Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

Kuzu
    Bankalarda olası emme gömme hareketinde
    Garan işc mi alıyorsun ??
    Devlet bankaları? vakbn halkb?

Hangisi..?

Yorum

• tefuksikret
      Tecrübeli
      • 17 Eylül 2018
      • 548

Benim okuduklarımdan çıkardığım; tarafsız olmak için elimden ne gelirse yapıyorum, ''bu müjdeli haber'' DOĞRU...

Petronas'dan TPAO'ya sondaj konusunda dünyaca meşhur bir sondajcı transfer edilmiş. Bu adam 9.denemede gazı çıkarmış. Gaz hidrat demiştim ama değil, kaliteli doğal gaz bulunmuş. 5-6 sondaj daha yapılacak ve çıkarılabilecek miktar net olarak belirlenecek. Tayyip Ağam 320 milyar metreküp dese de çıkarılabilir miktar 250 milyar metreküp deniliyor.

Hükümeti kayıtsız şartsız destekleyenler yanında ikinci bir gaz yatağı olduğunu, oradan da 500-800 milyar metreküp çıkarılacağını yazıp,çığırsalarda bence doğru değil.
      Türkiye'ye bir kıyak geçildi.Türkiye'nin bu yıl turizmden kaybı 35 milyar dolar. Bunun karşılığı bir kaynak çıkarmasına izin verilmiş görülüyor. Fakat Türkiye'nin fazla rahatlamasına izin verilmez. Çünkü, TSK'ya ihtiyaçları var. Finansal kriz sopası her daim hazır olmalı. Bu sebeple kısa vadede bir nebze rahatlama, orta vadede ise her an krize girilebilecek bir senaryo çizerim. Doları shortlarım ben.

Bizim MEB'de fazla gaz ya da petrol olduğunu sanmıyorum. Ama gaz hidrat var. Gaz hidrat yatakları Karadeniz,Marmara ve Doğu Akdeniz'de bol miktarda bulunuyor fakat 1200 dolarlık gaz fiyatıyla işletilmeleri ekonomik değil. Gaz fiyatları arttığında, artacağından adım gibi eminim, 5-6 yıl sonra 3600 dolar olacaktır, gaz hidrat devreye girer ve Türkiye'nin enerji ihtiyacı kalmaz, Avrupa'ya da satarız. Gaz hidratı ayrıştırabilen ülkeler Abd,Rusya ve Japonya. Bu konuda Japonya ile işbirliği yapılmalı.

Gaz bulundu haberleri 2004'den beridir çıkıyor. Bazen rakamlar abartılıyor hatta seçim zamanları yalan da söyleniyor.
      Ama Akçakoca'da 2004'de doğal gaz bulundu ve seneler içinde bulunan rezerv geliştirildi.

Bu kuyulardan 12 tane açıldı. Buradan yıllık 1,5 milyar metreküp gaz üretiliyor. Yine Sakarya'da da ufak miktarlarda gaz bulundu. Fakat düşük rakamlar.

Türkiye'yi gaz hidrat kurtarır.

Yorum

• tefuksikret
        Tecrübeli
        • 17 Eylül 2018
        • 548

Bilginiz Olsun
        @bilginzolsun
        ·
        23 Ağu
        İzmir'de lise öğrencisi olan Ural Dağistan online olarak katıldığı Uluslararası Caribou Matematik yarışmasında dünya birincisi oldu.
        Medyamızın ilgi göstermediği bu haberi biz gururla paylaşıyoruz.

Yorum

• Hekimoğlu
          Katılımcı
          • 14 Haziran 2019
          • 149

Yurtiçi yerleşik bankaların yurtdışındaki varlık kurumlarına kredi alacaklarını satma durumu ile ilgili dedikodular var.

Bankacılık mevzuatına hakim olan arkadaş/forumdaş varsa , bu durum mevzuata uygun mudur?Yoksa güzel bir atmasyon mu?

Sn. Kuzu ve tüm forumdaşlara sağlık ve bol kazanç dilerim.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

Hekimoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Yurtiçi yerleşik bankaların yurtdışındaki varlık kurumlarına kredi alacaklarını satma durumu ile ilgili dedikodular var.

Bankacılık mevzuatına hakim olan arkadaş/forumdaş varsa , bu durum mevzuata uygun mudur?Yoksa güzel bir atmasyon mu?

Sn. Kuzu ve tüm forumdaşlara sağlık ve bol kazanç dilerim.

erken ottun namissiz....daha para yapmadik ki....dolar-tl 7.60 olacak bu....

KAART USTUNDEKI DEGERIN DORTTE BIRINE ALIYORLAR....hukumetide anlasmaya katip garanti aliyorlar...bununla ulkeye dolar giriside olur....o yuzden farkindaysaniz....pozlara mermi hiziyla girip mermi hiziyla cikiyorum.....BATIKLARIN COK OLDUGU ORTAMLARDA....HERSEY HERAN OLUR....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Hekimoğlu
              Katılımcı
              • 14 Haziran 2019
              • 149

Sn. Kuzu , yurtiçi yerleşik varlık kurumları - bildiğğm kadarıyla- bu kredileri % 5-7 arasına satın alıyorlar.Yurtdışındailerin % 25 vermesinin mantığı nedir?
              Bir de bu satışın en üsttekinden kabul görmediği dedikodusu da var.

Dedikodulara kaldık��

Sağlık ve bol kazanç dilerim

Yorum

• zulzilal
                Yeni Üye
                • 10 Mart 2016
                • 32

Hekimoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sn. Kuzu , yurtiçi yerleşik varlık kurumları - bildiğğm kadarıyla- bu kredileri % 5-7 arasına satın alıyorlar.Yurtdışındailerin % 25 vermesinin mantığı nedir?
                Bir de bu satışın en üsttekinden kabul görmediği dedikodusu da var.

Dedikodulara kaldık��

Sağlık ve bol kazanç dilerim
                Tahsilli sıkıntılı krediler o fiyata gidiyor ama şimdi mesela ev kredilerini toplayıp bir paket oluşturup 2008 krizi öncesi USA deki gibi satmaları söz konusu ise o zaman % 25 çok iyi bide doları hafif sabit olduğunu düşün mis.

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1921

zulzilal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Tahsilli sıkıntılı krediler o fiyata gidiyor ama şimdi mesela ev kredilerini toplayıp bir paket oluşturup 2008 krizi öncesi USA deki gibi satmaları söz konusu ise o zaman % 25 çok iyi bide doları hafif sabit olduğunu düşün mis.
                  Ona WDMK deniyor ama bir nevi para basma..Türev ürün..
                  ABD de yatırım bankaları aracılığı ile yapılan bir uygulama..
                  1970 lerin sonunda keşfedildi
                  2008 de krize yol açtı malum..
                  O mortgage ler değişken faiz li idi ama..
                  Bizim faizler ise sabit faizli..
                  Öyle bi şey yapmak karlı değil.
                  Enflasyon yüksek ve paran devamlı para kaybediyor..
                  Getirileri kuşun kuşuna döner zaman içinde..
                  Kimse böyle bi işe girmez..
                  Zaten bu devirde kredi çekmek daha uygun çünkü yukarıda anlattığım sistem tersine çalışıyor bu sefer..
                  Yani ödediğin para kuşa dönüyor 5 sene sonra.

Yorum

• tefuksikret
                    Tecrübeli
                    • 17 Eylül 2018
                    • 548

JPMorgan, raporda "dolar sat TL al" tavsiyesinde bulundu.
                    Ben 2 gün önce didim...

Yorum

• tefuksikret
                      Tecrübeli
                      • 17 Eylül 2018
                      • 548

24.Ağustos.2020, 18:24#1922tefuksikret tefuksikret isimli Üye şuanda online konumundadır
                      Aktif

Teşekkür / Beğeni

Benim okuduklarımdan çıkardığım; tarafsız olmak için elimden ne gelirse yapıyorum, ''bu müjdeli haber'' DOĞRU...

Petronas'dan TPAO'ya sondaj konusunda dünyaca meşhur bir sondajcı transfer edilmiş. Bu adam 9.denemede gazı çıkarmış. Gaz hidrat demiştim ama değil, kaliteli doğal gaz bulunmuş. 5-6 sondaj daha yapılacak ve çıkarılabilecek miktar net olarak belirlenecek. Tayyip Ağam 320 milyar metreküp dese de çıkarılabilir miktar 250 milyar metreküp deniliyor.

Hükümeti kayıtsız şartsız destekleyenler yanında ikinci bir gaz yatağı olduğunu, oradan da 500-800 milyar metreküp çıkarılacağını yazıp,çığırsalarda bence doğru değil.
                      Türkiye'ye bir kıyak geçildi.Türkiye'nin bu yıl turizmden kaybı 35 milyar dolar. Bunun karşılığı bir kaynak çıkarmasına izin verilmiş görülüyor. Fakat Türkiye'nin fazla rahatlamasına izin verilmez. Çünkü, TSK'ya ihtiyaçları var. Finansal kriz sopası her daim hazır olmalı. Bu sebeple kısa vadede bir nebze rahatlama, orta vadede ise her an krize girilebilecek bir senaryo çizerim. Doları shortlarım ben.
                      Buyur abi... ))))))))

Yorum

• tefuksikret
                        Tecrübeli
                        • 17 Eylül 2018
                        • 548

Bilgi Dünyası
                        @bilgi_dunyasi_
                        ·
                        23s
                        19 yaşındaki Elif Eda Güneş Yozgat’ta doğdu, köy okulunda okudu. Mars’a gönderilen keşif aracını tasarlayan şirketin yarışmasına proje gönderdi, yapay zeka geliştirdi. Şimdi köy köy gezip kız çocuklarına ilham oluyor. Alın size anasayfalara düşmesi gereken asıl rol model...

Güzel bir millettir Türk Milleti...Güzel insanlar çıkartır, mucizeler yaratır...

Yorum

• tefuksikret
                          Tecrübeli
                          • 17 Eylül 2018
                          • 548

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...lefon-5828974/

Yalçın Küçük, kendini dünyaya kapattı...

Yalçın Küçük, insanlarla ilişkisini kopardı...
                          Çıngıraklı Yalçın Hocamın yazılarını ben de çok özledim. 1 seneden fazla oldu, en son söyleşiler yapıyordu, Deniz'lerle...İki Deniz'i de hapse attılar.
                          Yalçın Hocam, yazıda anlatıldığı gibi bir dahidir. Yazılarından biri şöyleydi:

Yalçın Küçük: "Devr-i Tayyip döneminde pıhtı atma hastalığı ortaya çıktı"
                          Şimdi ise Corona var. Yalçın Hocamın kendini dünyaya kapatması gerekiyordu. Zamanı gelince açar kendini dünyaya. İşte o zaman anlarız ki, Corona bir tehdit olmaktan çıkmıştır.

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1921

Bim de mgros da 10 tl ye satılan ustalık gerektiren kafaya takmama sanatını okuyan birisinden bi cacık olmaz üzgünüm..

Gözlük ...check..
                            Laptop önünde resim...check..
                            Deli dolu saç şekli...check..

Reklam haberler..

Yorum

• bir bilmeyen
                              Katılımcı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 93

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Bim de mgros da 10 tl ye satılan ustalık gerektiren kafaya takmama sanatını okuyan birisinden bi cacık olmaz üzgünüm..

Gözlük ...check..
                              Laptop önünde resim...check..
                              Deli dolu saç şekli...check..

Reklam haberler..
                              Dediğinize katılıyorum da o kitabın adını nasıl okudunuz?

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1921

bir bilmeyen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Dediğinize katılıyorum da o kitabın adını nasıl okudunuz?

Bir ara kadınlar arasında çok popi idi..
                                Her gecesi dolu bir kız arkadaşım da da vardı..

Görür görmez tanırım ismi okumama gerek yok.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information