altınorta Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Borsamızı dolar ya da euro bazlı izlemek daha fikir verici olmaz mı ?Platodata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Genelde üst banddan sonra hemen aşağı dönüyordu.
Şimdi bandla sırt sırta top çeviriyor...
Sn. babo analizlerini euro grafik paylaşıyor (dolar gafik bile vermemekte ısrarlı)
Şirketleri izlerken de öncelikle borçlarının ve ticaretinin yoğun olduğu para cinsinden . Çünkü yaşamaları o para cinslerine bağlı.
Borsamızı tl cinsinden "günlükçü/haftalıkçı" izleyebilir belki.
Orta ve uzun vadeci izliyorsa cebindeki paraları ütebilirler. 100 doları 80 dolara inerken o, mutlu mutlu "kârdayım" diyebilir.
Yorum
-
Geçmiş yazılarımda endekse usd bazli bakmakta fayda olduğunu belirterek dolar bazli grafik paylasmistim.aliak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBorsamızı dolar ya da euro bazlı izlemek daha fikir verici olmaz mı ?
Sn. babo analizlerini euro grafik paylaşıyor (dolar gafik bile vermemekte ısrarlı)
Şirketleri izlerken de öncelikle borçlarının ve ticaretinin yoğun olduğu para cinsinden . Çünkü yaşamaları o para cinslerine bağlı.
Borsamızı tl cinsinden "günlükçü/haftalıkçı" izleyebilir belki.
Orta ve uzun vadeci izliyorsa cebindeki paraları ütebilirler. 100 doları 80 dolara inerken o, mutlu mutlu "kârdayım" diyebilir.
Geçen 2-3 haftalık süre içerisinde usd bazli durumumuzda bir değişiklik olmadığı için paylaşmak tekrara girer.
Değişiklik yukarıdaki TL grafikte oldu.
Bir de 60 dk'liklarda TOBO olabilir.
Yani önce 90800 sonra +8000 puan.
Vakit bulursam paylasacagim.
Yorum
-
dolar bazlı nereye kadar bakabilirsinizki. dolar bazlı kriz veya batık nasıl adlandırırsanız adlandırın..dolar bazlı benim için kelepir değil batıktır.kuzu hocamın da dediği gibi geriye tl bazlı kriz veya batık pozisyona girip girmediğmizdir. tr nin cinlerini sahneye bekliyorum. onların vereceği karar bu.ya onlarda aldıklarını kusacak .yada ilahi bir emir le yeni zenginler doğacak. belki bugun belki yarındanda yakın.ytd.
Yorum
-
siz gunlükçüsunüz herhalde.URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdolar bazlı nereye kadar bakabilirsinizki. dolar bazlı kriz veya batık nasıl adlandırırsanız adlandırın..dolar bazlı benim için kelepir değil batıktır.kuzu hocamın da dediği gibi geriye tl bazlı kriz veya batık pozisyona girip girmediğmizdir. tr nin cinlerini sahneye bekliyorum. onların vereceği karar bu.ya onlarda aldıklarını kusacak .yada ilahi bir emir le yeni zenginler doğacak. belki bugun belki yarındanda yakın.ytd.
ben uzuncu.
40 yere bakar, sonunda da kendi kararımı veririm. kuzu da imzasinda onu yazıyor. beynini kimseye kiraya verme diyor.
kuzu burada bahsettiği gunluk viop islemlerini full 4 kademe pozda iken sermayesinin %10'u ile bile yapmıyordur. (belki de %1)
eğer siz de sermayenizin full pozda %10'u ile günlük iş yapıyorsanız sıkıntı olmaz. para da kazanabilirsiniz. çünkü panik yapmazsınız.
%80-100 ile günlük is yapıyorsanız, panik yapar, tarihe karışırsınız.
saygılar.
Yorum
-
Bist'in son 10 yıldaki aylara göre f/k oranını paylaşabilecek olan var mı?
Yada en azından zirve ve diplerdeki f/k oranını bulabilir miyiz.
f/k - enflasyon ve usd bazlı endeksin yer aldığı bir çalışma yapmak istiyorum.
Kuzu'm sen yardımcı olabilir misin.
