önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Arkadaşım yazılanları dikkatli okumuyorsun.Black Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSon 15 gündür yazdıklarınız sonucunda
Piyasa 50 ye de gitse 83 e de gitse 185 e de gitse
Siz haklı çıkacaksınız.
Önce short kene 1 diyorsunuz
Sonra kol da keserim diyorsunuz.
Kafaniz hayli karışık durumda.
Neyin içinde olduğumuzu
Nereye doğru yol aldığımızı (piyasada)
Herkes gibi siz de bilmiyorsunuz.
Bahsettiğin mesajda kol kesme ile ilgili not başlıklı bölüm aynen şöyle :
not...sonu kol kesmeye gider....2009 dan beri...kol kesmedim henuz...hep karla çıktım...zaman kaybettim emme para kaybetmedim...
Kaybetmeninde kazanmak kadar doğal olduğu bu piyasada 8 yıldır kaybetmemiş.
Ayriyetten son öngörüyü esas alıyorsanız. short keneler gayet kazançlı durumda devam ediyor.
Yorum
-
Bundan bahsediyorum işte.metin67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaşım yazılanları dikkatli okumuyorsun.
Bahsettiğin mesajda kol kesme ile ilgili not başlıklı bölüm aynen şöyle :
not...sonu kol kesmeye gider....2009 dan beri...kol kesmedim henuz...hep karla çıktım...zaman kaybettim emme para kaybetmedim...
Kaybetmeninde kazanmak kadar doğal olduğu bu piyasada 8 yıldır kaybetmemiş.
Ayriyetten son öngörüyü esas alıyorsanız. short keneler gayet kazançlı durumda devam ediyor.
Kuzu haklı çıkıyor.
Yukarı gitseydik kol kes yaptım diyecekti..
Tamam kene 1 short dedi.
Ama son birkaç postunda piyasanin yukarı nasıl gidebileceğini anlatmaya başladı.
Short açan adam piyasanın aşağı nasıl gideceğini anlatır.
Kuzunun yukarı da gidersek alıntı yapabileceğimiz bir postu var
Aşağı gidersek de...
Ki şu an gidiyor
Ve kuzu haklı çıktı...
Yorum
-
İnsanlığı, vatanı, memleketi, bayrağı, milleti, tertemiz inancı,phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKimin için? Sizin söyledikleriniz hep tutuyormuş gibi bir his var içimde
hür iradeyi sevenler, bunlara değer verip uğurlarında ömürlerini
fedakarca yaşayabilenler İÇİN.
...
YokSA milletin orasına $urasına burasına daha nası da koysak koyacaz
diye ortalarda dolanan zavallı güruh müsvetteleri için pek de güzel
şeyler olmayabilir tabi )..
...
Selamlar, iyi trade'ler..
Yorum
-
Nick iyimiş yakışmış sayın forumdadaş..Black Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSon 15 gündür yazdıklarınız sonucunda
Piyasa 50 ye de gitse 83 e de gitse 185 e de gitse
Siz haklı çıkacaksınız.
Önce short kene 1 diyorsunuz
Sonra kol da keserim diyorsunuz.
Kafaniz hayli karışık durumda.
Neyin içinde olduğumuzu
Nereye doğru yol aldığımızı (piyasada)
Herkes gibi siz de bilmiyorsunuz.
kuzu hedef ıskalamaz yazdığıyla falan ), 10-15 yıl desek ?..
Boru deel dedirtiyo ya arada bide tribün muhabbeti mübarek..
...
DoWare$ dü$ersen mükemmel olucak..
...
Hey gidi hey..
