını imha edildi. Rus yapımı diğer hava savunma sistemleri de imha ediliyor.

Ermeniler'in ise bu duruma Rusları dinlemeden, Fransa'nın kışkırtmasıyla kalktıkları da ortaya çıktı. Putin'in açıklaması şöyle:

Rusya komşularının iç meselelerine müdahil olmayacak.
                    Gürcistan hava sahasını Rusya'ya kapattı. Rusya, bunca yıllık müttefikliğin hatırına bir kaç uçak askeri malzeme gönderecektir ama bunu İran dışında göndereceği bir yer yok. Dün kara yoluyla İran'ın gönderdiği askeri malzemeleri İran Azerbaycan'ından geçerken Azeriler yaktılar.

Yorum

• steve_harris
                      Katılımcı
                      • 11 Ocak 2019
                      • 152

tefuksikret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      İran, 2 gün önce haritada görülen kırnızı flamanın olduğu yere, 82.tugayı yerleştirdi. Resmi açıklama; bu tugayın buraya PKK-PJAK ile mücadele için yerleştirildiği. Yerel kaynaklar ise halen Dağlık Karabağ'da bulunan Pkk kamplarına, Suriye-Irak ve İran'dan Pkk militanları sevk etmek için, 82.tugayın buraya yerleştirildiğini iddia ediyorlar.

Bildiğin gibi Hendek Operasyonları sonrası, Pkk'ya Tsk'nın düzenlediği operasyonlar başlamadan, Pkk'nın neredeyse yarısı Dağlık Karabağ'a intikal ettirilmişti. Hatta medyada Kandil bombalandı, Kandil'e operasyon planlandı şeklinde haberler çıktığında, bendeniz orada Pkk'lı olmadığını, Pkk'lıların Karabağ'a götürüldüğünü yazıyordum. Pkk'nın 2 fraksiyonu var. Biri Türkiye'nin çok sert baskısıyla Pyd'ye katılan fraksiyon. Bu fraksiyonun şuan İsrail kontrolünde olduğunu anlıyoruz. İngiltere kontrolünde, Dağlık Karabağ'a götürülen fraksiyon. Tabii bu Brexit öncesiydi. Brexit sonrası, Türkiye-İngiltere ilişkilerine baktığımızda aramızdan su sızmıyor. Türkiye'nin Libya'da askeri operasyonlar yürütmesini, BM'de hukuken meşru hale getiren, bu konuda aşırı çaba harcayan İngiltere olmuştu.
                      Kuzu ağabeyden ve diğer forumdaşlardan afdileyerek ben son paragrafta yazdığınıza katıldığımı söylemek isterim. İngiltere ile Türkiye arasında çok açık edlmeyen gizli bir ortaklık olduğundan şüpheleniyorum. Osmanlı torunu Borıs ne demişti brexitten çıkarken? İngiltere yeni ortakliklarla büyümeye devam edecek. Uzakdoğuda Çin, Ortadoğuda Türkiye banko ortakları.

Az kişi biliyor ama milli muharip uçağımızın dizaynına mühendislik desteği ingiltere veriyor. Benzer şekilde HÜRKUŞ projemiz içinde ingiliz Sterling şirketiye anlaşma imzalandı. Uçağımızın motoruda uzun sure Rolls Royce marka olacaktı Kale Grup ile ortak üretim, şuan iptal oldu gibi gözükse de bence ileride ilerleyebiliriz bu kanaldan.

En önemlisi de doğu akdenizde yalnızlığımızın tam ortasında tam 11 Eylül yıldönümünde İngiliz destroyeri ile türk firkateyni doğu akdenizde ortak tatbikat yaptı.

Konu dışına çıktığım için forumdaşlardan özür dlerim

Yorum

• tefuksikret
                        Tecrübeli
                        • 17 Eylül 2018
                        • 548

Şinci gelelim, Azerbaycan Askeri Harekatına...Senelerce hazırlık yapılmış olduğu görülüyor. Azerbaycan'ın askeri stratejisi 2 aşamalı kurulmuş.

1.Aşama: Tekrar yukarıdaki haritaya bakıyoruz. Kırnızı kesikli çizgilerin batısında kuzeyden-güneye doğru şehir merkezleri görünüyor. İşte Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin karargah merkezleri bu şehirlerde veya bu şehirlerin çok yakınlarında. İlk aşamada bu şehirler ele geçirilecek ve Ermeni Ordusunun komuta kontrol merkezleri yok edilecek. İlk aşama için 10 gün süre biçilmiş. Dün Fuzuli'nin ele geçirildiği haberi vardı.