Yorum
-
fiat kazanc oranı nedir.....şimdiki fiyat bölü ilan edilmiş kar dır....Platodata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBist'in son 10 yıldaki aylara göre f/k oranını paylaşabilecek olan var mı?
Yada en azından zirve ve diplerdeki f/k oranını bulabilir miyiz.
f/k - enflasyon ve usd bazlı endeksin yer aldığı bir çalışma yapmak istiyorum.
Kuzu'm sen yardımcı olabilir misin.
burada önemli olan....HASAR TESPİTİDİR.....ŞİRKETLERİN...F/K hesabında....KAR hangi kardır....önceki kuarter veya yıl karımı....yoksa sonraki ilan edecegi kar mı.....FİYAT/KAR.....burada paydada olan KAR sıfırsa.....FİYAT ne olursa olsun....f/k=sonsuz olur....
BORSA İSE GELECEGİ SATINALIR......şimdiyi satar.....öyleyse....doların...euronun feci fırladıgı bir ortamda....TEMEL ANALİZ GECERSİZDİR....burada önemli olan sudur.....BU HİSSELERİ....SUANDA BİRİLERİ TASIMAKTADIR....borsa nereye düşerse düşsün...o anda bile....bu hisselerin sahipleri vardır....işte burada onemli kriter sudur....bu hisseleri tasıyanların....DAYANMA GÜÇLERİ NEDİR....misal dolar-tl 7 ye cakılıp bi 6 ay orada kalırsa....bu usaglar neörecekler.....bu usagların NEÖRECEKLERİ ise....BORSANIN TAAA KENDİSİDİR....temel analize filan kimse bakmaz....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
senin kodugun bu grafta ise....son iki diktörtgende....bu usagların sakinleştigi görülmektedir....DAYANIYORLAR SUAN....SATMIYORLAR ARTIKIN....bu durum dolar-tl....4.60 a düşmezse....SÜRDÜRÜLEMEZ.....bu usaglarda MALI TASIMAKTAN VAZGECER ve satısa gelir.....bu ise yukarıda verdigim grafta....zamanı içeren CYCLE LINES la ilgilidir....bu lıne hergün ilerliyor....SON DİKTÖRTGENİNDE İSE....çırpınırdı karadeniz bakıp türkün bayragına....türküsünü cıgırıyorlar bu mal tasıyan usaglar...Platodata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Genelde üst banddan sonra hemen aşağı dönüyordu.
Şimdi bandla sırt sırta top çeviriyor...
bu usaglar salak mı....hayır....bu usagların içinde iki gurup var....biri tepeden beri maldan inmiyenler....bunnar ÖKÜZLER.....biride bizim gibi dipte mala giren BOGALAR.....bu usaglarında bi hesabı var....diiirlerki....bu SURİYE SAVASI biterse....birileri stokladıgı dolarları....turk piyasasına sokup....7 pangınottan.....dolar-tl yi....4.60 a göcertirken....borsayı 50 000 dolar endekse....yani 230 000 tl endekse iki yılda basarlar....BEN BUNUN İÇİNDE OLAYIM ARZULARI.....çırpınırdı karadeniz bakıp türkün bayragına....yı söyleyeyim diyorlar....komple salak degiller yani....
unutma....borsalarda....komple salaklar....salak gibi görünenler....ve zekiler vardır....en cok kaybedenler....ZEKİ OLDUGUNU İLAN EDENLERDİR.
borsa tiplemeleri yazılarım 2012 ları süsler....o yıllarda...en zekileri...narsist personality disorder hastalıgına muzdarip insanlardır diye tanımlardım....bu insanlar....bi graf asar....tüm düynada en zekinin o oldugunu kendilerine inandırırlardı....derdim ki...bu zeki usaglar olmazsa....BİZ SALAK GİBİ GÖRÜNENLER AC KALIRIZ....şükür ki varları eklerdim hep...BABO cok alınırdı bu lafıma....feciii giydirirdim emme...rebbim beni gıcık yaratmış......