Yorum
-
kuzu hocam selamlar. uzun zamandır forumlara bakmıyorum. birkaç gündür bu sayfayı okuyorum ve de çok güzel şeyler yazmışsın. emeğine sağlık. ben de diyeyim ki this is kuzu, it is not boru
diyeceğim şudur ki ülkeyi yönetenler mevcut kırılganlığın içinde savruluyor ve de dış güçler ne derse onu yapıyor. öyle çok büyük bir derinlik aramaya gerek yok. döviz ucuzken pekala bunu arge veya bilime yatırıp çok daha fazla katma değer yaratabilirlerdi (eğer imam-hatip arkadaşları bu minvalde olsaydı)
ama baktı ki güveneceği arkadaşları sadece müteahhitlik yapıyor (tabii ki bu bizim milli sektörümüzdür
) parayı oraya aktarırdı.
son bir hamle ile ülkenin son varlıklarını fona devrettiler ve de çocukları ilerde yargılanmasın diye başkanlık sistemi olayına girdiler.
borç sarmalındaki bir ülke ve de erbakanın çokça anlattığı büyük israil projesi bunun nihai hedefidir.
"onlar ne derse yapacaksın" aşamasına son bir adım kaldı.
osmanlı da 19. yüzyılda tonla borç alıp saraylar yaptı, rüşvetler dağıttı, tüm madenleri altyapısını sattı.
sonuç ne oldu?
Yorum
-
Aslında söyledikleri net ama dikkatli okumak gerekiyor. Diyorki bindim KENE'ye. KENE short. Ama öncesi var... Kendisi Öküz formasyonunda anlatacak. Biraz dikkatli takip edenler zaten çözmüştür.Black Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBundan bahsediyorum işte.
Kuzu haklı çıkıyor.
Yukarı gitseydik kol kes yaptım diyecekti..
Tamam kene 1 short dedi.
Ama son birkaç postunda piyasanin yukarı nasıl gidebileceğini anlatmaya başladı.
Short açan adam piyasanın aşağı nasıl gideceğini anlatır.
Kuzunun yukarı da gidersek alıntı yapabileceğimiz bir postu var
Aşağı gidersek de...
Ki şu an gidiyor
Ve kuzu haklı çıktı...
Arada sırada da sorulan sorulara cügap verse çook eyi olacak
0.618
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMALİYET KEMİKLEŞMESİ VE HESABINDA ESAS NEDİR....program neyi kullanır....
geçmişi tabii....kim ne zaman kaç para sokmuş....o para şuan ne durumda....
efenim....kuzu efendi sunu bilir...bizim borsa 10 000 endekste on yıl süründü....
kemal dervişle....alt yapı hazırlandı.....ve turkiye GLOBAL DUNYA ya açıldı...AB yasaları hazırlandı...idam kalktı v.s...
bununla AB ye girecegimiz yuzde 90 olmusken....2002 den 2007 ye kadar turkiyeye 15 milyar dolar global para girerek...borsamızı 10 000 endeksten 58 000 endekse tasımıştır....sımulasyon 2 hedefim 58 000...bak atmıyorum ula...
borsada yabancı payı yuzde 72 ye çıkmıştı....şimdi o heriflerin durumuna bi bakalım...
ne sokmuş....15 milyar dolar....kactan sokmuş ortalama 1.35 dolar tl den...NE EDİY 20 MİLYAR TL EDİY...bununla hisse almış ve yatmış...
şimdiki durumuna bakalım....satsa ve cıkda...bi kısmı sattı ve çıktı....yabancı payı şimdi yuzde 64...72 idi...
kalanlar şimdi satsa....90 000 endekste....ve bunlar 10 000 ila 58 000 arasında girdiler ortalamaları 35 000 endekstir...
karları veya zararları nedir.....girişte 20 milyar tl idi...şimdi 50 milyar tl eder....varlık fonumuza sattı ve çıktı diyelim....fonun 50 milyarı olması lazım...herifler 50 milyar tl yi aldı 3.70 dolar tl den doları aldılar diyelim...
ne yapıyor bu....13.5 milyar dolar yapıyor....kaç para sokmustu 15 milyar dolar....karda mı yoooo...zararda keriz bide 13 yıl yatmış üstünde faizsiz....
işte maliyet kilitlenmesi üçün....programım bunnarı kullanıyor....yabancının maliyeti ve karını...zararını...
not...BORSAYI İNDİRİP KALDIRARAK...emme ve basma tulumba ettigi karlar bu hesapta yok...korsan...MALİYET KEMİKLEŞİR.
NOT 2....ÖTE YANDAN...borsa yılda 750 milyon tl....aracı kurumlara komisyon ve kredi faizi ödüyor...bu paralar bile aracı kurumlara yetmiyor...çogu kapandı veya birbiri ile birleşti...
DEGİRMENİN SUYU BİTİY USAGLAR....çışla VARLIK FONU...çark dönmez...UN ÜRETMEZ...EKMEK OLMAZ.......BY KUZU...
NE OLUR....ÇIŞLA...yabancının batmadan çıkmasını saglarsın...bunu halka yüklersin....gariban halkım....ödesin....taaaki birgün akıllanana kadar...BU BİLGİLERE HAKİM OLAN BİRİ....BU BİLGİLERE BAKARAK GELECEGİ ÇİZER....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili gundwane....
1...merkezin rezervinden daha fazla yabancı giremez demiştim....bu hep dogrudur...suandada öyledir...
2...borsayı 10 000 den 58 000 e tasıyan para 15 milyardır...bunnarın hepsi duruyor demedim....
3...2011 den beri turkiyeye DEVLET FONLARI girmiştir....suriye nedeniyle...suudi ve qatar gibi...bunlar orjinalde ilk girenlerin elindeki malın yuzde 20 sini almıştır....bunnar dolar-tl 1.5 ortalama ile girmiştir...58 000 den 90 000 arası maliyettedir....hepsi batık durumdadır....
4....bıyıklı yabancı vardır....bunnar yuzde 15 ini almıştır...bunnarda batık durumda.....
SON VE EN ÖNEMLİ MADDE....BU 15 MİLYAR DOLAR OLMASA İDİ....borsa 10 binden 58 bine kalkamazdı....bu çıkamamıssa...ki çıkamadı..sahipleri el degiştirmiştir..niye cıkamadıgını yerli yatırımcı ilgisi azlıgından biliyoruz...NASIL....yatırımcı hesap sayılarına bak....2000 de yerli yatırımcı hesap sayısı 1.5 milyondu...şimdi 100 bin...HALK İLGİSİ AZALMIŞ YANİ....
ayrıca....her yıl 750 milyon komisyon v.s harcaması var aracı kurumlara...bu 10 yılda 7.5 milyar tl eder...buda borsadan çekilmiştir....yani ona girenden...bunu o kurumlarda çalışan usaglar yemiştir...hepsi basekonomist yasları 25...agır usaglar yani ha ha ha....kiralar....vergiler....gacılar...kumkapılar. ..yaaa olum bunnarda borsadan çekiyor....azaldılar şimdi 2000 de 140 aracı kurum vardı...şimdi 70....yarıya indiler...çogu battı...
gelecek SIMULASYON demektir....yukarıda bahsedilen aktörler ve onların gelecegi...hükümete baglıdır....
hükümet agustos ayında VARLIK FONU yasasını hızla meclisten geçirdi....kuzu bunu not etti...ne zaman uyguları düşündü...
ve ilk SIMULASYON unu yaptı....adı SIMULASYON 1 di....tek hedef veriyordu....92 000 diyordu ve geldi....
mala girdi...VOB long....24 000 puvan aldı ve çıktı...kodugu para kadar iki para daha yapmış...1 i 3 yapmıştı...
burada duracagız dedi.....BURADA TİTREŞİM OLACAK....KENE ile para yaparım dedi....YAPIYOR SUAN....
KAC KUZU VAR.....iki kuzu var....birisi para yapan kuzu...adı FURUSAN AKINCI....öbürü bundan sonra neler olabilecek üstünde yorum yazan ve bir sonraki PARA YAPAN AKINCI KUZUYA....HEDEF HAZIRLIYAN YORUMCU KUZU...
YORUMLAR YUKARIDAKİ DİNAMİKLERİ ESAS almış....o usagların durumları ve odurumlardan çıkmaları üçün neler lazım onu anlatır....
misal...SIMULASYON 3 derki....varlık fonu karsılıgı hükümet döviz kredisi bulabilse hedef 102 500 der....buldumu bu krediyi...BULAMADI DAHA....
MİSAL....SIMULASYON 4 derki....yuzde 64 ü yabancıda olan bu usaglar bu borsadan karla cıkabilmeleri üçün...bu borsaya 20 milyar dolar sokmalılar....SOKTULAR MI....SOKACAKLAR MI....GÖZLER YUVALARINDA FILDIR FILDIR ONA BAKIYOR...
MİSAL....SIMULASYON 2 derki....bu yukarıdakilerin hiçbiri olmazsa...bu borsa 58 000 e göçer diyor...
furusan AKINCI KUZU NE YAPIYOR SUAN....tırları yüklüyor gene...KENE PARA YAZIYOR ÇUNKİ..
yüklerken....gözleri yuvalarında fıldır fıldır....khangi simulasyonuma yönelmeliyimki....gene tırları yanastırayım...
bin atlı akınlarda cocuklar GİBİ şen....olan GENERAL KUZU...MUHAREBE MEYDANINA....PLAN A...PLAN B...PLAN C...İLE İNMEZSE....sizce o....KUZU EFENDİ HAZRETLERİ OLABİLİR Mİ....HA HA HAYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
DEMEK Kİ NEYMİŞ EFENİM....iki dene guzu varmış....biri TALANDA olan mucahit guzu....öbürü ona TALAN edilecek yerleri hazırlıyan YORUMCU GUZU....
MUCAHİT KUZU....suanda KENE ile TALANDA....öbür yorumcu guzu....bu talandan sonraki talanı hazırlıyor...kime....MUCAHİT GUZU a....
hadise tamamen budur usaglar....nedir....CEPCEGİZİMDİR....
yoksa skenderin derdi beni mi gerdi.....ha ha haYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
İsmi yetermi$ be mübarek ), kamikaze..phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBakalım kamikaze fonu para ediyor mu. Bence ediyor. Daha ölmedik.
Yakuza fonu bile değil en azından..
Neydi, 'Varlık', isme bknz., adı üstünde hesabı breh breh..
Yorum
-
şu anda ülke kamuoyu hiç alakasız şeylerle meşgul olup enerji ve zaman kaybediyor. haberlerde anlatılan hiçbir şey ülkenin asıl sorunu değil.
misal işsizliğin %11, genç işsizliğin % 24 olduğu bir ülkede derdimiz referandum olmamalı.
evet veya hayır çıkmasının bir önemi yok çünkü yapay büyümenin sonu gelmiştir. ben demiyorum http://www.ntv.com.tr/ekonomi/cumhur...PECuCzBiO8HzLw
en önemli haber de şudur http://www.hurriyet.com.tr/mufredat-sil-bastan-40335732
iran 40 yıl önce bu zokayı yutmuştur.
ve de büyümenin önünü açacak, istihdam yaratacak tasarruf da yok en yetkili ağabey ne diyor? http://www.aksam.com.tr/ekonomi/bes-...m/haber-573163
tulumbayı 1 yıllığına doldurdun diyelim. 2000 tl maaş alan geçinemeyen standart tc vatandaşı bu yükü ne kadar çekebilir?
arge yatırımları da tübitaktan "papaz eriğini imam eriğine çevirme" veya "camiyi suyla çalıştırma" şeklinde.
velhasılı kelam evet de çıksa hayır da çıksa bu sorunlar var. ve de şu aşamada önce sorunları anlayıp sonra da çözebilecek bir irade yok.
bilimi inkar ederek mi ülkeyi düzlüğe çıkaracağız?
yani şöyle bağlamak lazım http://www.milliyet.com.tr/apple-in-...32/default.htm
olay bu mudur? referandumdan ne çıkarsa çıksın duvara toslamak artık kaçınılmazdır. orta vadede bireysel beklentim 70 binin altı bir yerler.
arkan yoksa köy kaavesinde atıp tutmak biraz sıkar aga.
dış sorunlarımızı da yarın yazayım.
iyi akşamlar.
Yorum
Yorum