2.Aşama: Bu şehirlerin daha batısında, Dağlık Karabağ'ın orta bölümlerinde PKK Kampları var. İkinci aşamada bu kamplar yok edilecek. İşte bu noktada Tsk'nın buraya müdahale etme hakkı hukuken ortaya çıkıyor. Harekat ikinci aşamaya gelirse ve kamplara girilirse, hukuken bu işin meşru hale getirecek pek çok kanıt elde edeceğiz.

Ermenistan bu bölgeleri işgal ederken, Kars Anlaşmasını tanımadığını ilan ederek bu işgali gerçekleştirmiştir. Yani Serv Anlaşmasını tanıyorum diyor, Lozan'ı da tanımıyorum diyor. Kars Anlaşmasının maddelerinden biri de Nahcivan'ın gayri resmi askeri statüsüdür. Ermenistan 90'larda bu işgali gerçekleştirirken, Nahcivan'ın bu statüsünü de tanımadığını beyan ederek işgali gerçekleştirmiştir.

Ulla o zaman biz direk Nahcivan'a Tsk'yı sokabiliriz. Nasıl Suriye'de, Kuzey Irak'ta Pkk'ya operasyon yapıyorsak Dağlık Karabağ'da da yaparız. Ne işi var orada PKK Kamplarının??????

Yorum

• tefuksikret
                          Tecrübeli
                          • 17 Eylül 2018
                          • 548

Kars Antlaşması; Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve TBMM arasında Kars Konferansı'nda görüşüldükten sonra 13 Ekim 1920'de tarihinde imzalanan anlaşmadır. Anlaşmaya göre Türkiye'nin doğu sınırı çizilmiş Doğu cephesi kapanmış, TBMM’yi Doğu Cephesi'nde en çok uğraştıran Ermeni
                          sorunu ortadan kaldırılmıştır.
                          Ermenistan hükümeti Kars Antlaşması'nın tanımamıştır bu süreçte Sovyet Rusya’nın dağılması ile Ermenistan bağımsızlığını kazanmıştır. Ermenistan Kars Antlaşması tanımadığı için Sevr Anlaşması'nı tanımakta ve bölgedeki sorunlara da sebep olmaktadır. Bölgede daha sonra yaşanacak olan Dağlık Karabağ Bölgesi'nin işgali de Azerbaycan Türkleri ve Ermeniler arasında yaşanan sıkıntılar Ermenistan'ın Sevr Antlaşması’nı tanımasından kaynaklanmaktadır.
                          Biz Lozan'ı, Misak-ı Milli sınırlarımıza karşılık imzaladık. Ulla adam onu da tanımiyir. Serv'i tanıyor. Kars Anlaşmasının ise Lozan'da hukuki bağlayıcılığı var.

Tuzak İran'a kurulmuş. Bop projesiyle biz parçalanıyorduk, nasıl Serv'i yırtıp attıysak bunu da yırtıp attık. İran parçalanacak.

Fakat İran Suud kadar zarar görmeyecek. Cemal Kaşıkçı olayından itibaren gerçekleşen olayları arka arkaya koyun, benim ulaştığım sonuca ulaşırsınız.

Dağlık Karabağ Ordusunun Ermeni Komutanı da aynen benim ulaştığım sonuca ulaşmış. Buyur abi:

Президент непризнанной Нагорно-Карабахской республики Араик Арутюнян, считает, что эскалация конфликта в Карабахе направлена в том числе против Ирана. РИА Новости, 30.09.2020

Google çevirisi çok iyi...

Karabağ, bölgedeki tırmanışın İran'a yönelik olduğunu söyledi

Yorum

• tefuksikret
                            Tecrübeli
                            • 17 Eylül 2018
                            • 548

Kuzu Hocam, arkadaşın Moshe'ye selam söyle be ya...

Ona de ki, iyi ki varlar...))))))))))))))

Yorum

• hayalım
                              Tecrübeli
                              • 27 Şubat 2009
                              • 822

Akla gelen ilk soru su: Iran bu isin neresinde? Iran kendi icersindeki Azerileri dusunerekten Azerbaycana destek olur mu? O bolgede (Nahcivan ve Baku de 5 yil yasamisligim var. Ikinci soru; Nicin nahcivan tarafi da saldiriya gecmiyor? Starejik olarak ermenistani kiskaca almak icin, halihazirda savas ilan etmisken. Halihazirda bizimkiler oraya dalamaz biryerlerden izin gelmeyince. Heyt meyt demekle yurekli olunmaz.
                              Bu konularda cok donananlisiniz bu donanimin kaynagi marak uyandiriyor. Ben seni muhendis olarak biliyordum.

Yorum

• sarisicak01
                                Tecrübeli
                                • 22 Ağustos 2018
                                • 488

Politika yerine borsa konuşsak mı?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information