SALAK GİBİ GÖRÜNENDE KRİTER SUDUR....bir finansal instrumanda fiyat dolar bazında yuzde 70 düşmüşse...ki bizde 50 000 dolar endeksten 12 500(2008 dibi) e düşmüşse....yani yüzde 75....o finansal instruman TL BAZLIDA yuzde 50 düşmüşse....bıst 100 122 000 den 85 000...yuzde 30 yeterli degil....ama bankacılık endekse yuzde 50 düştü....YETERLİ....SALAK GİBİ GÖRÜNENİN ELİNDE MAKİNALI TÜFENK VARDIR VE BİÇER....bu kuzu kuralıdır....bu yüzden pankalar biçildi.
ama efendim...grafic hala asagıyı gösteriyor....ikerim grafı ula....ne grafı...onu SKENDER cızıyor sen cızmıyorsun ALIK.
NOT....ÖKÜZLER....genellikle sigorta şirketleridir....bunnar kanunen pörtföylerinde hisse tasırlar....satamazlar...VE FEKAATT...düşüşte en büyük parayı bunnar kazanır....ellerindeki malı yan şirketlerine ödünç satarlar....onlarda bu malı AÇIGA SATARAK BORSAYI GÖÇERTİRLER....accaip para kaldırırlar....unutmayın....daha 1600 yıllara kadar inanç suydu....dunya öküzün boynuzunda döner....bu bir dini inanctır...saidi kurdi...risaleler kitabında....dünya neden öküzün boynuzunda döneri cok iyi izah eder...ÖKÜZ DEYİP HAFİFE ALIRSAN....TARRAGIMI YERSİN.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Kuzumkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterfiat kazanc oranı nedir.....şimdiki fiyat bölü ilan edilmiş kar dır....
burada önemli olan....HASAR TESPİTİDİR.....ŞİRKETLERİN...F/K hesabında....KAR hangi kardır....önceki kuarter veya yıl karımı....yoksa sonraki ilan edecegi kar mı.....FİYAT/KAR.....burada paydada olan KAR sıfırsa.....FİYAT ne olursa olsun....f/k=sonsuz olur....
BORSA İSE GELECEGİ SATINALIR......şimdiyi satar.....öyleyse....doların...euronun feci fırladıgı bir ortamda....TEMEL ANALİZ GECERSİZDİR....burada önemli olan sudur.....BU HİSSELERİ....SUANDA BİRİLERİ TASIMAKTADIR....borsa nereye düşerse düşsün...o anda bile....bu hisselerin sahipleri vardır....işte burada onemli kriter sudur....bu hisseleri tasıyanların....DAYANMA GÜÇLERİ NEDİR....misal dolar-tl 7 ye cakılıp bi 6 ay orada kalırsa....bu usaglar neörecekler.....bu usagların NEÖRECEKLERİ ise....BORSANIN TAAA KENDİSİDİR....temel analize filan kimse bakmaz....
Zaten o yüzden geçmiş 10 yıl dedim
F/k usd enflasyon endeks dortlemesinden bir formül olusturacagim. Yalnızca fk demedim.
Temel analizle bakarlar
Bu senin eksik yanin, bunu geçen ay önce bankalar sonra ereğli tüpraş çökecek dediğine anladım.
Viob seni hisse analizlerinde tembellestirdi.
Temel analize bakmasalar, üstüste köy bütün graflar aynı çıkar.
Neden ereğli ayrisiyor
Petkim neden ayrisiyor, daha star rafinerisi eklenecek.
Bankalar yarıya indi tüpraş neden zirvede
Aselsan geçen 3-4 yılda ne yapmış
Herkes döviz borclusu da bu ıhracatçılar bist'de değil mi
Bist dediğin sadece banka ve inşaat mi
Kızma bana ula benim sana takılmaya hakkım var. Zaten benden başka kim var.
Yorum
-
demekki neyi ögretmeye calışıyorum....son yazılarımda....İÇ DİNAMİKLERİ....KİM KİMDİR....KİM ne yaparak para kazanır....KİM...kime karsı oynar...
işte GEÇMİŞ GRAFİCLERDE.....bu KİMİN kimle savasını okuyabilip....o grafigi analiz edebiliyorsan....SEN İYİ BİR GRAFİCÇİSİN....yoksa narsist bi kerizzsin.....
BABO da bu yüzden hep derki...benim graficleri bi tek kuzu dogru yorumluyor....türkçesi....BU ALEMDE TEK GRAFİC Çİ VAR.....ODA KUZU dur diyor...saossun....igidin hakkını igide veriyor...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum